Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaromír Soukup - aréna

Od: suzymon® odpovědí: 40 změna:

Dobrý večer. Asi třikrát jsem v poslední době kápla na pořad s tímto pánem. Včera to byla ta "aréna". On toho má víc. Ten člověk na mne působí nějak divně. Jak pořád popochází dopředu a dozadu a koktá a tak divně se někdy zajíká. Ty pořady by mohly být docela zajímavé, ale on mi tam teda vůbec jako moderátor nesedí. Myslím si, že vůbec nemá talent na moderátora a kazí to všechno. Proč to nedělá někdo jiný, který se dokázal vyjadřovat souvisle a který by pořád nepřešlapoval dopředu a dozadu na těch křivých nožkách. Je zajímavé, že sleduji i paní Jílkovou, která také koktá :-D a také tam poskakuje, ale u ní mi to nevadí. Čím to může být? A jak to máte vy? Vám ten pán nevadí?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

K čemu talent, když má peníze.

Ale nemohu říci, že mi vadí, neboť ho nesleduji.

nikdo*
hodnocení

4x

Pan Soukup je především ředitel a "?majitel?" one TV. Moderátor až v druhé řadě. No a proč to dělá sám? Možná proto, že do těch kontroverzních témat, která řeší, nechce tahat další osobu a vystavovat ji tak nebezpečí. Ale je to jen moje spekulace, bez nároku na správnost.

A za druhé. Proč by měl dělat věci stejně šedivě, jako ostatní? Je jiný odlišný, a to mu dodává na zajímavosti. Ostatně, ono v těch jeho pořadech je důležitější obsah než forma.

doplněno 16.03.18 18:35:

@kovis: Chcete vědět, nebo si jen myslet? Jestli chcete vědět, pusťte si jeho pořady ze záznamu na TV Barrandov. Doporučuji Kauzy Jaromíra Soukupa, to je ten pořad, o kterém se mluví. Ale zajímavých pořadů je tam víc. Na plkání na téma Jedna Paní Povídala o Barrandovu nemám čas ani náladu.

Ta kontroverzní témata by mě tedy zajímala. Kromě kauzy České televize jsem o ničem neslyšel (jak jsem předeslal, z jeho pořadů jsem viděl dohromady asi 30 minut). Mě pan Soukup přijde jako novodobý baron Prášil.

Pane Nikdo

stále čekám na vaši omluvu

nikdo*

@kartaginec: Není za co. To že komentujete a vyjadřujete se k něčemu, co jste sám neviděl, jste sám přiznal. To že z toho děláte pro ostatní nějaké vývody, jen dokazuje, že mám pravdu.

VCůbec nic jste nepochopuil. Došlo vám aspoň, že jste mne nazval lhášem? To mne skutečně urazilo a opakovaně žádám vaši onluvu, když už vám nestojí za to napsat, kde jsem lhal.

nikdo*

@kartaginec: Pardon, omlouvám se, nelhal jste vy, ale agentura JPP(jedna paní povídala), které věříte. To je opravdu, ale opravdu, něco jiného.

Kdyby jste si ty pořady alespoň pustil...

Aspoň že tak, i kdyř si myslím, že jste stále nic nepochopil a tu omluvu jste myslel ironicky. Nicméně já se opravdu nechci s vámi hádat v osobní rovině a tak nadále nic ve zlém. Spíš, poučen vaším nepochopením, přidám obecný pčíspěvek v tomto duchu a pokusím se, aby byl jednoznačnšjší. ¨jen na okraj? co máte na mysli agentusou JPP? A pro vaši informaci: mne pan Soukup opravdu nezajímá, a jeho kauzy si pouštět nebudu.

aj
hodnocení

3x

Už jste poznala někoho druhého,kdo by chtěl takhle rejpat do mocipánů,kteří jsou někdy všeho schopní?Mě to tedy nevadí.Konečně se našel někdo,kdo jen neplácá a něco pořádného dělá a do té sebranky,která nemá trochu sebekritiky,protože už je moc vysoko, se do nich takhle navážet.Vy by jste stála klidně před miliony očí.když rejete do lidí,kteří mají moc a někdy se k ní dostali dost pochybnými způsoby?Mám takový dojem,že by jste spíše byla vzadu o hodně těžší a*smich* upalovala pryč.Vůbec by měl mít ochranku,protože to jde asi o hubu

hodnocení

Já ale nemám nic proti tématům. Právě že je považuji za docela zajímavé. Překvapilo mne pouze, že nenašli šikovnějšího moderátora. Ale teď v tom mám jasno.

tyhow

On je součástí těchto mocipánů. Je jeden z nich. Bojuje za svůj tým mocipánů, proto se naváží do ostatních skupin. A čím více lidí ho vidí, tím více lidí může ovlivnit. Proto to dělá. Ochranku si klidně zaplatí.

suzymon - Soukup je právník, tak si to sám moderuje a Jílkovou už by měli vyhodit, dávno na ten pořad nestačí.

hodnocení

2x

Jak jsem předeslal, Soukupovy pořady nesleduji a tak jeho moderátorské (ne)schopnosti hodnotit nemohu a nebudu, byůo by to v nejlepším případě na základě znalostí z druhé ruky. Druhá věc je hodnotit solidnost jeho informací. Ani tady nemohu posloužit hodnocením "přímým" (prostě na něj nekoukám);něco bližšího jsem slyšel o jeho tažení proti ČT, hlavně z jedné diskuse na této poradně. Někteří diskutující nad ním slintali blahem, ale byl bych v tomto směru hodně opatrný. Zajímavé je , že již v průběhu vysílání ČT ne svém twiteru online vyvracela prý) jeho (údajné) jednotlivé lži. Nebudu se pouštět do hodnocení obou, ale přinejmenším to, že tak zásadní pořad zahájí Soukup zveřejněním fotografie zloducha Šarapatky, na které je ovšem úplně jiný Šarapatka, než o kterém je řeč, nebudí moc chuti k tomu, abych slepě důvěřoval dalším sdělením. A když Soukup zaútočí faktem, že Televize nevykazuje zist a žije z úspor (kde je vzala?), a dostane se mu odpovědi, že zisk byl investován mj. do nové budovy v Brně, tak mne to přiměje alespoň k zamyšlení. No a kritika toho, že ČT nevysílala zlatou Ledeckou živě v přímém přenosu – no to je absolutně mimo mísu a svědčí to o tom, že pan Soukup tomu vůbec nerozumí (nebo rozumé a je mu to jedno, což je snad ještě horší). Jak říkám, neviděl jsem, data jsem neověřoval, ale to, co jsem se doslechl, mne trochu varuje před nekritickým obdivem k tomuto pánovi .

Dovolím si ještě zauvařovat, čeho tyto pořady dosáhly a co jimi pan Soukup sleduje. Zase jen o tom co trochu znám, tedy pořad o veřejnoprávní televizi. Myslím, že ten pořad nic nenapravil, asi ani nemohl, ale při nejmenším řadu diváků utvrdil v tom jaká je ČT svinstvo. Nevím, kolik. osobně si myslím, že především ty , kteřá si to už mysleli. ale to je určitý výsledek a nedivil bych se, kdyby právě o to šlo.

hodnocení

Já jsem se teda přemohla a sledovala jsem asi polovinu jeho posledního vystoupení. Dál jsem to nevydržela, protože se jednak omílalo jedno a to samé kolem dokola, neustále se argumentovalo všelijakými čísly, které si člověk stejně nemůže v tu chvíli jít ověřovat a pak, proč bych to dělala? A i kdybych zjistila, že ta čísla souhlasí, tak co potom? Co teda mám já, sama doma dělat? Nebo mám jít druhý den na náměstí a tam svolávat lid a pokusit se je donutit k demonstraci? Dosáhla bych toho, že by mne odchytili a dali dýchnout, jestli nejsem pod vlivem alkoholu. Takže pokud chce jenom zapůsobit na některé lidi tím, jak je neohrožený a jak do toho "pere", tak se mu zřejmě daří. Ale jinak je to společensky naprosto k ničemu. Akorát že mají někteří téma k nadávání, nic víc se ale nestane.

Pan Soukup na mne působí dojmem megalomana, kterému se jeho role zalíbila. Patří mu televizní kanál, je tam doma, zřejmě nějakou sledovanost má a viditelně se opájí vlastní mocí. Všude je napsáno jeho jméno, asi aby to náhodou divák nepřehlédl. Jeho jméno je všude kolem na stěnách, jsou tam diváci, kteří drží mávátka s jeho jménem, (asi jim to při příchodu do studia rozdají), jeho jméno je napsáno velkým písmem na zemi a dokonce je napsáno i na tom papíru, co on sám drží v ruce. Ještě na čele mu chybí cedule s jeho jménem. Ale možná že i k tomu dojde, nebo mu ho vyšijou vzadu na sako.

Jak říkám, neviděl jsem, ale podobné hodnocení jsem slyěel , respektive četl i odjinud.A přiznám se, že mne to ke sledování nepovzbudilo.

nikdo*

@kartaginec: I ty Brute? Hodnocení bez znalosti věci? To jsem od vás opravdu nečekal. Vždy jsem vás považoval za moudrého, uvážlivého člověka. A najednou z Vás vypadne hloupé hodnocení bez jakékoliv znalosti věci. Ani jste se na ten pořad o ČT nepodíval. Sám to píšete. Ale kritikou nešetříte. Kam se poděla Vaše uvážlivost? Nechápu. Ostatní lži, které z Vás "vypadly" nechám bez povšimnutí. Není potřeba je opravovat, protože stačí jedno shlednutí zmíněných pořadů a je jasno. A tak k jediné výtce, kde vám mohu dát za pravdu, byť s výhradou: Co se týče Šarapatky, tak se p. Soukup spletl jen ve fotce, nikoliv v osobě. Nebudu spekulovat jak k tomu došlo. Nevím to. Obyčejné, rozumné vysvětlení dokáže najít každý z nás. Kdo jsi bez viny, atd...

psát tak obsáhlé plky, že když jedna bába povídala, to chce mít hroší kůži! Je tady takových více, kteří nezklamali, sami je poznáte!

milý nobody,

myslím, že mne obviňujete neprávem. Předem jsem řekl, že nemohu hodnotit to, co jsem neviděl, a pečlivě jsem se tomu vyhýbal. Ale nezlobte se, i informace z druhé ruky mne mohou opravňovat k tomu, abych byl opatrný, a tak jsem to taky napsal. Jistě, já neslyšel pana Soukupa kupříkladu tvrdit, že ČT neprodukuje zisk, nicméně pokud se z vyjádžení Čteske tekevizevize toto ozve, k zamyšlení mne to přivede. Mimochodem, vy jste ten pořad jistě vicěl, řekl to pan Soukup nebo ne? A pokud ano, podařilo se ho ČT vyvrátit? Ale já to netvrdil, psal jsem prý a kdyby. Takže si trvám na své opatrnosti a od Vás by bylo slušné, kdybyste se mi omluvil.

nikdo*

Tak ještě jednou, polopatě: červeně vy, černě já.

...Soukupovy pořady nesleduji a tak jeho moderátorské (ne)schopnosti hodnotit nemohu a nebudu, byůo by to v nejlepším případě na základě znalostí z druhé ruky. Druhá věc je hodnotit solidnost jeho informací. Ani tady nemohu posloužit hodnocením "přímým" (prostě na něj nekoukám);něco bližšího jsem slyšel o jeho tažení proti ČT, hlavně z jedné diskuse na této poradně. Někteří diskutující nad ním slintali blahem, ale byl bych v tomto směru hodně opatrný...

až sem je to snůška "myslím, nevím, nemohu". Odtud dál jsou to lži, byť jsou zase uvozeny slůvkem prý... Proto v mém příspěvku zmínka o JPP.

Zajímavé je , že již v průběhu vysílání ČT ne svém twiteru online vyvracela prý) jeho (údajné) jednotlivé lži. Měla snahu, ale její argumenty byly stejné, jakými se ohání už léta, a které po právu Soukup kritizuje. Na jeho konkrétní dotazy neodpověděla. Příklad: Že jsou smlouvy v registru smluv začerněné? Ano jsou a ČT se hájí zákonem. Ani náznak sebereflexe, že by to bylo něco špatného.

Nebudu se pouštět do hodnocení obou, ale přinejmenším to, že tak zásadní pořad zahájí Soukup zveřejněním fotografie zloducha Šarapatky, na které je ovšem úplně jiný Šarapatka, než o kterém je řeč, nebudí moc chuti k tomu, abych slepě důvěřoval dalším sdělením. K tomu jsem tu poznámku už měl. K omylu došlo pouze u fotky, nikoliv u osoby. Ani vás neyajímají výtky, které k p. Šarapatkovi měl? Nezajímají. Nebudete slepě důvěřovat, ale fakta, jeho výroky vás nezajímají.

A když Soukup zaútočí faktem, že Televize nevykazuje zist a žije z úspor (kde je vzala?), a dostane se mu odpovědi, že zisk byl investován mj. do nové budovy v Brně, tak mne to přiměje alespoň k zamyšlení. Není pravda, Soukup nikdy neřekl nic o vytváření zisku. Vaše agentura JPP lže a vy to opakujete.

Jak říkám, neviděl jsem, data jsem neověřoval, ale to, co jsem se doslechl, mne trochu varuje před nekritickým obdivem k tomuto pánovi. Agentura JPP je rozhodně ta, u které sbírat informace a podle které hodnotit osobu, která nás nezajímá. Co dodat?

Dovolím si ještě zauvařovat, čeho tyto pořady dosáhly a co jimi pan Soukup sleduje. Zase jen o tom co trochu znám, tedy pořad o veřejnoprávní televizi. Myslím, že ten pořad nic nenapravil, asi ani nemohl, ale při nejmenším řadu diváků utvrdil v tom jaká je ČT svinstvo. Minimálně donutil spoustu lidí přemýšlet, jestli je na té věci něco pravdy, jestli je to opravdu svinstvo(vaše slova) nebo ne. A to není od věci. Takže si dál věřte agentuře JPP. Je to vaše vizitka, ne moje.

(JPP = Jedna Paní Povídala)

hodnocení

2x

Pan Soukup je naprosto katastrofální moderátor. Mluvit neumí, pořád sebou mele a mává rukou. Ale splnil si sen, má televizi, ve které se může ukazovat. Proč ne, platí si to sám. Jeho pořad jsem viděl asi dvakrát - jednou 10 minut, jednou asi 20. Obsah je zjevně koncipován, aby přilákal masy a dokázal prodat reklamní bloky. Nevydržel jsem to.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, slyšel jsem ho jenom v ukázkách, protože jeho pořady nesleduji, ale skutečně mluví nějak zvláštně (možná vada řeči nebo úmysl=?). Vzpomínám si na divnou mluvu pana Radka Johna na TV Nova - nebylo to moc k poslechu, ale potom jako ministr a politik mluvil normálně (myslím mluvu, nikoliv obsah jeho slov). Zdravím!

man*
hodnocení

1x
Ja jsem byl z jeho amaterskeho stylu taky ze zacátku docela znechucen, hodnotil jsem ho podobne, ale postupem času si zvykám na jeho zvlaštni moderovani a zacinám mu dokonce fandit podobne jako jini "babišovci", má totiz zajimave kauzy a odvahu otvirat temata tabu. Jeho vyjadrováni však ukazuje, ze jde o inteligentniho a hlavne slusneho človeka.

junkers*
hodnocení

1x

J. Soukup je v pohodě, vyjadřovat se umí, někdy trošku přemýšlí než poskládá větu, ale alespoň neblinká fráze jako "moderátoři" ČT.

hodnocení

Správný moderátor nemůže během projevu přemýšlet, než poskládá větu, protože je připravený předem a ví o čem bude řeč. Musí mu to myslet dopředu. Ale to je jen můj názor. Neodporuji.

Ano, pan Soukup je v pohodě, je to chytrý pán a má správné názory. A hlavně neskáče do řeči, což nesnáším!

Docela obdivuji jeho intelekt. Má slušnou paměť. Občas ale nevidí jak to přehání, třeba s tím útočením a zesměšňováním protivníků. Kdyby si dal práci sám se sebou - aby působil vyrovnaněji a spravedlivěji, prostě slušněji, měl by jeho pořad větší váhu. On ale místo toho řve jako malé dítě. To jeho pořad zase snižuje v očích veřejnosti. Přestože s jeho názory/závěry většinou souhlasím, musel bych být slepý, kdybych viděl tuto neprofesionalitu. Mohl by si sice najmout jiné lidi, ale ti by to nejspíš podle jeho domnění nezvládly vyjádřit tak dobře jako on.

hodnocení

1x

Právě jsem se dozveděl, že pan Soukup HOdla žalovat Českou televizi a chystá masivní právní kroky. Tak se aspoň uvidí, jak dalece má své kausy podloženy. (Tedy pokud se nejedná o nějaký rafinovaný manévr české televize.)

A na okraj: @nikdo mne sprostě urazil a čekám na jeho omluvu.

Tak to mi udělalo radost, už se těším jak to vše bude pokračovat.

Já se nejraději dívám na Arénu a na Kauzy, ale je fakt, že Kauzy jsou zbytečně a příliš dlouhé. Nemusel by se tolik opakovat. Lidi nejsou blbí a dokáží pochopit co říká. Zbytečně to protahuje a lidi pak nebaví se na to dívat.

danys*
hodnocení

0x
Kdybyste jim tam pustila nějakou kachli na koncesionářských poplatcích, tak tam jistě budete mít někoho kvalitního :-D

hodnocení

Aha. Tak děkuji za komentáře. Neměla jsem se koho zeptat. Já toho člověka neznala, o TV Barandov jsem se nijak moc dopodrobna nezajímala, brala jsem ji jako jeden z programů, na které jsem někdy koukala. A když mi odpověděl "kartaginec", že je to boháč a že moderovat nemusí umět, tak jsem si ho dala do vyhledávače. Tak teď jsem si o něm a paní Brožové něco přečetla. Dříve mne to nijak nezajímalo a bulvár nečtu, paní Brožová mne nezajímá, protože ji nepovažuji za herečku. Je to pěkná ženská, to jo, ale není to herečka, ani moderátorka. Takže na její pořady jsem nekoukala. No a o něm jsem si myslela, že to obyčejný moderátor a bylo mi divné, že ho ta televize angažovala :-D do programů, které jsou docela zajímavé a určitě mají dost velkou sledovanost. Jestli to něco vyřeší, to už je věc jiná. Ale zajímavé jsou. Tak mi přišlo divné, že tam angažovali takového amatéra. *smich* No tak teď to chápu.

luxpe
hodnocení

0x

Ahoj,

tak TV Barrandov je Jaromíra Soukupa třeba vznikne televize Barrandov Jaromíra Soukupa. Já tu televizi sledoval v začátcích v letech 2009 až 2011. Nyní mi to přijde, že na všech 4 programech nic pořádného nevysílají.

Myslím si, že pokud by Empresia Media, a.s. nekoupily Barrandov Televizní Studio, a.s. tak už televize skončila.

hodnocení

Tak dobře, někteří tady ho obdivují a píší, že má správné názory a že se odváží veřejně vrtat do věcí, které jsou na hraně. Ale co dál? Neviděla jsem všechny jeho kauzy, rozhovory a tak dál. Ale jsou tady lidé, kteří to sledují. Mohl by mi někdo napsat, co teda pan Soukup vyřešil? Co se změnilo k lepšímu, po tom, co on to veřejně vyzradil a ukázal kde je to teda špatně? Já o ničem nevím. A jestli to je dobré jenom k vůli tomu, že si lidi doma mezi sebou říkají, jak jim to nandal a že to je hrůza, co se děje, tak to je úplně zbytečné. A vtom případě jsou ty jeho pořady k ničemu. V tom případě jde pouze o zábavné pořady, jako je třeba "Máte slovo". Paní Jílková má také zajímavé témata, ale nikdy se ještě nestalo, že by ten její pořad přispěl k tomu, že by se něco v diskutovaném tématu poté změnilo. Jenom se tam sejde pár lidí odlišného názoru a ti se mezi sebou hádají. Nic nevyřeší, nic se nezlepší a druhý den už si na to nikdo ani nevzpomene. A pořady pana Soukupa jsou jedno a to samé. Jediný rozdíl je v tom, že jeho nikdo vyhodit nemůže. Leda na něho podat trestní oznámení a to mu nevadí, protože na to má dost peněz, aby si najal takové právníky, kteří ho z toho vysekají. Jediný takový pořad, který opravdu něco řeší i po odvysílání a pomáhá lidem, je pořad "Černé ovce". Jinak jsou všechny tyhle úplně k ničemu. Je to to samé, jako by se snažili vyhloubit díru ve vodě.

15.03.18 11:51

*palec*

man*
hodnocení

0x
Soukupovy porady maji zatim krátkou historii a postupne si ziskávaji pozornost diváku, bylo by škoda zasetých semen, neco se urcite ujme, asi je jeste brzo sklizet urodu, ale snad budou zne jeste letos *smich*

Kterých diváků? Já o žádných - krom těch, co píší tady - nevím.

man*
Jestli nutne potrebujete vedet jak to vypada se zajmem diváku, napiste panu Soukupovi, on ma prehled sledovanosti a rád se pochlubi :).

No právě ře pochlubí.

nikdo*

Jestli potřebujete vědět, jak to vypadá se zájmem diváků, neptejte se kovaříčka ale přímo kováře:

mediamania.tyden.cz/...

nebo tady: ato.cz/...

Račte si vybrat.

man*
hodnocení

0x
Myslim co se týče hodnoceni osoby Soukupa jako moderátora tak ho vsichni posuzuji dostatečne kriticky, priznivci i odpurci, neni to nijak lichotive a o to vic se musi snazit, aby zaujal nejen tematy, ale i pozvanymi hosty, kteri v diskuzi pritáhnou k obrazovce divaky.

hodnocení

0x

Buďto proto že Jílková je žena a vadí vám muži, nebo pro vás není Soukup dostatečně agresivní. Spíš předpokládám to druhé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]