Nejste přihlášen/a.
Mám pocit, že demokracie jde do čudu. Je to eticky správné, aby lidé protestovali proti zvolenému prezidentovi? Očividně si ho přes půl národa zvolilo, a jim se to stále nelíbí. Očekával bych, že lidé se s výsledkem voleb smíří, s faktem, že většina občanů si zvolila Zemana. Oni se s tím ale smířit nedovedou... Argumentují slovy, že je ohrožena svoboda médií, nebo že svoboda médií by měla být zachována. Jestliže tedy chtějí demonstrovat za svobodu médií proti demokraticky zvolenému prezidentovi, připadá mi to, že svoboda stojí proti demokracii. Je to nonsense. Copak je možné aby demokracie mohla existovat bez svobody a svoboda bez demokracie? Tady to ale tak vypadá, že jedna část obyvatelstva se rozhodla protestovat proti demokraticky zvolenému prezidentovi.
A další otázka pro zamyšlení: Všichni mají právo svobody slova, jenom prezident ho nemá? Proč by nemohl vyjádřit svůj názor na média, zvlášť když je to v rámci zhodnocování předchozího funkčního období. Připadá mi to, že ti co volají po svobodě slova, sami odpírají svobodu slova druhým.
Srdce rvoucí článek o manipulaci s mlad/....
Demokracie ano , ale musí to být podle toho jak chci já , jinak to žádná demokracie není.
Můj osobní názor je takový , že vše co se teď děje kolem nás má trošku jiný podtext. Začalo to ukrajinským majdanem , teď se to snaží rozeštvat na slovensku a pomale to přechází k nám. Kdo tahá za ty pomyslné špagátky, kdo se nás snaží stále rozeštvávat a proč?
Mám pocit, že jste si (nám) odpoěděl hned v první větě. Chtějí to média a politici - anebo menší skupiny jako pražská kavárna, kteří organizují tyhle ty menší lidové odpory. Ty demonstrace totiž nejsou moc vidět, ale hodně se o nich píše. Řídí se ale plně v duchu toho hesla: "Demokracie ano , ale musí to být podle toho jak chci já , jinak to žádná demokracie není
".
Dávám +2 body.
Nevím sice kdo (nesvádějme to na Merkelovou, ta plní jenom něčí příkazy/, ale kvůli čemu víme - jedná se o dokončení islamizace Evropy. A za ty nitky tahá kdovíkdo. A to se můžeme jenom domnívat.
Nynější některé strany a jejich představitelé brání k dokončení tohoto plánu a proto musí být odstaněni a nahrazeni probruselskými politiky a stranami.
Proto vadí každý přeřek, každé špatné slovo, každé škobrtnutí na veřejnosti nyní i v minulosti a je za halasného upozorňování vypichováno.
Dnes třeba uvádějí PL článek o bývalém kandidátovi na prezidenta K. Schwarzenbergovi a ten se nakonec vytasí s vtipem o tasemnici v prdeli, potažmo o naší vlasti. Nedej bože, aby tohle řekl Zeman.
Makrela je pouhý nástroj , který zručně ovládal Barack Husajn Obama . Komu ale slouží on?
@pohanka - Nedej bože, aby tohle řekl Zeman.
Jako pan Zeman nebo jako pan prezident? To je totiž dost rozdíl.
Právě v tom je ta svoboda a demokracie, že lze svobodně vyjádřit svůj názor. Pan prezident nebyl zvolen většinou obyvatel, ale většinou voličů a navíc díky podrazům, podvodům a neprůhlednému financování kampaně.
Nebýt takové svobody. měli bychom tu stále komunisty. Nesměli bychom protestovat proti 99% většině která je zvolila. Já bohužel taky.
Vrchním demagogem a expertem na lži je tu uživatel @nikdo ale my ho demokraticky necháme vykecat.
Tak proč tedy chtějí protestovat proti projevu prezidenta, tedy proti kritice ČT? Když vlastně jen svobodně vyjádřil názor.
@h4ever, 13.3. 16:43. Proč demonstrují? Protože na vyjádření názoru mají právo, a nikdo by jim ho neměl upírat. I kdyby tam stáli od rána do večera, dokud nevadí jinému provozu, tak proč ne... A to včetně požadavku na výměnu prezidenta.
Problém je jinde, a to ve sdělovacích prostředcích, hlavně ve veřejnoprávní ČT. Ta by měla poskytovat vyvážené zpravodajství. Co to např. znamená v tomto případě? Že posoudí počet demonstrujících a výsledky voleb, z toho jim jasně vyjde, že se jedná o mizivé procento, a podle tohoto procenta tomu věnuje příslušný "veřejnoprávní" čas vysílání. Že nebude dělat z komára velblouda. Měla by dávat prostor nejen příznivcům demonstrantů ale i jejich odpůrců. Zase v poměru. To vše nedělá. Jednostranně tomu věnuje daleko větší čas, než by se slušelo, a tím štve lidi proti sobě.
No a pak se diví, že ji lidi kritizují. ČT je ten, kdo cíleně rozděluje lidi. V pondělní 90" na ČT24, se řediteli Dvořákovi 6 lidí pokusilo vysvětlit, co se lidem na vysílání ČT nelíbí, z čeho pramení jejich nespokojenost s ČT. Marnost nad marnost.
Tady v ČR jsou opravdu obtíže s praktikováním i definováním demokracie a veřejných společenských zájmů. Střed Evropy, poloha, to způsobuje. Protože např.: Po válkách 1. a zejména té 2. světové tu byli lidé tak naštvaní na Západ a zradivší "spojence", že se ve velkém počtu intenzivně obraceli na Ruské a slovanské "bratry". A "bratři" časem vybrali zase svoje. A uteklo 60 000 lidí převážně vzdělaných. A zabásli tu všechny železnou oponou. Mohli vyjet zápaním a dobrým směrem jen "prověření", kteří nic neodkoukali. Čímž se náš střed Evropy oslabil až mírně zblblizoval. Následky stále pociťujeme. Revoluce dle mého nemůže být sametová, bylo to jen uvolnění díky změnám v Rusku. A my jsme se vrhli a vyhrnuli na ten Zépad, Ameriko milujeme Tě...A oni nic, zájem :hlavně trhy. Ten klíčový problém je vohebný malý český člověk, který nacistům udával, tentýž se přesunul jako dozorce do lágrů KSČ a mlátil, tentýž dále mlátil 17. 11. 89, tentýž zařídil "zhasnutí" pana V. Klause, že za tmy se dobře rozkrádá a rozkrádá...Tito občani dostali kokurenci od Slováků v podobě Blba B. A učí se, i demkracii, takže vypadají demonstrace nijak. Zneužitě. Prezidenta Zemana sleduji naživo od stávek na VŠ v r. 1989, o demokracii něco ví. Dal do toho dost a proto si ho vážím. Mluví tak, jako jeho národ voličů. Když díky akcím okolo něj patrně zemřel novinář, reaguje. On ale prvotně řekl, že Bakala nebyl stíhaný pořádně za miliardový podvod, nikoli kritika vlastnictví médií. Jemná kritika za odsuzování blba B. Hloupé jsou malé ivestice do škol, debilizace pokračuje. Jsem pro demonstraci za zvýšení platů učitelů / učitelek (a vědců / vědkyň). A lékařů / lékařek. Ať nezdrhají. Teď hned!
. Pojďme na to! Další prezidenti musí mít dobré školy!
D E M O K R A C I E?
- ono asi nejde jen o prezidenta, ale o převrat ve prospěch EU - doufám, že nedopadneme jako Ukrajina...
Myslíte jako že by nám Rusáci obsadili třeba Karlovy Vary?
Nebo že by autoritativní proruský režim nařídil střílet do demonstrantů požadujících demokratizaci a přes stovku jich zabil? ;-/
- dobře - tak ne jako Ukrajina, ale jako třeba Lybie, Syrie a ostatní země, ve kterých byla nastolena "demokracie" - a že jich po světě je ! - a všude je stejnej bordel, jakej začíná být i u nás... - ne, že by tady po 89. nebyl, ale teď to začíná být fakt "hustý" !
Ne, toho se nebojím, já optimisticky věřím na rozložení EU zevnitř, jak napsal
nebo aspoň v to doufám. Ale k tématu se více hodí tento článek: Chodíte k ČT jako/... Říká generál Blaško: " Jeden můj kamarád říká, že ta jejich demokracie = peníze a že jsou přisátí na České televizi a chodí si tam jako ke krmelci pro balíky."o umělcích antizemanovcích.
Když jste takový detailista tak tu neuvádějte nepravdu. Opravte si počty. Očividně si ho přes půl národa zvolilo, ... Počet obyvatel ČR přes 10 a půl milionů. Oprávněných voličů 8 362 987. Zeman zvolen 2 863 390 hlasy.
Ti co nešli k volbám demokraticky nechali volit ostatní za sebe. To že nešli je tedy jejich problém a já je počítám tak, jak kdyby k volbám šli. Tečka.
To že nešli je tedy jejich problém a já je počítám tak, jak kdyby k volbám šli. a volili Zemana jste zapomněl napsat. Zajímavá logika uvažování.
Kdyby jste občas uznali, že Zeman má mnohdy pravdu, tak by jste zjistili, že jeho přání aby byli volby povinné má něco do sebe, nemuseli by jste tady takhle teď fňukat, už by tam teď byl třeba manekýn Drahoš
Kdybych měl nad Zemanem fňukat, tak bych se hanbou propadl. Mimochodem, teď vyšla zpráva v čt, že nejvíc věří lidé Rychetskému a Zemanovi. Myslíte, že mají média pravdu nebo podle vás zase lžou a je to zavádějící?
@jofa: K té důvěře. Kdybych k té informaci přistoupil jako někteří tady, tak ji okamžitě označím jako FAKE, protože ji uveřejnil nedůvěryhodný BLESK. Ale protože nejsem líný dohledat si zdroj, našel jsem si ho. Je tady. Věřit? Nevěřit? To už je na každém, jak věří CVVM. Nicméně, ty výsledky z CVVM jsou zajímavé spíše tím, že se z nich dozvíte např. otázku z výzkumu, jsou tam konkrétní čísla, kolik jakých odpovědí atd. Prostě podrobnosti. V tom článku je nenajdete.
První volby do sněmovny se uskutečnily v roce 1920. A byly povinné. Teď nejsou (PROČ? zpravy.idnes.cz/... ) Ti, co zůstanou doma jsou asi: 1. líní 2. neodpovědní 3. mají zprofanovanost voleb za komančů už v genech. 4.bez volebního práva . Ženy a vězni už mohou, nebylo tomu tak vždycky. Zkrátka se někteří takyobčani neúčastní a nechají to a jiných. Takže volební výsledek mluví jasně, v číslech, zaplaťpámbuzato. Někomu se nelíbí a má hemzy, i tak zaplaťpámbu. Příště půjde víc. Na demokracii se musí makat,
Pro někoho je těžké pochopit k čemu volby jsou. Makám u nich od začátku, ty první jsme připravovali - dobrovolníci do 10 do večera (po práci). Prostě se řeklo, že v červnu 1990 (?) budou svobodné volby - a jen díky tomu vím o trochu víc co je demo..., a souhlasím s tím, že volby jsou jediný nástroj, kterým může KAŽDÝ občan něco trochu ovlivnit. A taky vidím a nelibě nesu, jak různí lidé zkouší, co volby vydrží.
To máte tak. Zemana volili demokraté, kteří by se smířili i s tím, když by nebyl zvolen a žádné protesty by nepořádali. A ti ostatní nejsou demokraté, proto se s výsledkem demokratické volby nikdy nesmíří a kdyby to šlo, tak s pomocí lidových milic nastaví tu jejich "demokracii".
culdabulda: Lidovou milici mi moc nevzpomínejte. Vždy se mi vybaví jeden kolega v práci (1973) který byl v KSČ čerstvě školen v milicích a jen tak z hecu jsem se jej zeptal, jestli by střílel do demonstrantů a v čeel šel jeho táta. Dlouho jsem se z jeho odpovědi nemohl probrat. Tak byl z těch komoušu zblblej.
celé mi to nějak připomíná Vítězný únor 1948 (anebo i rok 1968), s tím rozdílem, že to není tentokrát řízené z Ruska, ale ze Západu - jsem zvědava, kdy dojde i na ty tanky... - ostatně Američani všude v Evropě už dávno jsou a blbý je, že se snaží vyprovokovat Rusko ke střetu za každou cenu ! - to ať jdou do ... !
@jofa
- ale tak se právě chovají ti dnešní "demokrati" - alespoň to takovým dojmem působí na většinu lidí - když není po jejich, tak to musí jít násilím, ne?
Takhle jsou zneužívány 12leté děti. Nebo opravdu si někdo myslí, že ta dívka ví o čem mluví?
Neuvěřitelné, kam až pořadatelé klesli. Vymejvání mozků od mlada jak vyšité.
Když tak koukám na F.L. Věka (repríza na ČT) - napadá mne, jak by asi dopadli dnes takoví buditelé, kteří bojovali za českou řeč a český národ ! - nebylo by to nedemokratické?
Ostatně i tatíček Masaryk a jeho kolegové bojovali za samostatnost a suverenitu českého národa - a jakkoli si ho dnes glorifikujeme - nebyl by dnes považován za nacionalistu, fašistu a xenofoba?! - nějak mi jeho ideje s dnešní korektní vlezdop... EU "demokracií" moc nesedí.
Ale asi to tak má být - co dneska s vlastenectvím, když nám může patřit celý svět, že?
mně jenom není jasné - koho tedy ! chtějí demonstranti, umělci a studenti do vlády a čela státu po odvolání Babiše, Zemana, komunistů, Okamury a ostatních nedemokratických politiků?! - to, kdyby mi někdo vysvětlil ...
- a co vlastně chtějí - ještě prohlubovat chaos a bordel, který tu všude je? - anebo mají té "svobody"furt ještě málo?
No přece nějakého umělce ze svých řad... Ti mají ve všem pravdu. Mají jasnou představu o chodu tohoto státu. A České Televize - protože je to i o radě.
Chtějí oslabovat moc státu. Vyrůstá tady další mocenské centrum - různé neziskovky s aktivisty, kteří jsou školeni jak bojovat za lepší svět. Ve volbách neuspějí, ale nekonečným demonstrováním a otravováním ovzduší mohou dosáhnout toho, že volení zástupci nebudou prosazovat zájmy těch, kteří je volili, ale vše budou korigovat podle nátlaku neziskovek.
Svoboda slova ano, ale úcta se vytrácí. Hlava státu by měla jít příkladem. Pokud něco kritizuje, mělo by to být zaobaleno do diplomacie. Pan prezident toto slovo a jeho význam zcela ignoruje. Protože říká vše na plnou hu*u a v situacích, ve kterých je to víceméně zbytečné, spousta lidí si ho prostě vážit nemůže (takto prostě nevypadá vážená hlava státu). A ta druhá část si ho právě za to váží. Takže ač demokraticky zvolen, evidentně to neni prezident všech. M.
Vy možná moje slova berete jako útok na pana prezidenta, jenže podívejte se na to z nezaujatého pohledu. Jsme společnost, ve které chování jednotlivce určuje chování druhých lidí a naopak. Což znamená, že jak pan prezident do lesa volá, tak se z lesa ozývá. A samozřejmě je to i opačně. Teď už nezjistíme, kde byl počátek, ale celá společnost se mění. Včetně prezidenta a pohledu na něj (úcta se vytrácí i z běžného života, v politice však nebyla už mnohem dříve). A o tom píši. Nekritizuji hlavu našeho státu, jen uvádím souvislosti. Z mého pohledu si může prezident říkat co chce, kdy chce (to je demokracie zase podle vás). Jenže je rozdíl v podání daného názoru či kritiky. A jak chcete sjednotit národ, když místo toho, aby se o to snažil, ještě přilévá olej do ohně. Jak chcete dosáhnout toho, aby vás měli lidé v úctě? Ta by neměla být samozřejmostí jen proto, že jste chytrý a starý. Možná jsem naivka, ale jak už jsem psala, všichni se učíme pozorováním. A pokud hlava našeho statu hovoří s despektem o svých občanech, pak se nemůžeme divit, že se mu to vrací. Diplomacie neni sprosté slovo. Je to nutnost, pokud chcete od ostatnich více. To nás ovšem přivádí na další myšlenku. Pan Zeman tohle ví, přesto ji však nepoužívá. Jaký tedy má důvod? Buď je to ignorant, který to chce jen v úřadu doklepat, nebo je to úmysl a sleduje, jak se společnost stále více rozděluje a radikalizuje. V pořádku neni ani jedna z těchto dvou moznosti. Nebo vidite ještě nějakou jinou (kromě demokracie - svobody slova bez skrupulí)?
Já ho vlastně obdivuji, jak jde proti proudu. Jenže čím více bude překračovat mantinely (diplomacie), tim víc mi bude jeho (přestože oprávněné) chovani vadit.
Úcta se vytrácí ale především k prezidentovi a starším lidem. Jinak by si nemohli dovolit takhle demonstrovat. Podnikají proti prezidentovi útoky, které přitom nemají valný smysl. My přece už o jejich názoru víme z médií. Nač tedy ještě útočit skrze demonstraci. Prezident očividně neútočil, pouze hodnotil. Ale je vidět jak moc se ho bojí.
Vy tady ale demokraticky naplňujete ten předobraz toho jak by měla vypadat demokracie - "pokud to není podle mě, tak to není demokracie". Hm, jenže tak by to být nemělo. Základy společenské etiky říkají, že ke starším lidem bychom měli mít respekt. Tedy chovat se slušně. Jak říkám, nikde nejsou psané závazná pravidla o čem prezident smí nebo nesmí mluvit - to by nebyla demokracie. To co vy říkáte, jak by se měla hlava státu chovat, o čem by měla mluvit a kdy a jak, tak to je JEN VAŠE představa. Bez racionálních argumentů. Říkáte to proto, že to tak chcete, a ne proto, že by to tak skutečně bylo. Nikde to není psané. A co není psané, to není dané... Proto vlastně právo nemají - myslím právo etické.
A jsem rád, že mohu ještě navázat na to, že právě herci, zpěváci a jiní podobní vlastně populisticky zneužívají svého postavení k tomu, aby tuto nenávist, neúctu a rozdělení šířili společností. Tím, že tak činí veřejně, zejména na akcích při kterých vysílá veřejnoprávní TV, šíří nento společneský nevkus napříč společností. Pak není možné si ani těchto herců vážit. Vždyť co někteří vypustí z huby je mnohem horší než to co vypustil ten prezident. Tedy například ty řeči o tom že ti co volili Zemana, nejsou občané ale voliči. No to už je za hranicí, protože to očividně odporuje nejen morálce, ale i ústavnímu právu.
h4ever:
legrační je, že kdyby to média nerozpatlávala, tak by to ovčané vůbec neřešili. V roce 2013 Zeman při inauguračním projevu také kritizoval média a sklidil za to slušný potlesk. Teď se v TV někdo zmínil, že to nebylo vhodné a všichni už jenom papouškují
Mě stačilo, že demostrativně odešla jako první Němcová, mít vypnutý zvuk tak bych si musel domyslet, že Zeman řekl nějakou nepříjemnou pravdu a nemýlil bych se
Jsem nečekal že odejde i žena. Ale asi je už zmanipulovaná. U mužů bych to pochopil, ti mají většinou velké ego a pokřivený charakter. Ženy bývají uctivější.
@h4ever: Němcová není zmanipulovaná, Němcová je manipulátorka. A k tomu nevychovaná. )–: U Němcové jsem nikdy neviděla úctu k nikomu a k ničemu.
Dobrý den. No nějaká demokracie tu snad ještě je, když si tu tak můžeme volně klábosit bez toho, aby do nás někdo bušil obušky. Demokratické jsou dokonce i ty demonstrace. Pokud by demokracie nebyla, nebyly by ani moc ty demonstrace. Nebo byly, ale rozehnány vodními děly. Tak je nechte, ať si každý demonstruje za to, co se mu líbí. Je to jeho právo v demokracii. Já to beru tak, že prezident se nějak demokraticky vyjádřil, načež druzí mu demokraticky odpovídají demonstracemi.
Pro rýpaly: O politiku se nezajímám, zprávy nesleduji, jelikož nesleduji ani TV. Kdo si kde demonstruje je mi naprosto putna, mám opravdu jiné starosti než sledovat, kde kdo co řekl a demontroval. Nezajímá mě to...
Vy jste z Prahy? Já tedy ne. Proto nejsem na demonstrace zvyklý. Nikdy jsem žádnou neviděl. Tedy jedině v TV.
A ty co jsou v TV tak mají počet demonstrantů přikrášlený podle toho jestli jsou demonstrace v souladu z "pražskou kavárnou" a naopak. Už jsem se o tom přesvědčil nejednou na vlastní oči
@h4ever - Nač tedy ještě útočit skrze demonstraci.
Technická poznámka - "demonstrace" není útok. Viz
z. č. 84/1990 Sb., § 1
(1) Každý má právo pokojně se shromažďovat.
(2) Výkon tohoto práva slouží k využívání svobody projevu a dalších ústavních práv a svobod, k výměně informací a názorů a k účasti na řešení veřejných a jiných společných záležitostí vyjádřením postojů a stanovisek. Za shromáždění ve smyslu tohoto zákona se považují též průvody, slouží-li k účelu uvedenému ve větě první.
(3) Ke shromáždění není třeba předchozího povolení orgánu veřejné moci.
mně to připadá, jakoby si "umělci"s těmi demonstracemi za svobodu slova, na obranu ČT a "demokracie"- i s celým Českým Lvem tak trochu "naběhli", ne?
Začínají se objevovat docela silné protireakce a kritiky - a možná s tím má i souvislost odstoupení ČEZu od financování filmového festivalu. Že by se konečně začalo něco dít?
Kam se poděla demokracie, to nevím. Každopádně ze současné politické situace a s tím souvisejícím společenským naladěním je mi mírně řečeno špatně.
Já jsem kvůli takovým "demorkatům", kteří jsou demokraty jenom do té doby, pokud s nimi sdílíte stejný názor, měla takový menší konflikt v práci kvůli prezidentským volbám. Zakládala jsem i tady o tom diskuzi, ale už ji nemůžu najít (tak buď špatně hledám, nebo ji někdo vymazal). Byla jsem z toho tehdy fakt dost rozhozená.
Netrápím se tím. A to samé doporučuji i ostatním. Zeman určitě nevydrží 5 let ze zdravotních důvodů. Zvolen byl a tím to pro mne hasne. Pan Drahoš ještě není "dozrálý" a nemá kolem sebe ty správné lidi. Nezbývá, než doufat, že se pan Drahoš bude zdokonalovat v oblasti politiky a všeho, co se pro státníka na takovém místě očekává. Evidentě o to místo hodně stojí, tak pro to jistě bude dělat maximum. To, že jdou někteří lidé protestovat proti něčemu, co sami dopustili, považuji za to samé, jakoby si začali plivat do polévky kterou si sami sobě uvařili. Drahoš potřebuje tak dva roky a já doufám, že to Zeman ty dva roky ustojí.
Pan Drahoš byl do kandidatury poněkud dotlačen. Z řemesla politického neumí nic, znalost v oblasti má nulové, je to slušný člověk. Nulové předpoklady. Podruhé do toho nepůjde. Nekandidoval za sebe, kandidoval proti Zemanovi. Když nebude Zeman, nebude potřeba Drahoš.
Když ne Drahoš bude to jiný, hlavně aby dělal to co někteří chtějí. Zeman je neposlušný, dovoluje si mít vlastní názor a říkat věci na plnou hubu. Sledujete ČT 1? Chcete mi namluvit, že je ČT 1 nezávislá a že některrým politikům nestraní a jiným nedává víc prostoru? Dalo by se pochybovat i o nezávislosti jiných televizí a o tisku ani nemluvím.
Zeman holt není loutka a to se někomu nelíbí. Ano, volila jsem Zemana, jiná možnost nebyla i přesto, že k němu určité výhrady mám.
Přesně tak, Drahoš byl jen protikandidát Zemana, v příštích volbách nebude Zeman, nebude ani Drahoš i kdyby chtěl, bude mít mizivou podporu.
lidus:
ČT je nezávislá, tvrdili to všichni při předávání Českého Lva
Danys, já teda nevím, ale rozhodně se o to budu snažit. Dokonce mám v plánu, že tady budu tak ještě 20 let. Ale také už mi nějaký ten "pátek" je. Zeman se narodil 28 září 1944, já jsem se narodila 5 září 1948, takže jsme oba dva narození ve znamení panny. Dokonce jsme se narodili ve stejném městě. Ale on se fakticky dost zhuntoval. Já jsem prozatím na tom o dost lépe. Ale přesto neříkám "hop", protože kdo ví, který z nás dvou tam do té ďoury hupsne dřív.
Pan Drahoš jako prezident neměl co nabídnout, není to silná osobnost a ani v rétorice nevyniká tak, jak by se na politika slušelo. Nikdo ho předtím neznal, vynořil se na veřejnost před volbami a po volbách zase zmizel a zavřela se za ním hladina. Celá jeho kandidatura byla založena jen na tom, že se vymezoval proti Zemanovi, ale sám nic konkrétního nenabízel. Mluvil pořád o nějakých změnách, avšak tyto nijak nespecifikoval. Měla jsem z něj mnohdy pocit, že o prezidentský post ani ve skutečnosti nestojí a že byl do kandidatury někým dotlačen.
Mimochodem Zeman je narozen ve znamení vah
h4ever - Demonstrace klidně útokem může být, například slovním.
Demonstrace nemůže z podstaty věci být útokem - ani slovním. Útočit mohou pouze jeji účastníci - ale ono je snažší napadnout i klidnou demonstraci jako celek, než vyhledat útočící índividua. Taky by mohlo dojít k nepříjemnému překvapení.
No, ale někdo tu demonstaci přece organizuje s cílem napadnout, pošpinit (v případě anti-Zemanovských demonstrací zdá se tím organizátorem býti Kalousek). Takže podle mě může. Respektuji však, že váš názor je odlišný. Je to druhý pohled na téže věc. Zde nemá smysl slovíčkařit. Tedy v případě antizemanovkých demonstrací, myslím si že je to jen další špinavá hra politických manipulátorů, další anti-kampaň...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.