Nejste přihlášen/a.
Zdravím, i když nejspíš o nic nejde, nemůžu se zbavit myšlenky, že moje přítelkyně se stýká se svým ex. Nejvíc mi to vadilo teď, když s ním a ještě jeho kamarádem šla večer ven ( údajně se projít ) a vrátila se po 2,5 hodinách. Nebylo mi zrovna dobře a podpora se mi dost hodila. Když jsme spolu, tak si s ním nepíše nebo tak něco. Jinak dost oceňuje co pro ni dělám ( překvapení ve formě kytky, čokolády i soukromý ohňostroj jen tak), prý jsem její vysněný ideál, ale zdá se mi, že to poslední dobou vyprchá rychleji než dřív. Každopádně máme teď těžké období ve škole a mě dost trápí to, že se šla večer projít se svým ex. Mluvit s ní o tom nemůžu slíbil jsem, že nebudu žárlit nebo tak a stejně by se jen naštvala.
Jen bych potřeboval nějáký nestranný názor. A jen prosím, nestraště mě. Spíš se jen něják potřebuju zbavit té myšlenky.
Díky
Opět mi má přítelkyně napsala, že jde se svým ex ven. Asi někam sednout. Jakože už mě to neštve jak napoprvé, protože vím, že se znají od první třídy a byli spolu jen rok + ona ho nechala kvůli mě, že jsem pro ni byl daleko lepší, údajně. Jen mi to dost hryže v hlavě a trochu mě to znervózňuje. Nwm co si o tom myslet. S ní bych to něják extra moc probírat neměl, protože nemá ráda žárlení, resp. jsme si slíbili, že nebudem žárlit.
Jen by se mi opět hodil takový neutrální názor.
A prosím, moc mě neděste :D.
Díky
Hezký podvečer
Na to není jednoznačná odpověď protože záleží na tom, jak to mezi sebou vlastně "mají" tzn. opravdu může jít jen o přátelství ačkoli se to většinou obecně "nepřipouští" vím že i tak to může být, zvláště jdou-li s ní dva nebo více lidí čili jde o nějakou "skupinu", sám mám takové známé se kterými se občas vidíme občas si i napíšeme ale jinak spolu nic nemáme ačkoli se to prakticky "nedá vysvětlit" nezúčastněné straně.
No a samozřejmě může jít i o to, čeho se obáváte tzn. že k němu ona nebo on k ní nebo oba vzájemně ještě něco cítí a s tím pak nic nenaděláte, do hlavy jí nevidíte, čili nevíte zda je již na 100% pro vás rozhodnutá nebo ještě váhá.
Chce to čas a nechat tomu volný průběh i když vím že je to těžké nebude ale trvat dlouho a jistě se projeví jak to ve skutečnosti je, osobně bych jí řekl asi toto: "Podívej mám tě rád, ale pokud tě to táhne za tvým bývalým (nebo i někým jiným) pak zdržovat tě nebudu". I když vás to bude bolet takto to říct ,ale jedině tak se dle mně dopátráte pravdy, dát jí najevo možnost si udělat v sobě "svobodně" pořádek, aby s vámi byla opravdu jen proto že vás má opravdu ráda a ne jen ze soucitu "aby vám neublížila" protože pak ve výsledku šťasten stejně nebudete ani jeden. Naznačte jí že má otevřená zadní vrátka a rozhodnutí nechte na ní, více s tím dělat nemůžete lámat to přez koleno nemá smysl záleží jen a jen na ní na nikom jiném. Čili chcete-li vědět jaká je pravda je třeba jí předložit že se může svobodně rozhodnout "jak chce", lépe teď lámat chleba než později až spolu rozjedete např. "společnou domácnost a život" a ona si pak "vzpomene" i když pochopitelně ani pozdější změna názoru kvůli někomu jinému není nikdy vyloučena to riziko je zde stále dokud budou dva spolu, s tím se nedá moc dělat.
To "přátelství" mezi mužem a ženou funguje většinou tehdy, jestliže ti dva mají něco společného jsou si například i sympatičtí ale a zvláště pokud to spolu už zkoušeli ta "jiskra" která je nutná na vážný vztah tam prostě nepřeskočila čili nezamilovali se ve skutečnosti do sebe, zkusili to, nešlo to, nechali toho ale jsou v kontaktu protože se prostě "znali a znají" ale vědí že jim to společně kvůli čemukoliv "nefunguje" tak i přez "starou známost" která měla být kdysi něčím víc hledají každý pro sebe jiného partnera pro společný život, ne všichni se totiž "rozchází" s pocitem vzájemné nevraživosti, nic si neudělali akorát jim to prostě "neklapalo" tak toho nechali. Jistěže ale to může být i naopak jak jsem psal, zjistí že jim spolu bylo lépe než nyní tak se k sobě vrátí i to se stává. (3x se rozvedl a po čtvrté si vzal tu první žel i to se stává přímo ze života, věděl jsem o takových )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.