Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem již nějakou dobu veden na Úřadu práce. Docházím na intenzivní konzultace, jelikož jsem již půl roku v evidenci a prošel jsem si i povinným kurzem "Záruky pro mladé", na který mě ÚP vyslal. Momentálně mám vyjednanou rekvalifikaci. Jenže trápí mě jedna věc - rekvalifikační kurz bude trvat celý měsíc (od půlky března do půlky dubna) a já to snad ani nevydržím, protože jsem si začal hledat alespoň brigádu, když mi nedopadla doporučenka (kvůli již obsazenému místu). Navíc je vcelku problém, že 5. dubna musím ještě něco zařídit a jelikož ze 14 lidí, kteří byli též přihlášeni na kurz jich je o dost méně nyní, tak se nepovoluje žádná absence, byť jednodenní. Co mám udělat? Bez práce se snad zblázním a nedá se to vydržet téměř. Když to bude takhle, tak půjdu i do fabriky a bude mi hej.
Běžte do fabriky a bude Vám hej. Doma si pak nastudujte historii, jak marasmus, ve kterém žijem, vznikl.
Místo práce nabízejí mladým "intenzivní konzultace" a posílají je na obsazená místa... Klasika...
A co na to mladí? Chtějí "rovné daně"...volí Karla...pak slušňáka Drahoše... a vztekají se, když sněmovna demokraticky zvolí do nějaké funkce komunistu...
Tohle nedopadne dobře.
Prosímvás, vykašlete se na ÚP a jděte dělat někam, jedno kam, seznámíte se tam s různými lidmi a nemusíte tam dělat do smrti. Ty konzultace a rekvalifikace to jsou takové hovadiny úplně nanic. Známá předdůchodového věku ještě s několika babami jezdila 30 km daleko k nějaké paní na rekvalifikace v oboru tkaní koberců - nikoho to nebavilo, nikdo to ani nechtěl dělat a ani pak nedělal, hlavně, že ta s těmi koberci z toho měla pěkný kšeft.
Píšete, že 5. dubna musíte ještě něco zařídit. Pokud je to nutné a budete to mít omluvené /nemocnice/, tak prostě pojedete. Hlavu vám neutrhnou.
A protože nevím, co to je za akci a pokud by se to týkalo zaměstnání a měl jste jistotu, že Vás vezmou, tak rekvalifikaci přehodnoťte.
O jakou rekvalifikaci se vlastně jedná?
To si v sobě ujasněte, jestli to je to, co chcete dělat a jakou to má perspektivu.
Já bych jenom doporučila, abyste si denně sedl a denně obeslal, obešel, obtelefonoval alespoň tři potencionální zaměstnavatele. Z toho, co jste napsal, mi to nepřipadá. Kdybyste napsal, že už nevíte, kde všude ještě reagovat, tak si řeknu, že jste vyčerpal všechno okolo sebe.
Nabízíte také sám sebe? Zadal jste si sám inzerát přímo na stránkách ÚP a jiných portálech. Mohu říci z vlastní zkušenosti, že jsem obdržela /při registraci na ÚP a zadání inzerátu/ několik nabídek od personalistů, kteří potřebné lidi sháněli právě tam.
Toho 5. dubna musím k zubařce, protože jsem kvůli nachlazení odložil už dvakrát návštěvu. Jednalo by se o rekvalifikaci s názvem "Počítačové dovednosti" (MS Word, MS Excell, MS Powerpoint, MS Outlook a další programy, z čehož by se jednalo o vyšší level). Rekvalifikace má trvat celý měsíc. Už mi bylo i řečeno, že neměla být, poněvadž přihlášení účastníci si našli práci ale lidé z UP se postavili za to, aby byla, byť jen pro pár lidí. Toho si moc cením a vážím si toho ale situace je taková, že nutně potřebuji práci. Na UP jsem si inzerát nedával ale děkuju za informaci, jestli to pomůže, tak si dám.
Arteone, já bych si buď přčeložila zubaře na dobu po kurzu (bývá dopoledne) nebo se zkusila na jurzu domluvit s vyučujícím. Na konci kurzu byste měl složit zkoušku, takže by Vám nepřítomnost mohla dělat problémy i v závěru.
Nebo bych se zkusila domluvit s lékařem, jestli by mne nevzal před začátkem kurzu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.