Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúčast advokáta na plánovaném jednání

Od: jirinasalatova odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby se právník nedostavil k rozvodovému stání. Šlo o druhé jednání, které bylo s ohledem na jeho schůzky plánováno až za měsíc. Den před jednáním mi právník zavolal, že nemůže přijít a já mám jít k jednání sama. Když jsem se tázala, jak je to možné, když v diáři měl nejdříve mě, odvětil, že trestní právo má přednost. Chci se zeptat, zda je toto možné či zda rozvod je pro něj natolik finančně nezajímavý. Děkuji Jiřina S.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Jak vidíte, tak to možné je. Ale opravdu dobrý advokát nenechá svého klienta v nesnázích a pošle za sebe kolegu. A ano, určitě v tom hraje roli finanční stránka!

floro*
hodnocení

1x
Ja bych ho teda poslala do haje (slusne receno). Vy mu platite za jeho praci. Pokud nemuze nijinak ovlivnit cas jednani, jiste to vedel dostatecne dopredu a ma zajistit za sebe nahradu.
Podle me to neni profesionalni jednani!

hodnocení

0x

Možné to je - nicméně advokát měl buď zajistit substituta či se omluvit soudu a požádat odročení jednání. Protože víc nevíme, nelze jinak odpovědět.

hodnocení

0x

Právo na to asi má, bude to vědět, když je sám právník. Ale že by to bylo etické, tak to teda není a dobrý právník z něho nebude. Je zřejmé, že se žene za penězi. Ale zkuste se podívat do pravidel profesionální etiky právníků. Možná, že tam najdete, jak mu jeho neprofesionální chování "osladit". Asi si myslí, že mávnete rukou a nebudete nic dělat. Ale myslím si, že třeba najdete způsob, jak si na něj stěžovat.

hodnocení

0x

Aniž bych se chtěla právního zástupce zastávat, nezdá se mi fér vyjadřovat se negativně k něčemu, kde je znám pouze subjektivní pohled jedné strany.

danka86*
hodnocení

0x

Možné to je, ale hezké to od něj moc není. V případě pozdější kolize termínů by měl správně postupovat tak, že pro to konkrétní jednání zmocní jiného advokáta nebo koncipienta, kterého seznámí s vaším případem. A úplně ideální by bylo, kdyby vám tuto skutečnost i předem oznámil, že na jednání s vámi půjde někdo jiný... *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]