Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby se právník nedostavil k rozvodovému stání. Šlo o druhé jednání, které bylo s ohledem na jeho schůzky plánováno až za měsíc. Den před jednáním mi právník zavolal, že nemůže přijít a já mám jít k jednání sama. Když jsem se tázala, jak je to možné, když v diáři měl nejdříve mě, odvětil, že trestní právo má přednost. Chci se zeptat, zda je toto možné či zda rozvod je pro něj natolik finančně nezajímavý. Děkuji Jiřina S.
Právo na to asi má, bude to vědět, když je sám právník. Ale že by to bylo etické, tak to teda není a dobrý právník z něho nebude. Je zřejmé, že se žene za penězi. Ale zkuste se podívat do pravidel profesionální etiky právníků. Možná, že tam najdete, jak mu jeho neprofesionální chování "osladit". Asi si myslí, že mávnete rukou a nebudete nic dělat. Ale myslím si, že třeba najdete způsob, jak si na něj stěžovat.
Možné to je, ale hezké to od něj moc není. V případě pozdější kolize termínů by měl správně postupovat tak, že pro to konkrétní jednání zmocní jiného advokáta nebo koncipienta, kterého seznámí s vaším případem. A úplně ideální by bylo, kdyby vám tuto skutečnost i předem oznámil, že na jednání s vámi půjde někdo jiný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.