Nejste přihlášen/a.
@pb - Jakmile začnete dělat podobné "hlouposti" jako vyklízení domu riskujete, že vám ve vašem úmyslu někdo zabrání. S úplným zrušením účtu může být taky problém, pokud z něj odcházejí trvalé příkazy. Jo - a dopis na rozloučenou nenechávat doma, ale zajistit jeho předání jinak - nechcete přece, aby si ho nejdřív přečetla policie a vydala ho až po odložení věci?
Pb, ono se to plánuje dobře, když to není v dohlednu a člověk je zdravý a nic takového mu nehrozí. Ale ve skutečnosti je to pak úplně jinak. Teda z 98 % chtějí lidé žít. I nemocní. Zažila jsem ve své velmi přímé blízkosti 4 případy. Tři s rakovinou, třetí ochrnutí a ani jeden z nich, i když měli bolesti, umírat nechtěli a spíše se upínali k tomu, že se vyléčí. Jeden z těch lidí byla právě moje matka. Ta ochrnula po mrtvici, ale mozek jí sloužil velmi dobře, jen se nemohla hýbat. A právě ona mi mnohokrát říkala, že než by musela být v nemocnici a trpět, tak to raději ukončí. A to myslela opravdu vážně. Jenomže v té době byla zdravá. No a pak se to stalo. A všechno bylo úplně jinak. Do posledního dechu věřila, že se z toho dostane. Neříkám, že jsou případy, kdy se lidé opravdu rozhodnou zemřít dobrovolně. Ale většinou to je po dlouholetém utrpení, třeba právě u té rakoviny, která může trvat opravdu roky. Ale těchto lidí je opravdu hodně málo. Proto bych třeba nikdy nesouhlasila s povolením eutanazie. Obávám se totiž, že ve skutečnosti by nerozhodovali ti, kterých by se to týkalo, ale jiní lidé.
Hlavně to udělat tak, aby se nedělaly problémy dalším lidem - kdo chce spáchat sebevraždu, ať napíše dopis a vymyslí způsob, aby jeho stupidní nápad ohrozil co nejméně lidí. Žádné skákání pod vlak - to je pak na delší dobu zastavená doprava a lidi jsou vzteklí jak čokli. Já jsem někde četla, že sebevražda je agrese obrácená místo ven dovnitř. Známý je vyšetřovatel u policie a co jsou kolikrát sebevrahové schopni vymyslet, aby poškodili všechny a všechno kolem sebe, tak tomu často ani nechce věřit, když přijde k případu. Jednou nějaký kluk spáchal sebevraždu a ještě předtím spálil otci všechny prachy, co našel doma v trezoru a nebo taky známá bydlí na hlavní trase vlaku mezi Brnem a Blanskem a tam jednou skočil pod vlak sebevrah. Takže než ho posbírali, všechny vlaky stály atd. Pak se zjistilo, že byl z Kyjova - tam taky jezdí vlaky, ale asi se mu jich zdálo málo a bylo potřeba udělat větší humbuk. Škoda mluvit.
nejdříve bych zkusil sebevraždu na zkoušku, takový pokus, přidusit se, vykrvácet, nafingovat autonehodu tak,že ji přežijete, sáhnout si na dráty vysokého napětí, položit hlavu na cirkulárku, vlézt do popelářského vozu, no způsobů je mraky, a pokud vás při pokusu o sebevraždu př troše štěstí zachrání, možná si potom začnete života vážit víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.