Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne,
po hodině strávené četbou příspěvků na stránkách Poraďte.cz mám první a zároveň poslední otázku.
Nebylo by lepší,než vysedávat ve dne v noci u PC a hledat zde řešení kolikrát bizardních problémů, vyrazit za známými a nebo do hospody a tyto záležitosti probrat s ostatními tváří v tvář?
Petr Svatopluk
Pane Svatopluku, vyražte za známými, zajděte do hospody a SEM VŮBEC ANI NENAKUKUJTE, máte to všechno přečteno a není to zde pro Vás vůbec dobré, Vaši přátelé Vám poskytnou cenné rady ve všech oborech. My ostatní jsme si ke svým přátelům ještě navíc přidali milé přátele z těchto stránek, ve kterých máme i rádce pro všechny problémy a složité životní situace. Nám je zde spolu hezky, on nejen problém, ale i sdělená radost je dvojnásobná radost. Je to jednoduché, vám zde dobře není, tak sem nechoďte.
"Petře", také názor. Pokud Vám okruh Vašich známých a přítel poradí, je to dobře, to máme všichni tak. Jen je někdy třeba poradit i ve věci, na které mohou být i naši kamarádi krátcí, nebo nemají takovou životní zkušenost...proto je zde tato příležitost v poradte.cz, že se zde sejde mnoho lidí, různě vzdělaných a zkušených, se srdcem na dlani ochotných pomoci, přestože se v některých názorech můžeme různit. Myslím si, že zde nejste naposledy, ale že Vás příležitost přivede zpět a budete rád, že Vám někdo odpoví a bude se snažit poradit. Mějte se...
Dobrý den, troufám si tvrdit, že nikdo nemá tolik rozumných, vzdělaných a ochotných přátel, kteří pomohou řešit problémy, aby to nahradilo to množství lidí na internetu (ve dne i v noci a 365 dní v roce). Mnoho lidí zde nic nenapíše, ale radu si vyhledá a přečte přes vyhledávač, tak to má význam. Zdravím!
To je přece každýho věc, jestli půjde do hospody nebo koukat sem. Vám to vyhovuje tak a tak to dělejte. Já třeba do hospody nechodím, takže proto chodím sem. Dám si k tomu taky dobré pití, ale není to komunikace z očí do očí. I když si u někoho umím představit i výraz v očích k tomu komentáři.
V hospodě se nesmí kouřit a je to tam pro důchodce dost drahé, sedět tam každý den.
A těžko se bude někdo v hodpodě radit, že ho má krátkého, nebo jak si holit pipinu, nebo vystavovat žlutý nehet na palci nohy, nebo rady s bouličkou u konečníku. A že těchto problémů se tady objevuje víc než dost.
Tak pravda, že se v té hospodě najde dost řemeslníků, zejména v létě, kteří rovnou z práce razí na pivko i něco ostřejšího. Pokud je znáte, tak rozhodně řada z nich za panáka poradí. Jinak asi těžko v lepší restauraci budu otravovat doktora, advokáta a další profese. Ale určitě v té lidové hospodě, pokud ty známé máme, nebo někdo někoho dohodí, je dobrá věc mnohokrát vyzkoušená. Dokonce můžete rovnou vyjednat kšeft a nikterak drahý.
Ale mně se chodit do hospod vůbec nechce. Jsem "holka" a i kdybych tam šla, aby mi tam nějaký elektrikář, nebo truhlář poradil, tak se se mnou nebude ani bavit. Vy si to představujete jako Hurvínek válku. Vlezu do hospody kde nikoho neznám a budu obcházet stoly a vyptávat se, jestli tam nepopíjí nějaký ochotný elektrikář? I kdyby tam nějaký byl, tak se na mne dneska vykašle, protože má práce nad hlavu a do hospody si jde na pivo a pokecat s kamarády. Nebude se mnou řešit nějakou zásuvku. A dovedete si představit tu srandu, kdyby tam vlezla nějaká mladá ubrečená holka, nebo kluk, přisedl si tam k neznámým chlapům a začal jim tam vysvětlovat, že se na něj přítelkyně vykašlala a ptal se jich, kde udělal chybu? Dříve, když nebyl internet, tak jsme byli odkázáni jenom na rady známých lidí ve svém okruhu a nezlobte se, ale to neznamená, že by byli schopni opravdu dobrou radu dát. Buďte rád, že tuto poradnu znáte. Nikdy nevíte, kdy se sám budete chtít na něco zeptat. Podle mne jste asi projížděl jenom "volnou diskuzi", jinak byste nemohl mít tento názor. A i tak je Vaše otázka nedomyšlená, protože píšete o nějakých "bizarních problémech". Bizarní je česky podivný. Opravdu si myslíte, že by se takovéto problémy daly řešit v hospodách, tváří v tvář, kdyby se jednalo třeba o opravdu intimní záležitosti? Vy byste tam šel a veřejně vykládal, co se třeba děje u Vás doma v rodině? A nemuselo by se jednat rovnou o sex, ale i o jiné běžné lidské problémy, se kterými si už člověk neví rady a nechce je vytrubovat někde na náměstí, protože se za ně stydí. No a tady se může zeptat jako "inkognito" a může si o tom v klidu popovídat.
Tak proto sem lidé, mimo jiné, také chodí.
"Nebylo by lepší,než vysedávat ve dne v noci u PC a hledat zde řešení kolikrát bizardních problémů, vyrazit za známými a nebo do hospody a tyto záležitosti probrat s ostatními tváří v tvář?"
- Ne, to by určitě lepší nebylo. Radši budu sedět doma s notebookem na klíně v teplácích a starém sepraném tričku a řešit problémy zde s virtuálními lidmi, protože těch reálných lidí mám někdy už plné zuby, a navíc pochybuji, že by se známí chtěli v hospodě bavit o nějakých problémech, jelikož do hospody se chodí lidi spíš bavit a naopak na problémy zapomenout.
Mimochodem pravopisně správně je bizarní, nikoli bizardní, tedy bez "d". No vidíte, další pozitivum je to, že tady můžu lidi buzerovat za gramatiku, což bych v reálu nemohla
A člověk se tu kolikrát poučí, jak se co píše. Za což já osobně jsem vděčná.
I když je tu někdy kritik ,,okřikován,,.
Co si vzpomínám, tak jsem do šedesátky nevěděla, jak se píše výjimečný. Vždycky jsme říkali vyjímečný/vyjímečně a taky to tak psali. No, bylo to špatně.
Vážený pane Svatopluku,
já služby tohoto portálu velmi oceňuji. Raději budu trávit čas u PC se svými virtuálními přáteli, kteří jsou ochotni poslouchat a přispěchají s kvalitní radou, než bych vysedával v hospodě, chlemtal pivo (nebo zelený čaj) a poslouchal řeči o ničem.
Krakonošův soused.
Vážený pane Trautenberku,
od srdce Vám děkuji za hodnotný příspěvek na mou provokativní otázku. Až díky Vám jsem si uvědomil, jakou chybu jsem v uplynulých letech dělal, když jsem neřešil své životní problémy s pomocí virtuálních přátel a slibuji, že půjdu do sebe a vysedáváním u PC ve dne v noci budu trávit mnohem více času.
s pozdravem
Svatopluk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.