Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě že plat ředitele by měl být vyšší, ale je dnes "móda", že je přehnaně vysoký a zodpovědnost žádná. pokud udělá průser tak dostane zlatý padák a jde škodit do zcela jiné firmy a nikomu to nevadí
Příjde vám že česká pošta funguje jak má? Mě tedy ne.
Pravda, ale o výši platu až tak nejde. Těch třista tisíc jsou v rozpočtu firmy opravdu jen drobné. Kdyby se snížil třeba na třetinu a rozpustil do mezd zaměstnanců, o kolik by si polepšili? O pár desetikorun? A kdo by toho ředitele pak dělal? Kvalitní lidi je potřeba kvalitně platit, a těch třista základ na funkci ředitele všech pošt v ČR fakt není až takové terno.
Kdyby ČP dělala to, co má dobře, tak by mi ten plat nevadil. Ale v okamžiku, kdy je ČP O POLOVINU dražší, než většina přepravních společností. Kdy nedoručí žádný balíček domů, jen proto, že nejsou na rozdíl od přepravních služeb schopni dát avízo na mobil předem. Kdy pokaždé si pro něj musím na poštu vystát frontu jen proto, že nejsou schopni na telefonickou domluvu, mi následně ten balíček doručit do zaměstnání ve stejném městě, hodnotím ten plat jako přemrštěný a nezasloužený. A dokud nezačnou fungovat stejně jako komerční přepravní společnosti, nemá právo ředitel brát víc, než poslední zaměstnanec. Až se předvede, tak ať klidně má to, co měl dosud. To jsou jen drobné. Ale momentálně nezasloužené.
A jak nahlížíte na práci ředitele ČT?
A jaký má plat?
Na televizi ČT se nedá koukat, samé opakování starých pořadů a nově natočené děs a hrůza.
A na diskuzní pořady si zvou stále ty samé politiky a osoby, kteří melou stále jedno a to samé, jak je EU skvělá.
Pravdivé informace z ciziny aby člověk pohledal, spíše zůstanou zadržené hluboko v síti.
Když mluvil prezident Zeman, tak měli v poslední době dvakrát ,,technický,, problém s vysíláním, že ho nenechali dohovořit a uťali vysílání. A nebylo to z exteriéru.
Takových podniků bychom našli jistě více. Práce poslanců a politiků nestojí zanic a také za to berou prachy. O europoslancích by byla kapitola sama o sebe. Berou 600 000 a jejich práce je nehájit zájmy naší republiky.
Tady je ten problém, práce některých lidí nestojí za nic, u televizního vysílání nás to stojí měsíčně 135 Kč. Co uděláte, zahudrujete a přepnete na jiný kanál. U rozhlasu platím 45 Kč a nezapnula jsem ho jistě deset let přesto platím a mlčím. A nikde si člověk na plat ředitele Č. rozhlasu nestěžuje. Máš fyzicky rádio /věž, PC/, tak plať!
U nedoručení balíků se to člověka dotýká osobně a tedy si stěžuje a má názor, že je ředitel Č.P. přeplacen.
Není pravda, že doručovatelé mají všude jen 15 000 plat. Třeba v Praze jsme měli o dost více. A nejen v poslední době, kdy tam již nedělám, i dříve, tak se platy pravidelně zvyšovaly. Platy se zvyšují každoročně, podle jednání s odbory, a též se průměrný plat zvyšuje ne trovna malou částkou po uzavření roku, tedy ročními odměnami /záloha v listopadu, vyúčtování doplatek si nepamatuji únor, nebo leden/. Pokud jsme splnili nějaké poštovní produkty, tak za ně náležela odměna, pokud se nic nesehnalo, tak zde byl kámen úrazu, zaměstnanec nedostal část /procentní výpočet/ pohyblivé složky, kromě toho během roku byly k platu opravdu nějaké odměny, které uděloval vedoucí.
Mě práce bavila a se mzdou jsem byla spokojena vždy. Někde na vesnicích nemají takový plat i když se říkalo, že platy mají být po celé republice vyrovnané. Zažila jsem jak Prahu, tak menší obec, kde jsem šla mzdou dolů, ale dřina byla všude stejná.
Podle mne plat ředitele /uvedený ,,ivzez,, 315 000 Kč/ je v normě.
pohanka.
podle jaké normy se řídíte?
V normě není už jen podle toho jak tahle instituce funguje !
Tedy dosaďte místo slova norma slovo přiměřeně - přiměřený plat.
------------------------------------------
Samozřejmě ne podle Normy teplé a studené kuchyně.
pohanka:
tak dobře, když vás baví slovíčkařit, tak vám se zdá plat přiměřený pro člověka, který řídí instituci, která funguje podpsa?
slovíčkaření - Právě naopak, myslela jsem, že vy mne tepete za to slovíčko ,,norma,, a proto jsem jej opravila.
Chyba není v panu, nebo paní ředitelce, ale v celém pochybeném systému. Doručování bylo vždycky považováno za ,,službu,, ale po určitém roce se z toho stalo ,,zboží,,.
Tržní systém.
Za desetitisíce doručovatelů listovních i balíkových mohu říci, že pracují spolehlivě, že se snaží vykonávat svoji práci dobře, mají tuto práci rádi.Ale vždycky se najdou jedinci, kteří tu práci flákají, sabotují /nedoručují/, nebaví je. To existuje u nás i ve světě. Viz zásilky doma, nebo v garáži, kanálech.
To je, práce tzv. manažerů, kteří se chytli toho, že doručovatelů je mnoho a snižovali stavy a zvětšovali okrsky. Potom některé okrsky jsou příliš velké a lidi nestíhají. Hlavně balíkaři a jsou nuceni část ulic opravdu nedoručovat a házet oznámení druhý den do schránek. O tom byla i reportáž s balíkovým doručovatel /pracuje na pozici přes dvacet let?/ z Depa Masarykovovo nádraží, v Mladé frontě iDnes snad v roce 2016. Kde to přesně takto popisuje, vím, že tuhle ulici již nestihnu, a snažím se ulice s nedoručováním střídat, aby to neodnášela jenom jedna ulice.
Druhá věc je, že se mnohdy rušily okrsky se staršími doručovateli a ti odcházeli do předčasných důchodů, aby později na poštu nastoupili jako brigádníci /výhodné pro firmu/. Mnohdy odcházeli lidi, kteří měli práci rádi, ale neunesli tlak při požadavcích na bankovní produkty. Byli dlouholetí doručovatelé, ne prodejci.
A nastoupili noví lidé, kteří nemají pošťačinu v srdci a kašlou na lidi na svém okrsku.
Z produktů ze splnění byly totiž peníze, provize, odměny, proto byl takový tlak. Hlavně přímých nadřízených na přepážkové pracovníky, doručovatele.
Na přepážkách je potřeba, aby lidé stáli frontu, aby přepážkoví byli vytížení na 120 %, to je úmysl, za to pracovník za sklem opravdu nemůže.
V marketech je tato situace také, ale je tam jednodušší, když nejsou nakupující, zavřít pokladnu a jít doplňovat zboží a naopak, při frontě otevřít opět svoji pokladnu. Na poště mají spočítáno, kolik má přepážka obsloužit lidí, je tam nějaká norma a drží se toho, není jednoduché a ani možné narychlo otevřít pokladnu, když na směně je nastaven určitý počet lidí a ten kdo je v zázemí má svoji práci a k pokladně si nemůže sednout /převzetí zboží, vyúčtování apod./.
Práce je na poště normována, kolik musíte mít zásilek R, OLZ /jakoby se tohle dalo ovlivnit/ kolik kilometrů máte ujít, kolik odevzdacích míst, a když nejste vytížená, tak se to musí upravit. Třžby za podání totiž klesají /velký propad s nástupem e-mailové pošty - tím to začalo/ a i zdražením se nedocílí kýženého výsledku. Jak je draho, tak lidé nebudou moc posílat, ale hledat nějakou alternativu. Zachrání to podniky hromadnou zásilkou? Listovní převálcovalo balíkové podání hlavně finančně, z toho plynou velké peníze. Ale pošta hledala i jiné příjmy - cigarety, drobný prodej, noviny, nyní ji i vyšlo zdražení. Jsou na to oddělení, která to naplánovala, a spočítala a budou i v budoucnu. Myslím, že by to bylo a bude se to stávat za každého jiného ředitele.
Jinak mnohdy je problém sehnat dobrého, kvalitního pracovníka, ne každý chce dělat venku, s lidmi, těžkou práci. A co se nyní hlásí na pozice třeba doručovatelů propagačního materiálu, to je děs a hrůza, na jednu stranu ale říkám, patří vám to, mnoho dobrých doručovatelů jste vyházeli, nebo znechutili tak, že odešli sami.
Možná Vás mate název Česká pošta, s.p. - ale pošta není státní podnik financovaný stoprocentně od státu. Pošta na sebe musí vydělat.
Pošta je závislá na svých výdělcích a od státu není stoprocentně placená, dostává pouze příspěvek.
----------------------------------
To máte stejné ve zdravotnictví i péče o Vaše zdraví se stalo zbožím, již to není služba a počítá se každý krok péče. Jenom to neplatíte přímo, kromě výjimek - nejvýrazněji stomatologie.
Nebudu se tak rozepisovat, nebaví mě to, ale právě proto, že pošta musí na sebe vydělat a fuguje tak jak funguje je plat ředitele nepřiměřeně vysoký
jethro:
to není česká, ale obecně lidská vlastnost, věřit, že to nové bude lepší a buď to výjde, nebo nevýjde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.