Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Corgi vs jack russel

Od: pess odpovědí: 15 změna:
15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

V čem lepší? To přece nelze určit. *nevi*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, lepší pes je ten, kterého si sami vychováte. A je jedno, jestli to bude corgi nebo jack russel. Každému psovi se musíte hodně věnovat.

xcb
hodnocení

0x

Těžko říct, nejedl jsem ani jednoho.

liska5
hodnocení

0x

S corgim nemám zkušenost, ale sestřenice má jacka russela toho vyššího, co má delší nožky. Je akční, přátelskej, baví ho hry a úžasně chytrej. Jak řeknete, kdo přichází domu, tak on, teda ona- fenka, přinese ty správné pantofle, už podle zvuku auta pozná, že už jedou naši a vyskočí na okno. Přitom těch aut kolem jezdí dost a na jiné nereaguje.

pess
hodnocení

Kamarad ma taky russela a je taky chytry. Ale i Corgi by mel byt, jen neznam nikoho kdo ho ma. Oba psi se mi libi, je tezke se rozhodnout.
eulalie*

Chytrý pes může být i podvraťák. Já mám doma psa z útulku, je to nečistokrevná směska asi čivavy a ještě něčeho. A je vážně velmi chytrý a učenlivý. Takže spíše vybírejte z toho, která ta rasa se vám více líbí. Mě se třeba jack russel nelíbí, ale corgi ano.

pess
27.02.18 18:10
hodnocení

děkuji :)

liska5
hodnocení

0x

Četla jsem si článek o psychologii psů. Autorka píše, že mezi jednotlivými psy jsou kolikrát větší rozdíly, než mezi jednotlivými plemeny. Máme si prý hlavně vybírat podle svého životního stylu. Akční psi k aktivním lidem. Jsou lidi, co mají celé dny Borderku na balkoně, ale i takoví, které potkáte na horské túře se psem v náručí, že už nemohl, že chodí nerad.

floro*
hodnocení

0x
Corgy je u nas prakticky nezname plemeno, takze tady vam nikdo moc neporadi.
Corgy je ovcacky pes (anglicke plemeno pouzivane u ovci), rasl je lovecky. Ovcacky by mel byt povahove poddajnejsi a chytrejsi. Rasl je vice trdak a strestenec. Hlavni rozdil je v tom, ze raslu je plna dedina, corgyho nesezenete. Je jich strasne malo a nejen v republice, ale i v domovine. My se momentalne rozhodly pro corgyho. Prave proto, ze to neni lovec - mame dum u lesa, v lese travime spoustu casu. No ale po dlouhem hledani a cekani na vrhy si nakonec pro stene jedem do Anglie.
doplněno 28.02.18 00:27: Pokud se opravdu chcete dozvedet neco o corgim, tak zajdete na stranky corgyklub.eu a a domluvte se na navstevu za nejblizsim chovatelem. Jsou vstricni.
Jo, a corgiho nesezenete ani jako krizence.
doplněno 28.02.18 23:12: Mam rodinu v Anglii, takkze jsme zrovna hledali tam. Nasla jsem jeden inzerat ze Slovinska, ten byl ale hodne divny. Slovensko je take pase, tam maji welshu taky malo. Spis tam maji pembroke, ale cena kol. 30 tis. Madarsko nevim, ale kdyz jsem se radila s chovately u nas, tak na Madarsko mely vzdy hlasku "tahat drivi do lesa". Pochopila jsem to, ze je v Madarsku asi velky chov. Pak jeste pry Polsko. Vsechny staty ale maji takove ty hlavni stranky klubu (napr. Anglie cardiganwelshcorgiassoc.c/...) a tam byvaji vsichni chovni psi i aktualni vrhy. Oni to ani na inzertni weby nedavaji. Nemaji duvod.
Na zjisteni puvodu je pak databaze cardipet.net.
pess
hodnocení

Prave ze jsem se koukala na internetu a zadne inzeraty na prodej jsem nenasla :/ hledali jste i v okoli? Rakousko/slovrnsko/madarsko atd?
pess
hodnocení

Mohla bych se zeptat, na kolik Vás ten pes vyšel?

floro*
Psa doma jeste nemame. Jedu pro nej az v breznu, driv nez ve 12 tydnech mi ho nevezmou do letadla.
U chovatelky stoji 750£ plus 40£ za tydny na vic. No a plus letenka. Takze neco ta sranda stoji. Ale pokud jej chcete uchovnit, tak se to vrati. Fakt je toho hrozne malo, i v Anglii to vedou jako ohrozene plemeno.
Nasi chovatele stenata prodavaji od 12 do 20 tis.
Ale da se sehnat i v tom Rakousku, nekdo mi rikal, ze tam take jsou.
pess
Nemohla by jste mi na ni dat prosim kontakt? :/
floro*
Jak jsem vam psala v prvnim prispevku tu anglickou adresu, tak na te strance je druha zalozka CURRENT LITTERS AND AVAILABLE DOGS, kde pisou vrhy, je to ta pani Langford. Ted se tam narodilo jeste dalsi vrh.

floro*
hodnocení

0x

pess, můžete se prosím zaregistrovat a poslat mi zprávu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]