Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jste příznivci elektronizace života?

Od: polasek odpovědí: 12 změna:

Mám na mysli jestli jste pro používání elektronizace státní správy, bankovnictví, datových schránek, elektronických pohlednic, nakupování přes internet, výpisy z VZP a další fůry stále přibývajích možností využití elektronizace. U virtuálních hřbitovů jsem neuspěl, tak jsem rozšířil obzor. Prostě všechno dělat a vyřizovat od stolu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nemohu dát jednoduchou odpověď. Můj názor je ten, že "elektronizace", užitá s mírou a na místech potřebných je naprosto v pořádku. Bohužel už se to začíná přehánět a začíná docházet k podstatnému omezení lidských svobod, jelikož vývoj směřuje až k čipování lidí a sledování každého jejich kroku.

Omlouvám se, snad je to srozumitelné, lépe to vyjádřit neumím.

polasek
25.02.18 14:58
hodnocení

Souhlas

hodnocení

7x

Jaká elektronizace a státní správa? Úřady spolu stále nemluví, většina systémů je neuvěřitelně zpackaná, po nasazení pravidelně následuje katastrofa.

A po 25.5.2018 s GDPR bude elektronizace ve smyslu datovém těžce nabořena. Zdravotnictví - například - bude vráceno na stromy.

polasek
hodnocení

100 x OK !

iz*
hodnocení

6x

Nejsem příznivcem elektronizace života. Život se má žít mezi lidmi a s lidmi.

Jsem ale příznivcem elektronizace styku se státní správouí, zdravotními pojišťovnami, dodavateli energií i prodejci apod. Využívám i elektronické bankovnictví.

Stát někde na poště fronty apod. není život, to je otrava a zbytečná ztráta času, který se dá využít k řadě užitečnějších a příjemnějších věcí. Např. čtení "papírových" knih, setkávání s přáteli, návštěvy divadel, koncertů, ...

hodnocení

3x

@polasek - Prostě všechno dělat a vyřizovat od stolu.
Pro vás nevhodné - "Měl bych chodit na procházky, ale nemůžu se k tomu přinutit." ;)

polasek
hodnocení

Za dobrotu na žebrotu.

hodnocení

3x

Co se týče třebas internetu všeobecně, tak pro mě jednoznačně velké plus..ať už se jedná o nákup a porovnání různého zboží a jejich recenze nebo různé informace ohledně čehokoliv, které bych se jinak možná ani nedozvěděl, nebo dozvěděl, ale jen z okruhu málo lidí. Takhle je ten okruh daleko širší. Jasně, že ne každá informace od každého bude pravdivá, ale to už si člověk logicky snadno přebere.

Jinak jsem velmi zvědavý, kam až tahle technická-elektronická-automatizovaná a kdovíjaká budoucnost, kam nás jako lidstvo zavede.

polasek
hodnocení

Jsem i v této věci optimista. Jelikož jde všude o prachy povede to k totálnímu ovládání a zotročení lidstva, aby měli ti co ovládají větší zisk. Kdo to neudělá zkrachuje. Nebude to žádná katastrofa, lidí si pomalu zvykají.

jentak*
hodnocení

1x

Dokud stát nezařídí připojení internetu až domů, stejně, jako funguje na listovní zásilky, tak nechci žádnýdatový závazek ve formě datové schránky apod. Není možné, aby se stát "vyvlékl" z povinnosti doručení tím, že mi např. nařídí platit si internetové připojení. Pokud jde např. o internetové bankovnictví, tak opět jen dobrovolně, do té míry, aby to bylo výhodné pro mně.

hodnocení

0x

Jsem příznivcem, ale důrazně dodávám...všeho s mírou a ještě...co je moc, to je příliš.

Dnešní malé děti nemají prostor, aby si dokázaly vytvářet vztahy s ostatními lidmi, přehnaná elektkronizace spolu s přehnaným množstvím zájmových kroužků jim ubírá z dětské přirozenosti. Myslím včera to bylo na netu a výjimečně to melo smysl..."..díte se potřebuje potulovat po venku svým tempem a dloubat klacíkem do země"...v dnešní dobe to není možné, máme o ne strach.

fram
hodnocení

0x

Jsem pro pravidla:1. Všeho s mírou. a 2. Méně je někdy více. Protože: 1. Co když vypnou proud? (Hodně, bomba např.) Black out? 2. Co kolegové hackeři? Poradí s bankou i ledasčím a budou se lepšit jako se lepší elektronizační užívání.

Na okraj: 3. Uvědomí si uživatelé "sociálních sítí" Facebook, kterých je i se srejdou Googlem a pod. kolem 2 miliard, že komunikují především se Silicon Walley? Nebo něčím podobným jinde na zeměkouli?

Křemíkové údolí: Sanfranciské pobřeží bylo dlouhou dobu využíváno americkým námořnictvem, které zde provádělo výzkumy. Mnoho firem zabývajících se vývojem technologií se usadilo v oblasti, aby pracovaly pro námořnictvo. Poté co "mariňáci" opustili tuto oblast, část jejich vybavení převzalo NASA a zaměřilo se na letecký výzkum. Většina firem v oblasti zůstala a přibývaly nové. Název pochází z roku 1971, kdy v americkém časopise Electronic News začala vycházet týdenní rubrika "Silicon Valley USA" od Dona Hoeflera o velké koncentraci společností zabývajících sekřemíkovými mikročipy a počítači. Tyto společnosti postupně vytlačily ovocné sady, které daly této oblasti její původní jméno – Údolí potěchy srdce.

Dnes je Silicon Valley světovým centrem počítačového a technologického průmyslu. Pozemky na nejlukrativnějších místech stojí tolik co na na newyorském Manhatanu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]