Nejste přihlášen/a.
Hodnotím to z hlediska jaké seriál přináší ponaučení v oblasti zdraví a mezilidských vztahů. Samozřejmě je v seriálu mnohdy nechutná omáčka. Ale obsahuje ukázky nejrůznějších nemocí, příznaků, lidských situací tak, jak doposud žádný jiný seriál nedokázal. A je to ze současnosti. Před mladým vyslovím jen ORDINACE a už se chytají za břicho. Tak hluboko by neklesli aby se na to dívali. Do jejich hodnocení se jim vloudila chybička typická pro mladší generaci. Jsou to machři, ale byl jsem také takový, takže je chápu.
- no furt je to lepší seriál, nežli pořady typu - Prostřeno, Výměna manželek, Robinsonův ostrov a podobné "lahůdky" .
Možná má ale mladší generace pochopení spíše pro tyto pořady, neboť jsou dostatečně hloupé, sprosté i nevkusné, takže bližší jejich naturelu !
Na Prostřeno se někdy dívat dá. Když je tam třeba někdo známý nebo sympatický, tak mě zajímá jak bude vařit. Neříkejte, že byste nebyla zvědavá, jak vaří člověk, který bydlí u Vás ve městě a jak to u něj doma vypadá...
@nikc
- no mne zrovna moc nebaví sledovat příběhy a problémy jiných lidí a koukat, jak se hádají. A pokud bych takového svého známého měla ráda, docela by mi vadilo, jak u něj doma ostatní šmejdí, anebo se mu nějak posmívají, či ho ponižují... leda bych ho ráda neměla - škodolibost mi holt cizí není...
Ale já mám raději horory, thrilery, akční a krimi žánry - a těch je naštěstí na všech TV programech pořád ještě dost.
Dobrý den, ten seriál nesleduji, tak ho nemohu hodnotit. Ovšem, stačil jsem si všimnout, že Vy si asi libujete v nemocech, hřbitovech a "brblání" na nízký důchod. Takto si sebevědomí nezvýšíte a ještě si ho poškozujete - zkuste myslet pozitivně a nebýt takový "ubrblaný pesimista / dědek". Zdravím!
Přesně tak, moje slova. Kromě toho, že padesát mi ještě nebylo. Mně zas baví americké seriály - Kriminálka L. A, New York, Miami.
Mně vadí, jak tam každý prostřídal každého za partnera a jde mi na nervy ta slovenská herečka, jak hraje ambiciózní doktorku. Je taková nepřirozená, afektovaná, divná. Šoposká se jmenuje. V jiných filmech mi nevadí, ale v Ordinaci ano. Hrála v Cirkusu Bukowski a ten byl docela zrovna dobrý.
Takových seriálů, které se snaží vychovávat, poučovat a ukazovat, jak se má správně jednat, je celá řada. Třeba ty z ameriky jsou plné černochů, kteří se chovají civilizovaně, protože zase jsou určeny černochům, aby se lépe integrovali. A toto poučování je i poplatné své době. Dnes je v kurzu žena ve vedoucí funkci, v nějaké typické mužské roli. Jako dobrý příklad mohu doporučit třeba scifi seriál Star Trek, kde se od nejstarších po nejnovější díly ukazuje, jak byla společnost vychovávána. Nejprve spolupráce s ruským členem posádky, pak černoch -kapitán a nakonec žena-kapitánka. V další řadě očekávám zástupce sexuální menšiny.
Dívám se na to příležitostně a ráda. Scénáře k jednotlivým dílům dělá, tuším, víc lidí, takže některý díl je dobrý a někdy mám zase pocit, že se scénárista pomátl, ale jako kulisa k žehlení, proč ne. Soudě podle chování lékařů v seriálu je vcelku jedno, jestli se dostanu pod kudlu doktorovi- snaživému zelenému rybízku nebo zkušenému fachmanovi, který měl včera trojku pod kůží. A strašně se mi líbí, jak v seriálu se všichni doktoři vrhají ke každému člověku ať už na ulici nebo v areálu nemocnice, který projevuje jakoukoliv slabost, zatímco ve skutečnosti, kdyby o vás na nemocniční chodbě zakopli, tak vás překročí a zavrčí "počkejte si". Ale jo, ke kafíčku by to šlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.