Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký máte názor na čtyřky ve škole?

Od: vladimir* odpovědí: 23 změna:

Ahoj, jsem ve třeťáku na učilišti a studuji obor elektrikář.Na pololetní vysvědčení jsem měl 4 čtyřky, týká se to odborných předmětů.Ze známek mám špatný pocit, protože mi vadí ty čtyřky.Chtěl bych se vás zeptat, jaký máte názor na známky vy a jestli nejsou čtyřky zase tak špatné :(

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

9x

Ano, jsou špatné. Jako elektrotechnik víte, že se součástky třídí na dobré (pass) a špatné (fail). Nic mezi tím. I mírně vadná součástka je špatná.

Naštěstí je elektrotechnika a obor elektrikář tak široký, že jistě najdete uplatnění. Elektrikář, který je nešikovný ale dokonale zná sortiment, je učenlivý a polehlivý může najít výborné uplatnění například v obchodě s elektromateriálem. Nebo naopak šikovný elektrikář, kterému nejde teorie, ale je 100% spolehlivý, zručný, slušný a ochotný se stále učit něco nového se může uplatnit jako elektromontér v nějaké pracovní skupině, kde bude provádět práce, které spolehlivě zvládně, třeba natahování kabelů, montáž nějakých celků apod., kde udělá svou část práce a tu odbornější udělají zkušenější spolupracovníci.

Ale učte se, učte se, snažte se naučit hlavně kvalitní práci, dodržování technologických postupů, bezpečnosti práce a k tomu přímo navazující teorii, nutnou pro praxi. Ampérovo pravidlo jedné ruky a Lencovo pravidlo jiné ruky, nebo na kterou stranu se vychyluje magnetická střelka asi nebudete nikdy v životě potřebovat.

Z praktického vyučování jistě víte,co je zapotřebí dokonale znát. tak se to naučte hlavně související teorii a učte se elektritechnické předpisy. Po úspěšném zakončení školy budete mít kvalifikaci podle vyhlášky 50/78 Sb.podle §4 a až nastoupíte do zaměstnání, tak si vás zaměstnavatel přezkouší a budete mít kvalifikaci už podle §5 a až budete chtít mít po předepsané délce praxe vyšší kvalifikaci podle §6 pro samostatnou práci, budete skládat zkoušky. A samozřejmě i další a vyšší kvalifikaci a tím i víc peněz.

Jestli se nebojíte výšek, můžete zkusit najít práci u firmy provádějící instalaci hromosvodů, antén,kabelových rozvodů, instalaci elektricky otvíraných vrat, atd. atd.. Nevzdáveje to, a učte se.

lidus*
hodnocení

4x

Jste na učilišti, na oboru co jste chtěl a pravděpodobně budete jako elektrikář pracovat. Nezlobte se ale blbce co umí jenom natáhnout drát, tam kam mu někdo poradí, si já jako řemeslníka určitě nevezmu. Pokud jste měl čtyřky tak toho víc neumíte. Ona ta teorie u elektrikáře určitě není zbytečná, musíte umět poradit jaký drát, kudy ho povedete, jaké jističe, jaké zásuvky a co teprve když zákazník chce zapojit fotowoltejku a nebo chce rozvody na 320...

Vám čtyřky vadí a chcete abych řekla, né to je v pohodě. Tak není.

Pokud jste student s nějakým učebním problémem a už na ZŠ jste byl rád, že máte čtyřku, omlouvám se, pak je čtyřka maximum toho co zvládnete a je dobrá. Nebudete pracovat samostatně jelikož na to nestačíte. I takoví lidé jsou, snaží se ale na víc nemají.

Vladimír-Jan ještě navíc schíza, jo ty čtyřky jsou tak akorát.

hodnocení

2x

Aspoň trojky, to znamená dobře...čtverka je dostatečně, ale už je jen krůček k pětce.

Však do konce školního roku je ještě čas, tak zaber!

vladimir*
hodnocení

4ka taky dobrá

Jedna možná, ale čtyři neeeeee*ee*

majsterjoe*
hodnocení

1x

Známky do života nejsou důležité, důležité jsou vědomosti. Chceš-li se jako elektrikář živit, nesmíš si dovolit školu jen tak proplouvat. Chce to zabrat.

mathew
hodnocení

1x

čtyřky jsou dobré, aspon ušetřím za elektrikáře, protože si to raději udělám sám podle návodu

hodnocení

1x

Čtyřky z odborných předmětů? Proč si na ten obor šel? Já myslel, že se obor vybírá podle toho co člověka baví a když někoho něco baví, tak nemůže dostávat čtyřky ani když se nebude vůbec učit ;)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ty čtyřky jsou dobré známky pro toho, kdo ani přes maximální snahu a schopnosti neudělá lepší výsledek - zkrátka mu není rozumově dáno. Pokud to je výsledek někoho, kdo je schopný, ale fláká to nebo se neučí či se nesnaží, tak je to škoda a není to hezké. Zdravím!

doplněno 24.02.18 19:55:

vladimir či jan - pokud na ty jedničky máte rozum a schopnosti, tak ano. Jenže, proč nemáte lepší známky víte jen Vy.

doplněno 24.02.18 21:34:

vladimir či jan - vůbec nerozumím tomu, proč jste tento dotaz zakládal, když už máte přeci jasno. Čtyřky jsou pro Vás krásné známky a jednou se tím vysvědčením pochlubíte svým dětem, aby viděly, jaký byl táta ve škole borec . Snad máte alespoň šikovné ruce.

vladimir*
hodnocení

A to mám chodit domů se samíma jedničkama?

A jejej a co máš z češtiny? ...samíma *zed*

vladimir*
hodnocení

No tak jsem se spletl "samýma" hlavně ze vy jste bezchybná *frajer*

Nejsem bezchybná, dokonce jsem měla i na učilišti jednu 4, ale maturitu už jsem zvládla s vyznamenáním*tanec*

jan*
24.02.18 19:27
hodnocení

?

hodnocení

0x

@vladimir - A to mám chodit domů se samíma jedničkama?
Jednak mi vysvětlete, co je na jedničkách špatného - jednak se nebojte, ještě nějaký čas nebudete.

vladimir*
hodnocení

Nevím, jestli jste si četl dotaz co jsem psal výše ale asi ne.Tak si ho přečtěte ještě jednou a zkuste rozumně odpovědět.Vladimír :)

lidus*

"Ahoj, jsem ve třeťáku na učilišti a studuji obor elektrikář.Na pololetní vysvědčení jsem měl 4 čtyřky, týká se to odborných předmětů.Ze známek mám špatný pocit, protože mi vadí ty čtyřky.Chtěl bych se vás zeptat, jaký máte názor na známky vy a jestli nejsou čtyřky zase tak špatné :("

Co ti na mé odpovědi není jasné?

vladimir*
hodnocení

úplná hovadina

culdabulda1*
hodnocení

0x

uč se a čtyřky si zlepši - proč by měly být dobré?

floro*
hodnocení

0x

Průser jsou takové známky na odborné škole z odborných předmětů. Kdyby to bylo z nějakých všeobecných (např. čeština, matika, cizí jazyk) budiž. To tě živit nebude. Ale odbornost profese ano, tudíž v těchto předmětech musíš excelovat. A pokud to tak není, pak zřejmě se na tento obor nehodíš. To je prostě fakt.

rexik
hodnocení

0x

Někdy je to i tak,že na vysvědčení jsou čtyřky a potom někde v praxi je ten člověk mistr ve svém oboru.

rexik:

to je sice pravda, ale pokud ty čtyřky jsou z odborných předmětů tak ten člověk k tomu nemá vztah ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]