Nejste přihlášen/a.
Co by jste mi dali v 9. třídě za tuto esej?
Nevim, jak se ve skole hodnoti ruzne chyby a navic kdyz ani neupozornim na to, kde vsude chyby mas (to uz sem chtel puvodne, kdyz si zde tuto stat mela na zkontrolovani, ale nejak se mi to tam nechtelo furt vlozit s myma poznamkama, tak sem se na to nakonec vybod), tak je mi blbe, abych znamkoval.
Mas tam nejake problemi s carkama v souvetich, par spatne pouzitych slov (napriklad end by death misto end with dead), pak je tam nekolik stylistycky divnych vet, jak by je anglican nenapsal (coz se ale ani neocekava) ci nektera slova by mohli byt volena lepe (napr. grade misto mark), ale nijak strasne to neni - naopak je to naprosto pouzitelne. Jedna veta mi ale vylozene drasa:If they want to stop with alcohol, it is very important support from the family and friends.Tu si jeste zkus napravit.
Pak je tu obsahova stranka. Od dnesniho devataka bych cekal krapet zevrubnejsi popis problemu (ale jak rikam, nevim jak se na skolach hodnoti co je a co neni pro devatou tridu dostatecne).
Z meho pohledu vysledek dobry az chvalitebny
Kdyz ted vidim, kolik dokazu nasekat gramatickych chyb do sveho rodneho jazyka, tak menim tvuj vykon na VYBORNY.
Tak já bych to viděla zhruba na 2+, jsou tam některé chybky, které jsme spolu mnohde omílaly :D Některé zmiňuje Axus, ale nicméně upozorňuji, že end with death je samozřejmě správně. Z práce je vidět, že děláš i němčinu. Je třeba dávat pozor na podměty, bacha na vypadávání sloves, popř. spony přísudky (sloveso "to be" v různých tvarech). Členy a čárky nehodnotím, to by bylo na deváťáka trochu moc. Ze 100 bodů 85, což bych brala jako hranici mezi jedna/dvě.
doplněno 21.01.10 17:40:A znovu Axus (pardon, nedá mi to :D ) - bad marks je zarytá kolokace, bad grade by nikdo nepoužil.
doplněno 21.01.10 17:49:Jistě, ověřujte, jak je libo :D Life sure ends with death, no matter what you do while living it.. To je prostě holý fakt. Mluvil-li jste s Američany, pak ano, mohli hovořit o grades, ovšem jste si jist, že to byly známky? Tak jako tak, jak říkám, bad mark je prostě silnější kolokát než "bad grade" (to by nejtiv fakt neřekl, maximálně nějaký amík s malým a, nic ve zlém), ať hledáte, kde chcete (doporučuji Duškovou, to je taková bohyně anglického jazyka), a i kdyby Vám Američan tvrdil opak, nic to nemění na faktu, že celosvětový úzus při výuce AJ udává za standard angličtinu britskou, kde "bad grade" nevypustí z úst nikdo, maximálně ve smyslu "špatný ročník. A ještě dodatek - je potřeba hodně koukat na použití ADJ s následným pod. jm., to totiž ovlivňuje míru kolokability. Proto o grades byste řekl spíš "poor", nikoliv bad! (A naopak, ač poor marks je stravitelnější než bad grades).
Teda Pu.
Tohle si musim overit. Ale kdyz neco konci smrti tak to konci with death? Hm. Nejak se mi to nezda...ale kouknu na to.
A za znamkou grade si stojim. Kdykoliv sem mluvil s jakymkoliv Anglicanem o skole, tak mluvili o gradech ne o markach.
doplněno 21.01.10 18:01:Tak sem se na to ted zeptal kolegy - rodileho mluvciho (Anglican).
Spravne je End with death. - Za coz se omlouvam.
A spravne je bad grade i bad mark a pokazde to ma v anglicke anglictine trochu jiny vyznam. Grade, kdyz se bude mluvit o spatnem prospechu, mark, kdyz se bude mluvit o spatne konkretni znamce (znamkach).
V americke se pouziva temer vyhradne grade pro vsechno. Tak mi to alespon vysvetlil.
Takze mark i grade je zrejme v tomto vyznamu spravne.
Znamkovat nebudu, ale na devatou tridu dobry, je v tom znat vliv cestiny, ale to se odstrani jen praxi a pohybem mezi rodilymi mluvcimi, to dozenes casem, spolu s vypilovanim gramatiky a slovni zasobou, vsechno ma svuj cas Nicmene jedna zasadni vec - v tomhle smyslu se zavislost rekne addiction, ne dependency. Byt zavisly na - to be addicted to st..
Dík všem za odpověď, jenom mě zajímalo, jestli je známka 3 spravedlivá. Zvláš´t, když jsem měla mezi 1-2 a tahle známka měla rozhodnout co dostanu. bohužel nevyšlo
No, zrejme mas ucitele/ku, ktera to uceni bere vazne a to je dobre. Mrzi me, ze ti to zkazilo znamku, ale dvojka je krasna, tak si z toho nic nedelej. A faktem je, ze tech gramatickych chyb je tam celkem dost, takze podle me 3 je spravedliva. Procvicuj frazovy slovesa a predlozky a snaz se cist anglicky knizky, uvidis ze to za chvilku bude nejmin o stupen lepsi A jeste z toho textu mam dojem jako by sis ten text napsala nejdriv v cestine a pak prekladala. Je to tak nebo se pletu? Je lepsi psat vzdycky rovnou anglicky. Vim, ze je to tezky, ale chce to jen praxi a na textu to bude znat, vyhnes se ceskymu slovosledu a skladbe vet. A kdyz budes hodne cist a i mluvit, tak brzy to pujde mnohem jednodusejc, kdyz budes mit vetu se spatnym slovosledem, bude ti proste znit nejak divne, casem pro ten jazyk ziskas cit
Jinak ale musim rict, ze super, ja neumela v tvym veku anglicky ani slovo a s takovymi znalostmi co mas ted budes za par let anglicky mluvit stejne dobre jako cesky
Kaci, trojku bych ti nedala, ale na jednicku to taky nebylo Nicméně, jak už tu někdo píše, dvojka je dobrá, navíc v kvartě - to je do maturity a přijímaček tak daleko, že ti to může být úplně jedno. Nehledě na to, že úroveň AJ, jakou máš, už je hodně hodně dobrá, na 14tiletou holku paráda
Haprují ti členy a čárky, a to je něco, co já bych osobně až tak nebrala vážně, protože holt čeština nemá členy a jsou pro nás těžké - ale chyba to je. Gramaticky tam zas tak šílené lapsy nejsou, ale jak říkám, na dvojku to je. Nicméně nezanevři, posílej se dál, vždycky na to mrknem, naznačíme, kde jsou chybky, a sama se dobereš báječné AJ. Uvidíš - do konce roku se toho dá spousta zlepšit! Nevěš hlavu, bude to jenom lepší. Jednička je nuda, neměla by ses kam posunovat!
Tak si raději užij pololetní oddech, netrap se a zase se ozvi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.