Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co tím kdo sleduje?

Od: magdon® odpovědí: 17 změna:

V poslední době jsem dostal pár podobných nevyžádaných mailů od různých odesílatelek -

Ahojec,
Promiň že píšu s takovým zpožděním, ale daly mi zabrat přijímačky na vysokou a byla jsem bohužel nemocná :( Tak se ozývám až teď...
Posílám ti tady slíbený odkaz na můj profil tady na seznamce, můžeš mi tam klidně napsat a ráda si řeknu víc.
Moc se těším, měj se pěkně :)

Tak se měj hezky :),

Odhaduji, že by tazatelka mohla být moje vnučka, ale tak starý zase nejsem, abych si nepamatoval, že jsem v posledních 60 letech žádný seznamovací inzerát nepodával, ani na něj neodpovídal. Na odkazy samozřejmě neklikám a všechny tyto maily ihned mažu. Je mi jasné, že o skutečné seznámení ona fiktivní zájemkyně rozhodně nestojí, ale docela by mě zajímalo, o co vlastně jde. *nevi*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

"... a všechny tyto maily ihned mažu."

Tak v tom pokračuj. Strategie je jednoduchá. Rozešleš podobných mejlů tisíc a on se nějaký zoufalec chytí, přečte si další dojemnou historku a s vidinou možných věcí příštích třeba něco šoupne.

A jak z tebe ty peníze dostat? Z nás třeba nijak, ale nezapomínej: Lidé jsou různé, blbé a pitomé. :-D

hodnocení

2x

Stačí? A pozor - to není jedna a ta samá dáma :-D

Kuchařka se vydávala za gynekoložku a z mužů vylákala miliony korun!

krimi.instory.cz/...

Osm let za mřížemi si má odsedět sedmadvacetiletá Češka, která podle nepravomocného rozsudku vymámila z šedesátiletého Nora přes 50 milionů korun... začala peníze požadovat pod různými záminkami, například na operaci kolena, výživu kočky, zálohu na koupi auta.

zpravy.aktualne.cz/...

Podvodnice vylákala z důvěřivého muže 300 tisíc. Stačilo jí napsat SMS

vary.idnes.cz/...

O víc než milion korun přišel čtyřiapadesátiletý muž ze Zlína, od kterého peníze vylákala pod různými záminkami žena z internetové seznamky.

tyden.cz/...

ech
Ja si jen rikam, jak takovi volove prisli k takovým prachum, nedivim se potom snadnemu oškubáni.

Toho Nora nepočítám, to je jiná kategorie - ale ani třista tisíc, dokonce ani milión nejsou žádné extra peníze.

hodnocení

2x

Podobných mailů teď chodí oopravdu často moc a bohužel na ně n ejde odepsat, chtěla jsem napsat, aby mě neotravovali, adres nejde ani zablokovat, tak to automaticky mažu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ve světě se už o Vás ví, že jste kanec nebo bohatý (možná bohatý kanec) . Já dostávám podobné maily jen z Ruska (kde jsem nikdy nebyl), resp. psané v angličtině a od různých Rusek (text je vždy stejný a pouze jméno je jiné) - nacházím to ve Spamu a hned mažu (protože si z toho množství neumím vybrat tu správnou partnerku ). Možná jde jen o peníze nebo se chtějí vdát (dostat) na Západ (tzv. "fingáč" viz film Kolja). Zdravím!

hodnocení

2x
Vždy de jen a jen o to jak z někoho dostat náký peníze začne to mejlem někdo odpoví jednou vakrát a už se veze
Je spousta lidí co sou osamělí a nepřemejšlí no když se těch mejlú rozešle dostatečný množství vždy se někdo chytí
Ja tydle mejly hážu do spamu a mažu

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, také takové emaily dostávám. Jak trapné - od holky dostat pozvání na kafe nebo návrh, ať mrknu na její profil, nechápu to. Už to ani nečtu a rovnou mažu. Stejně jsem si zvykla nevyžádanou poštu neotevírat a mazat. Těch nevyžadáných emailů totiž chodí tolik, že kdybych to měla stále číst, tak bych nedělala celý den nic jiného.

hodnocení

2x

Tyto maily,jako všichni,co tu odepisují,mažu. Pokud se chcete seznámit,jsou seznamky,kde jsou účastníci prověření / a stejně to je rizikové / , případně různé stránky pro seniory. Nejlepší by bylo seznámit se někde v klubu,kde se členové znají, ale záruku štěstí vám stejně nikdo nedá. A pokud má někdo hodně peněz a chce se podělit, je to jeho volba. Pokud peníze nemá a pro někoho se zadluží,to je pak nezodpovědnost a hloupost . Doufám,že to nikdy neudělám." Teoreticky" vím,jak se chovat .

hodnocení

Ne, nehodlám se seznamovat a už vůbec ne tímhle způsobem. A tyhle majly jsem dodnes automaticky mazal bez otevření, ale když mi dneska přišli 3 zároveň, pokaždé s jiným jménem, zvědavost mi nedala. Ovšem jen jsem přečetl text mailu, na odkaz by mě kliknout ani nenapadlo.

hodnocení

2x

Také tyto maily s nabídkou seznámení od cizích žen a dívek dostávám. Mě hodně překvapuje, že je posílají na mailovou adresu, která začíná nezaměnitelným a celosvětově známým ženským jménem.

A před nějakými 15 lety to zase byla veliká série nabídek, abych si nechala zvětšit penis.

ben®

bimbam - neměla jste si ten penis zvětšovat. Nyní se to ví a holky mají zájem .

Bene - trochu ha! ha!, trochu bzum? bzum? :)

hodnocení

0x

Hádejte, oč jde vždycky až v první řadě? ;)

hodnocení

No jasně, ale zajímalo by mě, jakým způsobem by ze mě chtěli ty peníze dostat :-P.

Zaujal mě konc jedné věty, i když jde asi o neúmyslný překlep - "...a ráda si řeknu víc". *smich*

danka86*
hodnocení

0x

Pokud e-mail obsahuje odkaz na webovou stránku, tak nejspíš půjde o to, aby se zvedla návštěvnost těch stránek, případně si prokliknutím odkazu můžete stáhnout do počítače nějaký malware, který vám pak bude cpát reklamu všude, kam se podíváte (začnou vám vyskakovat reklamní okna, změní se vám domovská stránka etc.), nebo si stáhnete trojského koně, který vám bude dělat v počítači nějakou jinou záškodnou činnost.

hodnocení

0x

Magdon, také to dostávám a to jsem "holka" a nabízejí se mi tam nějaké rusky a i číňanky. A také dostávám emaily znění, že se mi omlouvá, ale že mi dříve nemohla napsat o té zázračné kůře na hubnutí. Tak že to dělá až teď. A ještě ke všemu mi klidně tyká, jako staré známé. Nebo že už konečně sehnala ten nejůžasnější krém na pleť, o který jsem měla zájem a tak dál. Prostě samé hovadiny. Když jsem to dostala poprvé, odepsala jsem, že jsem celý život hubená a tak žádné pilule nepotřebuji a vynadala jí, že mi tyká a ať mi vleze na záda. :-D To jsem totiž ještě nevěděla, že ta osoba to ani číst nebude, že to jsou prostě reklamy rozesílané nějakým robotickým systémem. Mně to teď automaticky padá do spamu, atk to nevidím. Ale občas se kouknu a pak mažu a mažu...

doplněno 22.02.18 20:12:

Tak teď jsem se na základě Tvé otázky šla kouknout a mám toho tam spoustu. Nějaká Katerina z Ruska, která ale žije v Americe, viděla mout fotku na FB a je naprosto uchvácená a chce se se mnou seznamovat *haha*. No a já FB nepoužívám a hlavně nikde žádnou fotku nemám. Leda doma v rámečku na zdi...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]