Nejste přihlášen/a.
Ostrá zbraň.
Plynovka je totálně mimo. Nejsem rozhodně odpůrce zbraní, ale když už mám nosit třičtvrtěkilo železa sebou, tak devítku čízu. Protože dost riskujete, že poté, co vytáhnete plynovku, někdo vám to oplatí nefalšovaným olovem. A bude to i přiměřená obrana - Vy jste měl v ruce pistoli, on vytáhl taky. Že to je plynovka, v tom fofru nikdo neřeší.
Teleskopický obušek / tonfa.
Přesně do těchto debat jsem se pouštět nechtěl a proto jen budu citovat pár řádků venujících se této problematice:
"Typická reakce "fanatika do ostrých" se nese ve stylu "taky je to dobrý k tomu aby pak někdo vytáhl vostrou a jsi v průseru". To je z principu poněkud absurdní: když nějaký zločinec přepadává svou oběť, přirozeně použije nejvýhružnější zbraň, kterou má; má-li tedy pistoli, vytáhne ji rovnou a v tom případě mu dáte peněženku a hodinky a budete se dívat bokem, aby se nerozhodl odstranit svědka. Pakliže tedy loupežník útočí bez pistole, je naopak vysoce nepravděpodobné, že by ji tahal poté, co byste vy vytáhli plynovku (což neplatí pro nůž, který bývá až do posledního okamžiku skrytý): jednak by bylo přirozené je použít od počátku - a druhak je absurdní riskovat, že se jedná o ostrou zbraň a "kovboj" skončí mrtev, když se může stáhnout a přepadnout toho chodce za vámi, který pravděpodobně nemá nic tak nebezpečného.
Je extrémně nepravděpodobný scénář, že když se budete bránit plynovkou, vytáhne zbraň nějaký okolojdoucí držitel ZP a "odpráskne vás", jak někteří "fanatici do ostrých" vyhrožují: takové jednání by bylo zcela jistě příkře protiprávní. Maximálně mohou s vytaženou zbraní držet v šachu vás i původního agresora, což je ovšem v pořádku, jakmile se situace vysvětlí.
"
Ostrá zbraň.
Jste na omylu - nejsem fanatik do ostrých. Ano, mám zbroják, zbraň taky, ale nikdy jsem ji nenosil sebou, používám ji jen na střelnici. Za socíku jsem střílel závodně, mám ke zbraním určitý vztah, ale právě proto, že střílet umím a vím, že když by došlo na věc, bylo by mi to přičteno k tíži.
Mé doporučení - pokud nechcete nosit ostrou zbraň, což Vám schvaluji, vyprdněte se na plynovku a noste sebou pepřák, nebo něco na ten způsob. Plynovka je těžká, neforemná, pokud ji máte mít na obranu, musíte ji mít ta jedině v podpažním pouzdru, protože za páskem, nebo v kapse byste vypadal jak muzikálový mafián a bouchačku by hned každý trochu znalý okamžitě uviděl. Což třeba policajti nemají moc v lásce - jeden známý se takhle v mžiku válel po asfaltu, když vylezl s plynovkou v kapse z dodávky a poldové ho hned složili, jelikož si mysleli že má fakt kvér Pak se mu omluvili, ale on od té doby plyňáka nenosí. Asi se mu to moc nelíbilo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.