Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diskriminace na Britských školách

Od: h4ever® odpovědí: 4 změna:

Dneska jsem četl článek:

zpravy.idnes.cz/...

" V současnosti mají katolické školy ve Velké Británii nakázáno vyhradit padesát procent míst studentům odlišného nebo žádného náboženského vyznání."

Mě příjde neuvěřitelné, jaká diskriminace tam funguje. Nechápu jak je něco takového možné, že se člověk nedostane na školu na kterou chce jenom kvůli vládnímu omezení.

Dám příklad co tím myslím. Představte si že jste v městečku, kde je ZŠ se 90 žáky v posledním ročníku. Jelikož obyvatelé té obce jsou z 60% věřící, zbytek jsou nevěřící nebo ateisté, vychází mi tyto počty na ročník: 54 věřících, 36 nevěřících.

Dejme tomu, že po skončení ZŠ chce 10% věřících jít na místní katolickou školu, kdežto z nevěřících jen 1%. Na konci ročníku tedy 5,4 + 1,2 žádá o přijetí na škole. Vynásobme počtem deseti podobných základních škol v okolí města a jsme na počtu 54 věřících a 12 nevěřících. Rozdíl činí 42. 42 věřících žáků se tedy nedostane na školu, protože škola nedokáže v okolí sehnat dostatečný počet nevěřících žáků. A tomu říkají demokracie nebo právo na svobodu vyznání...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je mě vcelku šumák, jak to mají angláni s počtama míst ve školách.
Ale musí být v každý třídě přesně polovina věřících a nevěřících?

hodnocení

0x

Myslím že je zbytečné zaobírat se státy,které už prohrály boj o vlastní identitu a dělat si starosti,jestli tam náhodou není nějaký žák,který se tabulkově,dle vyznání,na vysněnou školu nepodívá.

Spíš mě zajímá,proč není dostatek míst v českých školkách apod.Bez ohledu na vyznání :)

iz*
hodnocení

0x

@4hever: Co je diskriminace (vidím, že plavu nejen v kupeckých počtech)?

skola
hodnocení

0x

Proč chodit pro info tak daleko? Co bylo u nás? Jsem z dvojčat, obě děti na střední škole s vynamenáním, rodiče nebyli v KSČ a museli se rozhodnout pro jedno dítě, které může pokračovat na VŠ. Oba dva jsme nemohli. To bylo správné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]