Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědičné vypadávání vlasů

Od: jan* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Mám problém s dědičným vypadáváním vlasů a rád bych si je chtěl nechat ostříhat úplně dohola.

Jednou jsem je už tak měl ale už mi dorostly. Chtěl bych ce zeptat, jestli by ste mi neporadili nějakou pokrývku hlavy.

Chtěl jsem si koupit kšiltovku, ale táta mi řekl, že si tím ty vlasy akorát tak ještě víc zničím a že si mám koupit normální čepici na zimu. Ale co v létě?

Přece nebudu chodit v zimní čepici.

Díky za rady :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ty kšiltovky se přece nosí i v létě a nevím, proč by měly ničit vlasy. To by měl zničené vlasy kdekdo a hlavně sportovci by byli asi všichni plešatí, včetně žen. ;)

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Tak mám to podobně, a mohu říci opravdu člověk většinou vypadá lépe když je "na krátko" nestříhám se dohola ale na ty cca 3 -5 mm je pro mně dostačující je to lepší než nosit např. "přehazovačky" (přez pleš hodím delší vlasy z boku) Ta genetika se projevuje nejen v oblasti vlasů ale i dalších věcí např. zubů, když máte "smůlu" můžete si je čistit a pečovat jak chcete stejně se nevyhnete zákonitému výsledku, ano jistou péčí o zuby a návštěvami zubaře můžete prodloužit jejich "životnost a užitnost" ale pouze o něco prodloužit, a pak máte lidi kteří mají zdravé zuby a husté vlasy třeba do sedumdesáti a nemají s tím problém nijak to neřeší často nijak zvlášť nepečují :)

Čili co se týká čepice myslím že "není co zkazit" táta to jistě myslel dobře spíš ta jeho rada se ale týká vašeho "zdraví celkově" než poškození vlasů tzn. v zimě určitě preferuji a doporučuji bez ohledu "na vzhled" toho "kulicha" zimní čepici která dobře chrání uši čelo "dutiny" před zbytečným "zachlazováním" v létě pak klidně noste tu "kšiltovku" na tu jsem si osobně nikdy úplně nezvykl používám ji zejména kvůli slunci proto volím i světlé odstíny nebo prostě bílou, je-li pod mrakem sluníčka příliš nehrozí pak pokrývku hlavy neužívám :)

jan*
hodnocení

Dobrý den.

Díky za radu.

Samozřejmě jsem to myslel tak, že na léto bych měl kšiltovku a na zimu zase obyčejnou čepici :)

Ale jde o to že s tu holou hlavou mi to moc nesluší a pařit se v létě v čepici by bylo utrpení.

janm*

Tak jistě každý musí volit podle tvaru hlavy a obličeje někomu nesluší úplně holá hlava někomu zase dlouhé vlasy máte na výběr můžete si třeba nechat delší máte rozsah od prakticky naprosto holé hlavy až po ...třeba po ramena pokud vám narostou, pokud to řešíte více do hloubky tak bych to třeba na vašem místě zkusil konzultovat přímo s kadeřníkem holičem on vás uvidí "na živo" takže se můžete zeptat na jeho názor co by mu podle něj nebo podle ní (to je možná ještě lepší když vám řekne názor žena jak by jste se mohl "líbit") z jeho "profesionálního pohledu" připadalo jako "optimální" a pak se můžete rozhodnout, důležité je především vysvětlit o co jde, že třeba nemáte zájem o nějakou "extravaganci" apod.

janm*

Jistě to je myslím jasné že se v létě nebudete pařit v nějaké čepici přez uši a naopak *smich*

janm*

A ještě něco v každém případě prostě každý nějaký jsme ač se nám to nemusí zrovna líbit zkrátka jednou máme nějaké dispozice po rodičích a zázraky se dělat nedají pak je nutné se s tím smířit chápu že to může být velmi velmi těžké lze tomu pomoci tak že se rozhlédnete kolem sebe a uvědomíte si že každý má něco a nikdo není naprosto dokonalý takový člověk "ve všem dokonalý"prostě neexistuje , jakmile se vám ale podaří to "přijmout" vyrovnat se s tím co se vám nelíbí a může se to týkat čehokoli pak vás to osvobodí budete se moci znovu nadechnout a vidět vše v lepším světle, tyhle pomyslné "nedostatky" si většinou neseme v hlavě jsou to více méně naše výmysly protože v životě a v přírodě taková ta pomyslná "dokonalost" v podstatě neexistuje

jan*
hodnocení

Rád bych se ještě zeptal, po jak dlouhé době si vlasy zastřihujete?

Vím, že každému rostou vlasy různě rychle, ptám se jen abych měl představu.

janm*

Víte že ani nevím? Já se s tím příliš "nepárám" ani to nijak neřeším zkrátka až mi to doroste zhruba do toho centimetru tak to sjedu strojkem zase na ty dva tři mm a víc to neřeším, někdy to vezmu i dřív, má to pro mně řadu výhod nemusím se česat mimo běžného mytí o vlasy nijak nepečuji, nemusím chodit k holiči nemusím řešit "šediny" protože to prostě na těch ostříhaných vlasech není tak vidět, není také tak dobře vidět kde je to "proplešatělé" nebo lysé, prostě to splyne a je to OK *smich* Více méně tím mám od vlasů "pokoj" a při tom jsem stále "učesaný" "upravený" nevypadám zarostle nebo neupraveně, všiml jsem si že když mám vlasy úplně na kraťoučko tak se za mnou někdy i mladší ženské ohlédnou protože prostě nevidí dobře šediny, nevidí pleš, působí to "mladším dojmem" myslím že u toho zůstanu až do smrti velmi praktické *smich*

janm*

Na toto "super" řešení jsem přišel na vojně, měl jsem vlasy delší a stále ta "úprava" myslet na to že se musím nechat ostříhat, tak jsem to zhodil a mám v podstatě pokoj jednou za čas to přejedu strojkem, neřeším šediny, neřeším pleš, vlasy vůbec neřeším a vůbec mi to nechybí tyhle starosti s "krásou" nechávám našim "hezčím" polovičkám ty ať si s tím vyhrají pokud chtějí *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]