Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace na Čapí hnízdo

Od: tondac* odpovědí: 17 změna:

Súdruh eštébák Babiš by předse kvůli 50milionům nepodváděl a hele on podvádí kvůli pár tisícům. I když to on určitě ne, to ta jeho mladá nezkušená účetní ... nebo právníci ... alebo Faltýnok ... nebo manželka ... alebo ti prokletí haranti ... nie to určitě Kalúúúsok! ;)

Skutečně mu to stále žerete?

Čapí hnízdo nadále pobírá státní dotace pro malé firmy

Farma Čapí hnízdo stále dostává od státu dotace na chov zvířat nebo přepravu koní na výstavy. Jde většinou o několik tisíc korun, peníze z rozpočtu ministerstva zemědělství jsou ale určené pro malé a střední podniky.

Ministerstvo zemědělství dřív tvrdilo, že farma státní dotace nikdy nebrala. Z přehledu vyplacených podpor ale podle HN vyplývá, že Čapí hnízdo loni dostalo 21.290 korun na chov koz a ovcí, o rok dříve to bylo více než 30 tisíc korun. Podle pravidel o tyto dotace může žádat jen podnik, který má maximálně 250 zaměstnanců a roční obrat do 50 milionů eur (1,3 miliardy korun). Podmínkám vyhovuje Imoba, ale nikoliv SynBiol.

" Já se tím nebudu zabývat, protože já se SynBiolem nemám nic společného,"reagoval dnes Babiš na dotaz novinářů ohledně dotací pro Čapí hnízdo. Babiš byl do loňského února jediným akcionářem SynBiolu, poté společnost vložil do svěřenského fondu.

echo24.cz/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

8x

Dotace jsou stejné zlo , jako tady ty vaše žvásty. Prvně si proboha vše pořádně prověřte a pak odsuzujte. Nikdo z nás (obyčejných lidí) nemůže vědět, jak to přesně bylo. Víme jenom to co nám přináší média a ty jak víme nejsou nestranná.

Jinak pokud říkáte , že spolupracoval s STB , tak pro zajímavost , já jsem se v těch seznamech našel také. Mělo to být v době , kdy mi bylo 20 let a věřte mi , že tehdy jsem měl úplně jiné zájmy než politiku.

Já osobně pana Babiše nemusím, ale u mne je to pocitové . Nemohu přeci tvrdit, že spáchal nějaký trestný čin když nevím. Zároveň si říkám , kdo jsme bez viny ať hodí kamenem.

tondac*
hodnocení

@instalater

Dotace pro malé firmy nejsou určené pro ty velké. Podle mluvčího Agrofertu šlo a administrativní pochybení a 90tis už vrátili. Jenže když prodavačka zapomněla s frontou za zády zaevidovat nákup za 10Kč, tak dostala pokutu 11tis. Tak při stejných počtech by Agrofert teď za těch 90tis měl dostat pokutu 90mio a za tu 50mio dotaci pokutu 50mld . ;)

I kdybych vaší historku o StB bral vážně, tak vaší spolupráci s StB asi nepotvrdil ústavní soud (jako to udělal u súdruha eštébáka Babiša ... )

culdabulda1*
hodnocení

7x

no - kéž by byly všechny dotace tak prověřovány jako Čapí hnízdo !

amo
hodnocení

6x
Myslite si, ze je Babiš takovej blb, aby vedome delal neco protizákonneho, kdyz se chce udrzet v politice? Tomu se nejak nechce verit, kauza kolem dotaci zčiná být otravná, bude to určite na objednávku a nakonec se ukáze vsechno v mezich zákona.
tondac*
hodnocení

Súdruh eštébák Babiš je zvyklý, že mu nikdo neodporuje, jeho rozhodnutí nezpochybňuje a informace neověřuje. Vždyť ty závažnější kauzy kolem vyvedení majetku z agrofertu do jeho nových firem a následný nedaněný prodej akcíí zpět agrofertu na sebe napráskal sám ,když se snažil najít příjmy na korunové dluhopisy. Je zvyklý podvádět, lhát a je zvyklý, že mu to projde.

jezevec*
hodnocení

4x

Dotace jsou zlo. A doufám, že tenhle parchant bude do roka kouřit čertům vocasy.

rv*
hodnocení

3x

Dalčí důkaz, že dotace jsou zlo, které slouží ke zkorumpování. Kdo dotace nebere, zkrachuje. Kdo je bere, stává se vydíratelným.

liska*
hodnocení

3x

Pod tím vším jsou něčí podpisy! Sám si to majitel nepřiklepne. Tady se umožňuje dotovat tolik nesmyslů! Viděla jsem nové rekreační objekty obehnané zámkovou dlažbou s cedulkami, že jsou tu díky dotacím na obnovu venkova. Majitel není obec, ale nějaký JUDr ze vzdáleného města. Přitom v obci jsou roubené chalupy lužického typu, které potřebují renovaci, ale těch se akce nedotkla. Znám soukromý zámeček, co má kolem stylový areál. Mosazná cedule hlásí, že z peněz EU na regionální rozvoj. Babiš šel, kudy mu to umožnili .

nox®
Babiš je takové vděčné téma. Celou dobu se řešilo "nějakých" 50 milionů, zatímco se vytratilo povědomí o prošustrovaných miliardách. Když zavřít Babiše, tak proč ne všechny? Ale dobře víme, že je to jen komedie...
tondac*
hodnocení

Tak hlavně tam jsou podpisy žadatele a za to, co se ve firmě děje zodpovídá majitel. Když v žádosti o úvěr uvedete nepravdivé údaje, tak je to úvěrový podvod, za který půjdete sedět vy a ne úředník z banky.

Dotace bych zrušil Babiše zavřel.

tondac*
hodnocení

@nox

Podstatná část prošustrovaných miliard skončila u Babiše. A pomáhali mu vtom jak Klaus, tak Zeman, Standa Gross i Jirka Paroubek. Až s Topolem mu začal vysychat kohoutek, tak šel do politiky a za 4 roky působení ve vládě majetek zdvojnásobil ...

sebod*
hodnocení

2x

Tondo. A Tebe to překvapuje?

culdabulda1*

@tondac

- a není to proto, že opět - jako v případě p. Zemana - není moc na výběr?! Čímpak to asi je, že lidé přestali důvěřovat stranám a lidem, kteří se tu od 89. roku ve vládách vystřídali? - není to spíše smutné svědectví o "kvalitě" těchto vlád?

tondac*
hodnocení

Tohle ne, ale překvapuje mě, jak ho Svědci Babišovi stále hájí.

culdabulda1*

@tondac

- ještě bych tak sympatizovala s ODS - ale to by tam nesměl být p. Fiala, který se jeví jako druhý Sobotka - a mám dojem, že tuto stranu potápí stejně "úspěšně" jako on ČSSD.

hodnocení

0x

...farma Čapí hnízdo stále čerpá z rozpočtu ministerstva zemědělství dotace, které jsou určeny pro malé a střední podniky.

" Nebudu se tím zabývat, se SynBiolem nemám nic společného,"odpověděl Babiš na dotaz, zda podle něj došlo v čerpání dotací k nějakému pochybení a zda se o to bude zajímat.

Jediným akcionářem SynBiolu byl do loňského února Babiš. Kvůli zákonu o střetu zájmů tehdy vložil akcie SynBiolu spolu s akciemi holdingu Agrofert do svěřenských fondů.

novinky.cz/...

hodnocení

0x

Babiš se vyjádřil nešikovně, že si u nás je možno objednat trestní stíhání. Je to mnohem jednodušší. Podat trestní oznámení může každý a na kohokoliv. Pak nastupuje tzv. "politická vůle". Když existuje u vedoucích vyšetřovatelů nebo státních zástupců, tak se trestní řízení zahájí a obviněný člověk je na scéně. Na jisté politiky z tzv. "tradičních demokratických stran" byla také podána různá trestní oznámení, ale nebyla politická vůle a tak z toho nic nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]