Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo, odkud se vzala známá melodie ta-tadada-ta ta-tá? Už jsem ji slyšela ťukat, hrát dvakrát za sebou (podruhé ve vyšších tónech) atd., tak by mě zajímalo, odkud vlastně přišla.. (případně jestli to je nějaká známá skladba)
Děkuji
Dobrý den, znáte text, tak snad znáte i název písně, ne? A jinak si vyberte. Zdravím!
.
.
.
Ne, ne, ne, já neznám text písně, navíc myslím, že to ani není píseň, jen melodie (nebo jsem aspoň nikdy neslyšela text). Opravdu jde jen o velmi krátkou část o délce několika vteřin. Ale myslím, že ji slyšel už snad každý třeba právě jako ťukání, proto jsem jsou otázku doplnila o tu část anglického textu, kde to popisují jako fancy knocking. Mým záměrem bylo pomoci přiblížit vám tu melodii tím, že uvedu i jiný způsob přepisu melodie (ta-tadada-ta ta-tá, nebo jinak dut dada dut dut.. dut dut).
Vím, že někteří lidé toto používají při ťukání (místo obvyklých 3 ťuknutí), a je dost možné, že to vzniklo jen proto, aby mohli lidé nějak zábavně ťukat na dveře. Proto jsem napsala jsem, kdyby náhodou o tom někdo věděl něco víc.
Poslední případ, kdy jsem se s tímto ťukáním setkala, bylo v seriálu Mentalista na konci dílu 3x16 (Red Queen), kdy mentalista říkal jedné ženě, že má vylézt z kufru auta, až uslyší ťukání – přesně to, jehož původ se tu snažím zjistit. Nenašla jsem jiná videa, pomocí kterých bych vám dokázala tu melodii více přiblížit.
zvedavka - našel jsem si ten díl toho seriálu a poslechl si to ťukání. No, známou melodii v tom nerozpoznávám. Možná to je něco v morseovce, ale tu neovládám. Takže, bohužel.
Morseovka byl dobrý nápad, ta mi nepřišla na mysl. Ale zkoušela jsem přiřadit melodii nějaká písmena, a vycházelo mi tesa, teset, thet, eha, tha a podobně, a to mi moc smysl nedává. Takže buď neumím správně určit, který tón má být dlouhý, a kde končí jaké písmeno, nebo to není morseovka. Ale každopádně děkuji za snahu
zvedavka - já ten seriál neznám celý, tak možná je tam ten způsob klepání nějak vysvětlen. Možná to je nějaký "džingl", znělka nebo předěl rozhlasové stanice nebo TV. Ovšem, to je zase jen spekulace asi jako ta morseovka. Hloupé je, že mám dojem, že to také odněkud znám . Třeba to bude vědět někdo jiný. Uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.