Nejste přihlášen/a.
Zdravím, s kamarádem se "kocháme"krásou starších mašinek, jejich dokonalostí nejen na jejich dobu.
Poslal mi odkaz fc05.deviantart.net/... a ted přemýšlíme, z kolika součástek je tato krasavice složena. Nevíme odpověď, jen se s námi pokochejte a zkuste odhadnout...
Odhadnout si nedovolím (zvlášť, pokud se počítají i nýty ) - ale tendr má sedm náprav...
Jenom těch hejblátek v ´kabině´ - upload.wikimedia.org/...
Jo, s Fatálkem "počítáme" všechny součástky, jsem seknul od boku řádově statisíce jednotlivých dílečků, možná řádově i více, opravdu nevím...
To je prece Nejvetsi masinka na svete, kterou postavil zly a mocny cernokneznik Zababa.
doplněno 28.02.13 22:24:Je tak dlouha, ze nelze dohlednout, kde je boudicka pro strojvudce, ma trista tricet sedm naprav, sto trinact valcu a jen jediny kominek.
Bylo na ni spotrebovano zeleza, medi a mosazi ze sedmi kralovstvi a je v ni tolik nytu a sroubu, ze by je vsichni smichovsti zeleznicari pocitaly po cely tyden.
RONYX - jo, to zní reálně, navíc při konstrukci té mašinky pravděpodobně nepoužívali bodové sváření a podobné...
No a taky co se považuje za součástku. Jedno dvojkolí je jeden kus, nebo se počítají zvlášť náprava, dvě kola, dva okolky, dva čepy, dvě protizávaží, tedy devět součástek. A to jen u dvojčiných parních mašinek.
Chtěl bych vidět, co tenhle "chlapeček" dělá s kolejema v oblouku. Docela by mě zajímalo uspořádání podvozku. Jestli to má alespoň trochu otočný ty 4+4 nápravy. Jestli ne, tak potěš panbů. To by ho traťáci milovali.
No s tim poctem soucastek je to vubec osemetne. U moderniho auta by se po zapocteni vsech tranzistoru ve vsech mikroprocesorech doslo k hodne velkemu cislu...
Za sučástku bereme jakýkoli "prvočinitel", tedy třeba šroub a matku zvlášť...
... asi to bylo nasazováno na tretě s minimálním poloměrem zatáček, jinak by to nemohlo fungovat...
K tomu podvozku - cituji Wiki: "Uspořádání pojezdu (2'D)'D2' - členěná parní lokomotivaMalletovy konstrukce - toto uspořádání měla i největší parní lokomotiva Big Boy
doplněno 01.03.13 09:50:Odeslal jsem dřív něž jsem to dopsal, oprava:
K tomu podvozku - cituji Wiki: "Uspořádání pojezdu (2'D)'D2' - členěná parní lokomotivaMalletovy konstrukce - toto uspořádání měla i největší parní lokomotiva Big Boy "Pokud si pamatuji dobře z teorie vozidel, to značení znamená, že prvních 6 náprav je spojeno podvozkem otočným vůči lokomotivě a první dvě jsou ještě otočné vůči tomuto podvozku. 7. - 10. náprava je pevně vůči lokomotivě a poslední dvě nápravay jsou na spolenečném podvozku otočném vůči lokomotově. Je to tak i na obrázku Malletovy konstrukce na WIKI upload.wikimedia.org/...
Jinak to co psal HOP o tom minimálním poloměru...chápu jak jsi to myslel, ale trochu si rýpnu, ten poloměr by naopak musel být maximální (do nekonečna) aby ta trat byla co nejvíce přímá. Nic ve zlém
K těm dílům, typuji stovky tisíc, s nýty si myslím, že klidně přes 500tis. Možná že s milionem nebudeme daleko od pravdy, jen součástek v šoupátkách pro rozvod páry, co jich tam bude...
Je krásná! Když ale mám uvažovat o každém šroubku i matičce, jak píše Hopík, myslím si, že by se snadno došlo až k půl miliónu součástek. Nedovedu si ho ale představit v zatáčce.
Moje nejoblíbenější je Mikádo z Lužné /387 043/, vnuk preferuje olomouckou Rosničku /464 202/ a děda zase Velkého bejčka "Lízu" /423 009/ z Letohradu. A všichni dohromady milujeme 'Čtyřkoláka - Posázavský pacifik - 434 2186. A z motorových mám ráda Brejlovce.
Tak si vezměte, jak to u nás musí vypadat, když si pustíme nějaké video vlaků, máme jich spousty, a každý si začne hájit to svoje. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.