Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patrně ideální volič

Od: ben® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, našel jsem ideálního českého voliče - viz citace z článku na iDnes.cz: ""Koho volím?" zopakuje otázku nedoslýchavý stařík za drátěným plotem domku. Pak pokrčí rameny. "Za mě volí manželka. Vždycky mi něco strčí do obálky," dodává. Jestli půjde volit i v druhém kole, zatím neví. "Jsem doma sám," dodává." Patrně ideální volič i pro hrozící a v budoucnu možné celostátní referendum o důležitých otázkách naší země . Vkládám to jen pro pobavení a netřeba se nad tím politicky rozčilovat. Ovšem, názor třeba napsat můžete. Zdravím!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vždyť je to tak správně - pán je hlava rodiny a manželka s ním točí *smich*

ben®
hodnocení

jedubabicka - zdá se, že u nás volí ve skutečnosti pouze ženy .

Jako ta paní včra ve zprávách - "Budu volit, kdybych sem po čtyřech měla dolézt". To víte, zodpovědnost ;)

ben®
hodnocení

jedubabicka - jo, to pobavilo i pana Železného .

hodnocení

1x
Za nedoslýchavého staříka volila manželka,dalšího staříka dotlačila do kandidatury a druhého kola taky manželka.
Tak to chodí
amo
Drahoš byl určite chudák dotlačen do kandidatury, skoro ho lituji, kdovi co ho ceká a jestli to zvládne, pokud nevyhraje bude mu lip. Jako uznávný profesor byl asi fit a psychicky v pohode ale presidentska funkce je jinši odpovednost a zátež vyhovet svým sponzorum a jejich očekávným nárokum za podporu. Preji mu radeji, aby mel klid.
jofa*

Už jsem to jednou psal. Jedna známá dělala pečovatelku v jednom Domově seniorů. Tam prý ředitel obešel nemohoucí všem to strčil do obálky podle svého vědomí a svědomí a bylo odvoleno. Volebí komise to hromadně od ředitele převzala a hodila do urny opět s čistým svědomím, že volba proběhla demokraticky.

ben®
hodnocení

zajda888 - patrně ta žena kandidáta touží rychleji ovdovět .

hodnocení

0x

Dost jsem přemýšlela, zda je přímá volba prezidenta vhodná. Ovlivňuje to mnoho okolností, někteří volit nejdou někteří rozhodují podle toho, jak se jim kandidát líbí, aniž by přemýšleli o tom jakým bude přínosem.

Ovšem volba prezidenta stranami není to pravé ořechové - viz skutečnost, jak se všechny strany, ač mají naprosto rozdílné programy, spojily proti ANO.

Takže je opravdu těžké řici, co je lepší.

Ptáte se, zda je demokracie vhodná. Zda ta hloupá lůza má do něčeho kafrat, když ten správný názor přijde z Brusele, Merkele či Perdele ..

iz*
hodnocení

0x

@Ben

A Vy tomu věříte? Každý volič musí volit sám, úřední obálku obdrží až ve volební místnosti, za plentu musí jít sám a osobně musí vhodit lístek v obálce do urny.

Pomoc s výběrem a vložením lístku do obálky je možná jen nevidomým (členové komise pomáhat nesmějí). Pokud by manželka doma vybrala lístek a vložila do modré obálky, byl by hlas neplatný. Neplatné jsou i hlasy vhozené do urny bez obálky.

@Jofa,

co Vaše známá udělala?

ben®
hodnocení

ivzez - mně to přišlo vtipné, tak jsem to vložil do této rubriky. Jak to ten stařík myslel, jestli vůbec ví, že se zase volí nebo jestli jde o lístek v modré "přepravní" obálce, který mu do volební místnosti připraví doma manželka a on ho tam jen přendá do obálky úřední, jsem nezkoumal.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý večer,představte si ,že manželka staříka byla doma a zvítězil p,Zeman. Určitě je to výhra i pro Vás.

fero

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]