Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám takový zvláštní dotaz. Je možné, že když se někdo bude holit jednou týdně, nebo třeba i jednou za čtvrt roku, tak se mu zpomalí nebo úplně přestanou růst vousy, nebo jestli by nezačali růst špatně. Potkávám lidi co mají třeba jen řídký knírek a trochu vousů na tváři, ale to je možná hormonální problém. Zajímá mě jaký vliv má holení na růst vousů. Dokonce jsem slyšel, že existují lidé, co si vousy trhají a pořád jim rostou. Jaká je pravda. Holení je otrava, ale vousy k chlapovi tak nějak patří. Zajímá mě prostě jen, jestli vousy mohou přestat růst v případě holení jednou za čtvrt roku, nebo trháním pinzetou. Moc děkuji.
To je rozšířená pověra. Po smrti k dělení buněk už nedochází, tedy ani k růstu vousů. Ale okolní kůže se ztrátou vody a rozkladem scvrkne a tak se může zdát, že vousy trošku vyrostly. Ale ve skutečnosti tomu tak není.
Dobrý den. Nikdy jste neviděl muže s dlouhým vousem? Jak se k němu dopinožil? Denním holením asi sotva. Tudíž z toho logicky vyvozuji, že pokud se přestanete denně holit, vousy nezakrní. Horší to vidím u vytrhávání pinzetou. Pokud si vytrhnete vous i s kořínkem, tak co by tam pak rostlo?
Děkuji. To vím. Pokud jde o zastřihování vousů, tam to chápu. Ale šlo mi o to, že za týden vousy vyrostou celkem dost a běžný holící manuální strojek (vlastním Gillete fusion s pěti břity) s tím má co dělat. Holím se proti směru růstu vousů a říkám si jestli je spíš netrhám, než abych je holil. A tak se jen ptám. S tím trháním jsem to tak nějak tušil. Moc děkuji.
Holeni nema vliv vubec zadny. Jak je jednou chlup venku, tak je mu jedno, jestli ho usmiknes nebo ne.
Holici strojky (mechanicke i elektricke) jsou na kratke vousy = caste holeni, pokud Te to nebavi, hol se jednou za cas zastrihavacem. Ten veme klidne i pul metr.
To trhání pinzetou zkuste a pak dejte vědět. Třeba nad horním rtem. To bude panečku taková bolest, že už to víckrát nezopakujete. Jo holení je otrava a čím je chlap starší, tím rychleji to roste a přidává se k tomu i bujarý růst obočí, chlupů v nose a uších. Tím se vyváží plešatění. Počet trichomů na těle zůstává přibližně stejný, jen se z lebky přestěhují jinam. Pokud jste chlap, máte výhodu že se můžete holit od krku nahoru. Ženy se naopak holí od krku dolů, mnohem větší plochu. Navíc třeba týden neoholený chlap nikoho neurazí. Týdenní strniště na ženských nohou nebo v podpaží moc parády neudělá a exponováno na veřejnosti může budit pohoršení či odpor.
To je nesmysl. Z vlastní zkušenosti vím, že to tak není. Když mi bylo 22 let, rostly mi vousy tak rychle, že jsem se musel holit 2x denně. To mě přirozeně přestalo bavit, tak jsem se holit přestal. Od té doby (40 let) se neholím a vousy vesele rostou dál. Musím je cca 2x za měsíc přistřihnout, aby mi nelezly do huby .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.