Nejste přihlášen/a.
Opravdu moc hezké.
Ačkoli jsou k tomu delfíni cvičeni, není podle mně možné aby si neuvědomovali "co dělají" zvířata jsou velmi inteligentní měli by jsme se naučit je více respektovat a chovat se k nim ohleduplněji, jsou to skvělí tvorové
To chápu, i já mám raději zvířata ve volné přírodě. Ale u těch delfínů to bude asi trochu jiné. Ti se s člověkem kamarádit chtějí. A dělají to spontánně v širém moři a vyhledávaájí dobrovolně kontakt s člověkem. A tady v tom videu jsou tak radostní, že je vidět, jak si to užívají. A podle mne, když nedělají to představení, tak jsou v mnohem větších akváriích. Je docela možné, že je nějak pouští a oni se sami vrací. Třeba jako doma pes. Ale to samozřejmě nevím, jen mne to tak napadlo.
Myslím že vše jde dělat různými způsoby , jak je to konkrétně při výcviku těchto delfínů a jejich následném životě nevím, ale jistě lze to "odnětí svobody" zvířatům alespoň kompenzovat dobrou stravou dostatečnou "volnou plochou" skýtat jim dostatečný čas na odpočinek, dopřát jim něco jako "dovolenou." Měli by také natolik sledovat jejich "psychiku" aby odhadli kdy už zvíře nemá chuť náladu je "roztrpčené" apod. Často se to podceňuje a pak tu máme ty "útoky" cvičených zvířat na lidi, stalo se to u medvědů, kosatek a dalšího, no jistě když jste nuceni dělat stále jedno a to samé dokola každý den bez odpočinku "do blba" a na vaše potřeby se "kašle" pak je to logickým vyústěním a mohou si za to jen a jen ti "trenéři", zvíře nejedná podobně jako člověk "jen tak", vše má svůj důvod. Za včas by možná také měli zvířata z estrád "propustit" je-li to možné do volné přírody "do důchodu" nikoli však starobního ale ještě v "produktivním věku" aby si mohli založit svou rodinu a žít si po svém je-li to možné pakliže není pak jim dát svobodu s "oporou" aby se mohli vracet měli u lidí "zázemí" na které byli naučeni. Zkrátka tím že lidé takto zvířata využili jim vzniká zároveň povinnost o ně pečovat i nadále (budou-li propuštěni a budou-li se vracet) v případě nutnosti zajistit např. ošetření, útočiště či jinou pomoc.Je třeba počítat s tím že takto cvičená zvířata se budou čas od času k lidem vracet, je to podobné jako u lidí když se znáte tak se občas navštívíte s tím je třeba také počítat. Četl jsem nevím je-li to pravda že v Indii byl "pracovním slonům" navržen "důchod" tzn. klidné dožití někde v ústraní. A proč by tomu vlastně tak nemělo být? Vždyť nelze jen "využívat zneužívat a kořistit" pokud někdo odvede dobrou práci ať je to pracovní slon (tahá zvedá třeba klády podobně jako dřív u nás koně apod.) či estrádní zvíře měl by mít automaticky zajištěny kompenzační "výhody" oproti volně žijícím zvířatům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.