Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlad. Už jste měli někdy hlad, ale fakt hlad?

Od: pt® odpovědí: 28 změna:

Co je to hlad? Máte o hladu představu?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, běžný hlad je spíše chuť. Ale i hlad jsem zažil a když se překoná několik prvních hodin, tak potom už to jde. Ovšem, absolutní hlad, kdy se u konečníku vytvoří pavučina, tak ten jsem naštěstí nezažil . Zdravím!

72mona3*
hodnocení

3x

Nejdéle jsem nejedla týden. Asi první dva dny to bylo spíš náročné na psychiku a co udělat s volným časem, který jindy strávím konzumací potravy. Žaludek se hlásil dost, ale většinou se stačilo napít a prázdný žaludek byl obalamucen. Tělo nijak nestrádalo, má dostatečné zásoby, ale jak už jsem řekla, spíš mozek to nechápal. Po třetím dnu to bylo jednodušší. Paradoxní bylo, že čím déle jsem nejedla, tím menší byl pocit nutkání si něco dát. Šestý sedmý den už jsem hlad vůbec neměla.

Myslím, že nikdo si neumí moc představit pocit, kdy tělo doopravdy hladoví. Když chce brát ze zásob a ony žádné nejsou. Tak bere z toho, co má a vlastně "požírá samo sebe". M.

hodnocení

2x

Musím říct, že nikoliv. Nejdelší "půst" jsem měl týden, ale drželi mě na kapačce, pití bylo dost a v závěru vybalili i balík sucharů *tanec*.

sebod*
hodnocení

2x

Kdysi jsem vydržela bez jídla 22 dnů. Jak píše Mona, třetí den byla krize, to jsem myslela, že to vzdám. Potom to bylo lepší a lepší a pocit hladu jsem neměla. Jen asi tomu mozku chybělo to sezení u jídla a přežvykování.

V rozporu s tím ale je, že když jsem někde na cestě a celý den nejím, tak potom druhý den kolem oběda bych sežrala všechno, co doma najdu *smich*. To mám hrozný hlad.

19.01.18 17:07
hodnocení

0x

Ano.

pt®
hodnocení

Děkuji za postřehy a za zkušenosti. V nemocnici jsem také byla týden na Jipce, na kapačkách a hlad jsem nepociťovala. Myslím, že si opravdu neumíme představit, podstatu toho slova v praxi, až tělo začně "požírat sebe", jak to napsala "mona". Přivítám další, jakýkoliv postřeh nebo zkušenost na téma "hlad"...

hodnocení

0x

Hlad je převlečená žízeň! A někdy je to opravdu kruté! ;)

hodnocení

0x

Mám o tom představu. Zažila jsem to, když jsem byla na operaci kýly a žaludku. Moc jsem nejedla 3 týdny, měsíc. Spíš jen tekuté proteiny jsem mohla. Ale ty mi nechutnaly. Jinak jsem slyšela od kolegy z práce, který měl operaci střev. Ten nejedl moc 2 měsíce. Měl zauzlení střev nebo jak se ta nemoc jmenuje.

hodnocení

0x

nikdy, dokonce ani před a po kolonoskopii, když mě jednou vzali opožděně a nejedla jsem asi 24 hod. a nepila 12.

*sok* 24 hodin bez jídla? Nespletla jste se? Nechtěla jste napsat 24 dnů? Po 24 hodinách můžete mít tak zvýšenou potřebu něco sníst, ale skutečný hlad teda určitě mít nemůžete.

72mona3*

Magdon - vždyť píše, že nikdy ;)

Proč bych se pletla, ymslíte si že po kolonoskopii se nejí 24 dní?

hodnocení

0x
V plném nasazení v práci bez jídla přes 4 dny a nic těžkého. Zajímavé bylo, že mě masožroutovi nejvíc pak chybělo pečivo.

pt®
hodnocení

Děkuji všem za postřehy. Deset odpovědí, či zkušeností s hladem je skutečně málo. Vypadá to tak, že hlad většina lidí opravdu nepoznala a hlad říká jen chuti a delší pauze mezi jídly...pt

ben®

pt - předpokládám, že touto otázkou někam hlouběji směřujete. Jaké odpovědi očekáváte?

pt®
hodnocení

"ben", setkala jsem se v poslední době s tím, že někdo třeba jde z práce na nějakou další, řekněme "pracovní schůzku" a neví zda tam hodinu vydrží, že bude mít hlad. Přijde mně to zvláštní a jsem ráda, že se objevila alternativa, že nejde o hlad, ale o chuť k jídlu. Nakonec s plným žaludkem se chce spát a je menší pozornost vstřebávat informace, nebo ne?...

Já s prázdným žaludkem pracovat nemůžu. Musím se najíst, abych mohla fungovat. Jídlo dodává energii, ne bere. Každý jsme ale jiný.

72mona3*

Jídlo dodává i "bere" energii. Je to totiž o tom, jak moc se najíme. Pokud zdlachníme kde co až k prasknutí, tak tělo přepne většinu sil na trávení a zpracování toho nášupu. A to se nám pak chce i spát. Ale když si dáte normální jídlo jen kvůli utišení potřeby, pak je tělo plné síly a připraveno k dalšímu "provozu".

ben®

pt - on může být problém, že prázdný žaludek o sobě nechává vědět "kručením", což na nějaké schůzce bude minimálně rušivé. Ovšem, stačí třeba tatranka a zvuky ustanou.

pt®
hodnocení

"bene", je zajímavé, že věkem mně v žaludku nekručí, spíš při delší pauze mezi jídly cítím trochu slabost, která přejde a nic...

lee*
Pt, to že tělo vydrží bez jídla několik dní i týdnů přece neznamená, že člověk nemá po pár hodinách hlad, prázdno v žaludku? Snad skoro nikdo nejí až na pokraji vysílení ale jí aspoň trochu pravidelně, aby normálně fungoval. Dnes je velmi doporučováno jíst 5x denně, tedy chápu to zamyšlení - pokud bude schůzka trvat 2 hodiny nebudu mít už potom hlad? Ano, není to hlad, skutečný hlad na který se ptáte ale i tak je to hlad - prázdný žaludek, doba kdy by bylo dobré tam něco poslat. Na obžerství není nic dobrého, zároveň ale nepovažuji rozumné pravidelné jídlo za obžerství
pt®
hodnocení

"lee", Vy mně to píšete tak, jako když Vám odpírám jídlo. Jezte si, kdy chcete a jak chcete a máte potřebu. Můžete si nosit s sebou třeba dvě svačiny, nebo si skočit někam na jídlo, pokud na to máte. Překvapuje mně Váš termín "obžerství", asi víte, o čem to píšete. Ale překvapuje mně, co mně podsouváte a nevím proč. A ještě to podáte tak úsečně, jako když jsem Vám něco udělala...Máte hlad? Tak otevřete ledničku a dejte si dvacet, dobrou chuť.*palec2*

paixan*
hodnocení

0x

při půstu anebo když jsem si zapomněla svačinu, jenže půst je mnohem těžší. Jinak hlad mám neustále

pb®
hodnocení

0x

Tak já tedy budu mluvit odlišně než všichni ostatní, po pár hodinách bez jídla je mi na zvracení a omdlívám. Nejhorší hlad jsem měla po porodech, poprvé když mi nedali najíst asi tři dny a pak jsem doslova sežrala nudle s mákem, které spolurodička odmítla. Tak báječné nudle s mákem jsem ještě nejedla. A po druhé vzpomínám na skvělou nemocniční žemlovku. Sežrala jsem jí i když byla s tvarohem, který nesnáším, za normálních okolností bych se jí nedotkla.

hodnocení

0x

Dva, tři, čtyři dny bez jídla - třeba před nebo po lékařském zákroku, se dá zvládnout ještě relativně snadno. Mnohem horší je, podle mé zkušenosti, permanentní hlad, kdy člověk sice každý den něco k jídlu má, ale nikdy se nenají dostatečně - a trvá to měsíce.

pt®
hodnocení

"jedubabicka", jo, to je asi ta nejhorší alternativa. Malý přísun jídla a permanentní hlad...

rocker
hodnocení

0x

Asi ve čtrnácti nebo patnácti jsem jedl jen dvakrát denně. Snídani, ve škole nic a pak asi ve dvě jsem se naobědval. Pak už jsem nejedl nic. Vyhubl jsem na kost. Podobné to bylo asi před pěti lety kdy jsem sice jedl, ale to bylo většinou k snídani chléb s máslem, k obědu instantní polévku a k ní chléb s máslem, k odpolední svačině banán a k večeři v půl páté jsem měl nějaké jídlo v podobě malé porce. Hlad jsem občas cítil a ke konci roku došlo i na bolesti břicha kdy mi lidé hrozili, že mám nejspíš vředy. Většina lidí si myslela, že mám rakovinu.

2x denně jím už cca 15 let (snídaně kolem 6:00 např. 3 housky s něčím), normální večeře mezi 17:00 a 21:00, podle toho, jak vyjde čas) a hlad nepociťuju a nehubnu ani omylem (182 cm, 86 kg). Je pravda, že přes den sem tam něco uzobnu (třeba 1x miňonky), ale je to spíš z nudy a pokud mám co dělat, tak mě to ani nenapadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]