Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úpadek diskusních webů

Od: junkers* odpovědí: 20 změna:

Mi připadá, že na diskuzní weby chodí pořád méně lidí. To se choděj vykecávat někam jinam, nebo co se to děje?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Že by měli na práci něco jiného? Třeba práci? ;)

junkers*

No ale dřív (před rokem, možná dvěma) to docela žilo a vřelo.

72mona3*
hodnocení

2x

I když...na té hypotéze o zblbnutí lidí něco bude. Sice asi máme nejvyšší počet vysokoškoláků v historii, ale zároveň lidi přestávají umět mluvit, číst, psát...

janm*

Neustálým "šlechtěním" se nakonec "přešlechtí" místo neustálé "evoluce" nastane postupná "degenerace", platí to tak pro rostliny, zvířata i lidi...příroda nezná lidský výmysl "neustálého rozvoje" "neustálého zlepšování" a už vůbec nezná "udržitelný rozvoj" nic nelze hnát donekonečna kdo jde stále na západ dojde na východ kdo na sever dojde na jih...

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Možná lidi diskutují spíše na Facebooku.

junkers*

A jo, to mě nenapadlo. Von se vlastně furt ještě používá fejspuk.

iz*
hodnocení

1x

Možná lidem vadí stálé zhoršování češtiny.

junkers*

Jo, taky jsem "alergický" na: "promiňte, ale píšu z mobilu" .. A za to se schová každá gramatická "prasárna".

nikdo*
hodnocení

1x

Moje teorie je, že jednak lidem vadí sprostota, urážky, nadávky. Anonymní přispěvatelé třeba na idnes ale nejen tam, to je síla. Zkoušel jsem se tam zaregistrovat. Pod svým pravým jménem. nešlo to. Chtěli po mně kopii občanky, že je moje příjmení nedůvěryhodné. Ale když si člověk přečte nicky lidí, co tam perlí sprostotou, tak nechápu, jak se dokázali, za těchto podmínek idnes zaregistrovat.

Lidi neumí a nechtějí(ne všichni) diskutovat. Nereagují k věci, berou si vyslovené osobně, nechce se jim hledat prameny, zdroje zpráv, částečně z lenosti, částečně z hlouposti.

Třetí možný důvod je ten, že každá sociální síť omezuje-cenzuruje volnou diskuzi. Jsou zakázána úplně nesmyslně některá slova, udávání provozovatelům a bany jednodenní až trvalé, za naprosto nevinné výroky, je na denním pořádku.

Čtvrtý důvod je strach. Nikdo pořádně neví, co se smí a co se nesmí říct.

hodnocení

1x

Tak jediný "diskuzní" web na který chodím, je tato poradna. A tady to kolikrát vře až dost. Ale jestli jste pozoroval tuto změnu, tak to asi lidi přestalo bavit. A fakt je, že je ten FB, ale ten už existuje dávno, tak to by nemělo mít vliv. Asi záleží na tom, kam jste chodil.

junkers*

Poradna, zpovědnice, odpovědi (webík podobný poradně, maj ve znaku dva otazníky), ale všude je relativně málo diskutujících, nebo jsou banánováni. A hlavně se to tam nějak divně profiluje, admini banánujou jak posedlí, takže chytrých, vtipných komentů je naprosté minimum.

hodnocení

0x

Je spousta zajímavějších věcí, než diskuse.

junkers*

Nebo se "něco" děje. Lidi se buď bojej, a/nebo - a to je má hypothesis - společnost obecně zblbla už natolik, že kruciálně klesá počet jedinců, kteří jsou ještě schopni se smysluplně vyjádřit.

jentak*

Zajímavějších? Možná jak pro koho. Diskuze je natolik užtečná, nakolik je užitečná jednotlivým diskutérům. Dikuze formou narážek a urážek , je k ničemu. Z dobře vedené diskuze, se člověk může poučit, stačí si ji přečíst, ani nemusí být jejím účastníkem. Z toho vyplývá, že diskuze by se měl zúčastnit jen takový člověk, který má v té diskuzi co sdělit ostatním. Praxe? No comment.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad už většina lidí pochopila, že nějaké chatování je na ho*no . Zdravím!

janm*

Nic si z toho nedělejte dříve (cca 17. 18.?stol ) bylo zase módní "němčit" kdo neněmčil byl považován za ... naštěstí vždycky se nakonec objeví pár osvícených duchů kteří si uvědomí hodnotu toho co mají doma :)

junkers*

Buď to, nebo chatujou v angličtině ..

Angličtina je krásný primitivní jazyk pro primitivy.*zmateny*

polasek

Naše česká mluvidla nejsou pro anglickou bramboračku vhodná.

hodnocení

0x

@polasek - Naše česká mluvidla nejsou pro anglickou bramboračku vhodná.
Tím chcete říct, že umět jiný jazyk, než český, je zbytečnost?

polasek

Hlavně v dnešní době rozvoje IT a jiných světových technologií je angličtina podmínka k přežití.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]