Nejste přihlášen/a.
Mi připadá, že na diskuzní weby chodí pořád méně lidí. To se choděj vykecávat někam jinam, nebo co se to děje?
I když...na té hypotéze o zblbnutí lidí něco bude. Sice asi máme nejvyšší počet vysokoškoláků v historii, ale zároveň lidi přestávají umět mluvit, číst, psát...
Neustálým "šlechtěním" se nakonec "přešlechtí" místo neustálé "evoluce" nastane postupná "degenerace", platí to tak pro rostliny, zvířata i lidi...příroda nezná lidský výmysl "neustálého rozvoje" "neustálého zlepšování" a už vůbec nezná "udržitelný rozvoj" nic nelze hnát donekonečna kdo jde stále na západ dojde na východ kdo na sever dojde na jih...
Moje teorie je, že jednak lidem vadí sprostota, urážky, nadávky. Anonymní přispěvatelé třeba na idnes ale nejen tam, to je síla. Zkoušel jsem se tam zaregistrovat. Pod svým pravým jménem. nešlo to. Chtěli po mně kopii občanky, že je moje příjmení nedůvěryhodné. Ale když si člověk přečte nicky lidí, co tam perlí sprostotou, tak nechápu, jak se dokázali, za těchto podmínek idnes zaregistrovat.
Lidi neumí a nechtějí(ne všichni) diskutovat. Nereagují k věci, berou si vyslovené osobně, nechce se jim hledat prameny, zdroje zpráv, částečně z lenosti, částečně z hlouposti.
Třetí možný důvod je ten, že každá sociální síť omezuje-cenzuruje volnou diskuzi. Jsou zakázána úplně nesmyslně některá slova, udávání provozovatelům a bany jednodenní až trvalé, za naprosto nevinné výroky, je na denním pořádku.
Čtvrtý důvod je strach. Nikdo pořádně neví, co se smí a co se nesmí říct.
Tak jediný "diskuzní" web na který chodím, je tato poradna. A tady to kolikrát vře až dost. Ale jestli jste pozoroval tuto změnu, tak to asi lidi přestalo bavit. A fakt je, že je ten FB, ale ten už existuje dávno, tak to by nemělo mít vliv. Asi záleží na tom, kam jste chodil.
Nebo se "něco" děje. Lidi se buď bojej, a/nebo - a to je má hypothesis - společnost obecně zblbla už natolik, že kruciálně klesá počet jedinců, kteří jsou ještě schopni se smysluplně vyjádřit.
Zajímavějších? Možná jak pro koho. Diskuze je natolik užtečná, nakolik je užitečná jednotlivým diskutérům. Dikuze formou narážek a urážek , je k ničemu. Z dobře vedené diskuze, se člověk může poučit, stačí si ji přečíst, ani nemusí být jejím účastníkem. Z toho vyplývá, že diskuze by se měl zúčastnit jen takový člověk, který má v té diskuzi co sdělit ostatním. Praxe? No comment.
@polasek - Naše česká mluvidla nejsou pro anglickou bramboračku vhodná.
Tím chcete říct, že umět jiný jazyk, než český, je zbytečnost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.