Nejste přihlášen/a.
Asi jsem hodně konzervativní nebo co ale přijde mi, že když v TV vidím jak ženy ukazují svoje podpaží (obvykle vyholené), tak mi to přijde hodně vulgární. Psychicky je to pro mě podobný prožitek jako situace když bych se měl dívat na ženu sedící na židli jen v halence a kalhotkách s přiblížením kamery na ženský rozkrok. Velmi vulgární. Nemám pocit, že by mě to vyloženě pohoršovalo, ale spíš mě to šokuje, zejména s evokací odhaleního ženského klína. Uvažovali jste nad tím někdy. Mám dojem, že ještě před několika desítkami let, natož stoletími, by toto gesto bylo naprosto nemístné a dotyčný jedinec by se tak zařadil mezi lehké děvy z nevěstince. Nemyslím si, že jsem nějak prudérní, ale prostě to ve mě evokuje tyto pocity. Přijde mi to strašně provokativní. Z tohoto důvodu mě napadlo, že je to vlastně intimní, intimní partie.
h4ver. Každy to máme v sobě nastavené jinak. Někomu je podpaží někoho jiného naprosto šumafuk, někoho vzrušuje, někoho pohoršuje. Nenazvala bych to místo nějak zvlášť intimním. Kdyby tomu tak bylo, tak by ženy chodily třeba do posilovny s tričkem s rukávem a podpaží by nechaly pouze koketně vykukovat.
Jinak k tomu vyholování. Kdosi tady napsal, že nevyholit se, je proti společenským zvyklostem. Jakápak společenská zvyklost? Jak to tu je dlouho? 25 let? Někdo si na to zvykl () jiný ne. Já se přiznám, že mi ty miminkovsky vyholené partie lidského těla připadají naprosto úchylné. Ale možná jsem právě úchylná já, že se mi to nelíbí
Dobrý den. Podpaží a vulgární? A tanga lezoucí ze sedací části lidského těla nebo odhalený pupík vás nechávají chladným? Nebo i to vás popadá amok? Asi jsem otupělá, ale nahaté podpaží pánů - většinou tedy nevyholené - a dechberoucí ochlupení mužské hrudi ve mě neevokuje vůbec nic. Maximálně si pomyslím něco o medvídkovi. Já si myslím, že máte bujnou fantazii a rozkrok dámy vidíte i tam, kde není.
O amoku jsem nic nepsal. Ale v tangách lidé běžně nechodí na veřejnosti a v TV pořadu nejen pro děti.
dobrý dotaz.
Co s ním? Co vám poradit? Choďte do akvaparku v Uherském Brodě. Má společnou šatnu. Jsou u ní sice převlékací kabinky, ale někteří návštěvníci je nepotřebují. Zvláště takhle ve večerních hodinách se tam některé dámy i někteří pánové běžně převlékají normálně a naostro, před očima ostatních návštěvníků. Až uvidíte úplně odhalený ženský klín asi postodvacáté, už si jej ani nevšimnete.
Dobrý den, skoro se zdá, že jste ještě odhalený dámský klín ani neviděl - možná Vás zklamu, ale jako podpaží nevypadá (první dojem je horší, ale lze to rozdýchat) . Zdravím!
Víte, ono " ještě před několika desítkami let, natož stoletími" by bylo za "naprosto nemístné" považováno, kdyby se muž pohyboval po ulici ve spodním prádle. Dnes pánové v trenýrkách a nátělníku chodí běžně.
Jestliže vám ale odhalená podpažní jamka evokuje dámský klín, pak to nebude "vina" těch žen.
Tak to ano, jste hodně konzervativní, v této době bych řekla že až podivín A odhalený žlábek mezi prsy vám nedělá s psychikou nic? Ale svým způsobem máte pravdu, jen bych to nenazvala vulgaritou. Spíš se posouvají hranice intimity a odhalené tělo je naprosto běžné. Ovšem neumím si představit vaše pocity v létě v hromadné dopravě
A mimochodem, dokonce existuje sexuální praktika, kdy se využívá podpažní jamka. M.
No právě, že do výstřihu se podívám velice rád pokud je na co se dívat. Často zase bývám vulgární já, když nemohu odtrhnout oči
Oni v běžném životě ty ženy to podpaží až tak často neukazují. Ale třeba v "náborové" porotě některých zábavných pořadů týkajících se showbyznizu a podobných porotách jsem to občas zahlédl. Byla to taková blondýna (odpus te, neznám její jméno, nejsem pražák a hvězdy mě zajímají jen po čistě astrologické stránce ).
Uvažoval jsem o tom, jak by třeba reagovala žena v autobuse, kdyby se nějaký cizí muž letmo dotkl rukou jejího podpaží. Bylo by to pro ní porušení její svrchované intimity?
Porušení? Rozhodně! Stejně, jako kdybyste se dotkl jejího nosu V hromadné dopravě jsou ženy k (nechtěným) dotykům velmi tolerantní, ovšem osahávání čehokoliv berou velmi osobně. Letmý dotek se dá totiž vyhodnotit různě.
Představuji si situaci: drobná něžná dívka v tramvaji, ručka lehce zvedlá jen tak, aby poodhalila i křivku podpaží pod jemnou krajkou (ta je teď v módě)...a naproti ní chlápek, upřeně sledující to místečko... odhodlává se...rozruseně polyká... udělá krok a natáhne ruku... A už ji má! Něžná dívka se mění ve fúrii: ten ču..k mě tu ochmatává
Teď jste se proflákl, jste úchyl na odhalená ženská podpaží a takový pohled vás dráždí a zneklidňuje.
Mít šaty na ramínka a držet se v tramvaji je naprosto normální, nic co by mělo okolí pohoršovat. Tedy pokud to není podpaží smradlavé či nevzhledné. Tak se klidně koukejte, ale nesahat. A už vůbec neuvažujte o tom, že byste záměrně letmo rukou osahával cizí ženy v dopravním prostředku. Podpaží nepodpaží, na cizí ženy se nesahá, pokud nejste její manžel či partner, lékař nebo to žena přímo neočekává (podání ruky, tenec, oblékání kabátu, ruka na kolínku při balení...)
Proti ramínkám nic nemám, líbí se mi, ale ať pak neukazují své podpaží. Ohledně dotyku, to se netýkalo mě, to byla spekulativní otázka s cílem zjistit, jaké pocity by to vyvolalo v ženě. Pravděpobně pohoršující. Ale kdyby se letmo dotkl ramene, nic pohoršujícího by necítila. Naopak bujnou fantazii máte naopak vy.
JJ, trochu odchylka od normálu, ale na léčení to ještě není .
Jak už tu padlo, jestli si nezvykneš nebo to nevyženeš z hlavy, asi budeš mít v létě v některých situacích problém. Nicméně, jsou jedinci obého pohlaví, v jejichž přítomnosti se zdržovat bez uzardění můžeš. Dámy třeba zde.
K vodě nejezdím, takže s touto situací, kdy se ženy opalují nemám problém. Mě to spíš vadí v té TV. Jsem zkrátkozraký a tak nejsem schopen zaměřit detaily žen co jsou ode mně dále než 2 m. Vidím to pak rozmazaně.
Tak si pořiďte brýle nebo čočky a choďte do bazénu, pak vás pohled na kus odhaleného ženského těla nerozhází. A nebo se odstěhujte do některé z islámských zemí, tam ze ženy uvidíte tam maximálně oči a tedy vaše dušička bude mít klid a nebude jihnout nad podpažím.
amo - vzhledem k našim kulturním zvyklostem je poněkud rozdíl mezi částmi těla, které se ne/odhalují. Co když ta slečna má nějaký zdravotní problém, který jí vyholování nedovoluje?
amo - staci esteticky zkratit
Tek ještě jednou - proč by se kdokoli měl podřizovat estetickým požadavkům okolí? Je-li čistý, nepáchne a odhaluje se toliko v rámci slušnosti v místě obvykle?
h4ever - já Vás teda naopak chápu, ale záleží, kolik Vám je let, v jaké rodině jsme byli vychováni.
Já třeba v dosti přísné rodině. V rodinném domku, kde se v koupelně zatopilo jednou za týden a v jedné vodě se vykoupala celá rodina.
O projevech těla se nemluvilo, to bylo tabu.
Ani od matky.
Možná, že si tuto výchovu neseme v sobě celý život. A máme určité hranice. Ne možná, já určitě, ačkoliv se člověk snaží, někdy se objeví vyhybka a odkloní Vás na slepou kolej. A vy si to potom musíte sám v sobě nastavit jinak, k požadavku dnešní doby.
Neposmívala bych se tomu, ale spíše respektovala.
Když bylo v mých 13ti? v Brávíčku článek o antikoncepci a pod. tak jsem takové stránky v časopisu měl problém od sebe odlepit. Ale někdy se to i povedlo
Já si pamatuji, jak se v páté třídě /v r.1980/ vyšetřovalo, kdo přinesl do školy fotku nahé ženy. Černobílý decentní akt, nic nechutně rozcapeného. Vyslýchání po kabinetech, padaly důtky.
Dneska se někdo živí tím, že ty trapnosti prezentuje na internetu pod nadpisama: Předvedla nadupaný dekolt, Ukázala kalhotky, Vypadlo jí ňadro... Mne by zajímalo, jestli tyhle ubohé senzace do budoucna nějak ovlivní postoje dnešních dětí. Třeba jsou už teď rezistentní? .
Před stoletími a tisíciletími bylo odhalené lidské tělo naprosto normální. Sportovci, atleti v antickém Řecku vystupovali zcela nazí a nikomu to vulgární nepřipadalo. Teprve "civilizace" označila odhalování některých částí lidského těla, zrovna tak i jejich zobrazování, za nevhodné, potažmo vulgární.
Já osobně nepovažuji za nevhodné nebo vulgární jakékoli odhalení/zobrazení jakýchkoli partií lidského těla včetně intimních, pokud toto odhalení/zobrazení nemá jasný účel vulgaritu/sprostotu vyvolat.
No, tak kdybyste napsal, že tohle s Vámi udělá nevyholené podpaží, tak to bych lehce pochopila. U některých mužů totiž nevyholené podpaží funguje jako afrodiziakum a ti nemohou mít sex jinak, než když má partnerka nevyholené podpaží. A tím to nekončí! Představte si, že se ani nesmí alespoň dva dny pod paží umýt. Prostě ten muž musí cítit ten specifický pach podpaží, jinak se prostě nevzruší. Takže kdyby tohle byl Váš případ, tak by se z toho dalo pochopit, že Vám podvědomě odhalené podpaží, evokuje ženské přirození. Ale je docela možné, že v moderní době, holelení všeho kde vyroste chloupek, je to možnéi i s tím vyholeným podpažím. A ano, máte pravdu, podpaží je intimní místo. Proto je také pod tou paží.
Ale podle toho jak Vás virtuálně znám, tak zrovna do Vás bych to neřekla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.