Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videorecept - Plněné zapečené brambory

Od: sofie321* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, dnes jsem narazila na super recept, na plněné zapečené brambory :) recept vypadá výborně, zítra ho vyzkouším, snad se povede. Zdá se že by na něm nemělo být co zkazit. Dělá někdo z vás také plněné zapečené brambory?

Videorecept - Plněné zapečené brambory

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Dělám něco obdobého. Nádivka je stylem "co dům dá".:-D

lidus*

Sebod i u nás to tak funguje a i pomazánky se dělají co dům dá.

sebod*

Liduš, jenže pak je problém, když si vnuci poručí to jídlo, co bylo minule ( z toho co dům dá). Prdlačku si pamatuji, co jsem tam všechno nandala :-D. Dneska třeba měly specialitu .: vařené brambory, krupky, hodně cibule. Osolit, okořenit, rozmichovat. Na plech udělat placičky a dát zapéct to trouby. Prý to byla ňamka *smich*

hodnocení

1x

V Bulharsku na promenádě měl mladík stánek, kde dělal plněné brambory. Vypadalo to hezky. Uvažovali jsme, že si je dáme. Jenže: najednou odněkud přiběhl zřejmě kuchařův kamarád, sebral mu vidličku, začal nabírat a ochutnávat ty náplně. Postupně tam a zpátky a pořád jen tou jednou olízanou vidličkou. Přešla mě chuť. Ale kdo to neviděl, ten si zaručeně pochutnal.;)

Dělám doma něco podobného v jednodušší úpravě. Pekáček vytřu změklým máslem. Syrové brambory zbavím slupek, nakrájím na velmi tenké plátky. Dám je na dno, posolím, vrstva hrubě nastrouhaného tvrdého sýra a měkkého salámu /gothaj, točený, špekáček.../. Zase vrstva brambor, posolit a znovu sýr a salám. Navrch opět brambory, kromě soli je i opepřit. Přidat pár kousků másla, dát do trouby péct. Když zrůžoví, zaliji mlékem, ve kterém jsem rozšlehala vajíčko. Pak už peču zvolna s pokličkou, aby to moc neztmavlo.

K tomu jakoukoliv zeleninu, či salát - zelný, křenový, rajčatový, co kdo rád. Vyzkoušejte, je to moc dobré. Měli jsme to právě předevčírem. :) Jaga.

Dělám to podobně, akorát místo vejce s mlékem tam dám šlehačku. Ještě tam dávám cibuli, kukuřici a je to pak mňamka. Zrovna to zítra budu dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]