Nejste přihlášen/a.
Liduš, jenže pak je problém, když si vnuci poručí to jídlo, co bylo minule ( z toho co dům dá). Prdlačku si pamatuji, co jsem tam všechno nandala
. Dneska třeba měly specialitu .: vařené brambory, krupky, hodně cibule. Osolit, okořenit, rozmichovat. Na plech udělat placičky a dát zapéct to trouby. Prý to byla ňamka ![]()
1x
V Bulharsku na promenádě měl mladík stánek, kde dělal plněné brambory. Vypadalo to hezky. Uvažovali jsme, že si je dáme. Jenže: najednou odněkud přiběhl zřejmě kuchařův kamarád, sebral mu vidličku, začal nabírat a ochutnávat ty náplně. Postupně tam a zpátky a pořád jen tou jednou olízanou vidličkou. Přešla mě chuť. Ale kdo to neviděl, ten si zaručeně pochutnal.![]()
Dělám doma něco podobného v jednodušší úpravě. Pekáček vytřu změklým máslem. Syrové brambory zbavím slupek, nakrájím na velmi tenké plátky. Dám je na dno, posolím, vrstva hrubě nastrouhaného tvrdého sýra a měkkého salámu /gothaj, točený, špekáček.../. Zase vrstva brambor, posolit a znovu sýr a salám. Navrch opět brambory, kromě soli je i opepřit. Přidat pár kousků másla, dát do trouby péct. Když zrůžoví, zaliji mlékem, ve kterém jsem rozšlehala vajíčko. Pak už peču zvolna s pokličkou, aby to moc neztmavlo.
K tomu jakoukoliv zeleninu, či salát - zelný, křenový, rajčatový, co kdo rád. Vyzkoušejte, je to moc dobré. Měli jsme to právě předevčírem.
Jaga.
Dělám to podobně, akorát místo vejce s mlékem tam dám šlehačku. Ještě tam dávám cibuli, kukuřici a je to pak mňamka. Zrovna to zítra budu dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.