Nejste přihlášen/a.
Jak kdokoliv, kdo sleduje podobny brak, muze kymkoliv jinym pohrdat? To by se sluselo zacit u sebe. Jinak kdo chce videt to spatne, ten to uvidi, stejne jako ten, kdo chce videt to dobre, uvidi to dobre.
Prostřeno už mi nic nedává, ale na Výměnu manželek, nebo třeba na Mannželské etudy se koukám rád a myslím, že to o člověku nic nevypovídá. Já se koukám proto, abych viděl různé druhy lidí, jak se zachovají atd. To mě baví. Mám kamarádku, která se kouká na ty severský romanťáky jen kvůli přírodě.
Jinak máte pravdu. Občas mám z toho taky depku. Lidi jsou sprostý, špinavý, pijou, kouří, nic se jim nechce...ale pak uvidím pár kluků hrát hokej, nebo skákat parkour, nebo holky dělat věneček z pampelišek a pookřeju. Svět je prostě barevnej a jsou v něm ty barvy, které vidět chceme...
Svůj postoj k okolí bych nenazvala pohrdáním, ale často je mi z toho tak nějak smutno. Jako Vám většina tady asi napíše, že tyhle pořady nezobrazují realitu, tak já si myslím, že často ano (alespoň trochu). Několik let jsem měla docela nepěknou práci, kdy jsem se dostávla do domácností lidí, kteří o moji návštěvu zrovna moc nestáli a občas jsem nestačila zírat - je neskutečné, jak lidi dnes žijí, v jaké špíně, bordelu, chlívu... Jak strašně se dokáží chovat, vystupovat... Jak dokáží být zlí, sprostí a jak moc si dokáží navzájem ublížit (děti rodičům, rodiče dětem, prostě nejbližší rodina). Neříkám, že všichni lidé jsou zlí, jen říkám, že jsem viděla tolik hnusu, že jsem v komunikaci s lidmi velmi obezřetná. Jsem společenská, mám plno známých.. ale přátel skutečně jen pár a mám velký problém lidem kolem sebe věřit. Pokud vnímáte faleš, lži, nevěru atp. tak to určitě není jen mylný pocit na základě sledování Prostřena. Ono to mezi námi vážně je...
pokud sledujete pořady typu "Výměna manželek" nebo "Prostřeno", nebo podobných reality show´s - tak se Vám ani nedivím, neboť tyto pořady se specializují na prezentování těch nejhorších lidských vlastností, jen aby si zajistily vysokou sledovanost.
A docela se jim daří, protože takových lidí, jako Vy, kteří na tyto "výplody" koukají s morbidním potěšením, je dost. Holt oni "komouši" věděli, proč mezi lidi pouštějí ze "západní kultury" jen to kvalitnější - no ale zase teď alespoň vidíme, o co všechno jsme za totáče (kromě svobody ) taky přišli !
jedubabicka - no ale ochránili, ne?!
misacek
- proč bych měla žádat o politickej azyl v nějaké "tramtárii" - já chci, abychom měli rozumnou, smysluplnou a osvícenou společnost tady doma, v Česku. Namísto toho obdivujeme kdejakou pitomost, jen když je "ze západu" !
culdabulda - Holt oni "komouši" věděli, proč mezi lidi pouštějí ze "západní kultury" jen to kvalitnější
Vážně si myslíte, že to bylo proto, aby nás "ochraňovali před dekadencí západu"?
culdabulda - Jistě že ano - vidíte to všude kolem sebe
jedubabicka
- no inkluze už přináší své ovoce !
rod
- já ale myslím, že se už nic vrátit zpátky nemůže, společnost se nutně vyvíjí - a jelikož lidé v civilizovaných zemích (a to i u nás) žijí de facto v blahobytu - pomalu degeneruje, takže spěje ke svému konci, jako jiné kulturní civilizace v minulosti. A bude vyměněna - patrně barbary z Afriky a muslimských zemí. Pokud se ovšem dříve nevymlátíme - lidé jsou čím dále agresivnější a hloupější.
rod - Byl bych pro odebirani deti z problemovych rodin povinne na sprvnou prevýchovu do kvalitnich ustavu
rod - za komunistu nebylo tolik bezuzdne mládeze
Bodejť - protože byly ty "kvalitní ústavy"
Pochopte - nejde o to, co je správné. Jde o to, co je demokratické... A co nám dovolí v Bruseli nebo pátá kolona v Praze. Holt, tuhle éru si budeme muset vyžrat až do dna... Co bude pak a jestli nějaké "pak" ještě bude... těžko říct.
-------------------------
Jinak, obecně, co se týče zhnuseného pohledu na lidi, lidstvo... Rozhodně nejste první. Kupa filosofů, literátů všeho druhu, teologů, ba i psychiatrů, má ne zrovna povzbudivý pohled na lidi.
Zkuste si třeba přečíst Komenského Labyrint světa, Poutníkův návrat od C.S.Lewise a taky Bibli, začněte Novým zákonem. Pak zjistíte, že ještě vyšší hodnotou, než nějaký optimismus nebo "pozitivní myšlení" je pravda. Ano, to staromódní, miliónkrát otlučené slovo... Vědět pravdu totiž umožňuje, mj. snášet i bolavou přítomnost. Protože víte, že to není napořád a že každé zlo bude jednou zohledněno při posuzování, kdo co tady páchal... Paradoxně je pak možné milovat, nebo dívat se s určitým pochopením i na ty nejhorší zmatkáře, zločince, pravicové voliče, apod. Co kdo zaseje, to bude sklízet. Mi osobně tohle zjištění přináší určitý klid, i když pohled na jednání lidstva žádný důvod ke klidu nepřináší...
Mno , tak teď jsem jaksi v koncích. Z části s Vámi souhlasím, ale pak nechápu, proč takové pořady sledujete. Také jsem je viděla, ale například "výměna manželek", tak to mi stačilo jednou a myslím, že jsem to nevydržela sledovat do konce. Jednak to byla jedna hrůza a bylo to tak prošpikované reklamami, že to bych musela být ťululum, abych ještě civěla každých deset minut 5 minut na reklamy, které mi lezou na nervy snad ještě víc. Ale lidmi kvůli tomuhle teda nepohrdám. Myslím, že jste zvolil docela silný výraz. Vždyť i Vy jste jedním z nich. Patříte do lidského plemena, nebo ne? A teď si představte, že bych si myslela to samé co Vy a potkala Vás.
Objevil jsem vaši starší otázku, a jediné, co Vám mohu poradit, je tyto pořady nesledovat. Jsou to pořady pro nejhloupější lidi,brak, tupá zábava pro dementní ubožáky. Sám mám duševně nemocnou matku a ta sleduje pořad Prostřeno každý den. Z toho důvodu tento pořad tak nenávidím ,že bych nejraději na pana Vydru a paní Bouškovou podal trestní oznámení. Je to svým způsobem obraz současné doby, která nemá ani špetku důstojnosti, za nejohavnější považuji prolézání cizích bytů s kamerami,rodiny a jednotlivci, kteří takto zveřejňují své soukromí, mají IQ nižší než červotoč. Proto jediné , co Vám můžuu poradit je, pořady tohoto typu zcela vyloučit z Vašeho života. Stále chci věřit, že jsou normální lidé, kteří si nenechali vzít zdravý rozum (pokud ho od narození a výchovy mají) a svou důstojnost a nikdy by se nesnížli k tomu, sledovat pořady tohoto typu.
Docela zajímavý příspěvek. Tak Vy máte duševně nemocnou matku, která má tyto pořady ráda a určitě jí to k pohodě stačí. A Vás to pohoršuje. Proč? Jistě Vás nenutí, abyste se na to díval s ní. Tolerujte její návyk, vždyť je to Vaše matka a stačí jí ke spokojenosti tak málo. Mějte radost, že ji něco zajímá a že jí to zpříjemňuje život. Řadit svou vlastní matku mezi dementní ubožáky a tupce, je strašné...
KerlNovak - nešil ! Ty pořady jsou zrežírovaný od začátku do titulků. Kdo by se na to koukal, kdyby si tam debužírovali a ještě se nedejbůh kamarádili, že?
Český drbny vyžadují intriky, konflikty, podrazy. To je věc. která zvedá sledovanost, ne pohodička. A co se týče pohrdání - to mi přijde celkem zbytečné - každý jsme nějak ujetý, dobře, když se někomu líbí podobné ,,dramata´´ - ať si jich užije, ne? Nikomu to neškodí, dotyčným se to líbí - není to selanka?
kkozelíku, Vy posuzujete národ a lidi podle TV pořadů? To neznáte kolem sebe žádné normální lidi? Kamarády, spolužáky, kolegy v práci? Tak to se časem zblázníte. Proč ty pořady vůbec sledujete?
Přestaňte čučet na bednu a najděte si nějakého koníčka mezi normálníma lidma. Dejte se třeba k turistům. V přírodě přijdete na jiné myšlenky.
- i když - ono si to lidstvo nějakou zvláštní úctu nezaslouží - třebaže to není zrovna kvůli sledování přiblblých TV seriálů - ale zase na druhou stranu ona ta hloupost a agresivita lidská s pojetím těchto seriálů úzce souvisí !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.