Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na dovolenou k moři na rok 2010

Od: kiaransalee* odpovědí: 36 změna:

Hezký den,

jelikož už nám pomalu klepe jaro na dveře, přichází pomalu čas naplánovat na léto dovolenou. Chtěli bychom o prázdninách s manželem a dětmi odletět na pár dní někam k moři a tak bych uvítala od Vás tip na tu nej dovolenou. Máte nějaké místečko, kde jste byli spokojeni? Vím že nabídek od cestovek je spousty, ale když se podívám na fotky z nabídky a porovnám to na místě, tak ty mají do skutečnosti kolikrát hodně daleko.

Děkuji za každý tip, či zkušenost.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

Korfu, Agios Stefanos na severozápadě (pozor je jich na Korfu a vůbec v Řecku víc vesnic a měst toho jména, třeba další je na severu Korfu). Ten se super pláží je Loc: 39°4523.458"N, 19°3836.436"E

papene*

;)Alf souhlasím.Překrásný a malý ostrov.Projeli jsme ho z velké části celý.Mohu doporučit.

Též je krásný Thassos.Vůbec je řecko hezké.*palec*

kiaransalee*
hodnocení

teď jsem se dívala na stránky "běžné" cestovní kanceláře a dle recenzí a hodnocení zákazníků pět z pěti možných. tak mě to zaujalo. děkuji.

barusek*

Souhlasím, Korfu je nejlepší, byli jsme v Agios Georgios.

pearmonik*
hodnocení

0x

zrovna jsem narazil na youtube na video jak muslimove zabiraji evropu, tak se treba podivat jak to tam u nich vypada, at jsme na ne pripraveni. V turecku u more je urcite krasne a mozna tam maji i nake nudaplaze :) . Jinak v turecku je opravdu hezky,kamos tam byl 2x a doporucoval mi to, byl nekde v okoli istambulu, koupani ale netusim jake tam je, ale nejspis dobre. Pokud jste tam jeste nebyli tak urcite zajimava dovolena

kiaransalee*
hodnocení

děkuji za tip. o turecku uvažujeme také. známí byli v hotelu dragon roayal a moc si pochvalovali. ale není to taková ta "opičí země"? aby člověk neměl strach vylézt mimo areál hotelu...

zkusili jsme mimo jiné tunis a tam teda bylo asi nejhezčí a nejčistější moře co jsem zažila, ale na druhou stranu, aby se bál člověk vytáhnout paty. hned se k vám přitočili podivné existence, jako v praze na hlaváku... egypt jsme ani nezkoušeli, tam je to prý ještě horší... aspoň podle toho co jsem slyšela...

pearmonik*

turecko je slusna a vyspela zeme, v istambulu chodi pry slecny odhalenejsi jak evropanky a snad i na plazi maji nektere dvojdilne plavky *smich* aspon turistky urcite. Je to zazitek, ne jak jet do francie nebo spanelska a italie, nebo na lipno. To je o dost jinaci kultura, prave proto si myslim ze zajimava a pokud vam omylem nespadne koran do zachodove misy nebo si tam neudelate nudaplaz, tak to jsou urcite mili lide

jabraka*
hodnocení

0x

Já mohu jen a jen doporučit Tenerife.Byl jsem tam třikrát a mohu říci,že je okolo Evropy málo tak krásných míst.Mohl bych tam klidně žít trvale.A dá se tam mezi květy jet v kteroukoliv roční dobu.A je tam ještě krásnější krajina,než na prospektech.

JABRAKA

Tip na dovolenou k moři na rok 2010
kiaransalee*
hodnocení

děkuji za tip. jen to vidím a už se nemůžu moře a sluníčka dočkat 8)

papene*

:)Ani není divu v tomto počasí.*slunce*Kdo by se rád nekoupal, nebrouzdal po pláži nebo jen tak seděl v tavernách a popíjel lahodný drink.

Tak dost snění,jdu zametat sníh.*bum*

doplněno 29.01.10 00:11:

kytka moje slova.

Řecké ostrovy.Na Pelopones jsme také byli, ale to je už poloostrov.Stejně tam bylo krásně.*palec*

kytka*
hodnocení

0x

Krásné Řecko každý rok jiný ostrov naposled to byl loni Zakyntos -přímo vhodný na dovolenou s dětmi -Kalamaki nádherné koupání, voda průzračná , báječní lidé, senzační jídlo v tavernách , výborné drinky, pivo jako křen , sluce pálilo jak mělo ,aby bylo hnědé moje tělo. Kréta neměla také chybu. Peloponés 2x na jednom místě moooooooooooc pěkné. Letos 1.6. to bude Rhodos. Protože přišel na řadu. A co bude napřesrok ...?No zase nějaké Řecko.Tam totiž počasí nezklame.

toireasa*
hodnocení

0x

Můžu vřele doporučit Řecko, nejvíc se mi asi líbilo na Corfu, konkrétně letovisko Agios Georgios Pagi - jedno z nejhezčích na ostrově! Určitě doporučuju vygooglovat a mrknout na fotky. Milí lidé, krásná pláž, všude plno taveren...no prostě nádhera. :) Další příjemná dovolená se dá zažít ve Španělsku, ovšem doporučuju vyhnout se Costa Brava a zamířit co nejvíc na jih... já jsem si osobně zamilovala přímořské městečko Sitges, asi 30km od Barcelony, je tam sice trošku dráž, ale nádherně. Ale je nutno bookovat hodně dopředu, je turisticky velmi populární.

kytka*

Před 4 lety jsme si koupili hned v lednu dovolenou na Costa Brava s odletem v září. celou dobu jsme se těšili letěl s námi v té době 5letý vnuk. Přiletěli jsme do krásného počasí. Trvalo ale jen 2dny . Pak lilo lilo a bylo chladno . Už nikdy Costa Brava . Neříká se nadarmo,že je to Divoké pobřeží si příroda pěkná ale to počasí tam není takové jako na jihu,jak radí toireasa.*slunce*

kiaransalee*
hodnocení

děkuiji za info, zatím vyhrává řecko. já dělám ve školství, tak že pro mě připadá červenec, srpen...

hodnocení

0x

Také se připojuji k Řecku, hlavně kvůli počasí, neb nás tam ještě nezklamalo...Na Rhodosu jsme byli na konci září a to vedro bylo hrozné, bylo stále přes 30 stup., delegátka říkala, že v červenci se tám spí pod mokrým prostěradlem, neb je i v noci hrozné teplo.Tam jsme za 12 dní, neviděli jediný mráček, stále azuro a teplý vítr, což na ostrovech je často.Rhodos je ostrov asi s 300 slun.dny v roce, byli jsme ve středisku FALIRAKI, rušné městečko, ale bydleli jsme na kraji, tak tam byl klid...Řecko je krásné, služby dobré, ale trochu mi tam vadí ten binec mimo hotelů, ale to je v celém Řecku.Také se nám líbilo na Chalkidiky, je to kratší cesta, měli jsme v ceně výlet lodí, v Thessaloniky jsme byli na výletě-krása.My vždy hodně cestujeme, tak už to při objed.vyhledáváme...Jinak je krásně všude, hlavně když je tam moře a nezklame počasí...Též nás překvapila Černá Hora- mají tam nádhernou přírodu i moře, ale tam často prší...Tak šťastný výběr letošní dovolené.*palec**slunce*

pu®
hodnocení

0x

Mně se moc líbilo na Madeiře. Nádherné a stabilně krásné počasí, úchvatná příroda na výlety... Jen bohužel o moři toho moc nevím :( (a koukám, že je to pro vás jeden z hlavních bodů) - měli jsme v areálu bazén i se slanou vodou a přiznám se, lenivost mě přemohla a zůstávala jsem na lehátku právě tam. Je to ostrov s nádhernými květinami, unikátním zavlažovacím systémem (levadas), krásnými městečky... No pro aktivnější dovolenou v nádherném prostředí a počasí jako dělaný, ale s těmi plážemi na "jen tak se vyplácnout" to nevidím moc dobře. Ale když už jsem to napsala, tak to sem pošlu, snad se nebudete zlobit a třeba někoho inspiruji :)

kiaransalee*
hodnocení

no já osobně bych si hlavně chtěla dovolenou užít, nejlépe all inklusiv, děti samozřejmě chtějí moře :)

Madeira je nádherný ostrov, ale není to dovolená pro toho, kdo ji chce prožít na jednom místě na pláži. Madeiru chce procestovat, stojí to opravdu za to :)

barusek*
hodnocení

0x

No, my jedeme letos s rodiči a sestrou do Řecka na Stavros. Je to dost chválený tak jsem zvědavá. Moc se těšim.

Rozhodně vám ale nedoporučuji Itálii, né že by to tam nebylo pěkný, to je, ale Italové nejsou moc sympatický. Řekové jsou fajn a hned by se chtěly přátelit.

Jinak jsme byli na Ischii, tam to není špatný, ale jsou lepší místa, pak v riccione, to nedoporučuju tam jsou medúzy. Dost nepříjemný. Nevíce se nám líbilo na ostrově Korfu, měli jsme studenější moře, ale krásně čistý a město a celkové i ubytování bylo moc hezký, pak jsme byli v Parze, ale bylo dost blbý chození do města to bylo kilometr do kopce a schodů. Jenže se tam muselo chodit,jinde nebyly skoro žádný pěkný taverny.

Na Řecku mě dost štve že musíte házet použitej toaleťák do koše, ale v Itálii jsou zase záchody tzv. šlapky.

Takže ať už se rozhodnete jakkoliv, přeju krásnou dovolenou.

dovolená v Itálii není špatná, ale podle mého názoru, když k moři, tak až na jih Itálie, nebo alespoň pod úroveň Říma nebo Pescary, čím jižněji, tím čistší moře a všechno lepší, nedá se to se severem Itálie vůbec srovnávat!

stany*
hodnocení

0x

Pokud chcete jet k mori, tak neporadim, ale mohu doporucit Madarsko a Balaton. Meli jsme tem krasnou levnou dovolenou ( pro 4 lidi cca 20 tisic i s cestou )

hodnocení

0x
Dovolená ve Španělsku - supér. Porovnávat Španělsko podle Costa Bravy je asi stejné, jak srovnávat teplotu v létě v Krkonoších a na Vranovské přehradě. Do španělska určitě od Malagy, níže. Oblast Costa de Sol. Teploty a stálost počasí se přibližuje teplotám v Maroku. NERJA- jedna z nejpěknějších míst pro dovolenou u moře. ...ostatním děkuji za názory z jiných zemí a oblastí.

tumen
hodnocení

0x

Jednoznačně Řecko. Byl jsem tam již 7x a všude super! Především ostrovy - pohodička. Mám jeden ale neprozradím. Pa.

nellinka23

Prosím,byl někdo v lázenském městě OPATIJA na Kvarnerské riviéře? Jaké je tam moře,pláž,ceny a pod. Děkuji.Nella

kiaransalee*

"Neprozradím" zajímavá odpověď...

Děkuji za radu.

Pa

maja200*

Zdravím. Já v Řecku nebyla,ale určitě je tam spousta krásných míst.Bohužel vím od mnoha zcestovatelých přátel ,že je řecko krásné pro ty co nebyly jinde. Costa Brava je v červenci a v srpnu super. Chorvatsko má zase krásnou přírodu.Jih Itáli je také krásný.O Řecku slyším spíše negativa, zy ty peníze bych si vybrala jinou destinaci*slunce*.Ale u moře je krásně asi všude!

kytka*

pošeptejte mi to, který? Jsem také maniak na řecké ostrovy. Mě dost oslovila Kréta.Ovšem každý ostrov je jinak krásný, každý rok vyzkouším jný.

doplněno 20.03.10 16:17:

to tumen

papene*

:)Nebyl jste někdo prosím, na Krétě, oblast Malia?

kytka*

Malia .Stalida, krásné ,krásné , nádherná dovolená,nádherné moře,báječné výlety do okolí. Ale Kréta je vůbec kouzelná, kdo projel Zakynthos-také řekne kouzlo samo a další a další ostrovy a místa jsou to nezapomenutelné zážitky. Počasí Vás nikdy nezklame.Nedám na Řecko dopustit, Jezdíme rok co rok a nikdo mi nevymluví,že je to tam špatné, není to dražší než jinde. Hlavně mentalita těch lidí je bezvadná a nemusím koukat na nějaké zahalence v Egyptě a Turecku. Prostě jsme si každý našli svůj kout ,kde nabíráme sílu do nového procovního období. Já prostě Řecko miluji a na 100% nebyla jsem ani jednou zklamaná.A kdo si zamiloval Egypt bude prosazovat jej.

davidd*
hodnocení

0x

Dobrý den, chceme se vypravit tento rok na dovolenou do řecka, našli jsme si cestovku, myslíte že tahle cestovka na Řecko bude v pohodě? nemáte s ní někdo zkušenosti?

kytka*

Jakou jste si našli cestovku?

chlamak*
hodnocení

0x

Řecko? Nedoporucuji.. servis nic moc a jsou draziiiii. (sice lepsi nez chorvate, ale nic moc)

Ja byl minuly rok na doci v Egypte a byla tam s nama rodina a pani mela jako zamestnani - delegatka nejake cestovky prave v Recku. Cela rodina jezdivala jenom do recka a poprve zkusili Egypt. Rikali, ze vic do Recka nepojedou.

Egypt - levny, servis fantasticky, sluzby uzasne... naprosta spokojenost...

Nebo Turecko ... hmmm, pry take dobry ...

michala*

Řecko můžu jedině doporučit, neznám nic lepšího *slunce*Kréta, Peloponés, Zakynthos všude bylo krásně, a to myslím od ubytování, přes stravování, počasí, moře, zábava, prostě vše na jedničku *palec*Na Řecko nedám dopustit a proto 1. června odlétáme na 15 dní na Rhodos a moc se těším, že poznáme další krásy Řecka :)

papene*

A co Madeira, byl jste tam někdo?*nevi*

fidonet*
hodnocení

0x

Za zmínku stojí i Malorka. Za pár korun si zapůjčíte na 5 dní automobil a projedete ji křížem krážem totálně celou. nezapomenutelná dovolená. Nádherné aquaparky, podmořské světy, zahrady, muzea, výrobna perel, hrady, jeskyně, piratské lodi, moře všech barev, tropické ovoce u cest, nadherné vyhlídky, příjemní lidé. 1x za život to stojí za to.

lucinkaf*
hodnocení

0x

Jakýkoliv Řecký ostrov - Korfu, Lefkáda, Zakynthos, Rhodos, Kréta, pak Turecko, Tunisko, C¨horvatsko, Itálie, Španělsko, všude je krásně, spíš to chce si ujasnit, co od dovolené očekávám. Pokud chci prolézt zemi skrz naskrz, nevolila bych třeba Tunisko, pokud hodlám strávit dovolenou v areálu hotelu, tak je Tunisko perfektní;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]