Nejste přihlášen/a.
Zeman podle stemu dnes, má 45%. Ještě 5% a je to doma. Takže pojďme volit. Všichni. Ať se ti ostatní nemůžou vymlouvat na neúčast voličů.
Jo, a něco k tomu zdravotnímu stavu. Pokud se s prezidentem nesetkáváte osobně, máte v podstatě jen dvě příležitosti, jak ho vidět. Z ČT, která si dává extra záležet na tom, aby na jejích záběrech vypadal Zeman co nejhůř. A všimněte si, že jsou to VŽDY kratičké záběry, kdy o něco zakopne, zavrávorá apod. Neustále opakované tak, aby to vyznělo co nejhůř.
Naproti tomu, ho ale můžete, týden co týden, vidět celou hodinu na živo, v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov. A najednou uvidíte úplně jiného člověka. Živého, orientovaného, chytrého. A sami si všichni odpovězte, co je víc vhodné k poznání duševní svěžesti kohokoliv. Sestříhané několikavteřinové účelové záběry, nebo každotýdenní hodinový pořad.
Informace jsou, ne že ne. Jen se člověk nesmí bát podívat na něco, co mu nevoní. A potom použít mozek. Vlastní. Cizí, třeba teb ČT, je k ničemu.
Protože jsou tu lidi, kteří by chtěli volit Horáčka, doplním já, proč by neměli. O Horáčkovu se ví, sám to přiznal, že byl za komunistů černý bookmaker, vekslák, dostal se na rozdíl od spousty jiných do USA, a vycházely jeho písničky. Což znamená: že byl zadobře s režimem, neřekl proti němu ani fň, jinak by si ho režim vychutnal a nevycházely by mu písničky s jeho texty, musel být zadobře s policajty, ať už načerno, že jim dal vydělat, nebo oficiálně, že něco podepsal, jinak by ho zavřeli za příživu, jako spoustu ostatních. Pravdu se nedozvíme. Ten jeho "výlet" do USA to jen podkresluje.
NICMÉNĚ, TO NENÍ TO HLAVNÍ: Každý máme nějakou minulost, a je zbytečné se v tom hrabat. Mě vytočilo, že kvůli vlastnímu zviditelnění, neváhal útočit na poslance Ondráčka a vyčítat mu minulost, přestože sám kolaboroval s režimem. Celý život s ním kolaboroval. A on bude šplhat po zádech člověka, kterému bylo v r. 89 19 let, k policii nastoupil 1.9.1989, a v listopadu 89 u ní byl přesně 2 a půl měsíce? Sakra tím mě nadzvihl. D-fens má na svém webu, pro tohle šplhání po cizích zádech dost přiléhavý název. Najděte si ho. Ten člověk právě kvůli tomu, právě tímhle odhalil, jaký je ... Nebudu to sem psát. Nejsem jako oni. Všechno co jsem sem napsal, si snadno ověříte na oficiálních webech ať jeho nebo PS atd.
Díky za reakce,snad si utřídím fakta a dojdu k rozhodnutí.Pořád cítím,že tu funkci měl vykonávat politik.Nebazíruju na vzhledu či kondici,nevadil by mi ani prezident bez ruky nebo na vozíčku,hlavně at to má v hlavě v pořádku.Nerada bych nějakou loutku co bude mít líbivé řeči nebo několik poradců.
Hlavně by bylo fajn,kdyby lidi šli tu volbu hodit do urny,kandidáti nejsou bez chyb,ale určitě si z nich každý vybere
nikdo- to máte pravdu,ten obraz medii,který mám poskytují je strašný,pevně věřím,že lidé nejsou tak hloupí,aby věřili v dnešní době mediim.Chce to hodně číst mezi řádky a umět si udělat svůj úsudek.Už při amerických volbách to bilo do očí,tak media vykreslovala Trumpa a jak líbivá byla Hillary...
Přestaňme se dohadovat co by kdyby a volme tak aby naše republika z toho měla co nevíce. Být v EU ano, ale mít svá práva a bojovat za ně, nenechat si vše nadiktovat a mám pocit, že naše vlády jsou vždy papežštější než papež a ještě si něco přidají aby v očích Bruselu vypadaly lépe a někteří euro poslanci se nestydí zvednout ruku proti ČR. Euro, děkuji ale s korunou jsem spokojená, školství- vrátila se neteř z Kanady kde studovala semestr společně se studenty z jiných zemí a řekla, že naše školství se co do vědomostí nedá srovnat s tím co umí jinde, umíme víc. Tak z toho těžme a nedejme si namluvit jak jsme na tom špatně (školství, zdravotnictví, soc. oblast).
Zatím nejlepší a neužitečnější porevoluční prezident pro tuto zemi je Zeman a proto by měl prezidentovat dál. Pokud si někdo myslí, že nám ve světě dělá jen ostudu, tak jen zaslepeně věří našim médiům. Kdyby stejnou pozornost věnovala naše média předchozím prezidentům asi by jste se všichni dost divili. Drahoš je beztvaré želé, Horáček je od okamžiku co začal kandidovat nezkutečně nepřirozený a slizký. Pokud bych měl někoho volit z nových kandidátů, tak nejspíš Kulhánka.
Kdyby měl Zeman o 10 let méně tak bych neváhala. Ale s kandidátů co jsou nemám i tak jinou volbu.
Tak jeden volební lístek jsem si nechal a ostatní jsem před chvilkou použil na zátop. Neuvěřitelný, jak vzplály (Zeman, Topolánek, Kulhánek ...)
mot: máš hodně divný představy o průměrném vesničanovi. Kdy jsi byl u nás na vesnici naposledy? Bylo to alespoň v posledních 30 letech? ASi ne. Jinak bys tu neplácal takový nesmysly.
Mně by se líbil třeba Václav Cílek. To je moje krevní skupina. Jinak jsem nakonec volila v 1. kole Hynka. Horáčka zase někdo z rodiny. Já teď s těžkým srdcem budu volit Zemana. Není můj ideál, ale vím, co od něj čekat. Jinak nás masíruje propaganda z obou stran. Je těžké se vyznat. A v médiích tolik lží, zamlčování, překrucování a nenávisti, až je z toho člověku špatně. Podle mne rozhodne postoj k islamizaci Evropy.
@ringo: Nechci rejpat. Sám nevím, kde je pravda. Ale zveřejnil někde Horáček své lustrační ověření? Prý je podepsané jen ředitelem bezpečnostního odboru MV. Zatímco opravdové lustrační ověření podepisuje vždy ministr. Docela rád, bych v zájmu spravedlnosti věděl, jestli je to pravda, nebo umně šířený FAKE.
Takže je to pravda, že je podepsané jen náměstkem a nikoliv ministrem.
Taková troska islamizaci nezastaví. Ten je spíš schopen svými hloupými bonmoty rozpoutat světovou válku.
no - IQ takové "trosky" bych docela brala ! - a o světovou válku se tady snaží jiní ... a možná jim to i vyjde.
ringo:
jestli "troska" zastaví nebo nezastaví islamizaci je otázka, ale pořád lepší troska než Horáček coby sluníčkář
pro Admina
- proč nemůžu hodnotit více nežli 10 dobrých názorů? - pokud tomu tak je, měly by se do celkového hodnocení uživatele započítávat i body z Volné diskuze !
Pokud se nezapočítávají - mělo by být v této rubrice povoleno hodnotit neomezeně ! A budu to "omílat" tak dlouho, dokud mi to někdo nevysvětlí !
- no jenom Admin mi to zřejmě nehodlá vysvětlit !
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jsem zastánce zastupitelské demokracie a nikoliv přímé, tak volit prezidenta nechodím. Ovšem, z mého pohledu bude lepší snad každý jiný prezident, než ten současný (i když tuším, jak to zase dopadne). Zdravím!
Ještě k nadpisu otázky - já už nemám svého prezidenta pět let a zjistil jsem, že ho ani nepotřebuji .
Pro mne je nepřijatelné, aby na hradě seděla polomrtvola u které trnu a každou chvilku čekám, že se skácí na zem. Dále nepřijatelný člověk, který zesměšńuje okolí, které není jemu nakloněno.
no na slizkého p. Drahoše a na jeho zrádcovský kukuč na každém rohu taky není zrovna nejlepší pohled ! Pokud se ho opravdu podaří protlačit do funkce prezidenta, tak potěš pánbůh ! - Z "hodnot západu"se jen tak nevyhrabeme ...
bmbx
- já jen opakuju slova politiků ! - za sebe se hlásím k Evropě střední - na té není nic "hanebného"!
culda:
každému trochu rozumně uvažujícímu člověku je jasné, že dělení na východ a západ je už malinko anachronismus
culda:
mě je to jasné, já jen přitakávám...
ben: Zásadní omyl: Volit chodíte, i když k volbám nechodíte. Dáváte mandát těm co volit jdou. Nastupovali v ukázněně řadě komunisti, tak těm - to byste neřek, že? Demokracie = zodpovědnost, to je ten kámen úrazu. Myslím, že zloději polistopadoví by touto dobou byli v háji, nebýt zprofanovaných voleb.
- jediný prezident, kterého bych volila s nadšením, by byl p. Klaus st. Pro naši republiku by byl v dnešní době nanejvýš užitečným - a byl by přijatelný i pro lidi, kteří bazírují na důstojnosti a slušném vystupování !
- Ale jelikož nekandiduje - není co řešit - "srandakandidáti" nejsou pro každého "normálního" občana volitelní ani náhodou, takže není na výběr !
řekla bych to tak, že za "svého" prezidenta považuji takového, který nás nepovede na tzv. "západ" - neboť myslím, že na tento západ Češi - jako chytrý národ - přece jenom nepatří a osud zdecimované západní civilizace si nezaslouží !
Vybrala bych si sice Hynka, je schopný, má zdravé názory, nechce tu migranty, ale je to ztracený hlas,lidi o něm bohužel moc nevědí, takže budu volit Zemana. Horáček a Topolánek nepřicházejí v úvahu, čiší z nich sebevědomí a faleš, Hanninga taky ne, nemám ráda komedianty v politice, Hilšer by tu taky vítal migranty,. Drahoš je zrejmě slušný, ale o politice nemá páru, ostatní jsou pro mne nepřijatelní
Dobrý den, z toho, co jste zde v této otázce oslavného zatím napsal, usuzuji, že Vaše pravé jméno je Ovčáček. Ovšem, jako ironie to je výborné. Zdravím!
Kdybych byl nevychovaný, řekl bych : Pokud se někomu zdá Zeman chytrý a vzdělaný, musí být dotyčný hodně velký hlupák.
Ale rodiče mě vychovali myslím slušně, takže si to nedovolím.
ringo
- tak to doufám, že nás - hlupáků - bude v této zemi většina, abychom nemuseli "vyhazovat" peníze ještě za druhé kolo voleb ! Jo, ještě bych brala p. Hanniga - ale ten nemá, chudák, mezi našimi "inteligenty" šanci !
Pan Hannig je méně známý, nedere se dopředu, chybí mu i peníze, ale máte pravdu, jak řekl, jeho program by byl podobný s M. Zemanem, ale určité změny by samozřejmě měl.
Myslím, že by to byl dobrý prezident, ale hlasovat pro něj, by nemělo smysl, nemá šanci se dostat na přední příčku.
Podívejte se na jeho rozhovor s panem Veselovským /DVTV/, kdy moderátor nedokáže udržet rozhovor na profesionální úrovni. Veselovský mě připomínal osinu.
Kdybych byl nevychovaný, řekl bych : Pokud se někomu zdá Horáček chytrý a vzdělaný, musí být dotyčný hodně velký hlupák.
Ale rodiče mě vychovali myslím slušně, takže si to nedovolím.
bmbxtohle je ten největš problém.Pořád poslouchám jak jsou voliči Zemana agresivní,hloupí a ženou zemi do záhuby,ale nevoliči Zemana jsou ještě ostřejší a netolerantní i když se hájí tím,jak je jejich kandidát na výši a není hulvát(přitom sami se před volbama hulváty stávají)
V jedné diskuzi vyskočila slečna právě s tím to názorem,že Zemana volí jen zlí,arogantní a sebesřední lidé.Když někdo tohle prohlásí o druhých a potom se chvástá jak se cítí lepším člověkem,tak nevím,nevím...a ještě mě to více utvrzuje v názoru,že se raději přikloním opravdu k Zemanovi,než se dát "do party"s takovými voliči.
Stejně tak kamarádka bude volit Hilšera.No fajn řekla jsem jí,ale ona (ač hodná,milá holka s dětma)mě dombarduje odkazy na mediální kauzy(podle mě zkreslené)vidí jen to co jí media podstrčí a věří tomu,což mě dost děsí.Když jsem jí poslala tuhle fotku,tak říkala,že klidně aktivistu,než Zemana...ani se nezamyslel,že Rusko je důležitý ekonomický partner a nejde mít prezidenta co chodí nahatej po akcích a je pokreslené nějakými rebelskými hesly.Takže opět mě vyděsila,co se z některých před volbama stalo.Takže ti co říkají,že Zemanovi voliči nevidí-neslyší,není to tak pravda.Oni nevidí-neslyší i ti jeho nevoliči,naprosto zaslepeni nenávistí.
Ano,já vidím,že Zeman není švarný hoch v kondici,ale mě by nevadil prezident ani na vozíčku,hlavně at mu to myslí a umí chodit v politice,což mu jde.Zaual mě i Kulhánek,takže zvažuju...ale rozhodně mě tak nikdo neoslnil,ani neurazil,abych se za ně "bila"jako někteří.
P.S:když se imaginárně zamyslím,tak bych brala na tom postu ženu-M.Němcovou.Ta by se mi líbila...ale když si vzpomenu na ty co už kandidovaly,tragedie.Takže vybíráme s toho co se nabízí,hitparáda to není.
Přeju příjemné,klidné rozhodování,pokud někdo ještě váhá.
Lucie
- no copak - pokud by člověk měl volit podle fyzičky - tak by musel zvítězit p. Topolánek ! - ostatně, pokud by se neprojevil jako "vítač" - proč ne.
Lucinko
- zrovna debatu jsem na mysli neměla - ale budiž.
Ovšem - pokud jde o TV debaty - zůstává pro mne jednoznačně jednička p. Klaus st. (novoroční PARTIE)- a to bez ohledu na jeho minulost - teď už je situace diametrálně odlišná a potřebujeme v čele státu osobnosti - byť by to byl p. Topolánek - pokud by se ovšem neprojevil jako vítač, jak už jsem říkala.
culda-přiznám se,že jsem Topolánka viděla v nějaké debatě zaujal mě,fakt jsem se nad jeho volbou zamyslela,raději jsem se pokřižovalaa rychle vypla telku.Nebyl by špatný vzhledové,mluvou a chováním bychom na tom byli stejně(ale mě to nevadí,jsem z Beskyd,nečekám sladké řeči)...ale ta jeho minulost,nevím,nevím jestli zapomenout.
Včera jsem koukala na Klause st.na Čt24 a byl skvělý,hodně mi pomohl se rozhdonout.Mluvil nestranně,věcně,realisticky...přála bych si jej znova kdyby kandidoval.
...ty jsi je pamatuješ na té lodi,jak měli mezinárodní nuda opalování,to jsi myslela?fotky byly dost rozmazané,ale mám představivost.
Dobrý den, viz odkaz je trochu jiný pohled na pana Zemana. Pravda, je kritický, ale i výstižný. Zdravím!
lucie - já Vám v tom rozhodování neporadím. Nesmím, nechci a nebylo by to ani vhodné. Volte rozumem.
jentak - pro milovníka pana Zemana to je nepříjemné, že? No, takto to vidí v zahraničí - mají i zde své novináře, tak tu ostudu neutajíme. To zhodnocení pana Zemana je upřímné a výstižné. A jestli pan Zeman obhájí funkci, tak z nás budou mít v zahraničí ještě větší švandu.
Opět úhel pohledu. Včera jsem odsledovala jak Zemana na Barandově, tak kandidáty na ČT a myslím Primě a mám jasno, nemám jinou volbu jak Zemana i když bych mu už přála zasloužený důchod.
Copak nevidíte, jak je ten článek plný nepodložených spekulací? Nebo opravdu věříte např. tomuhle ze zmíněného článku:
"Přesto se Zemanovi podařilo podnítit latentní předsudky jeho spoluobčanů: Drtivá většina jich striktně odmítá přijímání běženců,” konstatuje deník". Opravdu věříte, že odmítání islámu většinou čechů je práce Zemana? Takovou moc nemá. Jak věřit těm dalším tvrzením, když začínají takovou hovadinou? Nebo tohle:
"Zeman má podle něj také výrazný podíl na tom, že v Česku ochladla přátelská nálada vůči Evropské unii, a naopak se pohled zaměřuje téměř toužebně na východ - na Čínu a ještě mnohem více na ruského prezidenta Vladimira Putina. ".
Vy si opravdu myslíte, že češi potřebují Zemana na to, aby rozeznali nebezpečí které hrozí z diktátu Bruselu? Tak hloupý a naivní nejste, tomu nevěřím. Uvědomujete si, jak uráží Čechy? Ten článek je shit, napsaný z dálky, bez znalosti českého prostředí, podle bůhvíčeho.
To že takový článek vyšel na novinkách, které jsem já osobně nepovažoval ještě donedávna za příliš jednostranné, svědčí jen o jednom. Volební boj sílí. A nebere si servítky.
jentak
- nebojte ! - příznivci a voliči Zemana si jenom poklepou na hlavu a zasmějí se, neboť to snad i komoušská agitace byla vynalézavější, přinejmenším stejná.
Po tom, co tady po volbách předvádějí velkohubí stoupenci první polistopadové zlodějské republiky se svými až fašistickými metodami - myslím, že "prohlédne" řada dosud i nerozhodnutých voličů...
Obávám se ale, že v neprospěch p. Zemana zasáhnou, jako v případě parlamentních voleb zahraniční voliči, kteří nám do sněmovny protlačili nezmara a rozvraceče p. Kalouska. A nikdo mi nevymluví, že s těmito hlasy lze čachrovat a taky se čachruje ! Pro jistotu (ať už je to, jak chce) - půjdu i tentokrát volit až v sobotu !
Já se jen divím, že třeba tomu přiblblému Kalouskovi v tv dávají pořád tolik prostoru. Nepochopím... Přitom je to ožrala, velkohuba a hlavně politický paskvil, který už měl dávnou viset na prvním veřejném osvětlení. S hlasy věřím, že manipulovat nijak nebudou, leda by v komisích byli členové kavárny.
Dobrý den, zdá se, že Vy se bez urážek ani vyjádřit neumíte. Ještě učíte děti? Zdravím!
culdabulda1 - ne, nemyslím si to. Pana Zemana zde nikdo takto neuráží a ani smrt mu nepřeje, ale pan kolega jen dnes v tomto vlákně stačil urazit jednoho uživatele a jednoho politika. Mně je fuk, že toho politika nemá rád, na což má právo, ale on to neumí vyjádřit slušně. A navíc zde už dříve psal, že je pedagog. který vychovává naši mládež. A to by mělo vadit i Vám.
culdabulda1 - já jsem myslel tuto poradnu. Tady se taková slova nevedou.
hostsamurraj - už rozumím, proč si lidé stěžují na školství (a to jim tam ještě zvyšují platy) .
Ve škole si slovník hlídám velice dobře, za celých 6 let jsem z úst nevypustil jedinou vulgaritu. To jen pro upřesnění pro ty natvrdlejší uživatele. Myslím, že nějaká internetová poradna občasnou vulgaritu snese a na rozdíl od žáků, kteří by se vulgaritami zkazili (protože žáci sprostě přece nemluví), tak zde již nic moc pokazit nelze
A jinak to, že si na školství někteří lidé stěžovali je pravda, protože školství ministrovali převážně členové ČSSD, jako např. paní Valachová (jinak okouzlující dáma, se kterou jsem si v naší škole podával ruku) a neustále vymýšleli nesmysly typu "inkluze" apod.
Teď, co otěže (zaplaťpánbu) převzal pan Babiš, to jde konečně směrem nahoru a to nejenom ve školství, takže lidé si již nebudou muset stěžovat.
Bene
- proti slovníku antizemanů je vyjadřování "samurraje" hodno Gutha Jarkovského, nemyslíte?
no mně tedy docela vadí, že mého prezidenta nazývají lidé, kteří mu nesahají ani po kotníky (myslím samozřejmě intelektem) a s požehnáním médií - "zmr..." , hovadem, sviní na hradě a podobně. A na výchovu dětí mají vliv i veřejná média, nejen učitelé.
ben - tak pardon.
no mně tedy docela vadí, že mého prezidenta nazývají lidé, kteří mu nesahají ani po kotníky (myslím samozřejmě intelektem) a s požehnáním médií - "zmr..." , hovadem, sviní na hradě a podobně.
Ale takhle přece kavárnící a odpůrci pana Zemana nemluví! Vždyť to říká Ben, tak je to pravda
Továrník, pardon kavárník se ozval, ano učím stále, dík za optání.
Prý Zemana nikdo takto neuráží, to byl asi největší fór večera, s Vámi je legrace
Pan Kalousek je jen průměrný Čech, s povídáním místo činů: Přiklad: V rozhlasovém pořadu pravil, že sněmovna potřebuje motorovou pilu. --?-- Aby byl podřezán řečnický pultík, už tam nebyl, nešlo se opírat lokty. Každý by měl mít 3 minuty ve stoje, jako je to v britském parlamentu. Aby to frčelo. Pan Kalousek ví, co by se mělo, něktde je to zavedené. Má mandát k tomu to udělat, dát návrh alespoň. Neudělal to, jenom povídá (jemu podobných je cca 10 miliónů) Nehubí nás toto?
Sammuraj, kdyby si viděl do pusy, chtěl říci o Kalouskovi asi tak výšezmíněné. Ta kavárna místo hospody, co se používá, to je následek zákazu kouření?
Tak dneškem bych měla být rozhodnutá,ale...včera v debatě je všechny převálcoval Topolánek.Nevím jestli se mám stydět ale silně zvažuji jeho volbu.Prolétla mi hlavou představa jak by vypadalo setkání s Putinem a Trumpem a jediný kdo má na to"koule"mě přišel Topolánek,připravený byl výborně.Jinak Hilšer-trapák neskutečný s tím trpaslíkem v podobě Zemna,nevím jestli tohle přijde jeho voličům důstojné?Hynek mě mile překvapil,byl dobrý,Horáček dobrý,ale bylo to takové herecké vystoupení,Hannig je moc lidový nehodí se mi na tu funkci,Drahoš-opravdu loutka,snažil se mluvit hlasitě,rázně,ale nevěřím mu to,nuda,Fischer to je uspávač hadů,ten by mohl namluvit pohádky,nudný monotoní projev,ani nevím co povídal(asi jsem usla
)
pt: to je špičkové kázání. Každý si v něm najde to svoje. Si myslím. Já s ním souhlasím tak z 80%. Ale volit to asi nikomu nepomůže. Protože osobní přání p. Piťhy, vyjádřená v kázání, jsou krásná, ale dnes už je pozdě je prezentovat. Snad v nějaké příští volbě. To snad je poprvé, kdy mi nevadí, že jste zatáhla víru do světských záležitostí.
"nikdo", děkuji, myslím, že kdybychom si mohli v klidu sednout a povídat, dopadlo by to také líp, než si číst, co se dá vložit jen do těch písmenek z klávesnice...
Můj názor, okamžitě ukrajinku deportovat se zákazem doživotního vstupu do ČR. Vážení, kdyby to udělala v USA, které tu mnozí oslavují, tak o tom nediskutují a už jede.
Já si jen přeji at holčina napadne i Putina,věřím,že by ten zásah ochranky vypadal úplně jinak.
Ted jsem koukala na ty záběry...no hnus,napadat staré lidi,takovým bych lámala nohy.Asi jsem celkově nesnášenlivá na tyhle hnutí,takže bych jí přála i horší věci.
Každopádně je borec,že to vzal s humorem...
Kdosi pronesl, že Zeman promýšlí několik tahů dopředu.
Po jeho prohlášení mě připadá, že měl tuto variantu naplánovanou.
Sledovanost duelu mezi prezidentem Zemanem a Drahošem na druhém místě bude jistě převelice vysoká. A doufám, že se uskuteční, že do toho nic nepřijde.
Také si myslím, že to byla taktická chyba. Neměl říkat, že má Zeman slézt z Hradu. Takže ono s tím slušňáctvím tak horké nebude. Hodil rukavici, že je Zeman zbabělec.
Tak uvidíme za 14 dní. Pokud nějakým záhadným nedopatřením vyhraje Drahoš, obklopí se přemírou poradců, bude potřebovat radit. A rozpočet kanceláře prezidenta republiky překročí desetkrát tolik, co Zeman.
Ať si Drahošův provoz stojí kolik chce, největší hrůzu vidím v tom, že je jako beztvaré želé a bude se tvarovat jak kolem nás budou pískat, především podle Bruselu
V zahraničí jej budou tímpádem chválít a čecháčkové budou mít možnost být "hrdí" na prezidenta
Drahoš + Babiš + Ano = vražedná kombinace pro pro naše děti a vnuky, kdy je budou nahánět hordy muslimů.
Nejsem Zemanův fanda,vypadá strašně,reprezentativní není,ale tohle povrchní cítění mě netrápí.Chci jej tam protože mu to myslí.Těd mě trochu jímá hrůza s toho co nastane,jestli to o nějaké procento vyhraje Drahoš.Upravený panák,bez svého rozumu,ovládaný někým v pozadí,podporovaný lidma co jsou prostě"jiní"feministky,kavárníci,bohémové...držím palce at to zůstane při starém,jinak mám už taky obavy jak to tady bude vypadat.
Lucie ale o to tu jde, panák co bude poslouchat. Byla jsem fanda Zemana ale děsí mě jeho sešlost, bohužel nikoho jiného nemám.
Pokud nevydrží celé období, tak snad vyhlásí přečasné volby a budou noví kandidáti, ve kterých by se mohl objevit opět nějaký vhodný kandidát s podobnými názory na EU a islamizaci Evropy.
Pokud ho budou vozit na vozíčku, nemusí být jeho potácivá chůze tak diskutabilní. Hlavně se jedná o používání hanlivých výrazů. Zde by měl ubrat. Jinak mu to myslí ale dobře.
Kandidát Hannig je proti islamizaci a má rozumné názory ohledně EU. Je otázkou, zda bude ještě někdy kandidovat. Třeba se objeví ještě někdo jiný.
Do druhého kola se měl dostat kdokoliv jiný kromě Drahoše a Horáčka. S Drahošem jsme v podobné situaci jako ve 2. kole první prezidentské volby, jen s malinkým rozdílem, Drahošovi je rozumět a neusne kdekoliv usedne
Budu volit kohokoliv proti Zemanovi, protože zásadně nesouhlasím s jeho kreativním výkladem ústavy, poklonkováním Rusku a Číně, lhaním, hulvátstvím, urážkami oponentů a hlavně mi vadí lidi, kterými se obklopuje.
Karel Kryl o něm kdysi řekl, že je to chytrý člověk, ale je potřeba si na něj dát pozor a hlavně na lidi, kterými se obklopuje a dodal že Miloš Zeman by za bonmot vyměnil vlastní babičku.
Víc než migrantů od Drahoše se bojím migrantů od Milouše. Zatím tu naše spoluobčany napadají jen Číňani nebo Rusáci.
Kromě jeho vulgarit mi vadí i vulgarity, lži a chování jeho příznivců Třeba uživatel NIKDO tu zase lže jak MF Dnes a Lidovky dohromady, když tu při napadání Horáčka o komunistické mlátičce Ondráčkovi píše:
"NICMÉNĚ, TO NENÍ TO HLAVNÍ: Každý máme nějakou minulost, a je zbytečné se v tom hrabat. Mě vytočilo, že kvůli vlastnímu zviditelnění, neváhal útočit na poslance Ondráčka a vyčítat mu minulost, přestože sám kolaboroval s režimem. Celý život s ním kolaboroval. A on bude šplhat po zádech člověka, kterému bylo v r. 89 19 let, k policii nastoupil 1.9.1989, a v listopadu 89 u ní byl přesně 2 a půl měsíce? Sakra tím mě nadzvihl. D-fens má na svém webu, pro tohle šplhání po cizích zádech dost přiléhavý název. Najděte si ho. Ten člověk právě kvůli tomu, právě tímhle odhalil, jaký je ... Nebudu to sem psát. Nejsem jako oni. Všechno co jsem sem napsal, si snadno ověříte na oficiálních webech ať jeho nebo PS atd."
Jenže Ondráček mlátil naše holky už během Palachova týdne v lednu 1989, kde měl i funkci agitátora čety, v 8/1989 vstoupil do KSČ. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by ve 20 letech vstupoval do KSČ. To dělaly jen ty největší bezpáteřní svi..
NIKDO přestaňte lhát jak Milouš s Ovčáčkem a Babišom dohromady...
Ano, omlouvám se, spletl jsem se o rok.
Nicméně to nic nemění na tom, že to byl mladej nezkušenej kluk. Rád bych viděl každého z vás, jak by jste dopadli. Kdo z vás zažil vojnu ví, jaká to byla pakárna. U policie to bylo ještě horší.
jedubabička: A dnešní policajti? Dělají to samé. Slouží, jen jinému režimu. Policajti jsou potřeba, bohužel pořád. Tehdy i dnes.
tondac: Já jen ještě ke tvému výroku"mlátili naše holky". Ty jsi pražák? "tvoje"holky u toho byly? Já se ptám jen kvůli tomu, že neustále obviňujete ostatní, jakoby oni byli vinni, a vy ne, "protože palachův týden". A přitom si vůbec neuvědomujete, že mimo Prahu, se nic nevědělo. Tak dokonale se to režimu povedlo utajit. Povím vám něco ze své zkušenosti tady ze skorovesnice. Když za mnou byl kamarád v neděli večer 19.11., dva dny po národní třídě, s očima navrch hlavy, že bude stávka divadel, že byl masakr na Národní, nevěřil jsem mu. Nebylo tu ani náznaku, že by se něco dělo. Pak se to během týdne pomalu začalo lámat, a začaly přicházet informace. Teprve když jsem se dostal v pátek 24.11. do Prahy, a viděl co se tam děje, byl jsem v pět hodin naproti balkónu, tak mi teprve došlo, co se děje. Když jsem to potom vyprávěl v hospodě nechtěli mě věřit. Natolik se režimu dařilo držet informace pod pokličkou. Palachův týden? Co to je? Demonstrace? Ty nebyly, to jen pár antisocialistických živlů. No jen si vzpomeňte, co dávali kdy v tehdejší TV. Vy co jste byli v Praze u toho, jste byli dál, věděli jste víc. Ale tady? A vrátím se oklikou k Ondráčkovi. Víte jaká nalejvárna se konala(ostatně dnes to není lepší) když jste nastoupil k policii? Mohl jste mít tisíc představ, a stejně z vás udělali zelenej mozek.
A právě proto, že tohle všechno ti starší(i Horáček), co to prožili, moc dobře znají, mě to štve. Ti mladí vědí prd. Se svojí leností něco si načíst, znají akorát drby. Nadřazovat něco, co bylo před 28 lety tomu co je dnes, je zaslepená ideologie, stejná jako to, tady dělali komunisti. A tím pádem trvám na tom, co jsem napsal o p. Horáčkovi. Nikdo mi nevymluví, že to vše vytáhl, jen aby se zviditelnil před prvním kolem pr. voleb.
jedubabičko: Chápu co jste napsala. Nechápu, jaký je rozdíl mezi tím, dělat policajta dobrovolně za komunistů a dělat ho teď? tehdy špatné, dnes dobré? Tak jste to ale určitě nemyslela, nebo ano?
A jestli myslíte na pendreky a mlácení lidí, tak to dělají stále stejně, ne? Nebo se něco změnilo? Je nějaký rozdíl mezi disidentem, palachovým týdnem, pravolevým ultras, nebo technofanouškem? V zájmu režimu, dostávají těmi stejnými obuchy i dnes.
NIKDO,
Omluvu beru, i když podle vašich příspěvků si myslím, že jste zase zkoušel trošku zakroutit s fakty.
Vojně se každý normální kluk snažil vyhnout. Většinou jen synkové z komoušských rodin nebo bezpáteřní hajzlíci byli ochotni nastoupit k lampasákům a být na vojně tím buzerujícím vojákem z povolání, a ti horší z nich případně nastoupit k veřejné nebo státní bezpečnosti. Poslanec Ondráček v takové rodině vyrůstal. Jeho komoušský fotr byl za normalizace v UV KSČ a i jeho dnešní názory jsou celkem síla. ceskatelevize.cz/... Jeho synek - dnešní poslanec to nedělal z neznalosti, ale z přesvědčení.
Jo jsem z Prahéééé a během Palachova týdne jsme chodili do tanečních do Lucerny a moje část odcházela pasáží do metra na Můstek a na Národní a ta druhá přes Václavák do metra na Muzeum. A tam to od těch "mladejch nezkušenejch kluků"dostali ... kluci v kvádrech, holky v šatech, přes záda, přes hlavu ... ještě za týden na ně byl moc pěkný pohled. Já jsem se té nakládačce vždycky nějak vyhnul, ale těm SVINÍM jako je Ondráček to niky nezapomenu. Nalejvárnu u VB si vybral dobrovolně a základ měl ze svého komoušského hnízda.
Měl jsem (a stále mám) kamarády i na venkově a kdo chtěl, ten věděl, co se děje. Daly se poslouchat štvavé vysílačky Hlas Ameriky nebo Svobodná Evropa a tam ty informace byly. A předpokládám, že Horáček to vytáhl, protože ho takoví lidé už jen v parlamentu nebetyčně SER ... IRIRTUJÍ. A je pro ně nepředstavitelné, že by měli dohlížet na policii a GIBS ve chvíli, kdy policisté lustrují a odvážejí napadené demonstranty s tibetskou vlajkou; nutí občany k jejich odstranění ze soukromého prostoru; zadržují a odvážejí ze soukromého prostoru zvukaře, který uposlechl jejich výzvu, atd, atd.
A rozdíl mezi tím, dělat policajta dobrovolně za komunistů a dělat ho teď? Za komoušů to byla represivní složka totalitního státu. Když ještě dnes potkám autoveterána v barvách VB, tak mám vteřinu nepříjemný pocit, stejně jako když projíždím přes hranice. Porevoluční policie se postupně zlepšovala, ale poslední roky se zase stává represivní složkou a to zejména v souvislosti se Zemanovými akcemi. I proto ho nechci jako prezidenta.
nikdo - Jen taková drobnost - vojna byla povinnost, Veřejná bezpečnost volba.
nikdo - A dnešní policajti? Dělají to samé. Slouží, jen jinému režimu.
Vy máte nějaký problém s ćhápáním psaného textu?
nikdo - Jistěže nemyslela - kdybyste si to přečetl pořádně, možná byste si všiml, že neporovnávám příslušníky tedy a dnes, ale píšu něco úplně jiného.
To jako myslíte, že kdyby dobrovolně nenastoupil k policii, a absolvoval vojnu, že by se něco změnilo? Co? Nahradil by ho někdo jiný. Stejně tak desítky a stovky těch, kteří by to chtěli udělat stejně. On totiž nikdo z nich tehdy nenastoupil k policii, aby někoho mlátil pendrekem. Vsadím klidně boty, že je nikdy nenapadlo, že něco takového budou muset udělat. Na rozdíl od těch dnešních.
Souhlas s ivzez i ben. Rýpání sem opravdu patří. Jak jinak vyprovokovat druhého k reakci. Ostatně, nebýt tondac, žil bych dál v omylu. Já jen doufám, že se tu hádáme jen tady, o názoru, a že kdyby jsme se sešli někde na pivě, tak se nebudeme mlátit půllitrama.
Nikdo, souhlasím s Vámi. A Jedubabkou se nenechte rozhodit, to je profesionální rejpalka. (Dělá to v poradně často.)
Dobrý den, dovolím si (mimořádně) nesouhlasit - rýpání do diskuze patří více, než prosazování jediné správné pravdy (zvláště, když nemusí býti pravdou jedinou či správnou). Zdravím!
ivzez - no, to je snad o pocitu z toho psaného textu a to může každý vnímat jinak. Pro někoho to je rýpání, pro někoho snaha o vyvolání reakce či upřesnění nebo doplnění názoru a někdo to jen přehlédne a neřeší.
Rýpání podle mne do slušné diskuze nepatří. Patří do výměna názorů, ale rýpání nebo "chytání za slovíčka" ne.
Než mě tady sjedou "starý páky" já jako generace,která před 89-tým strávila dětství,nemůžu vědět jaké to bylo.Rozhodně ale vím,že hodně lidí moralizuje,ale nebyli v té situaci a někteří stejně jako já v té době byli děti a i přesto tohle soudí.Musel to být hrozný tlak na člověka po kterém se chtělo aby spolupracoval (kdekoli) takže tohle neberu v potaz,tohle na lidech nesoudím,proto to vidím úplně stejně jako nikdo
...třeba proto,že jsou stejně staří jako já nebo mladší...nebo měli takovou profesi,kde jim byl celý režim šumák,žádný tlak na svou osobu "ze shora"nepocítili.
Někde, někdo, v některé otázce pochyboval o napojení Drahoše na struktury kolem "evropských hodnot"atd. Tak tady v tomto článku, si to můžete přečíst. Přičemž není ani tak důležitý samotný článek, který určitě označí někteří z vás jako nevěrohodný. To důležité, je v těch asi 4 odkazech uvnitř textu, které dokazují tvrzení z článku. Až tomu dáte čas, a projdete si zmíněné odkazy, přestanete se možná divit, že se o Drahošovi mluví jako o loutce atd.
Tak nějak mne poděsilo, že z kandidátů propadli díky chybičkám ti chytřejší. Co zbyli jsou co se týče kvíkvé (IQ) slabý průměr. No tak volím toho, co se mi z nich zdá (s IQ nejlepší), ale není podlý muž konsenzu. Kam zmizely kandidátky, ptám se?
fram
- myslíte ženské?! - nestrašte !...
fram
- pokud ženská - tak jedině ženská s "koulema" - jako byla třeba Thatcherová !
v poslední době mám dojem, že se ženské zmůžou tak akorát na kampaně "me too", nebo na inkluzi, či na podobné "vymoženosti" - takže do politiky nepatří, jakkoliv se snaží být "moudré" a pokrokové.
Nejsem proti rovnoprávnosti, naopak ! - ale za rovnoprávnost považuji tu biologickou, kdy má každé pohlaví v přírodě pevně stanovenou roli a je k tomu psychicky i fyzicky vybaveno, takže pokud se plete do pozic na které "nemá", vznikají jenom zmatky a blbosti.
culda...1: Proč straším? Politička má: Jednání věcnější, praktičtější, dá se okouknout ohoz či kadeřník, většinou dobrá v řečech, jestli se naučila... Prezident nemá mnoho pravomocí u nás. Směr už neovlivníme, toho hlavního B... strašáka už máme. A udílení milostí zaručeně sluší dámě. Odbourali bychom přinejmenším Spojené státy i s jejich obtěžovatelem.
culda...1: Hnutí jsou, a mrzí mne, že slábnou. Např. padesatprocent.cz/... Strašně těžko se prosazují proti "my hoši, co spolu mluvíme"na vyšších postech.
"lucie", jelikož už mám nějaký ten pátek za sebou a také vím, co na mužského platí, myslím si, že volit prezidenta je dobré podle jeho manželství a manželky. V každém případě bude manželka prezidenta mít vliv na jeho myšlení...Není neznámá Mata Hari, coby nastrčená žena na vyzvídání u mužů vysoce postavených...Takže milí rádcové, já budu volit podle této indicie...mějte se...pt
liduš - možná to nevíte, ale do pracovní náplně prezidenta patří (a možná je to to nejdůležitější) i mezinárodní jednání se zástupci ostatních zemí. Myslíte, že se český prezident na jednání řekněme s Angličany, Itali, či Makedonci domluví česky? To asi sotva, že? A tahat s sebou všude tlumočníka taky zrovna nepřispějě k dobrému jménu republiky.
pt- Zeman má manželku jako Colombo,jen o ní mluvil,ale nikdo jí neviděl,pak už se musela ukázat.V jedné debatě maminek jedna zmínila,že Hilšer je podpantoflák,že na nějaké akci s ním slušně mávala,tak nevím?ty ostatní jsem viděla ve spotech a ničím nezaujaly...ale máte pravdu.Stačí vzpomenout paní Nečasovou,to je největší kapacita co dokázala.
Liduš-máte pravdu,nemusí mít,mě by nevadil ani gay,v tomhle jsem tolerantníTy jazykyasi se přidám k názoru,že je to vhodné,ale taky to nepovažuju za prioritu.Pro mě důležité aby měl politický přehled,uměl řešit nejlépe sám(bez poradců)politické situace .Ještě v minulých volbách bych vybírala,dle sympatii,jak by měl prezident vypadat,vystupovat,ale politická situace mě donutila změnit priority.
.Někdo volí jen podle sympatii a jak bude vypadat u kladení věncůJá už to vidím jasně : Drahoš-nemastný-neslaný,nesympatický,Horáček-vážím si jej jako umělce,nechci jej jako politika,Hilšer-v žádném případě pokresleného aktivistu(a ještě ke všemu proti Rusku) Kulhánek mě zaujal,třeba ještě změním rozhodnutí,ostatní ani neuvažuju,takže asi na 90%zůstanu u stávajícího prezidenta.
Lucie, prezident musí mít manželku? Žasla jsem jak kandidáty přezkušovali z angličtiny. Domnívala jsem se, že žiji v České republice kde je úřední jazyk čeština.
Slečna má na jednu stranu pravdu - jen by se možná měla vyjadřovat decentněji. Ovšem budiž jí omluvou, že urážky a vulgarity jsou brány téměř jako norma i u veřejně činných a známých osob,
Blbost je ve společnosti rozložená nezávisle na věku. Starý blb byl i v mládí jen mladým blbem a naopak.
A co se týká volby dementa, ten má své příznivce i mezi mladýma.
Já si třeba ale myslím, že volební právo by neměl mít ten, kdo v životě nikdy neplatil daně.
V Rakousku na to měli při opakovaných volbách zcela jiný názor. A vyplatilo se - prvovoliči od 16 let. Byl zvolen Bellen. Nelepící obálky byly jenom zástupný problém. Ale za mne nebyly vytvořeny stejné podmínky při opakovaných volbách.
,,Je to úleva vidět, že Rakušané odmítli populismus a extremismus,,.
Myslím, že někteří nyní nejsou moc nadšeni a trošku litují.
-----------------------------------------
Souhlasím s Vaší poslední větou, přiřadila bych tam ještě ty za mřížemi, tak to bylo i dříve /vězňové neměli volební právo/.
Snad si to pamatuji dobře.
- to je furt nenávisti vůči seniorům ! - ale, že každý - kdo přivede na svět dítě, libuje si, jaká je to krása a řve proti potratům - současně vlastně vytváří i seniora - to už si nikdo neuvědomuje?!
Anebo si myslíte, že každý senior je nadšením bez sebe, že je starej? Možná akorát tak Květa Fialová, blahé paměti - jinak je to na hov... ! Senioři za své stáří můžou asi nejmíň, ne? - každý má "máslo na hlavě" !
culda,přesně tak.Můj soused 82let říká,že stáří je na prd,ale co nadělá...také souhlasím níže,že tihle senioři aspon chodí k volbám.Celkově je to zodpověnější generace.Pracuju pro bytové družstvo a s tímhle máme největší problém.Lidé nechodí na schůze,nezajíma je to,ale potom mají plno keců.Stejné to je s volbama.
Mot: Senioři nic nepodělali. Ti úplně nejstarší byli jediní, kdo pořádně chodil k volbám, případně žádali urnu domů. Jěště si pamatovali, že "k vobám se má". Tito senioři po tzv. sametové r. jediní zápolili důsledně s komanči - ukázněnými to voliči, neboť pro ně volby totáč nezprofanoval. Komanči jsou teď senioři na odchodu, máte-li na mysli tyto...? Dostali jsme dar voleb svobodných, a také mladí důležití ho dokážou zahodit.
fram
- navíc - ti "moudří" mladí si ve své nabubřelosti neuvědomují, že to - co nyní "podělají" oni ( a to podělají ! ) - nebude taky žádná sláva a nejvíc na to doplatí oni a jejich potomci ... Lidi jsou prostě nepoučitelní a ve své "moudrosti" - ti nejhloupější a nejsebedestruktivnější živočichové na světě !
Mladí dobře udělají nějakou revoluci, to se uznat musí. Ale pak nějaký vytrvalý tah jim vlastní není. Na okraj: Že sapiens není sapiens je bez diskuze. Čím to? H.S. jde nepředstavitelně za požitky, náruživostmi a to ho ničí a zničí (Vis USA a prdící krávy = hlavní zdroj oteplovacích plynů planety - ale vyzrajeme i na to zpravy.idnes.cz/...
Já bych naopak posunul věkovou hranici z 18 na minimálně 25 let, protože dnešní 18letí jsou vesměs nebetyčná střeva
mot
- každá generace si "podělá" svůj díl historie, neboť žádná idea, či plán nepočítá s lidským faktorem ! - stačí se kolem sebe bez předsudků rozhlédnout !
...možná slečna svým hlasem taky podělá situaci a za pár let se jí bude ten její výrok týkat.Vlastně napsala vzkaz sama sobě.To je na volbách nejsmutnější,že každý dostane pocit,že jen ten jeho názor je ten správný.By mě zajímalo,zda se najde někdo kdo nelitoval svého hlasu?Že strana,člověk co dostal jeho hlas jej nikdy nezklamal,neobjevily se žádné kauzy,podfuky atd.
A nejen seniorům,ale raději i ženám,protože jsou emotivní a nedejbože v době menzes(ještě více podrážděné),taky těm co mají jen ZŠ a manuálně pracujícím...aby ještě někdo zbyl,kdo ví co by ta zbylá elita vymyslela.
jedubabička-máte pravdu.Já třeba jsem přesvědčena o správnosti svého postoje,ale vždycky mi to trochu vrtá hlavou.Zda nedělám chybu.Dříve jsem byla pro knížete,ale nevolila jsem a dnes jsem i ráda,prostě člověk věkem vidí věci jinak.Proto se slečnou nemůžu souhlasit,nejsem stará,ale vidím svět úplně jinak než třeba před 5lety,volím jinak,více se zajímám nevěřím mainstreamu a ideálům na fb,snažímse na věci dívat bez emocí,objektivně.
Tak z těch co kandidují, má na to být přezidentem asi nejvíce fakt Topolánek. Má zkušenosti,v politice je jako ryba ve vodě.
Ale jinak ho nemám ráda. Co s tím?
No tak tam bude na hradě sedět Zeman, zdravím nepřekypujicí dědula, který splní svých pár povinností, sem tam něco plácne, sem tam ho vyvezou do světa, kde den předtím ani nevědí odkud ten člověk přijíždí a bude se čekat co čas přinese. Źivot půjde dál. Stejně ve světě nemá náš prezident valného významu. Je to jen takový bonbónek na cestě politického života, dnes již stařečka.
Dobrý den, v nedávných volbách do sněmovny volila značná část občanů změnu (chtěla ji, volala po ní - a dočkala se). Bylo by hezké volit změnu i při volbě prezidentské. Takže, "změnaři" všech našich zemí, spojte se! Zdravím!
bmbx - jistě, ale jen do začátku března (tam někde mu končí funkční období) a potom konečně dodržet alespoň jednou slovo a šup na Vysočinu .
Kdo je tohle? Proč se pořád usmívá?
Nestačil změnit úsměv za celou dobu.
Ten mě zaujal nejvíc, celou dobu se usmívá a dělá jako by bylo všechno v nejlepším pořádku, pak s úsměvem sebere hůl.
elisa24 - Kdo je tohle?
Šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš - ten pán, co loni boural v policejním superbavoráku
Elisa24 - právě jsem to skoukla - naprosto nepřipravení na nějakou krizovou situaci. Ano, po bitvě každý generál, ale tohle mají být dobře zaplacení profíci.
Každý sleduje presidenta, co dělá, úsměvy od ucha k uchu, ale místo toho mají sledovat bedlivě okolí.
To činí, se mě zdá, akorát jeden. Pravá strana, kde stojí paní Zemanová byla zcela nevykrytá, tam nestál žádný z ochranky, aby pozoroval ty novináře a včas zasáhl. Mají mít rozčleněnou plochu /čtvrtina-třetina/ a každý má dávat pozor na svoji část od prezidenta.
Možná se to naučí, až jim někdo nějakého prezidenta, nebo vysokého úředníka odpráskne jako v USA, nebo jako v roce 2016 v Ankaře na vernisáži Andreje Karlova. /Kontrola kdo se v místnosti nachází/
Prezidenta trochu popostrčil i člen ochranky, jak se ho snažil zakrýt svým tělem, tím prezident ztratil rovnováhu, a hůl byla zcela zbytečná, padal na stolek, ale člen ho v poslední fázi podržel. Ty řeči, že ochranka pracovala správně a rychle
jsou takové, aby se v první chvíli něco řeklo a neukázali přímo na nějaké viníky. Mezi sebou ale snímek vyhodnotí a najdou tam plno chyb, uvidíme, co přiznají později veřejně.
Podle mne čas tam byl, aby aktivistku ochranka zastavila, ale to by tam musel jeden stát a dávat na ten shluk novinářů pozor. Vystartoval by okamžitě a nenechal by ji doběhnout těsně k presidentovi.
Ten vzadu s tím úsměvem, je kapitola sama pro sebe, ten dotyčný nemá vůbec žádnou rychlou reakci, než to pochopil. V tom souhlas.
Šándor má pravdu, nechali se ukolébat.
Jsme zdegenerovaní - Kruliš velmi dobrý příklad - bouračka to ukázala zcela jasně, že nemá potřebné reakce - dnes neadekvátní a dlouhodobý úsměv při krizových situacích.
Jinak souhlas s jedním diskutujícím - Zemanovi může jít opravdu o krk, pokud volbu vyhraje. Ta nenávist je velká, a je projevována nahlas, veřejně, na sítích, v časopisech, televizi, na ulici. A stupňuje se.
Myslím, že nemáte pravdu. U nás v práci máme Open space office, se vším, co to přináší. Takže teď zrovna, každý si bude volit toho svého kandidáta, občas proběhne i nějaká ta debata na téma vhodnosti toho, nebo onoho. Vše v rámci slušnosti, bez sprostot a urážek. Selanka? Ne nutnost. Musíme. Máme společný cíl. Prosperita firmy. Ono by to tak mělo být i v celém státě. Nemáme snad všichni, bez ohledu na to jak to dopadne, stejný zájem? Prosperitu státu? Proč musí někteří sprostě nadávat a urážet celých 5 let? Nesvědčí to spíš o morálních kvalitách jich samých? Takže nesouhlasím. Nejde mu o krk. Doufám a věřím, že nejsme národ vymatlanců, a že se lidi na 4 a půl roku, do příštích voleb uklidní. A těch pár sprosťáků, snad dokážeme ignorovat. Tolik k volbám.
K tomu zásahu, určtě tam nějaká pochybení ochranky byla. Minimálně si neprověřili prostor. Následný zásah byl dost bleskový, složenou na zemi ji měli během několika vteřin. Ona měla ruce nahoře nad hlavou, takže bylo okamžitě vidět, že v nich nic nedrží. A ten úsměv? Myslím, že to tu někdo už psal, za ty 2 až 4 vteřiny co ten zásah trval, by normálnímu člověku většinou ani nedošlo, že se děje něco nebezpečného. Ochrance to došlo docela bleskově.
pohanka-já o tom kecala jinde na webu,že nechápunaši společnost.Děláme se vyspělýma a přitom lidi zajímá jen nenávist.Vždyť si někteří vybírají né podle sympatii k někomu,ale kohokoli proti Zemanovi.Místo aby házeli kytky na svého favorita,tak jen píšou nenávistné komenty nebo vytahují karty apod.Nechápu to.
Každopádně by mě zajímalo,kdo tu"striptérku"Milošovi koupil,kdo jí zaplatil?nechce se mi věřit,že po Papeži a Putinovi si vybrala Zemana jen tak sama.Hlavně buďme rádi,že mu koupili polonahou aktivistku a né opravdového zabijáka.
Dobrý den, ten pán tam pana Zemana s úsměvem přivedl (uváděl), tak to bude zřejmě předseda volební komise nebo úředník z radnice Prahy 13. Myslím, že k doprovodu prezidenta nepatří, ovšem, je to jen můj odhad. Usmívá se, protože nahozený úsměv v tom šoku nestačil změnit. Zdravím!
elisa24 - řekl bych, že v době, kdy odnášel hůlku pana Zemana se už ani neusmíval (v závěru videa).
Bylo to několik vteřin, tak to chvilku trvá, než člověk pochopí, že už to není na úsměv.
elisa24 - nemyslím si, že se bavil. Jen mu zůstal ten úsměv déle, než to celé pochopil.
Někdo z ochranky to pěkně odnese. Ani si neprověří kdo tam v místnosti na něj čeká a jaké nebezpečí může být. Ślendrián.
Dobrý den, souhlasím. Napadat člověka ve funkci prezidenta by se nemělo (vlastně by se nemělo napadat člověka nikdy). Také mám dojem, že to ochranka nezvládla (neměla zjištěno). Uvidíme, jak to bude vysvětleno a zda to byl protest nebo napadení. Zdravím!
elisa24 - prý to byla paní z nějakého ukrajinského hnutí, kterým se podařilo napadnout i papeže.
A papež má jistě ochranku výbornou. Ono se to vše vysvětlí.
Dobrou a ničím nerušenou noc a zítra pokud Pánbůh dá - Zeman forever! ať má kavárna důvod k radosti
samurraj -
přesně podle předpokladu - prezidenta nám volí zahraničí a Praha ! - při tomto rozložení sil asi "kavárna" bude mít k té radosti důvod - a občani se můžou jít bodnout !
amadeus
- no už jdu - to abych si šla pomalu kupovat burku ...
Pražané a češi v zahraničí snad nejsou občané? Bodnout se opravdu jít můžete, nikdo vám nebrání.
amadeus
- jenom mi není dost dobře jasné, jakým právem o budoucnosti našich občanů rozhodují krajané v Australii, Kanadě, nebo USA aj. , kteří se na svou vlast dávno vybodli a šli za "lepším" !
Co budou oni dělat, pokud zde u nás doma vypukne nějaký chaos, krize, válka a nevímjaké pohromy ještě můžeme v Evropě čekat ... Budou čumět na televizi, posílat pozdravy a podporu do "vzdálené vlasti" a zapalovat svíčičky?! ..
O svém osudu bychom měli rozhodovat především my, kteří zde žijeme a my - kteří si "vyžereme" všechny nepříjemnosti, které si "zvolíme"! Ani ti "kavárníci", volající po "demokracii" nebudou čekat a když nastane nějaká pohroma - prchnou do svých příbytků na Floridě, nebo kde. Alespoň většina z nich, včetně různých "kandidátů" .
jedubabicka - no ať si spánembohem rozhodují ...
culdabulda1 - krajané v Australii, Kanadě, nebo USA aj. , kteří se na svou vlast dávno vybodli a šli za "lepším" !
Taky tam někteří studují, pracují, jsou na návštěvě - a zase se vrátí zpátky domů. Tak proč by neměli mít právo si rozhodnout o své budoucnosti?
mot
- logicky - my, Češi - bychom jako občané a součást EU také měli mít možnost tak významnou měrou ovlivnit dění a rozhodování v jejím vedení - a máme ji?
Jsem občanem ČR, mám ve své zemi většinu svého majetku, žijí tam moji přátelé a příbuzní a pravděpodobně se tam i jednou vrátím, tak proč bych neměl mít právo rozhodovat o budoucnosti? Vývoj doma se mě týká ať už tam jsem nebo ne.
Doteď si nepříjemnosti spojené s prezidentováním Zemana vyžírali lidé, kteří ho nevolili. V budoucnu si, doufám, budou nepříjemnosti s prezidentováním Drahoše vyžírat ti, kteří chtěli Zemana. Život jde dál.
Představa, že nezvolením Zemana si domů automaticky zveme uprchlíky je doslova směšná. Snad se po volbách znovu vrátíme k civilizované diskuzi a argumentům místo neustálého nálepkování všech, kteří s prezidentem na čemkoli nesouhlasí. Neustálé pokřikování hesel jako "kavárna" a "vítači" je opravdu nejlepší důkaz o prostoduchosti lidí, kteří je pokřikují.
Nemyslím si, ale je to možné, byť úplně nepodstatné. Jde o jejich používání jako berličky když dotyčná osoba nemá žádný argument. Jestli to začal dělat Pepa ze strany odpůrců Zemana nebo Karel ze strany jeho zastánců je úplně fuk.
amadeus
- myslím, že sprostě pokřikovat a nálepkovat začala právě "kavárna" - a v podpásovách pokračuje tím urputněji, čím více se lidé brání. Ale uvidíme - přála bych Vám i nám, abyste měl pravdu, nežli naopak.
Suzy
- já to samozřejmě vím - ale "se..." mne to ! - zvlášť, když vidím, jaké politiky nám tito voliči vnucují - a bohužel docela s úspěchem ! Kdo ví, jak by volili, kdyby žili tady ...
Culdo, to je dané zákonem. Jednou jste občan některé země a máte právo volby. A dělají to tak všechny státy. Já třeba volila pro francouzského prezidenta. Ale toho, kdo byl nakonec zvolen teda ne, protože ho ani neznám. Už dlouho zase žiji tady. Tak jsem vybírala mezi těmi lidmi, které jsem znala z dřívějška. Tak si myslím, že na výsledek voleb, stejně nebudou mít ten největší vliv lidé, kteří už trvale žijí mimo tu kterou zemi. Ale mají na to právo. Ale hlavně se jedná také o lidi, kteří se nachází mimo svou zemi právě v tu volební dobu a nemohou se dostavit kvůli svému zaměstnání v cizině a těch je také dost a těm přece nemůžeš odepřít právo volit jenom proto, že se osobně nemohou dostavit k volebním urnám. Všichni voliči, kteří žijí v jiných zemích nejsou emigranti.
Tak a je to! připadala jsem si zvláštně mezi davem"francouzských holí",které mě míjely. Samozřejmě bez urážky, ale každý kdo tvrdí, že důchodci by neměli volit nebo mají zkreslené názory, by si měl chvíli postát u volebních místností a zamyslet se.
Opravdu je to chvályhodné, že lidé nemocní, málo pohybliví, staří mají tolik kuráže a zodpovědnosti, že vyrazí i přes to všechno k volbám .Někteří mladší dokáží psát jen nenávistné komenty a kolikrát volit ani nejdou.
Byla bych moc zvědavá, jak budou hodnotit a volit někteří co pronášeli plamenné komentáře, přece jenom věkem člověk vidí svět úplně jinak, ale to se nedozvíme.
Já tam hodila Topolánka,snad se nebudu muset stydět.Ted Topolánka, v druhém kole pokud nebude se Zemanem,tak Zemana.Chci prezidenta rázného,aby nás bylo vidět,žádného tichého gentlemana,chci tam prostě chlapa co řekne pěkně od plic svůj názor.Zeman je starší kus a Topolánek bude podle mě dost podobný,přece jenom to svou náturou už mnohokrát projevil.Tak se necháme za pár hodin překvapit.
culda-no taky to tak vidím s tím zahraničím,volební právo všem,ale na území republiky.Ale co? už je to tak nastavenonějak to přežijem.Někteří trpěli se Zemanem,tak pokud to nevyjde tak to vydržíme i s Drahošem.Ještě,že to zvolení není na věky...
Lucie já byla sice na inv. vozíku ale u nás v Brně v místě kde volím já, nikdo jiný nemohoucía ani zástup důchodců nebyl, naopak mě překvapila skupinka prvovoličů co to pojala jako důvod k oslavě. No za Topolánka se stydím už nyní a obdivuji jeho drzost a bezpáteřnost, dobře si pamatuju jeho účast ve vládě. Věřím ve zdravý rozum voličů a doufám, že Drahoše volit nebudou a to i když mi pan Zeman příjde jako starý pán co už by měl na odpočinek.
lucie
- kde to žijete, že se pohybujete mezi samými stařečky s holemi? - to vypadá na nějaký domov důchodců ...
AHA - už jsem se lekla - vlastně tedy bydlíme na opačných koncích republiky .
Culda-nebojte,jen u voleb se to nějak vyrojilia domov pro seniory volil v jiné škole,takže jsem byla taky zaskočena.Nejsme vesnice,celkem větší město,né okresní...s dlouholetou automobilovou tradicí (bohužel už v podstatě bývalou)a narodil se nám tady Zátopek,Burian(malíř) hned vedle a Freud taky hned vedle.
To těžko. Ten v r.1989 seděl někde za pecí. Teď se ohání slovy o zachování demokracie jako nějaký bývalý disident.
alib - Když se tak rozhlédnete po současných představitelích - dovedete říci, co dělal ti ostatní v r. 1989?
Každý člověk se během života vyvíjí a mění názory, hodnotit někoho jaký byl před 30 lety je hloupost
Kudy vítr tudy plášť...
bmbx...ano
Ta změna názoru netrvá třiceti let.Třeba starosta našeho města byl 15 let v KSČ ve vysoké funkci na úrovni města.V roce 1991 se z něho stal ODS-ák a od té doby si stěžuje na minulý režim.Ten také tvrdí že člověk může změnit názor.Podle mě by se neměly křivdy zapomínat.Ono je strašně jednoduché říct..."víte já se po převratu změnil" a tím pádem je vše zapomenuto.
milannovotny:
změnit názor během 30let je kam vítr tam plášť?
Co pak říci o těch co mění názory mnohem častěji v řádu dní, měsíců... a že jich v politice máme
Něco jiného je měnit názory účelově pro svoje současné výhody (politik =koryta) a něco jiného zásadovost a být ve svých postojích stálý. Bolševik, který před rokem na mne řval, že se tady žádné kapitalistické metody (v práci) zavádět nebudou, na mne za pár let pokřikoval, že nás kapitalisti naučí makat. Takový nám dělají, dělali vedoucí, ředitelé ... hnus.
Pane Milanenovotný, já vám rozumím ale v r. 1968 mi bylo 7 let a pak jsem na přihlášku na SŠ i na VŠ psala, že s tím rokem jsem vyrovnaná, směšné, mě nikdo neublížil, nic se tak hrozného nestalo, o tom roku jsem skrátka nic nevěděla. Stejně tak další roky, Bylo mi celkem jedno, že vládne KSČ opět se mě ani rodiny toto nijak negativně nedotklo. Mohla bych příjmout názor na nucenou kolektivizaci ale nebyl by můj ale prarodičů, mě nikdo nic nevzal, mě nikdo neublížil a to, že jim ano mi bylo a je jedno. Každá doba má své, každá je k někomu nespravedlivá. Názory se tvoří s dobou, co dnes 40ti letý ví o tom jak se žilo před 68 a před 89 nic, jen to co do něj někde nahustili. Myslím, že by se nemělo jen vzpomínat co bylo a trvat na svém někým a něčím ovlivněném názoru, myslím, že dnes by se vůbec nemělo hrát na to zda je to levá nebo pravá. Všichni by se měli domluvit a dělat vše pro to aby se nám tu žilo lépe všem.
jedubabicka -
už Vám zase nemohu udělit bod
- ve Volné diskuzi by to mělo být neomezené - pokud se nezapočítávají soutěžní body !
bmbx - Myslím si totéž - proto mi argumentace "Ten v r.1989 seděl někde za pecí," přijde poněkud scestná. Ale vysvětlení se zřejmě nedočkám/e.
Mě výsledek zklamal,hlavně jsem čekala,že pozici proti kandidáta Zemana obsadí někdo jiný.Takže ted tam máme dva starce,s toho jeden Zeman ,žádný fešák,ale myslí mu to.Pokud jej někdo obviňuje,že nás dostane pod Rusku,přijde mě to směšné,Rusko o nás nejeví zájem,neohrožuje nás,Stejně tak je směšné odvolávat se na to,že nevydrží a vypadá blbě,ale chápu,že lidi na tohle slyší.
Drahoš,vypadá lépe,s jeho vzhledem připomíná Husáka,tudíž někde třeba jen opráší staré obrazy,v případě jeho výhryale cítím z něj,že je nastrčený a nevím kdo mu tahá za nitky,což mě dost zneklidňuje.Strach z něj jde taky pro opačně smýšlející občany,je nějak moc proevropský.
Mám vybráno,ale potěšil mě příspěvek pana Klause,že podporuje Zemana.Kdybych váhala,tak by mi pomohl s rozhodnutím.Klaus at je jaký chce,přece jenom byl(troufnu si říct )nejlepším prezidentem.Charismatický,důstojný,s přehledem a nebál se ani na Evropské úrovni projevit svůj názor a jestli se nepletu,jeho vize a názory se vždy potvrdily.
Promiňte, ale to jsou slátaniny opravdu hodné mladého, neznalého člověka. Ale v jednom máte pravdu. Ano, Klaus se nebál. Nebál se lhát a krást.
lucie - Rusko o nás nejeví zájem,neohrožuje nás
Mýlíte se - zájem má zcela určitě, že vy ho nevidíte je věc jiná. S tím ohrožením - záleží na způsobu, víte. Není jen ten jediný "vojenský" způsob.
Například:
že jim patří nebo patřily Karlovy Vary? To je věc ale našich "vlastenců" co jsou schopni prodat vlastní matku.
já nenarážel na území, já narážel na to, že všichni se bojí nějaké orientace na východ, konkrétně na Rusko, ale v dobách kdy zde byli ruští vojáci tak jim nevadilo s nimi kšeftovat a po revoluci v tom pokračovali ve velkém a prodali Karlovi Vary.
Všichni jsou osypaní když jde o styky s Činou, ale mobil nebo PC vyrobené tam, nebo alespoň složených z převážně čínských komponet jim taky nevadí.
Není lepší se nevymezovat východ/západ a být dobře pokud možno se všemi?
Nakonec stejně to nebezpečí příjde ze západu, nebo minimálně úpadek
bmbx - Není lepší se nevymezovat východ/západ a být dobře pokud možno se všemi?
Určitě víte, jak toho dosáhnout a povíte nám to.
lucie - poněvadž se Ruska nebojím
Nic ve zlém - nebojíte, protože vám chybí zkušenost. Kdyby vás kousl pes, taky si budete dávat pozor na všechny.
jedubabicka:
Kde by byla Evropa po druhé světové válce nebýt Ruska? A jestli vás pokousali v roce 68´ tak to byla vojska Varšavské smlouvy (nejen Rusové) a pozvala je naše tehdejší vláda, bojící se o korýtka.
Počet základen po celém světě snad jasně vypovídá kdo je militantnější
Ještě že to v 89 dopadlo. Dnes už by něco takového nebylo možné a ruské nebo sovětské vojenské základny by zde byly každých 50 km a o nějaké vycházce po Šumavě by se nám/ Vám mohlo jen zdát.
bmbx - Taky se zeptám - Kde by byla naše země po druhé světové válce, respektive pár let poté, nebýt Ruska?
Nebýt Ruska, nemuseli bychom odmítnout Marshallův plán, a byli bychom tam, kde ostatní země, na které Rus nedosáhnul.
Na co zas přijímat něco ze západu?Zase být vděčni?Tady se stále někomu musí prdelkařit.Úplně by stačilo kdyby se vrátilo zlato z Anglie.
O zlatém pokladu raději nehovořit - ono to s křišťálovým svědomím holubičího národa taky není tak úplně jasné.
Přesně...raději o tom nehovořit.Oni jsou vlastně ti hodní a po těch nic nemůžeme chtít.Raději budeme mlčet jako vždy a počkáme jak zas o nás někdo rozhodne.
jethro:
nebýt Ruska, možná by nebylo co přijímat
omlouvám se:
...nebylo by co odmítat
Oni to dělají v podstatě všichni, kromě nás
lucie:
to nejde, my musíme pořád někomu lézt do pr... a do dvou pr..., to je těžké.
Ale mít dobré vztahy - to jde na více frontách
Od jaké věkové hranice má už člověk svůj názor?nepotřebuju se s nikým přít,kdo byl/nebyl větší zloděj.Jen jsem vyjádřila koho podpořím a více není důvod si povídat,protože ted nastane situace dvou táborů,kde se budou navzájem odviňovat ze slaboduchosti,trapnosti a hloupousti.Víc vydebatovat nejde.Polovina národa se bojí Ruska a druhá EU...poněvadž se Ruska nebojím
s klidným svědomím to hodím Zemanovi,než tomu druhému člověku bez svého názoru.
mě zase kamarádka zaskočila názorem,že si vystačíme,že nepotřebujeme mocnosti(Čínu a Rusko)no proč né,stát se může všechno,jestli si to myslí víc lidí.
Dodnes Putin (KGB) nemůže zapomenout Gorbačovi, že svoji politikou perestrojky umožnil nejen rozpad SSSR ale ztrátu kolonií směrem na východ.
Tady nejde o pár baráků ale o ztrátu rozsáhlého strategického území. To jej se.. nejvíc.
jj, jasně. Např. celá vánoční Praha, mívající mix cizinců, tentokrát hovořila převážně rusky. Jsou tu jako doma, a kdo zažil bratrskou pomoc 1968, prostě trpěl - nebo zalezl. Kde jsou problémy s imigranty nadmíru? Tady.
nabízí se docela otázka - zda byla horší bratrská pomoc v r. 1968- anebo příslušnost k "tvrdému jádru" EU dnes.
ben
- no já to vnímám tak, že pro nás je to diktát, jako diktát - jenom pod jiným ideologickým "praporem" !
Dobrý den, jak toto vůbec může někdo napsat=? Srovnáváte nesrovnatelné. Zdravím!
culdabulda1 - to já to vnímám jako nehoráznou provokaci, která se dotkne mnoha starších lidí s pamětí.
mot:
Nebudou to rusové, ale muslimové a nebudou na tancích, ale v autech a budou najíždět do skupinek lidí
Drahoš nám jejich dostatečné počty zajistí...
Muslimové dobývají dělohou.
A Rusko, to bylo vždycky rozpínavé. Američané, zdá se, slábnou a s tím i demokracie ve světě. Naši vnuci si užijou
Američané, zdá se, slábnou a s tím i demokracie ve světě
To myslíte určitě tu demokracii, kterou Američané tak rádi vyvážejí za hranice, že?
Koukám, tady někdo trpí silnou paranoiou.
Jinak si osobně myslím, že bysme se měli paktovat spíše s Rusákama než s Amíkama. Až nám sem jednoho krásného dne budou proudit hordy "Alláhů akbarů" v rámci islamizace Evropy (která již před časem započala), tak kdo nám přijde na pomoc? Amící? Ti mají sami se sebou problémů dost a proč by se vlastně kvůli Evropě, která jim může být u zadku obtěžovali? Že jsme v NATO? Ha ha ha.
Kdo je tedy od nás nejblíže? Kdo má dostatečný vojenský potenciál? Zkuste hádat třikrát...
Otázkou ovšem zůstává, bude-li na volání o pomoc slyšet vzhledem k nesmyslným bojkotům a embargům ze strany Evropy.
Přeberte si to každý, jak chcete.
Sluníčkáři a kavárníci se mnou samozřejmě souhlasit nebudou, pro ně je takovýto názor xenofobní, podle nich v Evropě vlastně žádní radikální muslimové nejsou a i kdyby byli, rozhodně jim přeci nejde o nic špatného a přišli nás pouze kulturně obohatit, že? A pokud si někdo dovolí s nimi nesouhlasit - ihned se bude konat demonstrace na Václaváku, kde různá individua, s nerozpoznatelným pohlavím budou s mávátkem v rukou běsnit, jak kdyby utekli z cirkusu, na Staromáku se budou konat čtyřprocentní Pride akce apod., hlavně že nám svítí...
Hostestary , v Rusku se třetina obyvatelstva hlásí k Islámu. To by teda bylo terno. Navíc tam není demokracie.
proč by na nás mělo posílat tanky ausgerechnet Rusko !
ledaže by se jim chtělo "blejt" nad naší hloupostí !
Pošlou, nepošlou. Záleží někomu na nás? Nezáleží. Snad si nemyslíte, že by se NATO nějak vzrušovalo, a šlo do války s ruskem kvůli Česku? Neudělali to kvůli mnohem strategičtější ukrajině, zaplaťpámbů. Neudělají to ani kvůli nám. Nejsou sebevrazi.
Mě by zajímalo kde že se to Rusko vlastně teď rozpíná.
Jinak v 68 přijely tanky z východu a v 38 nás západ prodal a přijely tanky ze západu.
Jen aby to tu nebylo jako kdysi se Sudeťákama.Němci sem pošlou uprchlíky.Ti si za čas začnou stěžovat na diskriminaci a unie s německem v čele je přijde zachránit.
@nikdo A od kdy je Ukrajina členem (smluvní stranou) NATO?
Článek 5 Severoatlantické smlouvy
Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti.
@tondac: Článek 5 Severoatlantické smlouvy je kus papíru, který bude mít takovou váhu, jakou mu budou přisuzovat v daném okamžiku amerika. Pokud usoudí, že takovou váhu v daném okamžiku nemá, tak nás klidně hodí přes palubu. Rozhodně nevěřím, že kvůli nám půjdou s Ruskem do jakéhokoliv sporu. V rámci globální rovnováhy totiž nemáme žádný význam. Nepřecunjme roli naší malé zemičky pro velké hráče na zemi. Spoléhat se na ně je cesta do pekel. Maximálně nás přes tento článek, když se jim to bude hodit, zavlečou do nějaké války.
Už jste četli program J. Drahoše? Na toto jsem natrefila:
Drahošův program
Volbou Jiřího Drahoše by nedošlo k nějakému viditelnému zlomu. Drahoš chce svým nepolitickým založením hrát roli moderátora mezi "dvěma"českými společnostmi. Větší ambice nemá a v současné situaci to není vůbec málo. Pokud k tomu přidá garanci nezneužívání ozbrojených složek plus ochrání nezávislost české justice, která byla za ministra Pelikána podrobována v posledních měsících silným tlakům, tak to vůbec není málo.
Volbou Drahoše získá "druhý svět"své zastoupení a mohlo by dojít ke zklidnění atmosféry shrnuté do hesla "kavárna proti hospodě", "vítači proti odmítačům imigrace". Dnes už jsou to jen falešná marketingová hesla mobilizující svět Babiš– Okamura–komunisté proti ostatním. Národní shodu na imigrační politice respektují všechny strany včetně Drahoše.
pt:
Ať má Drahoš sebelepší program, dostanou se díky němu k veslu Kalouskové, Fialové a podobné, z dnešního pohledu staré struktury a máme na dalších 30 let vystaráno, naše zemička bude dál chřadnout.
pt - ta slova "stále propagujete" jsem v těchto komentářích použil jen já a bylo to v reakci na příspěvek @bmbx (nikoliv na Vás). On potom zase reagoval na ten můj příspěvek, tak Vás se to vůbec netýká. Celý konflikt zřejmě vznikl z nepochopení řazení komentářů v nové podobě poradny (po ohodnocení jde příspěvek směrem nahoru a přilepí se třeba za jiný, který s ním nesouvisí). Kolega @bmbx je v tom nevinně a možná jste i přehlédla nick.
bmbx - proč Vám některé staré struktury vadí a jinou na Hradě stále propagujete? I pan Zeman má minulost a nebyla jen hezká (spíše naopak). A ti jeho hradní kamarádi se také pěkně činí do vlastní kapsy.
Vždyť je to zřejmé. 30let se to zde točí dokola, vyhrají jedni, zruší to co udělali ti předchozí a nikam dál jsme vlastně nepokročili. Naši zákonodárci pobírají platy které si po revoluci zdůvodnili neúplatností a výsledky všichni známe.
Zeman během pauzy v politice asi hodně přemýšlel a ať má minulost stejnou nebo podobnou jako ostatní "staré struktury" tak tu naší zkostnatělou politickou scénu docela hezky rozhýbal. Myslím, že konečně dojde starým stranám, že nestačí slibovat ale i alespoň malinko konat, pokud se chtějí zase dostat na výsluní. A k tomu je potřeba aby byl ve funkci alespoň tak dlouho co mu zdraví dovolí a aby staré struktury nahradili Piráti, SPD, ANO a za 4 roky se uvidí...
Pt - Bože, co je to za blábol? Moderátor!
Absolutně zavádějící prohlášení, a může si pod tím každý myslet cokoliv, nemá ti žádnou vypovídající hodnotu. To nesesmolil sám.
Nebo coby Zemanův volič ,,vesničan,, tomu nerozumím.
"bmbx", už jste zase jako čertík z krabičky...co zase propaguju? Já píšu, že jsem natrefila na program J. Drahoše. Dala jsem to tady, protože ještě nikdo jeho program zde nezveřejnil...a nečtu tam nic špatného ani zlého...
"bmbx", co jste udělal? Vy nevíte? Tak Vám připomenu, co jste napsal: "stále propagujete". Napsal jste lež, jako věž, že něco propaguju, ale já vím, kolikrát si nevidíte do pusy a píšete nesmysly...tak se odreagujte a trefujte se, ó jak slabomyslné...tak papa...
bmbx - nemáte zač. Myslím, že takto celý konflikt vznikl a byl to omyl a přehlédnutí. Nyní to vyžaduje více pozornosti a hledat souvislosti v komentářích.
"bmbx",...to se Vám omlouvám...to je ale "bordel"...a ještě k tomu to psal "ben"...no úplně kamufláž...myslím, že se ještě hodně pobavíme s novou vymožeností vzhledu poradny...ještě, že se nemůže pomlátit...tak papa
v souvislosti s volbou prezidenta se v médiích a všude stále hovoří o návratu k "slušnosti, lidskosti, pracovitosti a morálním hodnotám" . - Jelikož na 90 % myslím, že bude nakonec prosazen p. Drahoš, jsem moc zvědava, jak ten "návrat" bude vypadat !
Ale jednu výhodu zvolení p.Drahoše přece jenom mít bude - konečně skončí ty nekonečně blbé kecy ze všech stran, nenávistné kampaně a pomluvy p. Zemana a "osobnosti" začnou budovat tu svou slušnost a "demokracii" !
pt -
Pavlínko - vidíš - a já mám poslední dobou dojem, že jedinou zárukou slušnosti, spravedlivosti a míru ve světě je jedině p. Drahoš. Až bude prezidentem - bude už jen dobře !
"culdíku", přece víš, že je to nesmysl. Nelze rozhodovat za druhé, každý musí začít u sebe sám, jen musí vědět proč chce být slušný...a je jedno, kdo je zrovna prezidentem...
Koukali jste na debatu?uroveň debaty hrozná,to Prima nějak nezvládla,ale Zeman jej fakt roznesl,hlavně tomu p.Drahoš pomohl sám,naprostá prohra,to snad viděli i jeho příznivci.Na závěr sice vstal z křesla jako jinoch,oproti p.Zemanovi,ale kvůli jeho kondici jsem na to nekoukla.
V jedné diskuzi to bylo nezávisle na sobě pěkně napsáno" to nemůžu dětem udělat a volit Drahoše,který se neumí ani sám za sebe vyjádřit" a o něco níže..."to nemůžu dětem udělat aby se dívali další roky na Zemana".Takže každý má jiné priority a snad ty debaty pomohou nerozhodnutým ujasnit si co očekávají.
"lucie", jak jsem již psala, jsem ráda za tu debatu a myslím, že něco ukázala...nezáleží na tom, zda někdo zadrhává, ale na obsahu myšlenky...to kousání nebuduje, ale rozděluje...nejhorší bylo obecenstvo, opravdu to byly projevy emocí na půdovém základě...a jak jsem už zmínila, k debatě nepřistoupili ze stejné startovací čáry...jeden má již zkušenosti ze své funkce i s médii a druhý se to učí, ale o to přece nejde, jde o obsah jenže lidé dají na divadlo, to se jim líbí více než obsah. A stejně pravomoce prezidenta nejsou až tak velké, stejně jde ve větší míře jen o posty...uvidíme, jaká bude druhá debata...
Abych nezakládal nové téma...dnes jsem byl u voleb a docela by mě zajímala jedna věc.V obálce jsem na místě dostal lístky ale jeden kandidát tam byl dvakrát (nebudu psát jaký aby se neřeklo že chci někoho pošpinit).Když jsem to říkal paní v komisi tak mi řekla že se patrně nějak dva slepily ať jí ten navíc dám(já ho roztrhal).Večer jsem se bavil se sousedem a tomu se prý stalo to samé(ten samý kandidát byl také dvakrát) a to samé se na jiném volebním místě stalo mé tchýni.Může jít jen o nějakou náhodu?Podotýkám že jsme volili jiné kandidáty.
milannovotny - předpokládám, že se ty volební lístky tisknou na velký arch papíru, který se následně rozřezává "ve štosu" na jednotlivé lístky - tím se k sobě přilepí (bude to i o druhu papíru). Potom asi záleží na šikovnosti jednotlivce, jak se mu podaří lístky od sebe oddělit. Ovšem, na výsledky voleb to nemá vliv. Myslím, že dva stejné lístky v jedné obálce je jen jeden hlas, dva různé lístky v jedné obálce je neplatný hlas a prázdná obálka je také neplatný hlas. A celkový počet lístků z volební urny musí "hrát" s docházkou dle seznamu voličů (může jich být méně - viz prázdná obálka, ale nemělo jich být započítáno více).
- žádné překvápko ! - mně je jasné, že volby budou zmanipulované a vyhraje pan Vědec. To jinak dopadnout nemůže - takové praktiky snad nepoužívali ani komouši.
culdabulda1 - zase jste nezklamala . Jinak jsem si všiml, že v posledních dnech nějak ztrácíte naději ve svého kandidáta. Nestahujte kalhot(k)y, když brod je ještě daleko
.
Chybička se může vloudit vždycky - čím větší objem, tím vyšší pravděpodobnost. Jako "nenáhoda" to vypadá jen proto, že se o tom víc mluví - když je všechno v pořádku, nikomu se nic divného nezdá.
jedubabicka - no, pokud vyhraje pan Zeman, tak to bylo vše OK. Pokud vyhraje pan Drahoš, tak to byla manipulace .
@ben
- no když vidím ty podpásovky vůči mému "miláčkovi" - tak samozřejmě ztrácím jakoukoliv naději
Nejvíce se mi líbí, jak "přátelé a kamarádi" na fb píšou - "volíš Zemana - tak si tě vyškrtávám z přátel " ! Je to docela "prča" - kdyby to nebylo k pláči ! -
A máte asi pravdu, že přímá volba prezidenta není to "pravé ořechové" - tímto způsobem se do hry může dostat kdejaký blb... , lidi se zbytečně rozeštvávají a stejně nic nezmůžou - k moci se vždy dostane "parta" , která je mocnější, bohatší a šikovnější. A tzv. "obyčejní lidé" prozřou, až je po všem. Uvidíme, jak dopadne tento pokus o převzetí moci ! - jen abychom nedostali přes ty "huby" až moc ! No - jdu volit - mějte se hezky.
culdabulda1 - já myslím, že to pan Zeman dá. No, a když ne, tak má ještě celý únor, aby společnost sjednotil (nebo "doku*vil" ještě více).
ben. Já se domnívám, že volby přece jen nebudou zfalšované. O nějaké malé procentíčko se zmanipulovaným volbám vyhneme. Jen pro zajímavost. Včera jsem ve večerních hodínách potkal z ulice známého, rád si vypije a nahodil jsem řeč jestli už volil. "Jo, teď jsem se tam z hospody zastavil a dal to Zemanovi, ať si to ještě chudák užije, možná že bude brzy abdikovat (ještě byl při smyslech) ale to nevadí, je mi ho líto". Takže ne politika, ale soucit hraje velkou roli u mnoha lidí.
Mě hlavně zajímá,jak chce pan Drahoš lidi sjednotit?já jej vidím a je mi špatněJeho projev je mi hodně nesympaický,snaží se působit drsně,ale u debaty bylo vidět-slyšet,jak neumí pohotově odpovědět,byl nervozní,rozklepaný(i když to maskoval ,to musím uznat-přímý posez,rázný hlas,na závěr vyskočil jako junák) ale nevěřila jsem mu nic.Věřím jednině tomu,že je nastrčený a co s toho bude,to uvidíme.
Začít třeba tím, že nebude nadbíhat a preferovat jednu politickou stranu a jmenovat premiéra, který je trestně stíhaný. Tady začít.
lucie - pokud se pan Drahoš stane prezidentem, tak možná jako první na Hradě vyvětrá a půjde vrátit prázdné láhve (jak si to plánoval pan Topolánek) .
Lucie, mně se pan Drahoš taky nelíbí. Moc mu nevěřím. Zeman není o moc lepší, ale jednoho z nich jsem volit chtěla.
Byla jsem ve volební komisi a mohu potvrdit, že tyto chyby opravdu vznikají "slepenými" lístky. Nám se podařilo jednomu voliči dát tři hlasovací listky → dvakrát jednoho a jednou druhého kandidáta. Volič nám ji vrátil, trojici jsme vyřadili a místo ní mu dali mu správné lístky.
V prvním kole to bylo horší, lístků bylo víc a také se k sobě "lepily". Několik voličů si stěžovalo, že jim některý lístek chybí. Nechyběl ani jeden, jenom bylo nutné lístky pečlivěji rozebírat.
@Ben
"Lepení" je podle mne i důvodem, proč se v některých úředních obálkách objeví dva hlasovací lístky. Tyto hlasy jsou neplatné, vyřadí se oba. (Je jedno, jestli jde o dva lístky pro různé kandidáty nebo dva lístky pro jednoho.)
Pokud ale při vyndavání lístků z obálek jeden člen přehlédne, že v obálce jsou dva lístky, takže následně je více lístků než bylo vydaných obálek, nelze už zpětně zjistit, které dva lístky byly vloženy společně do které obálky. V takovém případě se započtou všechny hlasovací lístky > nelze např. vylosovat, který lístek se odstraní/vyřadí/nezapočte).
K tomu ale dochází velice zřídka. Viz výsledky 1. kola. Téměř 15.000 okrskových volebních komisí, přes 75.000 členů komisí a "pár" chyb v řádu (jestli se nemýlím) jednotek.
Nemyla to první komise, jejíž jsem byla členkou, a myslím, že se
A o pořadí podle vylosovaných čísel nebo o prostřídání už jste slyšela? Také mi vadí stejné řazení kandidátů, podle mne by se to mělo střídat.
@mot - no průměr v zahraničí byl 90 % pro Drahoše, v Praze 68 %. Myslíte, že to na výsledky voleb nemělo vliv?
@ben - abyste nebyl překvapen - v dnešní inkluzivní a multikulti společnosti by měli možná nejnižší IQ tzv. "intelektuálové", aktivisté, umělci, studenti - prostě ta společenská "elita" - která ohrnuje nos nad tzv. obyčejnými lidmi a seniory !
Mě to velice nemile překvapilo, že jsou lístky stejné barvy. Pro práci komise a i pro voliče, by bylo určitě lepší, kdyby volební lístky byly barevně rozlišeny.
i když se považuju za mladého člověka,tak i tak jsem se dívala ještě i do obálky jestli tam mám správné jméno.No a venku jsem si stejně nebyla jistá,jestli jsem se podívala pořádně...takže souhlas,rozdělení na jiné barvy by pomohlo.
@culdabulda1 - stejnou barvu volebních lístků považuju za manipulativní trik ze strany "havlistů" - něco jako podprahová reklama
Skoro bych se vsadila, že pokud by byla odlišná, reakce by byla stejná.
jedubabicka- jako barvosloví?oranžová-vitální,červená-agresivní...,že by se tvrdilo,jak barva některému vyhrála volbyv těhle volbách jsme zjistili,že jsme hloupá spodina nebo hloupí kavárnicí,at už jsme volili kohokoli.Takže já bych (pro ten hloupý národ) všem kandidátům přiřadila barvy už v prvním kole.
...ale vážně,když už to dělali barevně,taky bych brala odlišení.
Jedině že by se změnil zákon o volbě prezidenta republiky.
Z. č. 275/2012 Sb.
§ 28 Hlasovací lístek
(3) Hlasovací lístky musí být vytištěny písmem téhož druhu a stejné velikosti, na papíru téže barvy a jakosti a týchž rozměrů. Hlasovací lístky jsou opatřeny otiskem úředního razítka Ministerstva vnitra.
@Nikdo, @Pohanka, @Culdabulda1, podle zákona musí být všechny hlasovací lístky stejné barvy.
Také jsem při vydávání hlasovacích lístků voličům, následně jejich vyndavání z obálek a sčítání myslela na to, že by barevné lístky (nebo trochu kvalitnější papír) práci usnadnily a že by se snížil počet chyb.
Pro mne žádný překvapení. Několikrát jsem to tady zmíníl, že Zeman o nějaké procentíčko ( 200 tisic voličů) vyhraje. Když jsem slyšel některý individua ve svém okolí proč ho volí ( že pije jako já, je to nemocný člověk, ať si ještě užije apod.) tak není divu. Jinak Drahoš prohrál o 200 tis.hlasů. Na to, že jako neznámý člověk vstoupil do politiky, pro něj víc než úspěch. Kdyby kandidoval Kája Gott, tak Zeman nemá šanci.
Pan Drahoš si to naprosto a příšerně zkazil sám. Tak příšerný výkon v TV debatách jsem ještě neviděl. Měl by se stydět. Svým otřesným vystupováním zavinil, že tu bude dalších 5 let (pokud mu to zdraví dovolí) řádit Zeman. Nedá se nic dělat. Bude škodit, ale naštěstí u nás prezident zas tak velkou moc nemá.
Tak už ho taky mám, a už to vypadá, že konečně naběhne s berlou mezi ty povaleče, kteří konečně sestaví většinovou vládu. Politologové nám zapomněli říct, že dochází k politické stabilitě a z ní vyplývajících věcí (rozpočet,legislativa...)
Tak doufám, že jste všichni spokojení stejně jako já po těch volbách Konečně budu mít klidný spánek, alespoň na těch 5 let. Jinak jsem si všiml, že v jiné otázce (o Zemanovi) mi byl smazán příspěvek, který nikterak neporušoval pravidla. Holt rektální umělci řádí všude. Hezký a klidný večer.
Jethro -
situaci po 2.světové ovšem nezavinil ani tak SSSR a "nevzdělanost" našeho národa, ale - jako vždy v Evropě - Německo se svou rozpínavou politikou. Kdyby nebylo obou svět. válek a následně Hitlera - nedominoval by ve střední Evropě Stalin se svým "komunismem" - a my bychom si patrně budovali tu svou západní demokracii podle Masarykových ideálů - co s tím teď? Měli bychom se spíš snažit, abychom si vybrali dobře a zase nedopadli "na zadek" jako vždy !
A "východ" není jenom Rusko a Čína, ale i Turecko a Arábie ...
jethro:
nepapouškujte media a konkrétně uveďte jakým způsobem nás prezident zavleče na východ, zvlášť když nemá žádné pravomoce.
Reagoval jsem na culdabulda naději, že nás nezatáhne na západ. A souhlasím s tím, že tento prezident už nejspíš nic nikam táhnout nebude.
jethro:
já doufám, že stačí dotáhnout tam kam si představuje, zatím mu to krásně vychází.
Znovu se ptám, jak by nás tedy mohl zavléci na východ, kdyby mu na to stačily síly, když má mizivé pravomoce, jste schopen odpovědět samostatně dle vlastního rozumu, bez papouškování médií?
culdabulda1® V podstatě si prezident může jezdit kam chce, když na to má. Měl by to objet všechno, tedy i ten západ, aby se o republice vůbec vědělo, ale zdraví mu to nedovoluje.Kam nás to potáhne, bude spíše záviset na zástupcích příslušných ministerstvech a podniků. Evropská unie je zatím finančním přínosem, odkláníme peníze do soukromých sektorů a postavíme díky ní i nějakou dálnici. Přitom se odmítáme podřídit jejím rozhodnutím včetně eura. Zatím to řešíme "hezky česky", uvidíme až to budou chtít vrátit, pak se trhnem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.