Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je podle Vás nejkrásnější místo v Česku?

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 24 změna:

Zdravíčko lidi. Jsem velký milovník cestování a České republiky. Zajímalo by mne, kde je podle vás nejkrásnější místo v ČR, potažmo místo, které ve vás zanechalo silný dojem na hodně dlouho?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ogar
hodnocení

2x
Určitě Beskydy, Valašsko :)

eulalie*
hodnocení

1x

Karlova Studánka

hodnocení

Tam jsem byl a je to moc hezké místo.

doplněno 06.01.18 17:47:

Co třeba taková Šumava nebo Brdy? V Příbrami mají obyvatelé velkou výhodu, že mají Brdy a Šumavu takřka "u nosu". :)

České středohoří

hodnocení

0x

To se přece nedá říci, každý má jiný vkus, mě se třeba strašně líbilo na Čertově jezeře na Šumavě, ale stejně krásně je třeba na Staňkovském rybníku, krásný je Boubínský prales a břehy na Lipne u hranic s Německem , Pančavský vodopád, přírodní rezervace Sous, Pravčická brána, Prachovské skály atd. Navštívila jsem spoustu krásných míst, ale nikdy bych nedokázala určit jediné.

hodnocení

Já jsem to chtěl napsat také - není jedno místo, které je nejkrásnější, protože není ani jedna nejkrásnější žena na světě ani muž, auto a třeba i dům..Přesně jste to vystihla. Míst je spousta, subjektivní dojmy z míst máme každý jiné.

72mona3*
hodnocení

0x

Všude jsem nebyla, ale krásně je tady: mapy.cz/...

A na Mohelenské hadcové stepi. A spoustě a spoustě dalších míst... ;) M.

doplněno 09.01.18 17:18:

Ať je místo sebekrásnější, své kouzlo pro mě ztratí, když mi za zádelí stojí davy lidí. :(

hodnocení

0x

Tak pro mě je určitě nejhezčí Kroměříž.

Ale i celá jižní Morava je nádherná, totéž jižní Čechy, jezdím po celé republice a tam si to vyloženě užívám.

liska*
hodnocení

0x

Já miluju taková ta města na ostrohu, jako je Znojmo, Tábor nebo Bechyně. Nebo ta s nádhernýma náměstíma jako Telč, Slavonice, Kadaň, Č. Budějice, Nový Jičín. Pak zvláštní krajiny jako Čes.Středohoří, Adršpach, vinici Šobes. Z řek Ohři a labskou Portu Bohemiku, nebo kaňon Doubravy. Z lázní asi Mariánské s nedalekou Kladskou nebo výhled od sanatoria Priessnitz v Jeseníku na pásmo hor s Pradědem, nebo z lázní Osečná pohled na Ještěd. Nebo Beskydy, ty jsou kouzelné. Pak Vysočinu, jihočeské rybníky, Pálavu s Lednicí, Vranov, Sloup v Č., Český ráj... Já si nevyberu, Máme krásnou zemi! Hodně jsem ji projezdila na kole.

liska: čím Vás uchvátilo náměstí v Novém Jičíně? Dle mě tam není absolutně nic k obdivu.

liska*
hodnocení

0x

Já miluju taková ta města na ostrohu, jako je Znojmo, Tábor nebo Bechyně. Nebo ta s nádhernýma náměstíma jako Telč, Slavonice, Kadaň, Č. Budějice, Nový Jičín. Pak zvláštní krajiny jako Čes.Středohoří, Adršpach, vinici Šobes. Z řek Ohři a labskou Portu Bohemiku, nebo kaňon Doubravy. Z lázní asi Mariánské s nedalekou Kladskou nebo výhled od sanatoria Priessnitz v Jeseníku na pásmo hor s Pradědem, nebo z lázní Osečná pohled na Ještěd. Nebo Beskydy, ty jsou kouzelné. Pak Vysočinu, jihočeské rybníky, Pálavu s Lednicí, Vranov, Sloup v Č., Český ráj... Já si nevyberu. *zmateny* Máme krásnou zemi! Hodně jsem ji projezdila na kole.

doplněno 07.01.18 01:35:

Ták, a mám to tu dvakrát. Tak ještě dodám krásná města: Hradec Králové, Olomouc, Kutná Hora, Písek,

hodnocení

0x

Krásně je snad všude. Měla jsem možnost několikrát navštívit Šumavu v době, kdy se lidem teprve otvírala. A překvapilo mě, jak je tam příroda nedotčená, panenská ve srovnání třeba s Krkonoši. Byla to nádhera.

Mám ráda celý Český ráj. Od Turnova přes Sedmihorky, Hrubou skálu, Kost, Valdštejn, Humprecht...Kdysi jsme měli botanický tábor na břehu Věžického rybníka /který se potom proslavil ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny/ a na tu krásnou přírodu kolem vzpomínám dodnes.

Mám ráda Vysočinu s jejím drsným podnebím, kopcovitým terénem a spoustou jeřabin kolem cest.

Nejraději mám ale Sázavu, od pramene až k ústí. Krásná příroda, památky, vpodvečer trempíci a kotvící vodáci s kytarami, u ohníčků...

Lituji, co všechno jsem nepoznala. Nebyla jsem třeba v Beskydech či Jeseníkách. Teď by byl čas i příležitost, ale už to asi nedoženu. Manžel špatně chodí a samotnou by mě asi nerad pouštěl. Kdyby se mi tam něco stalo, kdo by se o něj staral? :-D Jaga.

liska*

Babojago, já jsem původem brdský Krušnohorec, ale za nejhezčí naše hory považuju Beskydy a Jeseníky.

nikdo*
hodnocení

0x

Na mě nejvíc zapůsobil Říp. Vždycky, když tam nahoře sedím na kamení, tak cítím takový zvláštní klid. Neumím to popsat. To mi žádný kopec ještě nikdy neudělal. Jestli to dělá ten magnetit, který se tam prý vyskytuje, nebo něco jiného nevím.

Taková místa už znám tři, co na mě silně působí. Nemám k nim ani žádný citový vztah. Ale žádné nemá specifickou horninu, tak nevím. Bude to asi něčím jiným.

Nikdo - vzpomněla jsem si na báseň ze školních let Hora Říp od Jaroslava Seiferta. Tady je aspoň úryvek, celá by byla dlouhá. :) Škoda, že už není naživu moje paní češtinářka, pochválila by mě, že si pamatuju, co mě někdy skoro před půl stoletím učila. Jaga.

...Když ale vidím na obzoru uprostřed kraje nízkou horu,

na nebi mráček běloskvoucí - přestane srdce chvíli tlouci.

Oblaka letí v klasech zralých a koně dupou po maštalích.

V panácích jsou už všude snopy a svatý Jiří zvedá kopí,

aby je vrazil ve chřtán dračí, a motýl spěchá po bodláčí

a jako krůpěj na prstenu třpytí se drobná kvítka rmenu.

Tu nemohu se vynadívat a všechno ve mně začne zpívat.

Zpívat i plakat. Maminko má, jak je to hezké u nás doma. *srdce*

hodnocení

0x

Jo, já Vám to řeknu a dopadne to jako s Velkou Amerikou, jezírkem v Ádru, celou Šumavou a tisíci dalšími místy. Zlatý časy celt, ručně šitejch kletrů, kanad a pohorek už jsou pryč... Všude je lidí jako s... a za opuštění turistické stezky hrozí málem zastřelení.

No dobře, ať nechodíme daleko od Prahy. Co třeba Svatý Jan pod Skalou? Ale kdo ví? Zase těžím ze vzpomínek...

hodnocení

0x

U nás na Chloumku v Mírové pod Kozákovem.

marf*
hodnocení

0x

...Tam, kde se země vlní, je dost lesů a řek a málo houbařů a cvoků s auty a pod. Řekněme Posázaví, zejména panství p. Zdeňka Šternberka (dokázal z lesů výšezmíněné lidi vykázat a má pořádek). Ale jinak je to Banská Štiavnica (Unesco) i její umístění cestovani.idnes.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

Český Krumlov, například, vzpomněla bych si i na jiné, ale jako "na potvoru" mne napadá furt jenom Regensburg !

hodnocení

0x

Krásná místa jsou samozřejmě všude. Co Náchod a Náchodsko? Zámek a alej s vojenským hřbitovem,Dobrošov,údolí Metuje a Peklo,Nové Město,Ratibořice,Hronov,Broumov,kouzelné polské Kladsko,Broumovské stěny,Teplické a Adršpašské skály,nedaleké safari Dvůr Králové,Krkonoše či Orlické hory...auto a kolo a 14 dnů nevíš,kam dřív...Levná turistická ubytování za 150-200 poradím.

hodnocení

0x

Ono je těch krásných míst spousta, ale davy lidí to spolehlivě zahubí. Jak já jsem byla třeba zklamáma z Velké Ameriky, jak tu někdo píše. Mně přijde i dnes fajn okolí Pernštejna. Hlavně tam nejezdit v sezóně, nejlepší je pozdní podzim, jak zlátne to listí...

A kdy jste na Americe byla? Já to stihnul jen tak tak. Poprvé jsem tam byl někdy v roce 1993, přístup byl ještě možný přes vrata. Uvnitř boží klid, relativní pořádek, čistá voda a liduprázdno. V pohodě se tam dalo koupat, prolézt štoly, přespat. Z jednoho břehu na druhý to šlo pouze přebrodit a nebo kus obejít a pak štolou. Pak jsem se tam vrátil ještě několikrát, ale teď už si nechci kazit vzpomínky. Slyšel jsem, že je to pod kamerami a s nemalým "vstupným". *nevi*

My jsme na tu Ameriku šli tak před 5 lety z Mořiny po žluté, podívat se zvrchu a pak, že se uvidí. Bylo to ve všední den v září. Jen jsme koukali, kolik lidí jsme potkali. Nahoře zaparkovaná auta, kde se dalo, při pohledu dolů - motalo se tam několik skupin lidí, řvali tam, no velké zklamání. pro mě byl největší zážitek z tohoto výletu, když jsme šli nazpět kolem Karlštejna a tam se pásly v lese takové pěkné černé krávy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]