Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi skoro 14 let, takže nemůžu chodit na brigády Neznáte nějaký způsob, jak si slušně přivydělat, ráda bych jela na tábor, ale musím si na něj vydělat sama
Nejlepší je optat se v rodině, i když by mohl někdo namítnout, že za pomoc v rodině by se nemělo platit.
Napadlo mě, napsat si na papírky tvoje možné výpomoce, jak je již výše uvedeno. Nákupy, úklid, venčení a naházet to lidem do schránek.
Určitě tam napsat vysvětlení, že hledáš jednoduché, vhodné práce, aby sis vydělala na letní tábor 2018. Se jménem, adresou a telefonem. Adresu proto, protože ty budeš znát také jejich adresu, obě strany musí mít rovné výchozí postavení.
Pokud lidé budou vědět, na co potřebuješ peníze, a také, že jsi ze sousedství známé děvče /kvůli bezpečnosti/, tak si myslím, že by se mohl nějaký ,,zaměstnavatel,, najít.
Poraď se doma, jestli s tím rodiče budou souhlasit. Na vesnici budou potřeba jiné pomocné práce, než třeba ve městě. Venčení psů na vesnici, kde má každý zahrádku, asi nebude tak požadované.
Pokud máš ve škole dobré výsledky, co někoho doučovat? Ze třídy nebo někoho mladšího.
Kdo Ti řekl, že na tábor můžeš, když si na něj vyděláš, tak ten by Ti měl poradit jak, když oficiálně nemůžeš pracovat u žádné firmy či organizace. Jedině někomu nějak pomoct s tím, že Tě odmění nějakou tou stokorunou. Myslím nějakou práci doma nebo u sousedů, jako odhazování sněhu, sklizeň jablek či brambor, poskládání dřeva, venčení, pohlídání psa, během dovolené či víkendu jeho majitele. To je teď docela časté a znám paní, co si tak přivydělává.To ale musíš mít podmínky a zkušenost se psy. Někdo chodí se synkem roznášet letáky a půl zisku mu dá.
Prostě rodiče řekli, že na něnepojedu, tak já řekla, že když si na něj vydělám, tak tam můžu jet? No a oni řekli, že jo
Pokud jsi vyšla už základní školu, ale není Ti dosud 18, můžeš jet na tábor zadarmo jako praktikantka. Pomáháš oddílové vedoucí s dětmi /ale nemáš za ně zodpovědnost/. Připravíš třeba nějakou hru, vytyčíš trasu, nakreslíš diplomy, pomůžeš s výrobou masek na karneval...Prostě jsi taková pomocnice vedoucí. A legrace si užiješ stejně jako ostatní.
Praktikanti měli stravu i celý pobyt na táboře zdarma, na konci dostali pár stovek a velkou čokoládu. Nebyla to horentní odměna, ale potěšila a k tomu navíc byla spousta prima zážitků a tábor zdarma. Informuj se u některého z provozovatelů letních táborů, dozvíš se víc. Jaga.
Dívám se znovu a vidím, že Ti ještě není ani 14. Tak s tím opravdu musíš počkat, asi rok, až vyjdeš ze ZŠ.
Ahoj, mně je též 14, ale jsem kluk. A vydělávám si vyráběním dřevěných králíkáren, musím říci že docela dost peněz se na tom dá vydělat. Zkus se zamyslet co jde tobě a spojit to nějak s tím, aby sis s tím mohla vydělávat, např. to jsem udělal já protože mě baví se dřevem, mám to po svých prarodičích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.