Nejste přihlášen/a.
Víte, vše má svůj čas, přehnaným snažením se vám to nepodaří. Oni o vašem snažení vědí, ale musí počkat, až na to budete připravena, ale nečekejte, že je uslyšíte ušima. Až se otevřete, pak je budete vnímat, v tom mi pomohla jedna zvláštní jednoduchá akce. Není universální návod, sledujte, co se kolem vás děje za ezoterické akce a jděte tam, kam vás to potáhne, nestačí sedět v obýváků a modlit se. Nespěchejte na to, ale budeteli mít s něčím hodně velký problém a nutně budete potřebovat radu, před usnutím prodýchávejte svoji srdeční čakru a zeptejte se na to svého Anděla.
Hezky se to čte, ale raději neříkat něco takového psychologovi nebo psychiatrovi. Ještě by si myslel, že máte duševní nemoc nebo poruchu. Slyšet hlasy není normální.
Ale mám dojem, že nějaký andělíček strážníček je, protože spoustukrát se mi stalo, že mě málem zajelo auto. Jednou jsem šla po chodníku a náklaďák najel na chodník pár m přede mnou. Kdybych zrychlila nebo byla pár kroků před sebou, už bych tu asi nebyla. Zřejmě to byla náhoda. Je to už 20 let zpátky.
Bylo to o fous, jak se říká... A člověk si oddychne, když to přežije.
Akorát nalítnete mna nějakého podvodíka, který se tám živí. Jak si ty anděly představujete, to skutečně věříte, že mohou žít ve vesmíru v hlubokých mrazech? Zamyslete se raději nad svým životem a snažte se něco dokázat sama.Každý je strůjcem svého štěstí.
To je zas ta samá Růža? Že já reagovala. Já myslela, že psala spíš Růža to o té kamarádce z Alžíru.
Suzy, chtěla to asi Růža vyprovokovat, ale pak záleží na lidech, jestli se nechají nebo ne.
Culdo někdo se zajímá o politiku jako Vy a rozumí tomu. Jiný zas o náboženství nebo tajemno, esoteriku. Od toho je ta volná diskuse, aby se diskutovalo. Každý nemusí souhlasit s druhým. Tolerance by také měla být na místě.
vilik
- no ale jsou i lidé, kteří si rádi hrají, nebo mají rádi legraci a na takových otázkách se mohou "vydovádět", ne? A pokud nám Admin povolil "Volnou diskuzi" - tak proč ne? Ani v reálném životě trocha "srandy" nezaškodí ! - teda doufám, že je to volná diskuze - někdy si toho ve svém "nadšení" nevšimnu.
nikc
- to já se - pokud mi to přijde zajímavé - zase nechám vyprovokovat ráda, ale na andělech, Bohu, nebo víře mi nic zajímavého, ani podnětného nepřijde - že to tu Růžu pořád baví ...
Ale stejně bychom ji kvůli tomu neměli "vyštípávat" z Poradny - neznáme ji, nevíme, jaké má problémy ... oproti třeba satanskému p. Halíkovi, který dští síru a káže nenávist zcela veřejně a s požehnáním církve (a bůhvíkoho ještě) je to jenom "naivní jehňátko" , které nijak neškodí, jenom se, chudák, sama ztrapňuje. A když tedy hlásáme tu lásku a milosrdenství ...
nikc
- no vždyť - to jsem se snažila říct - asi nešikovně.
Viliku, máte absolutní pravdu. Ale já jsem odpověď od "strejce" nerozklikla, protože jsem si myslela, že tam bude opravdu nějaký odkaz na to, jak se "napojit" na anděly. Ale i tak mi bylo jasné kdo se "skrývá" za touto tazatelkou. A také si myslím, že jich bude asi víc. Viz ten její "synovec", co má strašně zlou matku. Ale tak nějak jsem si na tuhle osobu už zvykla a ani mi nevadí. Ona se totiž hodně srovnala "do latě", když tady začínala, tak byla i hodně hrubá a snažila se lidi urážet. Proto tenkrát dostala ten "ban". nakonec vlastně ani nevíme, jestli to je muž, nebo žena. Ale v každém případě se dá lehce identifikovat. Stejně by mne ale zajímalo, co takové lidi nutí trolovat. Co je na tom může bavit? Nechtěla bych být takto postižená. Musí to mít v běžném životě docela těžké.
ano,těžké to asi má,protože nebude normální.Lidově řečeno bude na hlavu,protože normální lidi mají jiné zájmy než se zabývat takovými pitomostmi
xx-
no ale zase na druhou stranu - pokud tazatel(ka) najde smysl života třeba i v tom spojení s anděly - furt to bude lepší, nežli fňukat, že už nemůže dál, jak se tady poslední dobou v mnoha dotazech objevuje ..
Culdo, ale právě tato osoba, už tady mnohokrát fňukala. Třeba na to, že jí kamarádky v kostele nemají rády a nechtějí ji pustit mezi sebe, že nemá na zubaře, že má nízký důchod, osočovala lidi, kteří na tom jsou podle jejích měřítek lépe než ona, projevovala se s velkou závistí vůči ostatním a tak dál. A navíc, tohle je opsaný dotaz z jiného vebu. Je docela možné, že jí už chybí inspirace na všelijaké hloupé dotazy, tak prohledává jiné stránky a kopíruje to sem. Takže pochybuji, že by zrovna ona, hledala spojení s anděly. Pouze v té otázce viděla potenciál k rozpoutání diskuze.
Růženko, souběžně tu běží otázka, jestli se tu můžete znovu zaregistrovat. Zdá se, že jste se stále ještě neseznámila se zdejšími pravidly, nebo že jste je nepochopila (jinak byste nestřídala nicky/přezdívky).
Ke svobodě projevu: Můžete se svobodně vyjadřovat všude tam, kde neporušujete zákony nebo něčí pravidla, a tam, kde Vám to provozovatel dovolí.
Svá práva mají i provozovatelé webů. Mají právo nastavit svá pravidla a uživatelům, kteří je porušují omezit přístup.
A pozor! Právo na svobodný projev neznamená, že tak můžete učinit kdekoliv. Nemáte právo se svobodně vyjadřovat na "cizím území". Tento web (a pravděpodobně ani jiné) nepatří Vám. Proto byste se měla řídit pravidly.
A pozor ještě na jedno pravidlo: Vaše svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.
Culdo, souhlasím s vámi v tomto i předešlém příspěvku. Každý máme nějaký zájem a lepší je mít nějaký nežli žádný. Když je volná diskuse, každý si může přispět čím chce. Pokud tedy druhého neuráží.
Amo, taky jsem si všimla. Lidé se mění.
Culdo poslední příspěvek. Jinak už nemůžu sem přispět. Když člověk chce, tak se do diskuse vždycky nějak zapojí a i zde to jde, jak vidíte...Z tajemna se přešlo do náboženství. Jak to tak vypadá, vše souvisí se vším.
problém je ale v tom,že jestli se pořád bude zabírat andělama a spol. tak nikdy se dál s psychikou nedostane a bude fnukat stále.Na to existuje jiná terapie než takové věci.Andělé jí v psychickém stavu nepomohou.To si jen namlouvá a je její velký problém,že tomu věří,že jí pomohou.
Podle nicku i podle hojnosti nebeských bytostí, kterými se obklopuje, jsem naši Růženku poznala hned.
Ačkoliv mě klávesnice přitahovala jako magnet, zdržela jsem se komentářů k osobě i k tématu. Jen jsem se bavila a dobře jsem udělala. Růžence se prostě nedá odolat, ta by umluvila i hluchého.
Zdalipak se už, Růženko, ti mizerové ostatní věříci už polepšili a složili se Vám konečně na nové zuby? Nebo jste ještě pořád na kašičce? Jaga.
Pořád mě nějak uniká, jak vlastně mohli žít lidé před napsáním bible? Kde brali moudra, v bibli obsažená?
Co třeba staří Mayové, Egypťané a fůra jiných? Neznali našeho boha, jak to tady čtu, toho jedinýho správnýho. Jak mohli bez něho žít?
Jenyk, žili právě úplně normálně dle svých tehdejších zvyklostí a pravidel. A právě v té době už se začaly shromažďovat písemnosti, ze kterých pak byly čerpány daleko později podklady k napsání právě Bible. Bibli nepsali lidé pod vnuknutím nějakého Boha, ale čerpali z událostí a z běžného života. Hlavně se v té době musely ustanovit nějaká pravidla a musel být nastolen řád mezi lidmi. V té době byla drtivá většina obyvatel negramotná a tak tuto práci zastávali mniši, kteří se vzdělávali a kteří byli ve své podstatě filosofové, neboť si kladli otázky, které si obyčejní lidé nekladli. A tak je tomu dosud. ne každý je schopen filosofického uvažování, neklade si otázky a nehledá pravdu. Spokojí se s něčím, co už je jinými dáno, nebo se s tím prostě spokojit musí, protože sám není schopen uvažovat. Nemá k tomu potřebně rozvinutý intelekt.
A jelikož v té době žádné zákony nemohli být masou lidí čteny, nebo učeny ve školách, protože ty v té době neexistovaly, museli se vydávat na cestu jedinci z řad mnichů, kteří šířili učení ústně. No a mezi nimi bylo i těch 12 učedníků Ježíšových. Je zajímavé, že oni sami, ač učedníci Kristovi, byli vzdělaní a vládli perem. Dokonce i Máří Magdaléna zanechala po sobě písemnosti. Ale nikde se nedočtete, že by po sobě zanechal jedno jediné psané slovo Ježíš Kristus. On sám, psát neuměl! A to je hodně divné, když on byl jejich učitelem.
Takže když se zamyslíte nad tímto prostým faktem, tak se před Vámi otevře propast úžasu, že ten nejpovolanější byl vlastně negramotný a musel se spoléhat na jiné, aby bylo "jeho slovo" šířeno. A co když nebylo správně interpretováno? Když teda chtěl Bůh využít k poučení lidstva prostřednictví svého syna, tak proč ho nevybavil schopností takového intelektu, aby dokázal on sám dávat své myšlenky do písemné podoby? Proč k tomu potřeboval 12 mnichů, jejichž názory se rozcházely a každý z nich si myslel, že on má tu největší autoritu. M. Magadaléna, která je dodnes uznávána, byla přece ve sporu s Petrem, který jí záviděl její popularitu mezi lidem a postavil se proti ní a zpochybňoval její učení.
Takže jakmile začnete trochu přemýšlet, tak najednou pochopíte, že Bible a to všechno co v ní je zaznamenáno, je jenom kolosální a věky přetrvávající manipulace davem. A funguje to opravdu velmi dobře, když až do dnešní doby jsou na světě miliardy lidí, kteří si budou v Bibli číst. I když mnohdy ani nedokáží pochopit její opravdové učení. A já, i když jsem jaksi nevěřící, vůbec nepopírám důležitost obsahu Bible, protože se v ní dají skutečně najít mnohá podobenství, která se mohou aplikovat i na naši dobu. Ale s tímto pochopením se setkávám spíše u nevěřících, protože ti nejsou v zajetí demagogie, jako někteří zarputilí čtenáři Bible a dá se s takovými lidmi docela hezky a dlouze hovořit na téma Bůh a Bible. Nikdo nikoho neodsuzuje ze to, že neumí odříkávat texty i pozpátku. Když je potřeba a neví se přesně psaný text, klidně si ho dokáží najít na internetu a mohou ho rozebírat po stránce filosofické a v klidu. Nikdo se nad nikoho nepovyšuje a dokáže hlavně mít v hlavě i vlastní názor a myšlenku. Není to křiklavý papoušek, co jenom pokřikuje naučená hesla, kterým ještě ke všemu vůbec nerozumí, protože mu nebylo z hůry dáno, aby je dokázal rozšifrovat. A to je na tom celém to nejsmutnější.
Suzy, krásně napsáno.
Vytesat do kamene na věčnou památku. Taktéž by nebylo na škodu to vytisknout a rozdávat VŠEM věřícím.
pro "jedubabicka",
a budou říkat: "Kde je to zaslíbení jeho příchodu? Od té doby, co zesnuli otcové, všechno zůstává tak, jak to je od počátku stvoření. Je jim totiž skryté..." (2.Petra 3:4,5)
Takže i to je prorokováno.
Na anděly se můžete napojit pouze v duchu. Není to vůbec složité, dělám to, kdykoliv se mi zachce a je pravda, že mi vždycky vyhověli. Není k tomu potřeba žádná mimořádná duchovní síla, jde o něco jiného. Ale nemohu Vám bohužel poradit, ani vyzradit jak na to, protože mám obavy, že by to u Vás nefungovalo a Vy byste pak byla zklamaná.
Ale paní "pt" zde "úřaduje". Zajímavý výraz. Právě před dvaceti minutami jsem tento výraz použila já, v souvislosti právě s Vaší otázkou, která byla vznesena vaším synovcem.
Ahoj,ja se zase snazim komunikovat a uzrit duchy prirody,ale zatim jenom komunikuji se svym stromem,ktery mi jiz rekl mnoha poznani.Ono je to tak,jak mi jednou rekl jeden kamen,kdyz jsem u nej prosil o poznani - rekl mi - prijd,az budes cistej.A to je cele,andely muzete samozrejme videt,ale vase cistota by musela byt na velmi vysoke ůrovni,a nemyslete si,ze si reknete,vzdyt ja sem hodna,tak co,ale nejste.Me od andelů prichazi poznani,je to ve forme obrazu,napr. jsem uzrel zlute proudy energie,ktere mi tryskaly z hlavy a z rukou,nebo mi ukazali zlaty chram a dalsi nadhery duchovniho sveta.Uzrit andely,to je ůkol na mnoho zivotu,tak zacnete nejdrive naslouchat stromům,pak uzrete duchy prirody a pomoci nich pak zacnete s andely,oni Vam s tim pomohou.Doporucuji tuto www stranku,kde se dozvite ostatni - esoterikweb.cz/... -.
"vanasi", jste na špatné cestě...Nelze se modlit k nikomu jinému nežli k Bohu, ve jménu Ježíše krista, v Duchu a v pravdě, vše ostatní je uctívání Satana, který se promějuje v anděla svetla...hledejte Boha, dokud se dá nalézt, ať máte podíl na Kristově milosti a nesete ovoce Ducha svatého.
Ovoce Ducha: láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání. Proti takovým není žádný zákon.
Skutky těla jsou zřejmé, jsou to: cizoložstvo, smilstvo, nečistota, bezuzdnost, modloslužba, čarování, nepřátelství, svár, žárlivost, hněvy, soupeření, rozdělení, sekty, závisti, vraždy, opilství, hýření a podobné věci. To vám předpovídám, jak jsem již dříve řekl, že ti, kdo takové věci dělají, neobdrží dědičně Boží království.
"vanasi", to, co provozujete, je modloslužba a je to stejný hřích, jako vraždy a podobnévěci.
To je moje odpověď i pro "růženku".
"jedubabicka", každý má garantovanou svobodnou vůli a ponese za svá rozhodnutí zodpovědnost...
"Mé dítě," řekl Pán ježíš, "Satan používá mnoho prostředků, aby zničil dobré muže a ženy. Pracuje ve dne v noci, aby přiměl lidi k tomu, aby mu sloužili. Pokud se nerozhodneš sloužit Bohu, zvolil sis sloužit ďáblu. Zvol si život a pravda tě osvobodí!"
pt - každý má garantovanou svobodnou vůli a ponese za svá rozhodnutí zodpovědnost
Přesně - proto mě zajímá, proč jej nenechat jít vlastní cestou.
Ad pt - a když to samé udělá náš nebeský Otec, tak je to prý netolerance
Pletete dohromady dvě rozdílné věci - ta "netolerance" se týkala konkrétně vás. Tak se taky zeptám více "polopaticky" - kde berete tu jistotu, že jste oprávněna hovořit Jeho ústy, tedy vytýkat dospělému člověku "špatnou cestu" a hrozit tresty?
"jedubabicka", jak to napsat více polopaticky? Ano, ať se každý rozhodně, pro co chce. Jen cituji slova Pána, který nemá zalíbení v odsouzení hříšného člověka. A pokud někdo neuctívá Boha, propadl Sanovi. Každý si může vybrat, žít s Bohem a mít podíl na životě, nebo žít se Satanem a zvolit si věčné zatracení. Ano, ať si jde každý svobodně svou cestou, ale se všemi následky, které to pro něj bude mít...
zkusím to vysvětlit příkladem, či vypodobněním...
Rodiče mají několik svých dětí, dají jim dobré rady do života, čeho se vyvarovat, dobře je do života zabezpečí, aby se měly dobře, jako jejich rodiče. Pak se některé z dětí začnou kamarádit s nepřítelem rodičů, který ty rodiče pomlouvá a neudělá jim nic dobrého a usiluje jim vše sebrat a jen lže navádí ty děti proti rodičům. Místo, aby děti byli na straně rodičů, bránily je, zastaly se jich, protože mají podíl na všem, co mají i rodiče, jsou to děti a dědicové. Tak se takové děti postaví na stranu nepřítele rodičů a za nějaké výhody, za pozlátko, začnou poslouchat toho nepřítele rodičů a svým rodičům se posmívají a dělají samou špatnost. Co se stane s takovými nevděčnými dětmi? Zpočátku jim rodiče domlouvají, aby se odvrátily od špatného nepřítele, aby otevřely oči a rozpoznali, že jen oni, coby rodiče, to myslí se svými dětmi dobře, že od nepřítele se ničemu dobrého nenaučí, jinak, že je bohužel vydědí, vystěhují a nebudou se k nim znát...A tak mají děti garantovanou svobodnou vůli, buď litovat svého jednání a navrátit se domů, kde jsou jejich milující rodiče, nebo se přidat na stranu nepřítele, který k nim lásku stejně nemá, a nechají se oblbovat nějakými výhodami, uplácením, které se jim zdají momentálně dobré, ale jejichž konec je ztráta rodičů a jejich přízně...A tak je to i s námi lidmi, s lidstvem...
Je zajímavé, když si zde někdo stěžuje, že mu děti doma kradou, fetují s kamarády, opíjejí se a nepracují, aby takové dítě vyhodily z bytu, dokud nepřijdou k rozumu...a když to samé udělá náš nebeský Otec, tak je to prý netolerance...ne, ne, je to jen spravedlnost, která vede k nápravě dokud je čas, čas, který Bůh lidstvu a Satanovi vyměřil...
"jedubabička", protože Ježíš řekl, budete mými následovníky, takže jen cituju slova Pána Ježíše, kterému věřím, on sám říká "...já jsem ta cesta, pravda a život..." a tak jdu po cestě pravdy k životu, a může jít každý, pokud se tak rozhodne...jen by mně bylo velice líto, kdyby lidé se rozhodli jinak, ale je to každého volba...
»A pokud někdo neuctívá Boha, propadl Sanovi. Každý si může vybrat, žít s Bohem a mít podíl na životě, nebo žít se Satanem a zvolit si věčné zatracení.« To mi zní jako demagogie.
Ne, každý, kdo neuctívá Boha, propadl Satanovi (těch "propadlých" je podle mne mizivé procento). A člověk by si – podle toho, co jsem četla – neměl osobovat, co mu nenáleží → soudit druhé...
(Pro jistotu: Porozuměla jsem tomu, co jste napsala.)
"ivzez", je jedno, co o tom soudíte Vy...podstatné je, co o tom soudí Bůh...a je na Vašem svědomí a vědomí, jak se k tomu postavíte, budete bez výmluvy...není žádná střední cesta...nelze sloužit dvěma pánům, nelze sedět na dvou židlích...napsala jsem "jedubabičce", ještě doplnění, jako vypodobnění a na konec jsem napsala ze života, mnohých, kteří se zde ptají, co se svými dětmi, kteří se dali na hazard, krádeže a těm podobné věci... tady to vidí většina hned, říká vystěhovat, vydědit, ale v případě Boha to nejsou schopni vidět...s tím nic nenadělám...každý strůjcem svého ne/žití...
Na vaše doplnění jsem reagovala, možná jste to přehlédla, tak opakuji:
Ad pt - a když to samé udělá náš nebeský Otec, tak je to prý netolerance
Pletete dohromady dvě rozdílné věci - ta "netolerance" se týkala konkrétně vás. Tak se taky zeptám více "polopaticky" - kde berete tu jistotu, že jste oprávněna hovořit Jeho ústy, tedy vytýkat dospělému člověku "špatnou cestu" a hrozit tresty?
pt - takže jen cituju slova Pána Ježíše
Ne, necitujete - vy píšete "vanasi", jste na špatné cestě..." a "vanasi", to, co provozujete, je modloslužba a je to stejný hřích, jako vraždy a podobnévěci" - takže váš výrok "nejde říci, že já jsem netolerantní, protože já chci být v souladu s Bohem, tudíž i Boží rozhodnutí máte za netolerantní.." je nepravdivý.
"jedubabička", to nejde říci, že já jsem netolerantní oproti Bohu, protože já chci být v souladu s Bohem, tudíž i Boží rozhodnutí máte za netolerantní...
Vždy cituju Boží slovo, vždy...
Hospodin vám posílal všechny své otroky proroky, stále znovu je posílal, ale neposlouchali jste a nenakláněli jste ucho, abyste slyšeli. Říkali: Odvraťte se každý od své zlé cesty a od svých zvrácených činů... Nechoďte za jinými bohy, abyste jim sloužili a klaněli se jim. Nezlobte mě dílem svých rukou, a neudělám vám nic zlého. (Jeremiáš 25 k.)
Když řeknu o ničemovi: Ničemo, jistě zemřeš, a ty bys nepromluvil, abys ničemu varoval před jeho cestou, onen ničema zemře pro svou zvrácenost, ale jeho krev vyhledám z tvé ruky...Pokud bys však ty ničemu varoval před jeho cestou, aby se od ní odvrátil, ale on by se od své cesty neodvrátil, zemře pro svou zvrácenost, zatímco ty jsi vysvobodil svou duši...Když se spravedlivý odvrátí od své spravedlnosti a bude páchat špatnost, zemře pro ni. Když se však ničema odvrátí od své ničemnosti a bude konat právo a spravedlnost, on díky tomu bude žít. (Ezechiel 33 k.)
Tehdy Ježíš řekl svým učedníkům: "Chce-li kdo jít za mnou, ať zapře sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mne. Neboť kdo by chtěl svou duši zachránit, zahubí ji; kdo by však svou duši zahubil kvůli mně, nalezne ji. Vždyť co člověku prospěje, získá-li celý svět, ale uškodí své duši? Anebo co dá člověk výměnou za svou duši? Syn člověka má přijít v slávě svého Otce se svými anděly, a tehdy odplatí každému podle jeho jednání. (Matouš 16 k.)
Je třeba si číst Bibli, abyste věděla, že cituji Boží slova...
Právě, že je podstatné, co o tom soudí Bůh, nikoliv věřícím duchovní, ... Ani Vy nemáte právo kohokoliv soudit → a nejen proto, že to "zavání" pýchou. Bůh moc dobře vidí do všech srdcí, ví, co je (ne)upřímné...
Pt, Vy máte velké znalosti a vědomosti. Ale nemáte právo nikomu sdělovat, co si Bůh přeje. Toto právo ostatně nemá ani papež, ani představitelé jiných církví. Nikdo nemá právo se stavět (vnucovat) mezi člověka a Boha.
Oprava překlepu: ..., nikoliv věřící, duchovní, ...
PS:
Jak poznat, čí interpretace je ta "správná"? Nijak → poznání musí každý najít v sobě.
"ivzez", to jste na velkém omylu. Naopak, já činím jen Boží vůli, nikoho nesoudím, ale poukazuju na nesprávné jednání, aby člověk poznal Boží vůli a došel spasení a ne zatracení, každého odsoudí jeho vlastní svědomí, dělám to tak, jak to chce Pán Ježíš:
"Ježíš přistoupil a promluvil k nim: "Byla mi dána veškerá pravomoc na nebi i na zemi. Jděte tedy a čiňte učedníky ze všech národů, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha Svatého a učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všechny dny až do skonání tohoto věku. Amen. " (Mat. 28 k.)
Ale Vy tvrdíte jen své domněnky, protože jste Bibli nečetla. Tam se dozvíte ne jen dějiny od počátku tvoření, ale také se seznámíte se všemi proroky a jejich proroctvím a hlavně budete vědět, jaká je Boží vůle.
pt - Je třeba si číst Bibli, abyste věděla, že cituji Boží slova... já činím jen Boží vůli
Je rozdíl mezi citací a interpretací - a pamatujte, že i pýcha je smrtelný hřích.
"jedubabicka", já cituji z Božího slova, stačí Vám, jen si to vyhledat a přečíst a přesvědčíte se sama. Ono je lehčí druhého pomluvit a lhát. Já vím dobře, co je pýcha, v Bibli je psáno, že "...Bůh se pyšným protiví, ale pokorným dává milost..." (Jakub 4:6)
"Pokořte se tedy pod mocnou Boží ruku, aby vás povýšil v příhodný čas" (1.Petra 5:6)
Myslím, že jsem Vám tady na oponentní příspěvky napsala dost. Pokud chcete něco víc vědět, víte, kde máte hledat, záleží na postoji srdce každého člověka...
Přijde mně, že ani nečtete to, co sem z Božího slova dávám ke čtení...a proto píšete, co píšete...
Pt, zahráváte si s ohněm. Jak si právě Vy můžete dovolit citovat verše o pokoře, když Vám pokora nic neříká?
"ivzez", i Pánu Ježíši říkali, že se rouhá Bohu a vidíte, byl to Boží syn a přesto Volali "ukřižuj ho, ukřižuj ho..." Já dělám jen to, co přikázal Pán Ježíš, jen proto, aby lidé došli poznání PRAVDY, která je v Kristu a nemuseli dojít zatracení...
"jedubabicka", přesně jste to napsala, vidíte v mém oku třísku, ale ve svém oku trám nevidíte..."...já sděluji Boží Pravdy, ale Vám je to trnem v oku a soudíte podle sebe, podle svého srdce. Já jsem poukázala "vanesi" na její modloslužbu, která by ji přivedla do záhuby, neříkám jí nic jiného, jen aby to nedělala, protože je to špatné v Božích očích, že je na špatné cestě...ale všechno překroutíte a víte to moc dobře...satan je lhář a od počátku v pravdě nestál...
pt - nejlepší obrana je útok, že? Jenomže tahle vaše hra je poněkud jednostranná a mě už nebaví. Tak zas někdy...
"jedubabicka", to není hra, tady jde o lidské životy...jde o volbu mezi životem a smrtí "...Zvol si život, abys zůstal naživu ty i tvé potomstvo, a miluj, svého Boha, jej poslouchej a přilni k němu...", říká Písmo.
Pt, nesdělujete Boží pravdy, Bůh Vás žádným sdělováním nepověřil. Sdělujete pouze to, co za Boží pravdy považujete Vy. Modloslužba je podle mne to, co zde děláte Vy.
Nemáte právo soudit Vanessi. Měla byste prohlédnout, zaslepenost a pýcha nejsou dobré pro Vás ani pro jiné.
"ivzez", pozor na slova, aby to nebylo považováno za rouhání proti Bohu"...a to myslím vážně...já cituji z Písma svatého, které je slovo Boží...
Nevynesla jsem nad "vanesi" žádný soud, to je obrovská, satanská lež, píšu jí, že je na špatné cestě a obracet se k andělům a ne k Bohu, že je modlusžba...
Pán Ježíš, pověřil všechny své následovníky, aby lidem sdělovali Boží pravdy, to už jsem dnes citovala z Písma, jen si to přečtěte...
Dobře víte, že sděluji pravdy z písma...jen nejste to ochotna přijmout...a to je mně vážně líto...ale zatím je stále čas ke změně...hledejte Boha, dokud se dá najít...
ještě jednou:
"Ježíš přistoupil a promluvil k nim: "Byla mi dána veškerá pravomoc na nebi i na zemi. Jděte tedy a čiňte učedníky ze všech národů, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha Svatého a učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všechny dny až do skonání tohoto věku. Amen. " (Mat. 28 k.)
Pt, je velký rozdíl mezi citací Bible, kterou mimochodem napsali lidé, a "sdělováním Boží pravdy". Nejste nositelem Božích pravd. Ještě jednou: "Nesdělujete pravdy z Písma", ale cituje to, co napsali lidé.
Neměla byste být tak sebestředná. Už Vás tu (míním v poradně, ve starších otázkách) více lidí upozorňovalo na pýchu a nedostatek pokory.
Pt, nejsem sama, kdo si všímá Vaší pýchy. Znát ani (pře)číst Bibli není žádná zásluha, znám spoustu lidí, kteří i bez její znalosti žijí hohabojněji než její "znalci".
Škoda, že si neuvědomujete, že škodíte nejen Bohu a věřícím, ale i sama sobě. Citace biblických veršů sama o sobě nic neznamená a spojena s pýchou, bez pokory je prázdná.
Přeji Vám, abyste prohlédla. Láska k Bohu musí být v srdci. Neoprojevuje se útoky na lidi jiného smýšlení.
"ivzez", to je svatá pravda, že citace veršů sama o sobě nic neznamená, ale nyní odsuzujete Vy mně, aniž byste znala postoj mého srdce. Ano láska musí být v srdci, ale podle poznání pravdy...Lidé mají různé lásky, ke svému domu, k autu, k pozemku, k titulu, k penězům, ke slávě...
Láska k Bohu je něco jiného, znamená to, poznat Boží vůli a také se jí řídit, jak jen to v naší nedokonalosti jde...Pokud někdo nezná Boží vůli, jak se jí může řídit? Pokud by stačilo jen svědomí, nedostali bychom Boží psané slovo, kde je zjevena jeho vůle...nežijeme v době Abrahama, ale holt v dnešní době...
Můžete Bibli číst a hledat vztah k Bohu a poznat jeho zaslíbení, které dává lidem...stojí to jen trochu úsilí, ale na konci je koruna života...
Když apoštol Petr, nechtěl aby šel Ježíš do Jeruzaléma, že ho chtějí zabít, ostře se ohradil a řekl mu, že z něj mluví ďábel...asi vůbec nerozumíte, co chci sdělit a vysvětlujete si to podle sebe...a soudíte podle sebe...
Srdce jste nám "předložila na talíři"... a vězte, že je stejně jako Vaši zaslepenost a pýchu vidí i Bůh, jehož se tak dovoláváte.
Člověk by si neměl osobovat, co náleží Bohu. Domníváte se, že jste poznala Boží vůli a že se jí řídíte? Pak byste neměla soudit jiné. Bůh Vám toto právo nedal.
(Už se mi nějakou dobu zdálo, že to u Vás s vírou není "úplně košer", ale pořád jsem doufala, že se mýlím... Ani ta slova o "naší nedokonalosti" bohužel neznějí upřímně.)
A to je přesně to, co chtěla "růža" vyprokovat a já jsem sama čekala, kdy se to stane a nemýlila jsem se. Jsem přesvědčená, že má "růža" paní Pt někde u..., ale moc dobře ví, že u tété osoby stačí nahodit udičku a dočká se zábavy. A stalo se. Nemohu než souhlasit s připomínkama jak Ivzes a také jedubabičky. Jedubabička to vzdala, protože ji unavila diskuze s člověkem, který je čím dál tím víc "zabejčený" v té své Bibli a který vůbec nevidí své vlastní a obrovské nedostatky. Kdyby opravdu Bůh existoval, tak by jí musel seslat toho anděla s hořícím mečem a na místě ji strestat za nehorázně nabubřelou pýchu a neoprávněné přisvojování si práva, soudit druhé. Tohle přesně paní "pt" napsala ve své odpovědi "vanasi". To, co provozujete, je modloslužba a je to stejný hřích, jako vraždy a podobné věci. Co to má znamenat? Je přece jasné, že píše té ubohé Vanasi, že se doupouští hříchu srovnatelného s vraždou. Jenomže ta Pt, už si vůbec neuvědomuje hranice svých vyjádření. Myslím si, že je to s ní čím dál horší a že už asi začala z toho čtení Bible ztrácet rozum.Ivzes, kdysi jste mi nevěřila, ale hořela byste na hranici spolu s "jedubabičkou". Já bych ale šla jako první. Už dávno před vámi. Paní "pt" má duši inkvizotora.
Jj, je možné, že Růžence šlo o vyprovokování výměny názorů. Ale abych pravdu řekla, příliš mi to nevadí, protože mi ta výměna leccos odkryla ...
Suzymon, jasně, že bychom na hranici shořely všechny tři. Ale předešli by nás ti, kdo si osobují šířit Boží pravdy a "hovořit Božím jménem" (k tomu je oprávněn pouze Bůh).
"ivzez", ještě jednou jsem dám, co je napsáno v Bibli Galatským 5. kapitola:
Ovoce Ducha: láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání. Proti takovým není žádný zákon.
Skutky těla jsou zřejmé, jsou to: cizoložstvo, smilstvo, nečistota, bezuzdnost, modloslužba, čarování, nepřátelství, svár, žárlivost, hněvy, soupeření, rozdělení, sekty, závisti, vraždy, opilství, hýření a podobné věci. To vám předpovídám, jak jsem již dříve řekl, že ti, kdo takové věci dělají, neobdrží dědičně Boží království.
Takže je jasně napsáno, že modloslužba, vražda ...je na jedné rovině před Bohem...
Kdybyste si četla moje komentáře, nepsala byste nesmysly, mám Vás za vzdělanou ženu, tak by Vám neměl utíkat smysl...chci věřit, že to neděláte schválně...
"Neboť Boží slovo je živé, činné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až do rozdělení duše a ducha, kloubů a morku a je schopné rozsoudit myšlenky a postoje srdce. A žádné stvoření není před ním skryté; před očima toho, jemuž se budeme zodpovídat, je vše nahé a odkryté." (Židům 4:12)... a vidím, že to působí i na Vás a to mocně...
Ne, Pt, pořád to nechápete: to lidé napsali, že ... si je rovno před Bohem. Nechápete ani, že Vás Bůh nepověřil, abyste soudila jiné lidi, nebo abyste určovala, co je/není modloslužba.
Vaše příspěvky v tomto vláknu na mne působí neuvěřitelně pyšně, povýšenecky a pohrdavě → ani na to nemáte právo. To, co jste nazvala nesmysly, jste tak nazvala nejspíš jen proto, že tomu nechcete rozumět.
Sedm hlavních hříchů (papež Řehoř I.): na prvních dvou místech pýcha a závist následovány smistvem, hněvem, obžerstvím nenávistí a leností.
Opravdu byste měla lépe vážit svá slova a zamyslet se nad svám jednáním a vystupováním.
Nejste neomylná a i kdybyste uměla Bibli nazpaměť i pozpátku → lepšího člověka to z Vás neudělá. Nenasloucháte lidem, nevnímáte je, nezajímají Vás, pořád dokola citujete Bibli, ... Pozor hlavně na tu pýchu → nikdo není nadřazen druhým.
"ivzez", mně je ale úplně jedno, co říká papež. Pro mně je směrodatné, co říká Boží slovo. A to že Bibli psali lidé je jasné, ale sami poznamenali, že psali pod inspirací. Já nikoho nesoudím, cituji slova z Bible a to je rozdíl, jen to překrucujute. Bůh určuje, co je modloslužba, ne já, já to jen předala dál, aby člověk došel spásy a ne zatracení...
Nemáte proti mně nic, na co byste mně chtěla nachytat a jen soudíte podle sebe.
Já věřím v Boha, věřím, že Bible je psaná pod Boží inspirací, věřím, že Kristus zemřel a vstal z mrtvých, aby nás spasil, pokud se budeme řídit jeho příkladem a tím, co nás učil. Že to řeknu dalším lidem, aby nebyli v nevědomosti a nemuseli dojít zatracení, ale získali život.
Víc jasně to napsat nelze. To, že to nejste zatím schopna přijmout, za to nemůžu, ale moc bych Vám to přála a nejen Vám, protože jde o lidské životy...
Ne, Pt, nesoudím podle sebe → jenom reaguji na Vaše projevy pýchy a ja výstižně uvedla Suzymon "zabejčenosti". Škoda, že nejste schopna nadhledu.
"Der Klügere gibt nach" → Znáte? Pěkný den!
"ivzez", to co píše "suzymon", od jisté doby nečtu a myslím si o ní své, protože, co mně psávala před lety do vnitřní pošty bylo velice, velice nepěkné, spíše bych řekla až sprosté...
Jen k tomu, kdo psal Bibli:
"Veškeré Písmo je vdechnuté Bohem a je užitečné k učení, k usvědčování, k napravování, k výchově ve spravedlnosti, aby Boží člověk byl takový, jaký má být, důkladně vystrojený ke každému dobrému skutku." - (2. Tim.3:16,17)
"Neboť proroctví nikdy nebylo proneseno z lidské vůle, nýbrž unášeni Duchem Svatým mluvili lidé poslaní od Boha." (2. Petra 1:21)
Nemáte pravdu, lidské tvrzení, že Písmo je vdechnuté Bohem, je pouze lidské tvrzení. Neměla byste věřit všemu, co kde přečtete, měla byste používat svůj rozum. K tomu Vám jej Bůh dal.
Děláte chybu, že příspěvky Suzy nečtete. Neděláte dobře ani citacemi cizích textů. Bůh se projevuje sám a Vaši "pomoc" k tomu nepotřebuje. (((–:
"ivzez", lidské tvrzení máte Vy, a myslíte si, že je neomylné. Spoléhat se pouze na rozum je krátkozraké, jelikož náš rozum nedokáže pochopit všechno, důležitý je postoj srdce. S použitím jen čistého rozumu se člověk stává tvrdým a neoblomným, tam kde je srdce je také cit, ale dělejte, jak je Vám blízké a přirozené, buď jednáte tvrdě nebo s citem. Dělám dobře, že nečtu nic od "suzymon", jelikož jsem si toho od ní přečetla už hodně a nebylo mně to k ničemu, jen samé nepěkné věci. Pokud jste našla spřízněné duše, s kterými jste na jedné vlně a myslíte si, že jste nejlepší, nejrozumnější, je to vaše věc, vaše rozhodnutí, ale také zodpovědnost...Přečtěte si Vy sama, co jste mně v tomto vlákně psala, kolikrát jste pravdu obrátila v lež, kolik odsouzení se mně dostalo, ale vím, že to děláte ve své nevědomosti a nevidíte to a vím, že i lidé s takovým postojem se mohou změnit, když se setkají s Kristem, moc bych Vám to přála...zájem se něco dozvědět z Písma zatím moc nemáte a o hádky nestojím...
Ne, Pt, já si na rozdíl od Vás nemyslím, že jsem neomylná. Vím, že Bibli napsali lidé a vím, že Bůh je ani Vás ničím nepověřil.
Chcete mít poslední slovo? Nebo neumíte přiznat chybu?
PS: Moudrost se projevuje mj. tím, že nikoho nepodceňujeme.
Ne "ivzez", já se vždy odvolávám na Bibli, ale Vy na svůj rozum, jako když jste neomylná. A v tom je mezi námi rozdíl. Bůh není chybující, nelze tedy přiznat chybu Bohu.
A tou moudrostí se řiďte, neboť pro mou víru se mně dostalo již mnoho ponížení...
Když vidím, co tady kdo píše - a že má pravděpodobně volební právo, tak si říkám, že ty volby dopadají ještě mnohem lépe, než by mohly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.