Nejste přihlášen/a.
Při úklidu šuplíku jsem narazil na pozoruhodný skládací předmět po babičce (minimálně 80 let starý). Co to je?
(Přiznám se, že to vím, i když jsem se to dozvěděl teprve relativně nedávno )
Ano, lupa to je, ovšem není ani filatelistická, ani na čtení, ani na zvětšení čehokoliv. Je to přísně jednoúčelová lupa (samozřejmě, že se dá použít i na něco jiného). Doplním, že ten čtvercový výřez má přesně 1 x 1 cm.
Dobrý den, není to pomůcka (lupa) pro lepší čtení dalšího dělení na nějakém přesném měřítku? Zdravím!
Možná je to pro spočítání něčeho malého (teček, bodů, uzlíků) na 1 cm2.
magdon - a ten 1 cm2 má nějaký význam nebo je to rozměr náhodný? Tedy, pokud to víte. Díky.
Ačkoliv je to nejspíš ta tkalcovská lupa, Google mi našel něco ještě zajímavějšího: " Shindler Carat Es/..." - upravenou tkalcovskou lupu se speciální stupnicí, na které lze odhadnout hmotnost drahokamu bez jeho vážení (které např. u hotového šperku může být nepraktické/nemožné).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.