Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rasa partnera

Od: rtenka odpovědí: 23 změna:

Takže. Napíšu to v rychlosti.

Dva a půl roku jsem pracovala v americe v jedné firmě. Začala jsem chodit s jedním mužem, který je ale černý. Mně to samozřejmě nevadí, ale tatínek a hlavně děda si nepřeje mít "tmavýho" v rodině. Teď se jenom bojím přiznat rodině, že mám černého přítele. Nechci mít žádné nepokoje v rodině jenom kvůli tomuhle.

Vám by vadilo, kdyby se váš/vaše dcera/syn přivezli domů černoha/černošku?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxl
hodnocení

4x

Mě určitě ano. Podívej se na ten odkaz a pouvažuj.

I kdyz misenky a mulatky jsou krasne:)

culdabulda1*

- no ale on má pravdu ! - to jenom běloši se za svou rasu stydí.

Ale na druhou stranu je zase fakt, že míšenci bývají pěkní, jak říká "lego".

hodnocení

3x
Já mám v tomdle jasno akorát přemejšlim jak to napsat slušně
Mě by to víc jak vadilo

pohanka*
hodnocení

3x

,,...přivezli domů...,,?

Nejdříve jste se měla domluvit s přítelem, kde budete žít. Jestli tam v USA, potom vykonáte zdvořilostní návštěvu tady v rodině a opět odjedete žít svůj život za velkou louží. Názory rodiny, jak negativní, neutrální, pozitivní budou pro Vás nesměrodatné. Zachováte se podle své povahy. Buďto již sem nepřijedete, nebo budete občas létat na návštěvy v období svátků, dovolených apod.

Pokud nastane varianta, že přítel bude chtít s Vámi ostat zde v České republice, tak by bylo dobré zůstat zde na delší dobu, aby se seznámil s naší republikou, lidmi, způsobem života. Též by se již měl začít učit Váš rodný jazyk, tedy češtinu.

Na tom bych trvala. Též vyřešit zaměstnání a poohlédnout se po svém bydlení. Smíšené vztahy jsou po celém světě, nebudete výjimkou.

Jak zareaguje Vaše rodina je sice důležité, ale ne to hlavní, Vy si musíte vybudovat svůj život.

Též určitě navštivte nejbližší rodinu svého vyvoleného. Ale asi jste se již poznali a nebude zde problém, když se ptáte pouze na názory zde u nás.

Já osobně vidím problém kulturní a náboženský. Pokud je vše v rovnováze, vše je čitelné, žádné tajnosti, tak bych dala požehnání. Ale nejdříve umět jazyk, být zaměstnáni, pořídit si byt-bydlení, svatbu, děti.

Není to o barvě pleti, ale o způsobu života přítele a způsobu života jeho rodiny.

Není to o barvě pleti, ale o způsobu života přítele a způsobu života jeho rodiny.

Přesně tak. Z toho vyplývá, že na barvě pleti mojí budoucí snachy by mi nezáleželo. Záleželo by mi na tom, aby to nebyla (zjednodušeně řečeno) blbka, a to je vlastnost, která s barvou pleti nesouvisí.

Těm, co by tmavého partnera nechtěli: jezdíte v létě k vodě a opalujete se, abyste byli tmavší? *frajer*

hodnocení

3x

Mě by to nevadilo, kdyby si jednou můj syn a dcera přivedli třeba černocha nebo černošku, vietnamku apod. Pokud by byl slušný člověk, tak OK. Jediné, co bych hodně těžko skousával je, kdyby si moje děti za životního partnera přivedli muslima...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, no, proti předsudkům v rodině toho asi mnoho neuděláte. Spíše řešte, jak moc je to vztah pro Vás důležitý, jestli má budoucnost a jestli je nutné vůbec o tom "problému" rodinu nyní informovat. A dejte si pozor na otěhotnění - pak už budete muset s pravdou ven. Zdravím!

iz*
hodnocení

1x

Nevím, k čemu Vám budou názory neznámých lidí z internetu, podle mne by Vám nepomohly ani názory známých osobností.

Jde přece o Vaši rodinu a o názory Vašich příbuzných. Jedině Vy víte, co na ně působí a čím/jak máte argumentovat.

len*
hodnocení

1x

To video je výborné a výmluvné.

Teď jeden příklad z praxe. Mám známou, která byla podobně blbá jako mnoho jiných mladých, z toho úžasného, svobodného, demokratického, západního světa, a jela pracovat do USA, kde se ( neptejte se mě, jak je to možné, nechápu to ) zabouchla do nějakého černocha. Byl celkem bohatý a udělal jí postupně dvě děti. Před několika lety se mu však milá zlatá nějak znudila... detaily neznám. Dotyčná se nakonec i s dětmi vrátila do ČR. Dalšího muže už si nenašla, papírově rozvedená dodnes není, zato má doma dva nezvladatelné polohnědé kudrnáče, na které jí "manžel"prý občas něco pošle, a oči pro pláč... Chcete být další taková?

V neposlední řadě se jedná o problém reálně hořící informační války a globální manipulace, kdy je "normálnost"toho míšení podsouvána mladým jako normální ( viz také : zvedavec.org/... )

a oči pro pláč...

A v cem by byl rozdil, kdyby neslo o cernocha?

Ze by misto dvou nezvladatelnych polohnedych kudrnacu mela dva disciplinovane arijce?

Nejak mi nedochazi pointa te tve love story.

lidus*
hodnocení

1x

Rasista nejsem ale ano, vadilo by mi mít takového zetě. Nejde o barvu pleti, prostě vadila by mi ta jiná rasa, jiná mentalita...Ovšem jak znám svoji dceru byl by ji můj názor fuk a já bych si holt zvykla, že nemám vnučky modrooké blondýnky.

euphoria
hodnocení

1x
Samozřejmě dělejte, co cítíte Vy a ne otec či někdo jiný. Tento názor otce či dědy je pro mnoho Čechů stejný, a je to jen dobře. Ti starší jsou totiž ti, kteří jsou zvyklí zachovat svou identitu a všeobecně je tohle dobrý přístup. Taky bych nechtěla, aby mé vnouče bylo jiné barvy a původu, než je celá naše rodina. Hold je to v lidech.

hodnocení

0x

Vadej jim vsichni tmavy nebo jenom cikani?

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. K čemu vám bude vědět, jaké jsou názory cizích lidí na jiné rasy, když se s tímto problémem bude muset vyrovnat vaše vlastní rodina. Pokud budete žít s přítelem v USA, tak snad vám může být celkem jedno, co na to říká otec či děda. Stejně se s nimi moc stýkat nebudete. Vzhledem k tomu, že mám své děti ráda, pravděpodobně bych akceptovala i výběr jejich životních partnerů, protože se s tím velice nedá nic dělat. Láska je láska a je slepá. Rozhodně bych netoužila se s dětmi rozhádat nebo se ve zlém rozejít. A byla bych jim po ruce - pro radu, pro útěchu, pro cokoliv.

hodnocení

0x

Vyslechněte si na Youtube "Rozhovor s Išou", 1. díl ze čtyř. Svůj k svému.

liska*
hodnocení

0x

Tak jim nejdříve pusťte starý známý film "Hádej, kdo příjde na večeři?" Tam dívka taky přivedla domů černocha.

hodnocení

0x

Tak to ho asi moc milovat nebudete, když by Vám vadily nepokoje v rodině. Kdo miluje, jde "přes mrtvoly". Obrazně řečeno, samozřejmě. Dost mne zaráží ten výraz "jenom kvůli tomuhle". A hlavně to slovo "jenom". Přijde mi, že te člověk není pro Vás vůbec důležitý, když se oněm vyjadřujete způsobem, jako kdyby to byla nějaká věc.

A z toho videa je zřejmé, kdo má problém. A není to ten běloch, ale právě ten černoch. To on neustále vzrušeně argumentuje, jak jemu to nevadí a přesvědčuje toho druhého, jak je on spokojený. Kdyby to byla pravda, tak v klidu odpovídá a nerozčiluje se u toho a nenaléhá tolik. Že je chytrý a umí mluvit, to je jasné. Ale kdyby mu to opravdu nevadilo, tak by byl nad věcí a hovořil by klidně. A to se teda o něm rozhodně říci nedá. Ale dá se to říci o tom bělochovi.

Já se teda za celý život nesetkala s jediným bělochem, kterému by vadila barva jeho pleti. Ale ti, co běloši nebyli, problém teda měli. A měli ho i mezi sebou. Což je největší paradox. Já osobně proti černochům, nebo jiným národnostem odlišné barvy pleti, vůbec nic nemám. Ale že by se mi nějak extra líbili, to teda ne. Ale kdybych se zamilovala, tak bych toho člověka určitě milovala z takových důvodů, které by barva jeho pleti, nemohla nijak ovlivnit.

pohanka*

V létě jsem zamyslela - my se sluníme, abychom chytili barvu, jezdíme k moři, aby opálení bylo co nejvýraznější. Je to ale i zdravé, není to proto, že bychom se chtěli rovnat, nebo být podobni černochům.

Tmaví lidé si naopak drasticky vybělují kůži, narovnávají kudrnaté vlasy, zploštělé nosy nechávají operativně zúžit. Když si porovnáme herečky, zpěváky apod. z dob mládí, vidíme na fotkách ze současné doby mnohé rozdíly. Velmi markantní to bylo u zpěváka M. Jaksona a též u jeho sestry. Stačí zkouknout jak vypadal Michael v The Jakson 5.

pt®
hodnocení

0x

"rtenka", myslela jste na společné děti? Myslím, že tam byste měla obrátit svou pozornost. Jak by je přijali ostatní děti? Kde byste společně žili? Jak byste snášela, kdyby se děti posmívaly vašim dětem? Neboť děti jsou malé a nechápou o co jde a dokáží být hodně úpřímné ve své dětské naivitě a každou odlišnost nemusí vždy přijmout...Kdyby výhledově došlo například k rozvodu, jak byste zvládla být s dětmi sama, nebo, jak byste si hledala partnera, nebo, jak byste se dohodli na společné výchově, kdyby se ex odstěhoval do své domoviny? Ono by toho bylo asi vícero a nejlépe by Vám poradila některá žena, která podobné manželství a založení rodiny absolvovala, popřípadě i rozchod a tak dále...Možná ve velkém městě by se odlišnost ztratila, ale v malém městě tolik ne...nevím, jak jinak Vám odpovědět, třeba, by to bylo vše bez problémů a v pohodě. Ale myslím si, že každý vztah, který jde do manželství je, jako los do loterie a výhru Vám nikdo nezaručí...

rv*
hodnocení

0x

Koukal bych se rychle odmilovat. A nemusí to být kvůli rasismu, ale pokud chcete v budoucnu žít v Česku, kde je černochů jak šafránu, tak budete stále centrem pozornosti a váš život pak nebude obyčejný, normální.

hodnocení

0x

Je to sázka do loterie. Míšenci mohou být v mládí pohlední i dobrých vlastností. U některých se však sejdou geny špatných vlastností obou ras a výsledkem je pěkný zločinec.

hodnocení

0x

Nesměla by to být opravdová černoška, spíš taková dohněda a sexy. Pak by mi bylo vcelku jedno co si o mě ostatně myslí, ale zase když bych s ní někam, vylezl a všeci se po ní otáčeli, tak to by mi příjemný nebylo. No, asi bych to nakonec vyřešil burkou na veřejnosti *smich*

Jo a co se týče rady pro tebe. Udělej si s ním dítě a ukaž nejdříve to dítě rodičům, děti jsou roztomilé ať jsou bílé nebo černé. A zbytek pochopí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]