Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Poslední dobou vidím páníčky chodit se svými pejsky do samoobsluhy nebo do restaurací. Je tam pečivo, jídlo atd. Myslíte, že je to v pořádku? Dřív se to nesmělo. Nyní může? Děkuji za názory.
Správně by neměli - ovšem dnes je tak pošahaná doba, že za chvíli se budou vodit do obchodů i koně. Prostě dnes už jsou meze chování úplně jinde, než byly kdysi a jen otázka času, kdy bude normální močit a kálet na veřejnosti v rámci zachování svobody jednotlivce.
Nedávno jsem byla ve velké samoobsluze a byli tam dva bezdomovci tak zasr..., že se to nedá jinak napsat a vybírali si pečivo, všimla jsem si, že každý jeden rohlík. Nejsem pro to, aby se do potravin vodila jakákoliv zvířata, ale po tomto / a nebyl to první podobný zážitek / , jsem svůj postoj přehodnotila. Většina psů, které páníček nemá před obchodem kde uvázat, žije v bytě, jsou očkovaní, odčervení apod, , protože hodně jich často vleze do postele / vlastní zkušenost / , Jsou daleko čistší než mnoho lidí,které potkáváme a kteří např. na ulici flusají, vykonávají potřebu - to pak uschne,vítr to zvíří a všichni to dýcháme- nesnáším! Děti upadnou a dostanou do ruky rohlík. Většina psů nemoci nepřenáší, ale do prodejny mého nevodím.
Ještě k tomu močení a kálení na ulici - podívejte se a čichněte u hospod, hnus a to psi nedělají ! navíc jsem taky viděla mladého muže, vyšel z prodejny, rozepnul poklopec a veřejně si ulevil - beze studu . Tohle ženská udělá opravdu vyjímečně- neviděla jsem, ale chlapi běžně.
Aby se kůň neurazil, že čeká venku, půjde taky koukat na zboží a vybírat si, co by se mu hodilo
. A zacvaká to páníček.
Záleží to na majiteli. Spousta kaváren, restaurací a hotelů je označena dog free. V sámoškách je to zakázané, občas tam vezmu malého psa v zavřené tašce, některým to nevadí, jiným ano.Velmi zajímavé je, že to nevadí většině restauračních zařízení, kde mají rozhodně jídlu blíž než v té sámošce.
Zatím co lidé nemoci určitě nepřenášejí... proto je právě nyní chřipková epidemie. Zatracený čoklové!
V mekáči a v obchodním centru nahoře, kde se jí, byl vlčák. Když jsem to viděla, tak jsem myslela, že to snad není možné. Taky může přenášet nemoce. Vždyť je to zvíře. Někteří psi slintají.
Pes se smí v restauraci nebo hospodě nacházet v odbytné části - to je část, kde se nachází hosté. Psovi nesmí být dovolen vstup do kuchyně (tato část se nazývá zázemí), za to může majitel dostat pokutu od hygienické kontroly. Pobyt psa v odbytné části restaurace není přestupkem, a provozovateli za to nehrozí pokuta. Je proto jen na rozhodnutí majitele, zda povolí vstup hosta i s jeho psem.
Pro prodejny potravin platí zákaz s výjimkou - viz vyhl. č. 347/2002 Sb., § 10
(5) Vstup vodícího psa doprovázejícího nevidomou osobu a asistenčního psa doprovázejícího osobu s těžkým zdravotním postižením do prodejního prostoru se povoluje. Přítomnost jiných zvířat se zakazuje.
Cedulky na dveřích většinou mluví jasně. Pokud vím, zákon to nezakazuje, pouze majitelé. Proto to někde lze a jinde ne. M.
Jednou tam byl bezdomovec se dvěma psy a pečivo měli vysypané až dolů, kam pes dosáhne. To přejde chuť tam kupovat pečivo. Může být olízané, očurané.
Rozhodně nejsem žádný pošahaný čoklista, co si myslí, že jeho pes má víc práv než ostatní lidi. Psa jsem nikdy neměla a mít nebudu, nejsou moje krevní skupina. Ale od zvířete a speciálně psa jsem nikdy žádnou nemoc nechytla. Zato od lidí, tedy stejného druhu, jsem už chytla nemocí... A pes mi taky obvykle neohmatá housku v obchodě, což některé dámičky dělají s oblibou, jako by netušily, že když sáhnou na pečivo holou rukou, tak si ho také mají vzít.
A víte že před asi tak 100lety bylo ostudou jít se psem po ulici? Jo časy se mění.
Také chodím ven se psem a také ho nechávám uvázaného venku u obchodu. Nikdy bych si nedovolila vzít ho dovnitř. Nejde o nemoci, jde o snahu psa neustále něco očůrávat. Jo, já vím, Můžu to u psa ohlídat... Jenže mně stačí vyjít ráno ze dveří bytovky a kouknout, jak jsou očůrané rohy přímo u vchodu. To může udělat jenom pes, na kterého pán nedává pozor. Takže si umím živě představit i ochcané rohy uvnitř prodejny ! Lidi jsou čím dál tím víc větší prasata Prasatům se tímto omlouvám, ta jsou stále stejná
Dobrý den. Jsem pejskařka, psa mám, ale do samoobsluhy bych ho nevzala. Maximálně tak na zahrádku do restaurace. Jednou jsem to už takto udělala, ale nejprve jsem se zeptala personálu, jestli jim tam pes nevadí. No a někdy jsou psi vychovanější než některé děti, které jsou jak z hadích ocásků a po restauracích poletují, jako by jim hořela koudel u paty. A ještě u toho řvou, aniž by je rodiče nějak okřikli.
Dobrý den,ne,psi do samoobsluhy ani jiných obchodů(s výjimkou zverimexu),nesmí. Někteří řeší problém tak,že psa uvážou před obchodem. To já ho raději nechám doma,než by mi nastydnul nebo mi ho někdo ukradnul,protože naše fenka je velice atraktivní,takže by nebyl problém ji ukrást.
Většinou nejprve vyvenčím pejska,vrátím ho domů a pak jdu nakoupit. Spojím to dohromady a přitom neohrozím psa ani neporuším předpisy.. Do hospody se mnou pes chodí běžně,jak na zahrádku,tak dovnitř. Vím,kam psi mohou a kam ne,takže mám otipovaná zařízení,kam se psem můžu jít.
@nikc - Když si vybavím psy, kteří žerou exkrementy jiných psů, válí s v nich a pak jdou třeba do obchodu.
Když si vybavím bezdomovce, kteří žerou co vyberou z kontejnerů, válí se ve vlastních exkrementech a pak jdou třeba do obchodu, kde sahají holýma rukama na cokoliv - ti psi bývají mnohdy opečovávanější, čistší a určitě střízliví.
Psa v potravinářském obchodě jsem ještě neviděla. Nevím, jak moc by mi tam vadil. Nejspíš nevadil. Umím se vžít do potřeby některých lidí vzít si psa s sebou mezi regály. Stará paní, sotva chodí. Cesta do obchodu je pro jejího psa jedinou delší denní procházkou. Paní ví, že psi přivázaní před obchodem se občas ztrácejí.
Svého psa na nákupy beru, čekává na mě většinou uvázaný před obchody. A často si říkám, jestli ho tam potom zase najdu. Je velmi přátelský, šel by s každým a hlavně je "akorát do trouby". Smí se mnou do knihkupectví, do banky, do jedné kavárny. Tam všude mě výslovně vyzvali, že můžeme vstoupit a pobýt oba.
Pochopím babičku nebo dědu, kteří vezmou pejska, když si jdou nakoupit, protože špatně chodí a pak už s ním vyjdou nejdál před dům.
Ale s chutí bych ublížila těm, jejichž psi hlasitě štěkají a vyjí před krámem v době před sedmou ranní až po deváté večer, ať je pátek nebo svátek. Klidně se jich tam sejde i šest, sedm - a to je pak radost, obzvláště v čase otevřených oken.
Tam pobíhal pes uvnitř obchodu bez vodítka. Byl to pes kluka. Mluvím o jednom obchodu. Škoda, že jich není víc po cestě.
Správný postřeh. To je ta naše demo... naruby. Může se - hlavně dělat binec. Pes samozřejmě u potravin nemá co dělat, v nepotravinovém obchodu pokud to někomu nevadí (alergici např.), má být úvaz venku (okapová roura ), nebo se vycházka od nákupu oddělí, to zase tak velký problém není. Občas se přimhouřilo oko ve čtyřkách nad podstolním psem štamgastovi, ale adept na pokutu byl, kdyby na to přišlo. A co se také nestalo: pes (veliký) se procházel (včera!) se 2 postaršími páníčky po supermarketu. Navolno. Vykázáni asi nebyli, buissinesse je buissinesse. Toho psa to tam samozřejmě nebaví, lépe je házení klacku na louce - ale lidé - páníčci někteří - jsou blbí. Za výkladem je občas také vidět pytel psích granulí vedle rýže. Pro důchodce...vše dobré
? Mimo obchod: Jo a ty Lety: Vepř je nejpodobnější organismus člověku, díky váze zejména. To nemůže být památník (pořádný) někde třeba poblíž v obci, se všemi jmény atd., jako je to jinde? Za cenu vepřína by mohl být dost nádherný, jezdili by k němu.
V každém psím případě: Než se usalaším v občerstvovacím zařízení se psem, je nutno se okolí dovolit (nestačí obsluhy), a sedat pokud možno stranou a venku.
@fram - Za výkladem je občas také vidět pytel psích granulí vedle rýže. Pro důchodce...vše dobré
To jako že si to obsluha splete - nebo jak to myslíte? Někdy by důchodce mohl být rád - granule jsou výživnější
jedu...: To myslím tak, že normy na bakteriologickou a další čistoty jsou u potravin a krmiv mírně odlišné, takže stavět je vedle sebe do výlohy nebo regálu také nemusí být v normě. Alespoň určitě nebývá etické. Důchodce s pejskem to má dva v jednom obchodu, vskutku. Už vidím, jak si společně namáčejí tvrdé granule ...ble. ...ble.
Předpokládala bych, že oba výrobci mají obaly schválené tak, aby ke kontaminaci nedošlo - ledaže by prodejce obojí rozvažoval z půlmetrákových pytlů do kornoutů
Dneska už máte v každé prodejně zboží od potravin přes drogerii až po ty granule a nikoho to nepohoršuje. Spíš je rád, že základní potřeby koupí při jednom.
V pořádku to rozhodně není. Také jsem měl psa, než mi ho kamarádi sežrali a vůbec by mne nanapadlo tahat ho do obchodu a nebo do restaurace. Tam bych pouze toleroval vodícího psa pro nevidomého. Lidi už dneska neví roupama coby...
Někteří psi jsou tak vychovaní, že čekají venku, i když nejsou uvázaní. Jeden takový sympaťák pes čeká na páníčka venku pravidelně.
V obchodě je to nehygienické a venku může pes někoho kousnout. Bývají tam i bez košíku. Některý pes je venku ve velkém stresu. Má obavy že se pro něho pániček nevrátí. Kňučí, třese se, bojí se a někdy je agresivní. Když to byl pes mého souseda který mě znal, dokázal jsem psa uklidnit. Jinak se přibližovat k těmto psům, hlavně dětem nedoporučuji.
Košík ten pes neměl. Naštěstí byl hodný a řekla jsem mu, jestli by mě pustil, protože byl hned za dveřmi. Když si vybavím psy, kteří žerou exkrementy jiných psů, válí s v nich a pak jdou třeba do obchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.