Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nehrál Jiří Sovák v majoru Zemanovi

Od: pas® odpovědí: 17 změna:

Zdravím filmové fans i znalce. Je velmi zajímavé, že jeden z nejobsazovanějších herců této doby (70.léta minulého století) si nezahrál, třeba epizodně, v seriálu 30 případů majora Zemana.Rovněž tak Jiřina Bohdalová. Plejáda českého hereckého výkvětu se objevila , někdo víc , jiný méně ale JS +JB vůbec. Máte nějaké info proč tomu tak bylo? Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mohu jen spekulovat - role byla odmítnuta, role nebyla nabídnuta, herec byl zrovna "v klatbě" (měl zákaz). Vlastně nevím, jakou roli by v tomto seriálu mohl hrát komik - asi by to poškodilo záměr autora o vytvoření "seriozního" a "pravdivého" díla. Zdravím!

iz*
hodnocení

2x

Těžko říct, proč v seriálu nehráli. Já si myslím, že – pokud dostali nabídku – neměli o ni zájem. Ani herci nejsou povinni přijmout každou filmovou nebo seriálovou roli.

janm*
hodnocení

2x

Hezký podvečer

Řekl bych že je to proto, že není filmu kde by se dali uplatnit vždy všichni herci (nebo "nejlepší" herci ) dané časové éry, někde hrají ti, někde zase oni, herec pochopitelně nemusí přijmout roli na kterou se necítí (nechce jí) na druhou stranu ale jako správný "profesionál" by měl a také často umí zahrát i to co mu "není vlastní"...od toho je herec:)

P.S. Kdyby v každém filmu vystupovala vždy většina herců dané doby bylo by to asi dost "fádní" všude hrají jedni a ti samí pouze něco jiného :)

pas®
hodnocení

Vy jste tady někteří luxusní pokrytci ! Otázka nezmizí, jen se ztratí...a když ji sem vložím znovu, tak jsem porušil pravidla. Vás je tady škoda , běžte do politiky.

Trochu jsem nepochopil tvoji reakci.Asi jsi čekla jinou odpověd a tyto se ti nelíbí? Zkus se tedy zeptat na odpovědích tam je hejno trollů a možná ti některý odpoví dle tvého přání!

ben®

pas - Vy jste stejnou otázku vložil najednou do Volné diskuze i do rubriky Společnost. Tak jsem toto porušení pravidel nahlásil a sys jednu otázku odstranil (přesně viz pravidlo Z6). Pravidla platí pro každého, ale ne každý je zřejmě pochopí.

iz*

@Pas: Měl jste použít první osobu množného čísla ► jsme. Vy jste tu přes pět a čtvrt roku zaregistrován, za tu dobu jste měl dost času k seznámení s pravidly. Vložíte-li otázku do nesprávné rubriky, je jasné, že bude přesunuta (měl jste lépe vybírat rubriku).

Vložíte-li dvakrát tutéž otázku, nebo podobnou otázku na stejné téma, bude pravděpodobně jedna z nich smazána, protože porušuje pravidla.

Neztratila se ani jedna otázka. Místo osočování poradny z cenzury a pokrytectví jste se měl lépe rozhlédnout. Chybu můžeme udělat všichni, ale ne každý si dokáže svou chybu uvědomit nebo přiznat...

honzicek79
hodnocení

2x

Domnívám se, že byl vázán rolí v seriálu Chalupáři, kteří se natáčeli souběžně s Majorem Zemanem, v roce 1975 a možná i jinými závazky. Filmování určitě v té době neměl zakázané , Byli jednou dva písaři, Šest medvědů s Cibulkou, Ať žijí duchové. Možná se moc nemusel s Jiřím Sequensem, se kterým natočil jeden díl Hříšných lidí, ale to už jsou domněnky.

Sovák byl v té době tak vytížen, že by roli v 30 PMZ nestíhal. Z Chalupářů v 30 PMZ hraje mnoho a mnoho herců.

culdabulda1*
hodnocení

0x

a co by mělo být se Sovákem nebo Bohdalkou - ti přece normálně hráli, ne?

- anebo myslíte, že byli "hrdinové" když tam nehráli? - to by musel být "zrádce" i Tříska, Munzar...

iz*

Jistěže normálně hráli. Myslela jsem spíše tak, že role v kriminálním seriálu nebyla jejich parketa. Později, snad v 90. letech jsem J. Bohdalovou v nějakém krimi seriálu viděla, ale jak ji mám ráda, nelíbila se mi v něm. Možná, že v mladším věku dokázala lépe odhadnout, co jí "(ne)sedne".

V tom seriálu hrála řada dobrých herců → kromě Třísky a Munzara i Brzobohatý, Rázlová, Jelínek, Mrkvička, ... ale nevzpomínám si na nějakou vyloženě komediální roli.

culdabulda1*

@ivzez

- to nebylo na Vás - jen jsem se podivila nad smyslem dotazu, protože mne zaujalo rozhořčení vkladatele nad tím, že mu byla otázka smazána.

ben®

culdabulda1*

@ben - no vždyť.

V 30 PMZ hrál i V.Menšík a to byl také komediální herec.

aj
hodnocení

0x

bych řekl protože by Sovák tomu dal zabarvení komedie,což se v tomto seriálu moc nehodilo.Asi by tam něcl plácl nevhodného pro KSČ ,což by soudruhy popudilo*smich*

danys*
Proč by říkal něco nevhodného pro KSČ? Sovák normálně hrál, kdyby se komousum někdy znelíbil, tak by nehrál v tolika filmech,seriálech atd. Teď jsou všichni komedianti chytří a zarytí antikomousove..ale za komousu byli k režimu velice "lojealni!" Holt byla taková doba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]