Nejste přihlášen/a.
Asi 2x za pul roku se me stalo,ze jsem citila vuni,nejdrive to byl parfem na miste kde nikdo nebyl dobrych pul hodiny a pred 14 dny jsem intenzivne citila vuni polevky v byte kde se nic nevarilo a v okoli nikdo jiny nebydli.Sverila jsem se s tim kamaradce a ta me rekla,ze to muze vyvolalat onemocneni mozku treba nador...neslysel jste o tom nekdo ,ze by to tak mohlo byt?Nejdrive jsem se domnivala,ze to muze byt treba duch nekoho zemreleho,ale tohle me zaskocilo.
Stává se to, někdo tě prostě navštívil. O onemocnění mozku v souvislosti s vůní jsem neslyšela.
Poruchy, resp. ztráta čichu, mohou být signálem do budoucna pro některé degenerativní onemocnění mozku /- Alzheimer/.
A také může existovat něco, co čichové buňky nějak ošálí, třeba zánět sliznice.
Nebo je cítit něco z vlasního těla, z dutin, nebo z kůže odparem některé látky z jídla/ česnek, cibule/. U diabetiků je cítit aceton.
Je pro to název "Čichové halucinace" a tam je příčin hodně. Jen neplašte. Já jsem jako děcko tvrdila, že cítím ředidlo, a je to šedesát let a nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.