Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamilovanost je nemoc?

Od: achjo odpovědí: 11 změna:
Jake mate zkusenosti s timto "onemocnenim"? Taky jste meli pocit zablokováni a fungovali jste jako v hypnoze? Proč to cloveka prepadne jako virus a musi trpet dokud to neprejde? Opravdová láska je urcite rozumnejši *srdce* Taky ješte marodite?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laskajeveda
hodnocení

1x

Zdravím, já mám s tímto zkušenosti spíše špatné. Láska je horší, než smrt, kdo zažil nebo zažívá, tak ví.. Já jsem příšerně zamilovaný už delší dobu, ale to fakt tak extrémně, že bych radši skočil pod vlak a ještě někdy mám nutkání, než abych se kvůli toho celý život trápil, je to jako droga, nemoc, ale nevyléčitelná. Většinou každá zamilovanost a láska přejde, ale ta pravá přetrvá.

hodnocení

1x

Zamilovanost je často i nebezpečná, na objekt zamilovanosti hledíte "růžovými brýlemi" a nevidíte reálnou skutečnost. V zamilovanosti člověk vyvede i spoustu pitomin, žijete jako ve snu a na nic jiného nedokážete myslet. Láska je něco jiného.:-D

hodnocení

0x

Měla jsem to jako mladá. Nyní už se nezamilovávám. Není do koho. Už jsou všichni chlapi přebraní. Čím je člověk starší, tím méně to hrozí.

doplněno 30.12.17 17:59:

Já už se nezamilovávám.

doplněno 30.12.17 18:00:

Akorát do zvířat.*hi*

nikc, asi jak u koho, já mám tu zkušenost, že věk není naprosto rozhodující. I když jsou chlapi zadaní, to nemůže zabránit do některého se zamilovat. Totiž není to vůbec řízeno rozumem a vůlí. Zamilovanost přepadá člověka v každém věku a zcela nečekaně, to byste se divila.*smich*

achjo
hodnocení

Presne to je muj pripad, napred jsem se vznášel nad zemi pri predstave, ze bych ji mohl ziskat, ale pak následoval pád, kdyz jsem slyšel, ze je zadaná. Nevim co mám delat, aby me to prešlo, nebo snad doufat... *nevi*

Aby to přešlo, je jediná rada, znáte přeci "sejde s očí, sejde z mysli". Jinak lékem je čas, někdy dost dlouhý.

tarantulee*

Sejde z očí, sejde z mysli je snad ta největší hloupost. Jasně, chvíli to možná fungovat může, ale fakt jen chvíli, tím, že sejde z očí se na citech k ní nic nemění, jakmile ji opět potká, je v tom zpět a bude to ještě 2x horší, než posledně, moc dobře to znám..

Aby to přešlo? No, nemůžeš udělat nic, ty to neovlivníš, musíš se prostě smířit s tím, že tvoje nebude a jestli jí miluješ, tak buď rád, že je šťastná (jestli teda je v tom vztahu šťastná, ale asi ano, jinak by ten vztah asi ukončila).

Jediné, co můžeš dělat je doufat, že se časem zamiluješ do jiné. Může to přijít brzo, nemusí to přijít ani za 10let, prostě to neovlivníš, láska prostě příjde z ničeho nic a to je na ní krásné, ale mnohy i smutné, bohužel.

Máte maky pravdu. Nejhorší nebo nejlepší je, těžko říci co, když se člověk několikrát v lásce zklame, už se ani nezamiluje. Má pak srdce zkamenělé nebo opotřebované*zmateny*. V lásku prostě nevěří.

nikc, ano, to jsou ta zranění, zlomené srdce, jednou se to zahojí, ale jizva zůstane. Nenechte však své srdce zkamenět, jednou vám s tím možná někdo pomůže. Však jsou různé lásky než milenecké a partnerské, lásku je potřeba dávat, abychom ji mohli i přijímat.

doplněno 31.12.17 14:02:

Pro achjo...no jistě, lákska a zamilovanost jsou dvě různé záležitosti.

doplněno 31.12.17 14:11:

Pro tarantulee...sejde s očí, sejde z mysli...to je staletími ověřený recept, ale nemůžete čekat, že to zabere hned zítra, hned za týden, je potřeba právě ten čas, cca půl roku. Mám to ověřené na vlastní kůži, jinak bysem to nepsala. Musí se to však udělat pořádně, musela jsem změnit zaměstnání. Že tomu nevěříte, je v podstaně jedno, mám prostě tuto zkušenost.

doplněno 31.12.17 14:13:

Pro tarantulee...sejde s očí, sejde z mysli...to je staletími ověřený recept, ale nemůžete čekat, že to zabere hned zítra, hned za týden, je potřeba právě ten čas, cca půl roku. Mám to ověřené na vlastní kůži, jinak bysem to nepsala. Musí se to však udělat pořádně, musela jsem změnit zaměstnání. Že tomu nevěříte, je v podstaně jedno, mám prostě tuto zkušenost.

hodnocení

0x

Dr. Plzák tohle také říkal. Necituji, jen má slova. Láska je nemoc. Jako spalničky. Potkáváš spousty lidí a nic. Pak potkáš jednoho a dostaeš je! A očkování neexistuje. *vtip*

achjo
hodnocení

Nemyslite, ze láska a zamilovanost jsou dva ruzne pojmy? Ja doufam, ze ta zamilovanost prejde snadneji nez láska a nebudu se trápit večne, ledaze by se stal zázrak, ja ji totiz vidám vzdy samotnou, nikdy s partnerem, takze kdovi jak to bude, flintu do zita jeste nehodim *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]