Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Proč je dneska takový hit posílat peníze předem na účet? Co jsem četl inzeráty a diskuze tak to někdo i vyžaduje. Zdá se mi to jako uplná kravina jako by člověk co posílá na dobírku přišel o nějaké peníze. Jediný rozdíl je že peníze nemá hned a může se stát že se k němu zboží vrátí... Ale opačný případ je podle mě mnohem horší když někdo pošle větší částku peněz než je blbá dobírka a pak zboží nikdy neuvidí.
Je nějaký způsob jak posílat peníze bezpečně a vědět že za ně dostanete svoje zboží?
Co jsem hledal tak asi ne a to žijeme ve 21 století a všude létají droni a umělá inteligence. Ale bezpečně posílat peníze nebo balík se v dnešní době 100% ještě nedá, a to mi přijde jako nesmysl...
Přesně to souhlasím ! Měl sem balík za 4500,- a opravdu jsem nechtěl posílat tyhle peníze jen tak někomu na účet co mi přislíbí že pošle objektiv (policie by to nejspíš neřešila když to nepřesáhlo 5000,-) Jestli zaplatím něco navíc za dobírku je už jedno. Jen nechápu lidi co to takhle poslat nechtějí. Vypsat pár řádků na poště navíc zabere asi 2 minuty...
Je vidět, že vás nikdo dobírkou ještě nepodvedl, ale až se to stane, tak bude pozdě! Prodával jsem zlaté mince a výherce mi poslal dost vysokou částku předem na účet a v životě by mně nenapadlo mu výhru neposlat! Ve sběratelství to jinak nechodí, že pošlete peníze předem, jinak nic nekoupíte. Na "slavném" Aukru, nás několik kupujících okradl jeden podvodník a 6 let jsme se soudili, protože od Aukra jsme nedostali ani haléř! Náš stát přeje podvodníkům (nejen jim), protože stačí, aby se tento podvodník jen odvolával, nechodil na soudní jednání a podvedení jen platili za soudy a advokáty. Proto se vyskytuje mezi námi tolik podvodníků, zlodějů atd...
Musíte si objednávat na prověřených eshopech, pak je to jisté a platba přímo na účet vyjde levněji než dobírka. Už rok si objednávám lecos na Mallu, lékárnách (tam je mnohdy možná platba osobně a doprava zdarna na učrené místo), k plné spokojenosti jsem si objednal válendu, ložní prádlo, matraci , hračky na dráčku, caratridge na www.tisknu levne.cz a j. a je to značně levnější než přímý nákup v obchodě, stačí to porovnat na www.zbozi.cz nebo www.heureka.cz, kde máte hodnocení eshopu i daného výrobku. Ale volit dopravu do zásilkovny nebo přes ppl rozhodně vyjde levněji než přes poštu.
Nakupuju na zavedených e-shopech a vždy volím platbu kartou nebo převodem předem. Naopak je pro mě nepochopitelné, jak někdo může volit dobírku, která je zpravidla o několik desítek korun dražší a co se týká eventuálních podvodů, není o nic bezpečnější.
Při nákupu od fyzických osob bych byl obezřetnější. Ale co se týká e-shopů, tam je vyložený podvod málo pravděpodobný (to tě spíš cestou na poštu srazí auto). V době internetu, kde se špatné zprávy šíří rychlostí a razancí laviny, by takový e-shop skončil velice rychle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.