Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se koupit za stravenky pyrotechnika?

Od: pav* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den vím že supermarket albert bere ty stravenky co mám ale co vše mohu za ně koupit? Chtěl bych právě pyrotechniku na silvestra myslíte že to lze stravenkama koupit? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za stravenky můžete koupit jen jídlo pro lidi, nic jiného, takže ani dělbuchy apod. Tak je s někým směňte za peníze, známý to takhle dělá, protože jeho stravenky v nejbližším okolí bydliště neberou.

mnd®

sisi: nevím jak u vás ,ale já za ně koupím u nás v BILLE vše mimo alkoholu a cigaret.Platím s nima i papání pro kočky a není žádný problém.Pyrotechniku jsem teda nezkoušel a nebudu,protože nepoužívám.Rozhodně se ale dá na ně koupit i nejen jídlo pro lidi.

pav: zeptejte se u pokladny nebo vedoucího jestli to jde.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle pravidel nedá. Ani pyrotechnika. Ani cigarety, alkohol, drogerie. Jenom potraviny. Ale ne všude se to dodržuje.

doplněno 28.12.17 20:30:

edenred.cz/...

ekonomika.idnes.cz/...

mnd®

ladine: jsou někde ta pravidla pro všechny druhy stravenek? Hledám ale asi špatně *hi* .

doplněno 29.12.17 13:54:

@ladinpraha:

Ten třetí bod ze stránek ekonomika.idnes.cz/... co jste sem dal je právě ono -

* 3. Proč není možné stravenkami platit alkohol a cigarety?
Stravenka by měla sloužit pouze k nákupu potravin. Proto může podnikatel odmítnout platbu za drogistické zboží, cigarety nebo alkohol.

Dnes jsem se ptal přímo vedoucího u nás za barákem v Brněnce na nákup alkoholu,cigaret apod. a řekl mi,že to není problém,ale že nevrací nedočerpanou částku.Jak si to udělá on je mi jedno,ale v druhé 50 metrů vzdálené Brněnce to nejde a v Bille krom cigaret a alkoholu cokoliv.Ono tedy asi záleží na vedoucím.

Takže se sice budu opakovat,ale pokud chci v nějakém obchodě koupit na stravenky něco jiného než potraviny,tak se napřed zeptat vedoucího jestli můžu.

Rozebírat jestli je to správné nebo ne je hloupost - v tomto státě se zneužívá a obchází tolik věcí a větších až na státní úrovni,že tohle je banalita.

hodnocení

0x

Není vám líto peněz a zvířátek (nejen psů a koček, ale i ptáků a lesní zvěře)?

hodnocení

0x
Oficiélně co vim by to jít nemělo ale s některými obchodníky je to o domluvě

hodnocení

0x

Teoreticky nic mimo potravin a pochutin a nealko nápojů,i když rozumný prodavač prodá i jednoho či dva lahváče ke svačině!

72mona3*
hodnocení

0x

Zde cs.m.wikipedia.org/... píšou: Původně stravenky platily jen pro odběr teplého jídla, později byla tato podmínka ze zákona vypuštěna a některé stravenky platí i pro nákup potravin v pultových a samoobslužných prodejnách. Smluvní podmínky obvykle v souladu s podmínkami daňových úlev omezují jejich použití na potraviny a vylučují jejich využití k nákupu alkoholických nápojů, avšak přesto je mnohde možné za stravenky kupovat i jiné zboží.

Vypadá to, že někteří obchodníci si dělají co chtějí :( M.

Ad 72mona3 - Vypadá to, že někteří obchodníci si dělají co chtějí
Hlavně musí řádně zaevidovat platbu do systému a vystavit účtenku :-D

cicky
hodnocení

0x

Vždy záleží pouze na prodejci. Ten rozhoduje o formě úhrady za poskytnuté plnění ať formou zboží nebo služby.

hodnocení

0x

Byla jsem svědkem v Bille u kasy, kdy měla paní velký nákup - samé potraviny, mezi nimi 2 láhve šampáňa. Pokladní spočítala, paní jí podala stravenky. Pokladní je nevzala, protože prý je v nákupu i alkohol. Zákaznice chtěla nákup rozdělit a namarkovat znovu na 2 účtenky. To jí pokladní zamítla s tím, že má za kasou velkou frontu a nemá čas to předělávat. Paní nadávala a platila hotově.

Myslím, že ani rachejtle za stravenky nepůjdou koupit, není to potravina k životu nezbytná.

Asi máte dost peněz na jídlo, když stravenky hodláte utratit za podobnou ptákovinu. Pokud máte ve svém okolí nějaké matky samoživitelky, stravenky rozdejte - jsou přece Vánoce. A jistě uděláte větší radost, než když někde zbytečně zaboucháte a zasmrdíte. O utržených prstech ani nemluvím. Jaga.

bedrich*

Proč by je měl darovat. Kde je psáno,že tázající je silně solventní. Navíc stravenky taky nejsou úplně zadarmo. A "podobná ptákovina" se na Silvestra běžně používá.

Béďo, usuzuji z toho, že kdyby tazatel nebyl silně solventní, nakoupil by za stravenky především chleba, mléko, housky, máslo, sýr...Pokud nemám na rozhazování, nekupuji nadstandart. A pokud mám chechtáky, tedy mám i na rachejtle. Stravenek netřeba.

Ano, podobná ptákovina se na Silvestra používá. Proč? Aby si prodejci namastili kapsy. Pamatuji Silvestry tiché, procházku, zavzpomínání na zesnulé a ne příšerný rambajz. Pokud máte domácí zvířátko, pochopíte, o co mi jde. Ale ani divoká zvěř se nemá kam schovat, kam utéci před tou kanonádou. A v mém blízkém okolí žije pán, který asi před10 lety přišel na Silvestra o prsty. Bylo mu v té době přes 50 let. takže žádný puberťák, už mohl mít rozum. Neměl.

Včera bylo večer v TV, jak se hoteliéři na Šumavě /Modrava/ brání proti tomu, že se nebudou rachejtle letos moci používat. Prý hosté jezdí speciálně kvůli tomu. No tak si užijí dobrého jídla, pití - a klidu. On i takový tetřev hlušec, navzdory svému jménu, slyší velice dobře. :) Tak hezký tichý a klidný Silvestr. A až si na Nový rok spočítáte prsty na rukou, přeji Vám, ať dojdete k číslu 10. Každý nemá to štěstí. Jaga.

bedrich - A "podobná ptákovina" se na Silvestra běžně používá.
Bohužel - a nejen zvířata nemají kam utéct *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma billa stravenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]