Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu nepirátit

Od: dominik783 odpovědí: 6 změna:
Nechápu jednu věc.Všichni říkají, že se nemá a pirátit.Ok na seriály jsou výhodné služby jako je Netflix atd.Za přijatelnou cenu.Na hudbu Spotify atd.Na obrázky je buď volná licence nebo můžu podpořit autora sám.Hry zaplatím si ps plus nebo Xbox gold.Hry si koupím z bazaru nebo v akcích.A zabaví mě to na desítky hodin.Ale třeba Office, Windows,a filmy jsou tak předražené že mi nezbývá nic jiného.Jak jako 16 letý kluk mám mít tolik peněz abych si dovolil dát za film 50 až 300 Kč? Chci filmy které budu mít ve full HD,s kvalitními titulky nebo při nejhorším s dabingem.A protože se vetšinou dívám na filmy z roku 2014-2018 tak nechápu kde mám brát 4000 za týden na nové filmy.Některé studia a firmy jsou fakt nenažrané.Jaký máte názor vy? Je jiné řešení než pirátství? Dále bych takto mohl mluvit o antivirácích, kancelářských balících, Windowsu 10 atd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No nenažrané...on ten vývoj programů, natáčení filmů atd. něco stojí. Jak by se vám líbilo pracovat zadarmo?

hodnocení

0x

Docela by se mi líbilo mít čtyři tisíce týdně pro svoji vlastní zábavu *mnam*

rv*
hodnocení

0x
Já jsem se kdysi, když mě to bavilo, stal členem družstva vlastníků CD/DVD. Za mírný poplatek jsme si půjčovali média s filmy a hudbou. Ale dnes je lepší si to stáhnout z netu. Kromě software to je pro osobní potřebu dovolené.

iz*
hodnocení

0x

Dominiku, jak se Vám bude líbit, až začnete pracovat a zaměstnavatel Vám za práci nezaplatí, protože "nebude chápat, proč jste tak nenažraný"?

Je potřeba změnit přístup a kupovat (pořizovat) jenom to, na co člověk má. Počítač potřebuje k práci operační systém. Vedle komerčních (placených) systémů (Windows) ale existují i OS zdarma → např. Linux.

Pořídíte-li si PC s Windows, není nutné si pořizovat i Ms Office. Existují kancelářské balíky (např. Libre Office) zdarma. Nikdo nemusí "pirátit". Buď existují legální alternativy zdarma (nebo alespoň o něco levnější), nebo se dá na komerční SW, filmy, apod. našetřit.

A zábava? Nemám-li na kino, nepůjdu do něj...

hodnocení

0x

1) Pokud jsou windows a office pro vás předražené, existuje plnohodnotná alternativa - třeba linux a libreoffice.

2) Stahování autorských děl (hudby, filmů...) pro vlastní osobní potřebu je zcela legální, takže to není pirátství.

praivo*
hodnocení

0x

Tak se na ty nové filmy prostě dívat nebudeš, pokud na to nemáš, no... Licence Office 365 pro jeden počítač a mobil + 1 TB na OneDrive a všechny aktualizace stojí nějakých 190 Kč měsíčně nebo 1900 ročně, příp. 270/2700 za "rodinnou" licenci pro uživatelů a Wokna sice stojí víc, ale stačí za ně zaplatit jednou, tudíž v tom taky problém nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]