Nejste přihlášen/a.
Jako malý jsem chodil se džbánem pro pivo do hospody.Z jakého konkrétního důvodu je toto zakázáno(že je na to zákon je mi jasné)?Jsou mladí dnes tak nezvladatelní, rodiče si tímto chtějí ulehčit práci s výchovou a nebo ty děti nemají výchovu žádnou?Co si o tomto myslíte?Třeba u nás na vesnici si nepamatuji že by se dříve nějací nezletilí někde opíjeli.
Jedná se o paternalistický vztah státu ke svým občanům, které pokládá za méněcenné, které je potřeba pomocí zákazů, příkazů, nařízení a vyhlášek kontrolovat, vychovávat a případně pokutovat. Nic víc za tím nehledejte. Takových případů, kdy stát prosazuje dobro proti vůli občanů najdete celou řadu.
Nejde o selský rozum. Ani o výchovu. Děti byly nezvladatelné vždy, když byly mimo dohled autority. Ted už jsou jiná měřítka. Jde o to, že se dřív všichni znali. A stačilo se zmínit, že Pepík byl včera tátovi pro pivko...a když se provalilo, že ho táta neposlal, tak ... (doplňte sami). M.
@milannovotny - Z jakého konkrétního důvodu je toto zakázáno
Je pro vás dostatečně konkrétní pojmenování z. č. 65/2017 Sb. "o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek"?
Předchozí se nazývaly např. "o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami" nebo "o ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniemi".
Nevím, jak to chodilo u vás, ale možná vás jen nevzali do té "správné společnosti"
@rv - Takových případů, kdy stát prosazuje dobro proti vůli občanů najdete celou řadu.
Před pár dny se tu probírala léčba závislosti v pracovní neschopnosti poradte.cz/...
Skoro si myslím, že v podobných případech to "proti vůli občanů" , kteří pacientům na léčbu přispívají, nebude.
Taky jsme chodili v neděli se džbánkem pro pivo, mně nechutnalo, ale sestra měla ráda pěnu. navíc nebyl problém po obědě dostat trošku do skleničky. Žádní alkoholici se z nás nestali, dáme si skleničku jen příležitostně při nějaké oslavě nebo posezení, ale jednou v životě jsem se opila / na čarodějnice/, bylo to hnusné, bylo mi skoro 30 roků a manžel mi to nevěřil , vypila jsem rychle po sobě asi deci nějaké domácí slivovice a bylo to. Ale vyspala jsem se a vůbec nic mi nebylo. Myslím, že to, že do18 let se nesmí pít alkohol stejně nic neřeší, mladí si k němu cestu najdou a nikdo jim v tom nezabrání / pokud mají stejné kamarády a mají k tomu sklony/. To máte jako cigarety - kde k nim mladí přijdou? Podívejte se o přestávkách kolem škol, na nádraží a vůbec po městě / je jim třeby 14 a tím si dokazují, jak jsou dospělí?/. Kde na to ale berou peníze? Někomu to zůstane, někdo kouřit přestane, stejně jako dřív. Myslím, že zákazy a příkazy toho moc neřeší,připadá mi , že zákonodárci hledají náplň práce, aby odvedli pozornost od vážných problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.