Nejste přihlášen/a.
Já bych se šla do toho kostela zítra zeptat. A podle mne to budou mít i napsané u vchodu. Tak bude jednoduché si to do té doby zjistit, přímo na místě.
Píši to jasně, hned v první větě. V kostele. Jestli máte pomalejší chápání, tak čtěte odpověď druhého raději dvakrát, než začnete s tím rýpáním. Divím se, že Vás to neunavuje. Pořád číhat a snažit se druhého u něčeho přistihnout. Zvláštní rys povahy...
Doplnění je pro "jedubabičku". Ta má problém s chápáním. nebo že by šlo o něco jiného...?
Kde?
Doplnění pro suzymon - sice si nepřejete, abych na vás reagovala, ale přece jen upřesňuji - otázka "Kde?" se netýkala vás, ale ruzenky. Ještě něco?
Ráno, snad v 6 slyším zvony, které svolávají do kostela v Ostravě, na jihu. Nejspíše na mše, kterým se říká roráty. Každý kostel má jiný program vfmladez.cz/... Strejda Gůgl ví
Liduš, ahááá, já jsem přehlédla, že je to Růženka.
Nevíme odkud ruzenka je a tak bohužel nejde konkrétně odpovědět. V katolických kostelích to bývá různě podle toho jak je kde zvykem nebo podle možnosti faráře. Někde to bývá o půlnoci, někde pozdě večer a někde už na štědrý den odpoledne nebo až 1. svátek vánoční brzy ráno. U katolíků není stanovený přesný čas kdy ta tzv. "půlnoční" mše má být. Také i na 1. a 2. svátek vánoční byvají v katolických kostelích většinou dopoledne slavnostní mše. Konkrétní časy se dá zjistit na nástěnce přímo v konkrétním kostele nebo před ním. Mnohé farnosti mají svoje internetové stránky na kterých by se to také mělo dát zjistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.