Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2. Kolo volby prezidenta. V. průkaz

Od: palacky* odpovědí: 2 změna:
Ahoj,
Chtěl bych volit i ve druhém kole, ale bohužel se do 2. Kola nedostanu do místa trvalého bydliště. Může můj blízký příbuzný zažádat na úřadě místo mě s plnou mocí?
Co by taková plná moc měla obsahovat, krom úředně ověřeného podpisu?
Děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle je info z Prahy 12, takže si najděte váš příslušný úřad ohledně formuláře žádosti ke stažení.

Žádost o vydání voličského průkazu jen pro případné druhé kolo volby prezidenta republiky, které by se konalo ve dnech 26. a 27. ledna 2018, může volič podávat ode dne vyhlášení volby prezidenta v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče nebo prostřednictvím datové schránky a doručit nejpozději 7 dnů před prvním dnem druhého kola volby prezidenta, tj. do pátku dne 19. ledna 2018. Osobně lze požádat o vydání voličského průkazu do okamžiku uzavření stálého seznamu, tj. do 16:00 hodin ve středu dne 24. ledna 2018.

praha12.cz/...

palacky*
hodnocení

Jee, děkuji.
Tuhle informaci jsem nenašel. Všude se přišel, že žádosti se dají posílat cca do termínu prvního kola (nepamatuji si datum). Takže jsem měl pocit, že do druhého kola se dá požádat už jen osobně.
Děkuji moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]