Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může řidič MHD zaskočit za linkového řidiče

Od: juliana odpovědí: 1 změna:
Byla jsem svědkem události, že mladá řidička linkového autobusu nezvládla v kopci objet uvízlý kamion, jelikož nebyla ještě tak zkušená a vycouvat na křižovatku zpět se též bála. Naštěstí tam byl v civilu jeden řidič MHD.a nabídl ji pomoc. Tak ho k řízení pustila a on to bez problémů dokázal až všichni se tomu divili. Mám otázku, jaký je rozdíl ve školení jízdy MHD autobusu, linkového a dálkového? Řidič může být univerzální, jen malinko se rozkouká v jiném typu autobusu co kde je a za chvíli se s tím jiným autobusem v pohodě sžije a rozjede. Řidičské oprávnění bude asi také stejné u všech typů autobusů, možná že dvounápravový autobus musí mít ještě nějaké rozšíření. V čem se teda ty řidiči odlišují MHD, linkový a dálkový? Všichni řidiči se dokážou mezi sebou nahradit v případě nouze.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V ničem se neliší.Liší se jen v umění a zkušenostech.osobně - byť jsem řídil tank MT-55, OT-62 TOPAS, T-PV3S, T148VMN a S3 a 815 S3 (OA ani nepočítám co typů jsem měl v rukách) přesto bych si s Busem netroufnul jezdit . Berte to tak -ona řidička je ještě nezkušená a proto to nezvládla!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]