Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba prezidenta

Od: aja1946® odpovědí: 75 změna:

Dopadlo to přesně tak, jak jsem očekávala. Do druhého kola všichni neúspěšní kandidáti asi vyzvou své voliče, aby volili Drahoše a tak získáe prezidenta, který bude přisluhovačem Bruselu a nebudou mu tady vadit muslimové.

75 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Právě to sleduji také. A to by opravdu nebylo dobré. Ale mně už je to opravdu jedno. Přesto stále doufám, že to bude nakonec Zeman. Drahoš je taková uhlazená fádní figurka. Nic v něm není a nechá sebou manipulovat na všechny strany. Zeman, ať je jaký je, všichni víme co od něho můžeme očekávat a udělal spíše dobrá rozhodnutí a hlavně, stál si neochvějně za svým. Tenhle moula na to nemá "koule" a jestli bude on prezidentem, tak se docela těším na zklamané názory, které nevyhnutelně přijdou potom. Může to některým připadat jako pomstychtivost z mé strany, ale ať. Mám samozřejmě výhrady k Zemanovi, ale ty jsou v porovnání s výhradami s těmi ostatními, úplně zanedbatelné a nejsou podstatné. To je ale jenom můj názor. A já s tím stejně nehnu.

amadeus

Zklamanych nazoru bude po druhem kole mnoho ať už vyhraje Drahoš nebo Zeman. Mně se nesmírně ulevilo, že k volbě přišlo dostatek voličů k tomu, aby se zabránilo Zemanovu vítězství v prvním kole. Pevně věřím, že se všichni voliči neúspěšných kandidátů spojí a půjdou zvolit Drahoše, byť je to jeden z nejméně sympatických kandidátů. Zemanovi už nemůže dál projít pohrdání všemi, kteří nejsou na jeho straně. Pochybuji, že existuje "nerozhodnutý volič". Na všech možných diskuzích je jasně vidět, že lidé ho buď nenávidí nebo nenávidí všechny kdo nevolí Zemana.

Prezident žádné migranty nepřivede ani nezabrání jejich příchodu, ale má velký vliv na veřejné mínění. Těším se, že se konečně přestaneme orientovat na Rusko a Čínu, režimy, které nikdy nebudou našimi spojenci. Snad se i trochu změní nálada v zemi, kde se všichni nenávidí a začne se trochu mluvit o tom, jak zlepšit EU a ne o jejím opouštění a izolaci či dokonce paktování se s Putinem, který nejraději obnovil sovětský svaz a nechal všechny oponenty postřílet nebo pozavírat.

culdabulda1*

tragedie pro tento národ je fakt, že ačkoliv Zeman v prvním kole v celé republice zvítězil, bude přesto rozhodnuto, stejně jako ve volbách sněmovních - proti vůli lidu ve prospěch elitní menšiny... Praha nikdy nebude "naše"

amadeus

Co to melete? Žádný z kandidátů neměl většinu hlasů a tím pádem žádný z kandidátů v prvním kole nezvítězil. Rozhododne většina hlasů ve druhém kole a nikoli menšina! Chápu, že se vám nelíbí představa, že prezidentem nebude Zeman, ale musíte kvůli tomu plodit takové neskutečné nesmysly?

doplněno 13.01.18 22:29:

jenom pro doplnění: podle mých počtů volilo Zemana neclých 24% lidí (počítáno z celkového počtu voličů - i těch, kteří se k volbám nedostavili). Od kdy je 24% většina?

Trošinku žvaníte, že? Televizní pindy už známe, zkuste něco ze sebe ..

milannovotny

Putin chce obnovit sovětský svaz?Trošku paranoidní ne?Ano s příchodem Drahoše se tu zvedne nálada,všichni se začnou mít rádi a společně budou budovat lepší unii .To je jak když se budoval komunismus.

Jen tak pro odlehčení...ten pan Drahoš mi strašně v obličeji připomíná Husáka.

Volba prezidenta
Volba prezidenta #2

Amadeus, ve svém příspěvku jste použil právě Vy slovo nenávist a to rovnou třikrát. Já si právě na rozdíl od Vás, vůbec nemyslím, že by šlo mezi voliči o nějakou nenávist. Moje kamarádka také volila někoho jiného a vůbec mezi námi nedošlo k žádnému nenávistnému rozhovoru, i když jsme to debatovaly. Ona mi vysvětlila proč volí jinak a jí jí zase řekla svůj názor. A představte si, že tím to zhaslo a dál jsme klidně mluvily něčem jiném. A jsem přesvědčená, že tak to probíhá mezi většinou lidí. Pak jsou ovšem ti, o kterých asi mluvíte, ale těch je podle mne hodně málo. Naštěstí. Protože to bychom pak opravdu byli národ zabejčených, nenávistných demagogů a to nejsme.

doplněno 14.01.18 10:30:

Jofa, to souhlasím. Na tom videu bylo zřetelně vidět, že je už dost nemohoucí. Prostě už není ve formě. Ale já si nedokáži mezi těmi ostatními vybrat. Není tam nikdo, který by ve mně vzbuzoval důvěru, nebo respekt. A tak si myslím, že se může stát to, že on už nezvládne těch pět let ze zdravotních důvodů, že dojde k dalším volbám a že se mezi tím objeví ještě někdo jiný. Už to zde bylo napsáno někým jiným, teď si nevzpomenu kdo to byl, myslím že "pb", ale nejsem si jistá. Tak jsem volila tak, jak jsem volila, protože to považuji v této prekérní situaci za "Šalamounské řešení". ;)

jofa*

Rovněž se domnívám, že nejde u většiny voličů o žádnou nenávist k současnému prezidentovi. Jsou jen rozdílné pohledy na současného prezidenta. Tak jako někomu se nelíbí jeho neustálé, mnohokrát nevhodné bonmoty a neustálé ponižování svých odpůrců, o chatrném zdraví ani nelmuvě, tak naopak někomu to imponuje a čím víc bude kolem sebe rozdávat tyto "facky" tak lépe. Mně to například nijak neimponuje a takového člověka prezidentem nechci. Zahraniční politiku dělá vláda, tam je prezident jen součástí (měl by být) vládní politiky a strategie. Vemte si jen to video při volbě. Já jsem si myslel, že to ani Zeman nepřežije. Nebyl vůbec schopen se nějak orientovat, natož nějakým pudem "sebezáchovy" reagovat. To není nic nenávistného, jen prostě takového prezidenta příště nikoliv. Postrádám u něj naprosto absenci soudnosti.

doplněno 14.01.18 10:37:

suzymon: No a není lépe rovnou zvolit prezidentem jiného, než čekat nebo doufat, že 5 let vydrží? Copak se svět zblázní když tam bude někdo jiný? Nezblázní a na politice se nic nezmění. tam to bude táhnout vláda.

hodnocení

10x

Dobrý den. Abych pravdu řekl, po tom co jsem od pana Drahoše k dnešnímu dni slyšel, vlastně ani nevím proč se vůbec rozhodl kandidoval.

hodnocení

8x

Zeman je na prvním místě, z čehož mám radost a doufám, že v druhém kole také zvítězí. A i kdyby vyhrál Drahoš, kterého nemůžu ani cítit, tak se nedá nic dělat a prostě ho budu ctít, jako demokraticky zvoleného prezidenta. Bohužel všichni od sluníček a kaváren tento princip naprosto nedodržují a pohrdají demokracií, o které neustále tak rádi kvákají.

Doufám, že to Zeman dá.

jofa*

Změna je třeba. Je zapotřebí na hrad vrátit slušnost a důstojnost prezidentského úřadu.

Hlásná trubka Brusele je úřad zbytečný. Máme ČT.

hmm no nevím je stli je dobré mít tam člověka, který bude lízat zadnici Junckerovi.

ghgh2
hodnocení

5x
Já doufám,že národ český dokáže přemýšlet sám a nepotřebuje k tomu mediální masáž česke televize,pražských rádoby umělců a jim podobných.
Raději snesu člověka,jehož mluva je lidová až lehce přisprostlá ale staví se za český stát než to beznázorové beztvaré želé,které má občany u brusele.
hostsamurraj

Přesně. To, že je občas vulgární a nebere si servítky je sice pravda, ale alespoň má nějaký svůj styl, který si drží bez ohledu na kritické názory ostatních. Není to patolízal jako Drahoš, Horáček a podobní. Drahoš je chytrej pán, Zeman také, ale historie si bude vždy pamatovat někoho výrazného. Na Drahoše si v budoucnu nikdo ani nevzpomene. O Zemanovi se bude mluvit léta.

lid
hodnocení

4x

Nesnáším Drahoše,ani se dnes večer neuměl pořádně "vyžvejknout. To radši ať je tam ten Zeman. Taky nechápu ostatní neúspěšné kandidáty,když vyzývají občany,komu dát hlas. Každý ať se rozhodně svým rozumem. Nejsme paka.

lid - Správně díte "Každý ať se rozhodně svým rozumem." Neúspěšní kandidáti nikomu pistoli u hlavy nedrží - a vyslovit výzvu či přání snad mohou.

hodnocení

2x

Všichni neuspěšní kandidáti radí lidem, aby volili Drahoše. Jejich názory mě vůbec nezajímají, tady je to taková mediální masáž, politici, média apod. neustále mají potřebu lidi někam směrovat a myslí si, že jsou lidé tupé ovce. Naštěstí lidé mají svůj názor a volí Babiše se Zemanem a nenechají se zviklat lůzou.

mot
zajimavy nazor, kdyz hlavne luza voli zemana a babise...

Lůza sem láká soukmenovce z Afriky ..

milannovotny

Můžete definovat pojem "lůza"?Já jen že ho volilo 2 000 000 lidí.

Lůza je synonymum chátry či sebranky a za největší sebranku v tomto státě považuji všechny účastníky pražské kavárny, různých neziskovek, sluníčkáře a veškeré vítače. Ješt něco potřebujete vysvětlit?

Ožrala, hulvát, buran, no kdo může být hrdý na takového prezidenta? Máte pravdu, lůza. Někdo pronesl, že země se kanalizuje. Bohužel, a proto máme prezidenta čtvrté cenové skupiny.

ghgh2
Nechápu,že lidé nazývají současného prezidenta ožralou ale nevadí jim nebo nechtěli vidět,jaký byl náš polistopadový prezident-kotelník násoska.
Člověk,který řekne,že má rád becherovku,ještě nemusí být alkoholik.Ale pokud má vadu chůze,je jednoduché ho zaškatulkovat a veřejně rozvíjet nepodložené debaty o jeho alkoholismu.
Lidé,kteří veřejně urážejí prezidenta,by se měli stydět.Až historie ukáže,jak byl (a doufám že ještě bude) pan prezident naší zemi prospěšný.
hostsamurraj

To je tvůj názor, to samé já můžu říct třeba o Drahošovi - Patolízal, člověk bez názoru, klátič bruselských zadků apod...no, kdo může být hrdý na takového prezidenta? Neřekl bych, že se země kanalizuje, spíše kriminalizuje, což je mnohem podstatnější a horší než sprosté slovo.

Nevnímám Drahoše, jako výrazného prezidenta, ani nemusím souhlasi se všemi jeho názory, ale je to aspoň slušný člověk, bez pochybné minulosti, za kterého se doufám již stydět nebudu muset. Prezident netvoří zákony, ani nemůže nám sem poslat migranty, to vše je na vládě. Preziden musí prezentovat postoj naší vlády, ač může být v názorovém rozporu a být reprezentantem naší země. Opravdu tohle Zeman splňoval?

hostsamurraj

Zeman mnohdy samozřejmě názor vlády nereprezentoval to máte pravdu. ALE: Pokud prezident pouze tupě prezentuje všechny názory vlády, pak se stává loutkou a k čemu je takový prezident? To tam pak můžeme mít Tondu Blaníka, kterého dle potřeby pošleme tam a tam, on přetlumočí něčí názory ve světě a jede domů, to chcete? Já ne.

A takový přesně bude Drahoš.

Prezident musí být silná, neovlivnitelná osobnost, která samozřejmě usí brát v potaz názor vlády, ale ne vždy a slepě. Podívejte třeba na Putina v Rusku, Duterteho na Filipínách, Si Ťin-pchinga v Číně...To jsou prezidenti, kteří ať jsou jacíkoliv, mají svůj neovlivnitelný názor a nenechají sebou hýbat, jak hadrové panenky. Jsou to silné osobnosti, za kterými lidé většinou jdou (i když každý bude mít skupiny názorových oponentů). Putin řekně, jdeme tam a tam, bude to tak a tak a ostatní členové vlády a většina obyvatel, sdílejí jeho názor. Takže prezident má silnou úlohu a slovo ve své zemi, ne, že ne. To jen u nás si dovolí lidé navážet se hrubým a sprostým způsobem do prezidenta. Kdyby náhodou vyhrál Drahoš, budu nespokojen, ale rozhodně by mě nenapadlo pořádat demonstrace, vydávat červené karty a nadávat do opilců, ovarových hlav apod. Kde to jsme...

Je pravdou, že Zeman by občas mohl lépe volit svůj slovník, ale jinak se s jeho názory na politiku, imigraci apod.ztotožňuji na 100% a rozhodně se za to nestydím.

mot
no lidi bez vzdelani nebo se dokoncenou/nedokoncenou zakladkou je u nas kolem 1,5mil, tak to by celkem sedelo :)
ale nevim co je luza treba pro kolegu samuraje
culdabulda1*

- lidi s humanitním vzděláním?

doplněno 14.01.18 12:56:

novinky.cz/...

doplněno 14.01.18 12:58:

pardon - novinky.cz/...

milannovotny

Podle toho co píšete to znamená že se tedy většina inteligence nedostavila k volbám a část volila Topolánka,Hilšera...

jofa*
hodnocení

1x

Stačí když přijde polovina voličů neúspěšných kandidátů, kteří nechtějí Zemana a konečně může užívat důchodu na Vysočině.

hodnocení

0x

Jen pro zajímavost - ukázka práce propagandy se serveru Info.cz. Aby soudruzi neztráceli naději, byl náskok Zemana před Drahošem v grafice snížen skoro na polovinu:

Volba prezidenta #3
Volba prezidenta #4
jofa*

Už i ten Babiš by Zemana nevolil, kdyby ho nyní nutně nepotřeboval. Nějak po chuti mu moc není.

jofa:

Babiš tak moc Zemana nepotřebuje, pokud vyhraje Drahoš, tak se o tom všichni přesvědčíte *smich*

liska*

ra252, je to tak! Zemanovi čáru zkrátili o půl cm a Drahošovi ji prodloužili taky o půl cm!

To je finta, prevíti. Nevolila jsem ani jednoho z nich, ale takhle se u nás hraje fér!

lid
hodnocení

0x

Drahoš vypadá jako Husák.

sebod*
hodnocení

0x

Přetěžká volba. Na jedné straně hulvát, na druhé NIKDO (tak na mě aspoň Drahoš působí). Z hlediska nějaké reprezentace naší země bych radši volila jeho. Ale... Je to vítač. Nojo, jenže Zeman je zase poskok Babiše. *zed* Sakra. Tak který teď? Kdo je pro mě méně přijatelný? Migrant nebo Babiš? Babiš snad dojede na svoje podvody *andel*, migranti se do Evropy povalí dál. Takže moje volba je jasná *ee*. Ach jo... Tak i tak to není dobré *plac*. Zase Zeman tam asi dlouho nevydrží a pak budou volby nové a potom se snad objeví někdo, kdo bude bránit Česko.

To, že je Zeman poskok Babiše by nebylo až tak hrozné. Horší je, že je poskok Putina.

Na druhou stranu, pokud nebude prezidentem Drahoš, očekávám nové volby ještě letos.

lid

To potom ale Drahoš půjde stranou-pokud bude zase kandidovat. když už nebude Zeman,Drahoš suchar nebude nikoho zajímat. Větší šanci by měli mít Fischer nebo mladý lékař. Drahoš je pro voliče nyní pouhou "zbraní" proti Zemanovi.

amo
Ta vytrznice byla taky na objednavku odpurcu a je zajimave, ze uz dnes je u soudu, ktery kvuli tomu zaseda v nedeli! Kolik asi vyfasuje?

Co je na tom zajímavého? Například fotbaloví výtržníci jsou před soudem taky obratem a nikdo se nad tím nepozastavuje.

hostsamurraj

Já doufám, že tu Ukrajinskou, kavárnou placenou flundru uřvanou minimálně vyhostí tam, kam patří.

Vyhostili. Spokojen?

ghgh2
Možná to ještě chtělo několikrát ji jen ve spodním prádle ponořit na delší čas do ledové řeky aby se jí trochu zchladil mozek,pokud tedy nějaký má.Třeba by ji pro příště přešlo,snažit se útočit na našeho prezidenta.
hostsamurraj

Tak aspoň, že tak.

Nejen tak - dostala tři měsíce s roční podmínkou.

hostsamurraj

hmm. tak to klobouk dolů před soudem (za jeho rychlost)

Co na tom dlouhosáhle soudit? Chycena za ruku při činu a napadla hlavu státu. Možná tak zvážit polehčující okolnosti, jako feministka to asi nemá v hlavě v pořádku *haha*

amo
Zdá se vám trest adekvátni? Za takovou drzost by mela byt navic citelná penezni pokuta, protoze nejake podmince se takova orazenka jen zasmeje, aspon by se videlo, kdo to za ni zaplati.

Byla potrestaná podle:

Tr. z. § 358 Výtržnictví

(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

O žádné pokutě se tam nehovoří.

hostsamurraj

Kalousek to rád za ní zaplatí

mot
ja myslel ze to, zaplatila byla kavarna...
amadeus

kde se berou názory, že Drahoš je "vítač" či sem snad dokonce nějaké migranty plánuje sám přivést? Kvóty odmítl i Drahoš a prezident na to má pramalý vliv.

pohanka*

Signatář petice Vědci proti strachu a lhostejnosti v srpnu 2015.

,,Přijmutí prověřených 2 600 migrantů, uprchlíků není problém,,.

-------------------------------------------------

Naše republika nepřijmula pouze 12 uprchlíků podle kvót, ale přijímá stovky - tisíce? dobrovolně mimo kvóty.

V Praze poznáte abnormální nárůst ne-turistů. Jezdím a chodím po celé Praze 8 hodin v terénu, nelze přehlédnout.

Ozývají se lidé z Brna a jiných míst republiky, kde vidí nárůst tmavých občanů, či zahalených žen.

mot
jezdim po cele republuce pravidelne a nejak sem si toho narustu neturistu a zahalenych zen nevsiml:) ani v praze.
hostsamurraj

Tak to asi jezdíš maximálně prstem po mapě a nebo jseš slepej, jak patrona (nebo spíš nechceš vidět)?

pohanka - Jezdím a chodím po celé Praze 8 hodin v terénu, nelze přehlédnout.
Například v Karlíně, Libni, okolí Florence - tam je "tmavých občanů" skutečně k nepřehlédnutí (a nepřeslechnutí ;)).

culdabulda1*

jedubabicka

- jistě se mnou nebudete souhlasit, ale člověk se dnes může akorát tak utěšovat, že si tu svou "demokracii" Pražáci "užijou" jako první ! - když po ní pořád tak volají.

doplněno 14.01.18 16:22:

mot

- tady nejde o nějakou prezidentskou "moc" a pravomoci , ale o politické směřování naší společnosti. A s pokleslou zločinnou "západní" kulturou nesouhlasí většina občanů - na rozdíl od p. Drahoše a jeho podporovatelů

doplněno 14.01.18 19:08:

mot

- mně se p. Zeman taky bůhvíjak nelíbí, pokud jde o jeho osobnostní projev - ale p. Drahoš ..? - to si snad přece jenom nezasloužíme !

mot
to ze s "pokleslou zločinnou "západní" kulturou nesouhlasí většina občanů" je jenom vas dojem, protoze se pohybujete v nějakem prostredi ... ja zase neznam v mem okoli nikoho, kdo by volil zemana.
mot
delate, jak kdyby mel prezident nejakou moc.
Prezident ma dzstojne reprezentovat zemi, opravdu kdyz se podivate na Zemana, tak vam prijde jako nekdo kdo reprezentuje nasi zemi? Ja vidim seniora, ktery ma co delat, aby se vubec udrzel na nohach...
Nebude spis zeman poskok Kellnera a dalsich ze smeru Rusko/Cina?
Proc by mel Babis na neco dojet, vetsina volicu ho miluje ikdyz se vi jaky je a jak protezuje sve podnikatelske zajmy.

mot:

je překvapivé jak se pořád mluví o tom, že prezident nemá žádné pravomoce, ale všichni se můžou zbláznit, když udělá jen něco malinko z toho co udělat může a když krásně využívá nedostatky v ústavě *smich*

Když vyhraje Drahoš tak to teprve budete čumět co znamená být něčí poskok. Drahoš je úplně bez jakéhokoliv pevného názoru, bude to dobrá korouhvička na Hradě *smich*

jofa*

bmbx: ...a když krásně využívá nedostatky v ústavě. Takže tady budeme mít partičku takových a teď se omlouvám vychcá... na vládních postech? No to mně ...*modla*

doplněno 14.01.18 10:56:

slovo vychc...nahrazuji: hledají mezery a nedostatký v ústavě a zakonech?

jofa:

Tak nevím, ale snad je dobré když se najde v jakémkoliv odvětví člověk co je schopný najít nějaké díry, pak je lze odstranit. V tomto státě se bude nadávat na prezidenta, ale že máme v mnoha ohledech nedotaženou ústavu to nikomu nevadí, jak donutit bandu darmožroutů v tom něco udělat? Jen tím, že se na tvrdo díry využíjí. V tomto našem kocourkově to jinak nejde. 30 let se hov.no děje a Zeman to konečně rozsekl, hloupí čecháčkové to nejsou schopni pochopit. A tak budem západ dohánět tak dlouho, dokud Česko nezmizí z mapy, s takovými jako Drahoš to ani nemusí trvat dlouho *smich*

jofa*

bmbx: Zemana bych tolik nepřeceňoval a voliče nepodceňoval. O Drahošovi tady nikdo toho moc neví, to je jen nepodložená spekulace. O Zemanovi jsem přesvědčen, že do pokračování jeho funkce ho dotlačili jeho nejbližší poskoci a darmožrouti pro zajištění dalšího koryta. Jak jsem psal. Zemanovi chybí soudnost. Natolik je "nemocen". Stáří nezastavíš.

jofa:

o Drahošovi toho opravdu nikdo moc neví, ale hromádka diskuzí prezidentských kandidátů stačila, aby se předvedl jako člověk bez názoru a pokud nějaký má tak s trvanlivostí několika málo dní :-D

jofa*

Ale jo, ať si lid zvolí Zemana, alespoň bude občas v tv sranda. Už dlouho jsem se tak nezasmál, jako při videu z volební místnosti. To není škodolibost ale skutečnost.*smich*

fram

BMX:...ví. Drahoš Jiří: Má velmi vysoký morální a občanský kredit. Vysokoškolské vzdělání a všechny dosažitelné další stupínky, tj. doktor věd. Volby byly zatím správně emerické, tj. kandidáti se profilují veřejnosti a dají do toho hodně. Ty (před?-) poslední volby se dají označit jako "obrodný proces", aby se spáči pohnuli. Jenže nacpaly do parlamentu příznivce Popeláře a MádátidalhamtyhamtyaťmámvícnežtamtypodKriváňom, takže teď se vrací úder. J.D. je v politice velmi nezkušený a to ho činí velmi zranitelného. Takže třeba stačí aby rodina řekla "je to špína, jdi od toho"a nic nebude. Když bude, uvidíme možná něco, čeho si zatím málokdo všiml: Souboj dvou chemiků, a chemici jsou dobří politici ( canov.jergym.cz/... *hej*Plánované hospodářství skončilo, kdo to ještě neví tedy, takže: pojďme NA TO! (Vaše NATO*dril*)

fram:

toto je samozřejmě známé, ale jaký bude v politice se prostě neví a dle vystupování v TV to není žádná sláva, zatím je to docela dobrá korouhvičkan a to v zásadních věcech ;)

fram

bmbx: J.D. v politice: Bude / byl by velmi podobný až stejný jako jeho jeho dva (případní) předchůdci. Vyprofilovalo ho totéž prostředí (AV ČR). Co se vám zdá jako "býti korouhvička"je tím, že jednak politická strana není jeho parketa od narození a pak možná není čitelný tak jak očekává mladý člověk ( 67). Zažil ve škole povinnou ruštinu (a čte azbuku), dobré pro Putina, publikuje/publikoval v angličtině - dobré pro ty v EU. Bude s nimi muset mluvit, pokud možno je přehovořit, když po nás půjdou, zatímco parlament bude doma skotačit. President malého státu v tom bruslí, umění piruet nevidím jako závadu. -----( uchp.icpf.cas.cz/... - papers - to jen pro poděšení nezaměstnaných nebo málo zaměstnaných:-D co se ho bojí, on je pracovitý, taky od narození *uf*)

amo
Zeman je skutečný "lidový" český prezident, rozumi česke mentalite a je prirozený, na nic si nehraje na rozdil od Drahoše, ktery je sice vzhledem sympatický, ale jeho schopnosti neznáme, pripadá mi povýšený nad starosti vetsiny bezných "plebejcu" a nebude se ani s nikým moc vybavovat, kdyz tak jen prezirave.
mot
Drahose neznate, ani jeho schopnosti, ale vite, ze je povyseny, s lidem se bavit nebude a kdyz uz jo, tak prezirave. krasny obrazek do mysleni lidu :)

amo
Mot - JD.vytvári takovy dojem a taky nekdy pusobi politickymi znalostmi dezorientovane, to se nakonec ukáze v debate se Zemanem a myslim nebude mit šanci ho porazit.

hodnocení

0x

Tak jenom v bodech:

1) prezident má především jako hlava státu reprezentovat národ - když to dělá špatně můžete si postěžovat, možná se Vám uleví

2) zdraví, stáří, vulgární nebo arogantní chování, jednání s Čínou nebo z Ruskem, není proti Ústavě ani určující pro volitelnost

3) není rozhodující co člověk říká, jako co (ne)dělá nebo jak myslí

4) nový kandidát na prezidenta vkládá do kampaně svůj nebo cizí kapitál, který bude chtít vrátit přátelům i sobě

5) při volbách jde o koryta

6) výměna na Hradě se týká i dalších spolupracovníků, výměna se zainvestuje ze státních peněz

7) nová volba nemusí být zárukou stability vlády, "koalice Antibabiš" může vyvolat vládní krizi, pocítí to všichni voliči na obou stranách. Slepenec prezident - premiér je opticky pevný

Jsem si jist, že kritici současného prezidenta, budou časem hledat chyby i na nových zástupcích státu. A ještě připomínám přísloví - nové koště dobře mete...pozor na vymetené peněženky.

doplněno 16.01.18 02:58:

K bodu 2): volitelný může být i tzv. nastrčený nezkušený kandidát, konfident Stb,a.j.

hodnocení

0x

Tak jsem dočetl až sem a je mi smutno z toho, jak jsou stále ještě někteří lidé nenávistní a hloupí.

Nicméně mě volby potěšily a doufám ještě potěší, takže si myslím, že v národě je stále ještě zdravé jádro.

Volby jsou drahé potěšení stejně tak referenda, které má ve svém programu Okamura. Ideály o slušnosti, postoje, víra v lepšího kandidáta nejsou na místě - nikdy nevíte, jak se časem projeví.Ve volbách některých zemí jde dokonce nejen o koryta ale i bohužel i o moc. Dovolím si připomenout nedávné volby. Strany, které nedostali dostatek preferenčních hlasů odmítají pracovat ve vládě, údajně proto, že premiér může být trestně stíhán! Přeloženo do češtiny: nejsme u koryta, odejdeme sice na bukvice a při první příležitosti se na ně vrhnem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]