Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co k adventu?

Od: jiriziegler odpovědí: 10 změna:
Nikdy jsem to s přítelkyní neslavil, letos poprvé, ale co ji koupit k adventu? Kupuje se něco? Nemám tucha, prosím o tipy :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
K adventu? Na adventu se nic neslaví. Advent je doba přípravy/čekání na Vánoce.
doplněno 01.12.17 12:31: Tak vyrobený nápaditý adventní kalendář ji určitě potěší, ale jinak opravdu není co k slavení.
jiriziegler
hodnocení

Jmelí či kalendář?

hodnocení

1x

Slyším to prvně v živote a to jsem docela dost stará, to je bud krajový zvyk, nebo nejaká novodobá vymoženost? *nevi*

Spíš ta "vymoženost" - pravděpodobně na základě masivní masírky prodejců všeho možného. Jediné, co se dává relativně delší dobu, jsou adventní kalendáře pro děti - aby jim líp uteklo čekání na Ježíška :)

jedubabko no jooooo, ty kalendáře, co jsme kupovali, když byla vnoučata menší, ale také se dají docela vtipné vyrobit doma, kdo se před Vánocemi nudí, může si najít nápady na "Pinterestu" a tvořit.A nemusí to být jen pro děti.:-D

advent
hodnocení

1x

Nic se nedává, ale když slečna něco dostane, určitě to potěší. Já dostávám každý rok adventní věneček se 4 svíčky, které společně každý týden (jednu svíci) zapalujeme. K tomu si dáme trošku vínka a čekání na Ježiška uběhne jako voda.

Jmelí, prý se nemá kupovat, ale musíte jej dostat. To se pověsí třeba na lustr a pod jmelím musím dostat polibek.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Adventní kalendář neurazí.

Jedubabička - s tímhle kalendářem budeš vědět, kde děti hledat. :-D

Co k adventu?

Ad maky - kdysi jsem dělávala - i bez Pinterestu, z toho, co dům dal.

Ad ladinpraha - úžasné, to by mělo být povinné v každé rodině. Ale kdo vám řekl, že je hledat chci? :-D

lidus*
hodnocení

0x

Adventní kalendář od Sazky za 250,-, mají v každé trafice ale o nějakém dárku slyším prvně.

hodnocení

0x

Advent není den, kde by se dávaly dárky, podobně, jako na Štědrý den. Advent je doba dlouhá 4 týdny. Je to předvánoční čas, období čekání na Vánoce. V tento čas měli naši předkové zvolnit v práci, spíš se ohlédnout za sebe, obrátit svou mysl k bohu. Chystat se duševně na příchod Krista. V období adventu se chodívalo do kostela na zvláštní zpívané mše - roráty. V té adventní době nebývaly žádné světské radovánky, jako muziky, nebo svatby. To pak propuklo až v masopustu.

Dnešní doba je jiná. Místo zvolnění lidé spěchají tím víc, ženy gruntují, budou péct cukroví, shánějí se dárky, všude vtíravě útočí reklama. Hrozně ráda bych prožila jeden den adventu stejný jako před 150 lety. I s těmi roráty.

Tak opravdu nevím, kde jste slyšel spojení "slavit advent" a dávat si nějaké dary. Advent oslavíte tak, že jí pomůžete vycídit okna, převléknout postele, zadělat těsta...Jaga.

Dnes odpoledne jsem vyrazila ven. U rybníka jsem našla na zemi ohromnou kouli krásného jmelí, shodil ji z topolu vítr i s větví. Několik snítek jsem si odtrhla na výzdobu. I to patří k přípravě na Vánoce, pěkná výzdoba a především adventní věnec jsou nedílnou součástí adventu. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]