Nejste přihlášen/a.
Dost jsem s ním sympatizovala, ale co se návrhů nové vlády, týče to je děs. Pominu-li Šlechtovou na post ministryně obrany (jakoby tu nebyl nějaký voják nebo vojačka, jak může rozhodovat o vyzbrojení armády, viz Parkanová a copak by asi dokázala v případě ohrožení repubiky) , tak návrh na ministra zdravotnictví, který by měl být odborníkem, je ještě horší, má vůbec mladý hudebník nějaké zkušenosti, vždyť v tomto problematickém oboru neuspěli daleko schopnější zdravotníci.
třeba to je jen první pokus - říká se, že by měl sestavovat - v případě neúspěchu - taky ještě i druhou vládu, takže si odborníky "schovává" na potom.
Jinak - ženským v politice moc nevěřím - zatím se předvedly spíše v tom horším světle. A to nejen u nás - snad s výjimkou Thatcherové - všude. Pokud jde o zdravotnictví - tam je to v "prd..." už dlouho - a třeba to je otázka spíše pro ekonoma...
Už jsme měli větší "umělce" na ministerstvu obrany Parkanová, nebo Baudiš co málem sám sebe sestřelil v letadle
Já bych to tak neprožíval, v tomhle kocourkově to vždy nějak dopadne...
Furt se tu omílá Čapí hnízdio. Když někdo, jako např. EU nabízí dotaci investorům na některé projekty, tak pro zájemce stanoví jasné podmínky. Jak to tedy vlastně je?
Žadatel o dotaci (např. firma Čapí hnízdo) musí:
1. Požádat písemně na co dotaci žádá, a o jakou částku se jedná.
2. Musí splnit podmínky stanovené pro obdržení dotace.
3. Dotující to je - EU - prověří splnění podmínek a dotaci buď poskytne, nebo neposkytne.
4. Investor ( firma Čapí hnízdo) musí proinvestovat ze svých peněz zbývající částku pro výstavbu projektu,
tedy cca 80-90% (dotace je cca 10% - 20%).
5. Projekt- tedy výstavbu musí dokončit v určitém termínu.
Tak a nyní si vyhodnoťme z informací domácích - státních médií, výstavbu Čapího hnízda.
Projekt byl úspěšně dokončen a slouží veřejnosti. Dává práci 68 pracovníkům. Zisk z provozu je odváděn v ČR
do státního rozpočtu a za dobu provozu je odvod na daních vyšší než byla dotace 50 mil. Kč.
Při tom dotace byla poskytnuta z peněz EU, ne tedy ze státního rozpočtu ČR ! Pak se najde "slepičí prdelka",
která před volbama v ČR, běží do Bruselu, že s tou dotací asi nebude něco v pořádku - premiér B. Sobotka.
Vyvolá spolu s KDU-ČSL dokonce trestní stíhání proti úspěšnému podnikateli A. Babišovi.
Komu to mělo posloužit? No stěžovateli - B. Sobotkovi + celé ČSSD a KDU-ČSL, jež jsou jen neschopnými cokoliv vyprodukovat a jen závidí a hází klacky pod nohy těm úspěšným.
zdroj: hledejte na internetu, a najdete. Článek není můj, jen jsem na něj náhodou na internetu narazil.
Ono ale v podstatě není co hledat. Že Čapí hnízdo funguje, ví každý , kdo si tam udělal výlet. Že jsou z něj odváděny daně, jako z každého jiného provozu v Česku je nad slunce jasné. Proč ta snaha zkompromitovat Babiše? Strach. Pravděpodobně z nějakého kostlivce ve skříni ČSSD. Je mi jen s podivem, že je ještě tolik lidí, kteří nechtějí vidět tyhle zjevné indicie, a stále věří na vinu Babiše.
EU – v kauze dotace pro Čapí hnízdo ani nemůže rozhodnout jinak, než ve prospěch Čapího hnízda. Proč?
1. Musela by si příslušná komise přiznat, že neprovedla kontrolu žadatele a splnění podmínek.
2. Ale tu přece provedla a uznala splnění podmínek.
3. Přiznali by pracovníci komise EU že pochybili? Asi těžko...
vilik
- no, uvidíme - když tak holt zase "utřeme hubu" - už jsme si za těch 28 let zvykli. To, co se dalo pos... už se stejně stalo.
ivzez
- a myslíte, že Babiš to "dorazí"? ...
I kdepak, nestalo. Ten, kdo tomu věří ještě může být hodně nepříjemně překvapen.
Nějak se mi tu ztrácejí otázky, v nichž jsem reagovala... Jj, myslím, že to Babiš ještě ani nenakousnul (máme se na co těšit").
Já si to nemyslím, už jenom proto, že toto vykřikují veřejně hlavně ti co téhle zemi už uškodili dost a škodili 27 let. Bojí se a mají čeho
Uvidíme...
bmbx: Ale Babišovi by se hodně líbilo s ODS. Jak to jde dohromady? Jako, že dva zloději ( pořvávali to po sobě) si lépe porozumí a dohodnou se? Už jsem několikrát psal, naivní voliči.
jofa:
Jo líbilo, protože by s nima mohl dát dohromady většinovou vládu a není nic lepšího, než mít nejzlodějskou stranu pod křídlem
Ad bmbx - není nic lepšího, než mít nejzlodějskou stranu pod křídlem
No bodejť - o čem všem by se potom dalo hezky říkat "to všechno oni, ne my"
Bát jsme se měli než tuto zemi rozkradli, teď už není důvod
Dokud se bojí Kalousek a spol. tak jsem klidný
Dotace z Bruselu je lup? Že na ní neměl nárok to nikdo zatím nedokázal
Ale papouškuje se to dobře, že?
Dobrý den, vidíte, takto by mohl zdůvodnit pan Babiš, proč potřeboval tu dotaci z Bruselu - doma je již rozkradeno, tak požádal o lup v zahraničí . Zdravím!
- no - možná je na čase - aby se začalo loupit směrem do ! republiky, nikoliv, jako zatím - ven z ní !
jedubabicka
- jak kdo - pokud jde o národ, tak ten z překvapení vlastně od toho 89-tého nevychází - zatím ale vidíme, jak se strachy klepou ti, kteří nám ta "překvapení" po celou tu vládu "demokracie" tady servírovali !
On se fakt nedal volit nikdo jinej - kdo? ... jedině ten Okamura - ale to mi p. Babiš připadal státotvornější ... - já jsem holt byla po celý život vychovávána ke spořivosti. Ještě mi připadala dobrá současná ODS - ale bez p. Fialy !
jedubabicka
- mohl by začít s neziskovkama ...
I kdyby teď Babiše zavřeli, kdyby celé ANO zrušili, nebo zakázali tak jim nelze upřít jedno velké PLUS, udělali ve volbách takový průvan, že se konečně snad dinosauří strany probudí a uvědomí si jak si získat voliče v příštích volbách
Ale když vidím třeba Kalouska, který s topkou jen tak tak prolezl, tak jim to pořád nedochází
Babiš má jednu vlastnost a to, jak dokáže prodat úspěch nejen svůj ale i cizí ve svůj prospěch a za to špatné mohou všeci ostatní. Před dvěma dny to jeden politolog a nejen on (i když k mnoha mám výhrady) popsal trefně a přesně. Uvedl : Vládá zasedala ohledně nějakých záležitostí v přidání peněz pro obyč. lidi a ještě ani zasedání neskončilo, premiér musel řešit jiné věci a Babiš už letěl po schodech mezi novináře a už se chválil, jak to všechno on zařídil, že bude přidáno a že není víc za to on nemůže. Typický Babiš. Nikdo na takovou "politiku" Babiše nebyl připraven a strany dopadly jak dopadly. Dobře se to lidem poslouchalo.
Ale nebýt tam Babiš, ale třeba Dědiš a ne hnutí ANO, ale třeba hnutí NE, tak by to dopadlo úplně stejně, většina lidí už je zkrátka nasranejch a už chtěli nějakou změnu, takto to dopadá vždy, stačí se podívat zpět do dějin. Pořád se někdo nimrá v minulosti, ale malinko se z ní ponaučit to né .
Zatím jsem neslyšel, že by někdo fandil Babišovi za "jeho" zásluhy, spíš lidi už chtěli volit někoho jiného, což dokazuje i to že Piráti a SPD se dostali do parlamentu. Už jenom to, že mnoha voličům nevadilo, že Babiš je vydán ke stíhání, je na pováženou, ale těm blbům to prostě nedochází, jsou schopni blbnout tak dlouho až to dotáhnou k předčasným volbám a docílí toho, že ANO dostane 50% a s ním vyrazně posílí SPD a to teprv bude mazec, to se snad pos.ru smíchy jak jsou čecháčkové blbý
bmbx
- samozřejmě - volba Babiše znamenala volba NE ! - dosavadnímu politickému systému ! - každý to pochopil, jenom naše nabubřelé demokratické elity si myslí, že je Babiš nekalým způsobem "přečůr... " - zatímco se přečůrali sami !
Jak to dopadne, nevíme, to je fakt... třeba špatně, ale třeba fakt líp - pokud to nevyzkoušíme, neuvidíme... a pokud má kdo co ztratit, tak to jsou v prvé řadě zloději, kteří zde doteď vládli a až pak teprve tzv. obyčejní lidi, ne? Pořád sázím na to, že Babiš není hloupej ! a umí nejen krást...
bmbx
- no naši demokratičtí politici to tvrdí - a těm máme přece věřit, ne?
bmbx
- no dobrý ! - to Babiš jen tak "nedožene" - se svým přicmrndlým "Čapím hnízdem" ! Ale koukám, kolik toho má na triku ta naše "zásadová" ODS - a to má ještě odvahu tady vyřvávat něco o cti a spravedlnosti !
Nevím zdali po tom co se zde v minulosti všechno rozkradlo za minulých vlád je možné zrovna o Babišovi tvrdit že něco ukradl
To je moc dobrý ta sumarizace,můžete mně to přeposlat do e mailu dostalmail@seznam.cz.? já to neumím ztáhnout.(65let).
jofa a ostatní: 30.11.2017 - 13:00
Tahle zpráva, na kterou se odvoláváte, je postavená přesně na tom, čemu se říká FAKE. Vysvětlím: Vezme se kus pravdy:zasedání vlády, vystoupení Babiše na veřejnosti. Dále vezmeme smyšlenku "politologa". Pomine se, tak nějak náhodou, že "politologovo" tvrzení už není fakt, ale je JEN jeho tvrzení, kterému se dá nebo nedá věřit natolik, nakolik MU věříme nebo ne. Všechno to smícháme. A pak to celé vydáváme za skutečnost. Za neoddiskutovatelný fakt, kdy stokrát opakovaný FAKE se stává pravdou. Takovou rádobypravdou, která se hodí opakovat pokaždé, když nemusíme nic dokazovat. Vždyť stačí se odkázat na dobře znějící FAKE.
A i kdyby snad měl "politolog" pravdu. Kdyby mu bylo možné věřit. A celá zpráva není FAKE. Je snad chyba Babiše, že ostatní strany neuměly okamžitě správně politicky reagovat? Není. A voliči jim to ve volbách spočítali. Už se probuďte. Politika, stejně jako celá tahle společnost není a nikdy nebude spravedlivá. Je to neustálý boj o přízeň voličů. Dokuď budou politici závislí na voličích, budou dělat vše pro to, aby si voliče naklonili. A když to někdo neumí, není politik? Skončí v propadlišti dějin. Protože přízeň voličů je ošidná věc.
jofa: Ano máte pravdu. I Babiš.
Tak uvidíme po (možná nedlouhém) čase, na čem, respektive na kom, se ta spořivost a šetření projeví nejdřív.
Já bych na ministra obrany dala zkušeného armádního generála. A na místa administrace také lidi z armády,teda pokud by byli schopní.
Mrzí mne zřejmá zabedněnost, s odpuštěním.
Proč pořát skloňujeme Babiš: jméno blázna možná, ale určitě původem člena STB a Kradaře Ve Velkém. Už Mečiar ho vylil. Kdo v ČR volil trestně stíhaného člověka, a jak to, že obviněním nevěří (zřejmě)? Už podnikají děti "starých sruktur", tak že by ti? Jestli jsem klaustrofob, tak pořádný: Tento pán nekope za moji vlast, ale za svoji slovenskou, táhne nás k nim, aby nebyli s Rusama a spol. Což to nevidíte? Jak akorát rejdí a zdržuje?
myslím že horší to nebude.Myslíte že dřív to bylo lepší např.za vlády ODS?Kdy si např.sáhlý ministr nechal na ministerstvu nainstalovat koupelnu s pozlacenými kohoutky a jiné magořiny?Babiš alespon bude po krku mizerům na ministerstvách,kde se plýtvá po präžácku takovými způsoby,jakými se občanům po republice ani nezdá.¨Co jinak říci,když se např.na jednom ministerstvu v minulosti rozkradly počítače a příslušná ministryně řekla,že za to nemůže.Tam v Praze musí být neskutečný bordel a mamon
Dobrý den, jo, v Praze je blaze. Kdo tam není na nějakém ministerstvu, tak má hezké a dobře placené místo u města nebo nadnárodní firmy. Guláš tam je stále za 6,40 Kčs, člověk tam nestárne a holky z Perlovky mají i slevové akce pro důchodce. A ty zlaté kohoutky v koupelně jsou v každém žižkovském činžáku. No, a potom se probudíte (ovšem, byl to hezký sen). Zdravím!
P.S. O Prahu se neotírejte!
No, už jsme měli za ministra obrany i hérce (a za prezidenta mizerného pisálka). Ale jo, máte pravdu, taky bych uvítala, kdyby ministrem obrany byl třeba bývalý voják, ministrem zdravotnictví lékař-ředitel nějaké nemocnice, ministrem školství pedagog, prostě lidi, kteří danému resortu rozumí. Akorát ministrem financí jsme párkrát měli ekonoma.
Ono není na škodu udělat ministra z člověka mimo obor. Po odborné stránce má své lidi a neodbormý ministr problémy vidí z jiného úhlu a je předpoklad, že není zavázán každému druhému odborníkovi na ministerstvu. Viz zdravotnictví. Tam není třeba lékaře, tam je potřeba myslícího člověka, který zatrhne mrháním peněz, nákupu předražených přístrojů atd.Ministr nepotřebuje umět operovat, léčit, musí ale dobře hospodařit.
-----------------
Vše co je pořízeno i částečně z dotací (nikde nejde dotace na 100%) musím vlastnit pět let a pak si to může prodat, nechat, prostě dělat co chci. Čapí hnízdo je jen bublina.Je to jen zástěrka jak odvrátit pozornost lidí od větších problémů.
sebod - nesmýšlím jako vy. Ty větší průšvihy druhých stran jsou známi i vám. I kdyby Babiš vracel dotaci, tak je to pro něj kapesné. A to je to, co ostatní nemohou zkousnout. Snad je to jedinný politik co nebere ani plat. Nebo znáte ještě někoho?
sebod,ty holt nedokážeš pochopit,že ať je Babiš jaký chce,není to taky svatoušek ale alespon se snaží ted příživníkům šlapat na paty.Který jiný člověk si dovolíl kritizovat,že počet vychytralých státních úředníků stoupl skoro 2x násobně?A spoustu jiných věcí?Doteďka tam byl samý vlezdozadek,který si jen hřál svou polívčičku a nechtěl rejpat v zájmu své kariery do vosího hnízda.A kdyby byl Babiš svatý poctivec,tak by bohužel neměl šanci se dostat nahoru mezi tu vládnoucí sebranku.Není svatý ale je to to nejmenší zlo,co je v současnosti možné.Takže raději vol opět ODS a spol,které lže kudy chodí a jen v zájmu svého mamonu hraje komedii pro zabedněné diváky a chrapouny,kteří je volí jen v zájmu svého mamonu a nějaká demokracie je vůbec nezajímá
Tak jsem v tom příspěvku vybělil všechno, co se vztahuje k neprokázanému a možná zinscenovanému (dovolte mi prosím vlastní názor) divadlu kolem Čapího hnízda. Třeba se pletu, ale zatím nikdo nic Babišovi neprokázal. Pokud všechno kolem čapího hnízda je nějaký komplot.
Co zbylo z toho textu? Jeden odstavec, jak žumpa plný nadávek. Ten člověk musí Babiše bytostně nenávidět, když je schopen takto někomu nadávat. Má snad p. Jaroš, býti jakýsi arbiter elegantiarum českjé politiky? Mám li mluvit za sebe, takovému sprosťákovi bych snad měl věřit? Nezlobte se, ale za mě nee.
Věřte si čemu chcete. Ale odpovězte si pravdivě na těch 5. bodů nahoře, o přidělování dotací, 30.12. 20:35. Který z nich porušil? Pokud neporušil, co mu vlastně chcete vytýkat? Že EU stanovila blbě podminky dotace, nebo co vlastně? Chcete být chytřejší než EU? Myslíte, že kdyby EU vadilo, že po pěti letech ta firma změní majitele, že by stanovila v podmínce dotace jen pět let zákazu změny majitele?
Známý marketingový odborník Martin Jaroš publikoval na svém profilu následující výzvu:
Sorry, lidi, k tomu Babišovi. Musel jsem. Vypadá to jako normální dotační podvod a účelovka s nastrčenou firmou a bílými koňmi. Ale v tom nechci předbíhat, to ať rozhodne soud. Ovšem už teď je mi na blití z reakcí uživatele Andrej Babiš. A hned vám řeknu, proč!
1. Tak za prvé, ten starý partyka neustále opakuje, že je to načasované. Do prkvančic, ještě žádnému podvodníkovi se nezdálo, že policie přišla v ten správný čas! Ještě žádný podvodník neřekl, OK, teď by mě měli přijít zabásnout, teď mám trávu posekanou, kompoty uskladněné, teď je nejlepší moment na lapák. Ne! Takhle to nefunguje. Pokaždé, když si pro vás přijdou, tak je to strašně nevhod − potřebovali byste ještě dotáhnout ten kšeft s Itálií, vidět promoci dcery nebo třeba otelit krávu Jitku. Věci, které jsou pro menší podvodníky stejně důležité jako pro tebe ty volby, Andreji. Takže prosím tě, buď chlap a přestaň skuhrat, že to policie na tebe načasovala. VŽDYCKY by ti to přišlo nevhod!
2. Za druhý, když už tu teorii o načasování vezmu vážně. Furt skřehotáš, že jsi do politiky šel jen proto, abys sloužil nám, občanům. Tak víš co? Já jako občan si myslím, že tohle načasování je pro nás i pro tebe úplně nejlepší. No, řekni sám − copak by to vypadalo dobře, kdyby si pro tebe přišli dřív, když jsi byl ještě ministr financí? Nebo dokonce později, až budeš − s odpuštěním − premiérem? Chci já jako občan číst někde ve Financial Times články "Policie požádala o vydání českého ministra financí, český ministr financí měl podvést EU o 50 mega?" Nebo dokonce premiér? Proboha, vždyť by to byl totální Balkán! Teď jsi jen obyčejný poslanec, máš na to čas, země nemá až takovou ostudu. Děkuj Bohu, že se ti policajti takhle trefili do krátké pauzy mezi pánem všech peněz a pánem všehomíra. Andreji, buď za to načasování rád!
3. Za třetí. Ty jako největší taktik ze všech, chlapík, který vždycky využil i tu nejmenší mrdku pro svůj politický prospěch, chlapík, který v době skandálů radši dává na Facebook svoje fotky s hříbatama a kterému i ta léta odkládaná svatba náhodou vyšla na dobu tři měsíce před volbami, takový člověk se bude rozčilovat, že je něco načasované? Můžeš být dotační podvodník, ale aspoň nebuď pokrytec, sakra! Vždyť tak jak ty jednají skety!
4. A poslední věc k tomu načasování, ta nejdůležitější. Mně jako občanovi je úplně PUTNA, kdy si policie pro lumpa přijde! Hlavně že si přijde! A ten, kdo sliboval vyčištění toho Augiášova chléva, ten to přece musí vítat! Copak se zločin nějak ruší podle toho, jestli policajti přijdou v únoru nebo v srpnu? (Když to není 30 let a není to promlčené?) Představte si třeba, že já vám ukradnu auto a natočí mě kamera. Po čase si pro mě přijdou švestky. Já řeknu, že je to schválně takhle načasované, že mám zrovna nastoupit do nové důležité práce − a vy mi to auto jako odpustíte? To snad ne! Budete chtít, abych šel bručet, nová práce nenová práce! Ježíšmarjá, to je přece jasná páka!
Tolik k načasování. Ale zaznamenal jsem ještě jednu smutnou věc. Lidi se nechávají oblbnout Babišovým jměním a podvědomě si myslí, že když miliardář někde loupne 50 mega, tak že to není tak hrozné, že pro něj jsou to drobné, že on to tak nemyslel. ALE HOUBY, spoluobčani, co blbnete, je to úplně stejně hrozné!
Ruku na srdce. Kdybyste si přečetli, že třeba premiér Nečas si účelově založil firmu, napsal ji na svoje děti a inkasoval na ně 50 mega dotací z EU, co byste dělali? Sežrali byste Nečase zaživa, to byste dělali! Pamatujte, vždyť i tomu koloťukovi Grossovi začalo téct do bot kvůli pitomému bytu a strýčkovi Vikovi, kvůli jednomu blbému bytu! A co kdyby to udělal Kalousek? Kdyby se teď proláklo, že nějakou dotaci nesmějí dostat politici, ale Kalousek by místo sebe poslal svoje děti, ty by shrábly 50 mega a pak to zase odevzdaly tatínkovi − co by se stalo? Vždyť vy byste během hodiny toho Kalouska vyštípali z republiky a Babiš by v běžel v čele toho štípajícího davu s vidlema a jeho facebookový tým by z toho dělal živé vysílání, takhle by to bylo, ne že ne! Kecám, nebo ne?
Řeknu to takhle. Vy, co ještě furt volíte Babiše. Já vaši frustraci z tradičních politiků chápu. Ale věřte mi, Babiš není lepší než oni. Vím, že je těžké si to připustit, protože my všichni bychom chtěli spasitele, který ty pitomé politiky nakope do zadku. Ale Babiš to není. Je to starej křivák a podvraťák. Je to chlapík, který lhal, i když přísahal na zdraví svých dětí. (Když říkal, že nebude zasahovat do práce novinářů.) Co od takového člověka čekáte? Bude vám lhát znovu a podvede vás. Nevěřte mu a nedávejte mu další moc. Už takhle je to nejmocnější muž v zemi, má v ruce i peníze i média i dlouhé nitky na státní zastupitelství − to pro naši zemi není dobré. A vy taky v duchu víte, že on to na vás hraje − stejně jako mu na Facebooku nadšeně přitakávají falešné profily a jeho tým k tomu drásá nadšené přípisy. Nenechte se oblbnout. Nedávejte všechnu moc do rukou člověku, který lže, kňourá a možná i podvádí. Dík.
A jinak si mimochodem myslím, že Babiš z toho vyvázne a že si ho nikdo netroufne odsoudit. Ale jsem rád, že to aspoň zkoušej.
Martin Jaroš
Poznámka na SYS nebo admina.
Tak jsem schválně včera vybělil text, který jsem považoval za nutné vybělit. Chtěl jsem graficky zdůraznit, to co jsem chtěl. Nicméně zásahem SYS nebo admina je tak text naprosto stejně jako nahoře. PROČ? Já to udělal schválně, abych zdůraznil, to, co jsem zdůraznit chtěl. Tím nečitelným písmem jsem chtěl zdůraznit hloupost a zbytečnost toho textu. Ale někdo měl za potřebí ten text zviditelnit a kdokoliv si přečte můj příspěvek, nebude chápat o čem vlastně píšu. Někdo ze mně udělal ,,, no nebudu psát co, je státní svátek. Ale mohl se po tu úpravu alespoň podepsat a říct proč. Nechápu tyhle hloupé korekce. Jsme snad malé děti, které musí být voděny za ručičku?
Jak lze všechno krásně překroutit, samozřejmě že jakékoliv načasování je pro obviněného nevhodné, tady je zasadní komu se to načasování hodí a hodně
hhh - A kdyby byl Babiš svatý poctivec,tak by bohužel neměl šanci se dostat nahoru mezi tu vládnoucí sebranku.
Vám nepřijde ani trochu divné, že mezi "sebranku" se slušný člověk nemá šanci dostat? Respektive že ani není snaha ho tam dostat?
ministr - Snad je to jedinný politik co nebere ani plat.
Jedná se o velmi populistické gesto - a najdou se i tací, co mu to baští jako koblížky
no jo - tak to holt v té "demokracii" chodí ! ... i když třeba Vaši grafickou úpravu Poradna "nebere" - příště zkuste třeba jinou barvu, nebo tučný text, nebo jiné zdůraznění.
já jsem to ale četla i včera a bylo to stejný, jako teď.
Opravdu věříte, že zpráva OLAF hodnotí Babiše a jeho odpovědnost, tak jak to do nás "tlačí"média? Proč by dělal OLAF něco, co mu nepřísluší? Babiš není ani orgán ani instituce EU. Možná tak ROPID nebo ministři financí v té době. A teď si položte otázku sami. Proč nám média tuhle skutečnost zatajují? Kdo je vlastně označen ve zprávě OLAF jako viník, nemůže-li to být z těchto důvodů Babiš? Komu záleží na nezveřejnění zprávy?
OLAF is part of the European Commission but is independent in its investigative functions. It investigates cases of fraud and corruption in the EU Institutions and bodies and assists European Union bodies in their fight against fraud. As part of the European Commission, OLAF also contributes to the development, monitoring and implementation of the anti-fraud policies of the European Union.
A tady to samé česky: OLAF je součástí Evropské komise, ale je nezávislý ve svých vyšetřovacích funkcích. Vyšetřuje případy podvodů a korupce v institucích a orgánech EU a pomáhá orgánům Evropské unie v boji proti podvodům. V rámci Evropské komise také přispívá OLAF k rozvoji, monitorování a provádění politik Evropské unie v oblasti boje proti podvodům.
Další odkaz do mozaiky. To to začíná pěkně zapadat do sebe. Kdosi to nazval "brilantní analýzou".
Je asi zřejmé,že teď bude na koni daleko více mnohem větších mizerů,kteří provedli hodně větší lumpárny než nějaké Čapí hnízdo od evropské unie.Je jich dost v¨Kriminální sněmovně.
hhh: To bude. Žasnu, jak se dostali do parlamentu v takovém kvantu, podplatit/proplatit voliče se snad dá omezeně, ne? Nadskakuji, že sněmovna teď místo aby konala stojí, odkládá, vydáme-nevydáme policajtům...další schůze za týden...Přesně o to ale fízlovi Babišovi a jeho příznivcům jde. Chemici jsou dobří politici. Skepse: Jsme horší a pitomnější národ, než se dalo očekávat, a rádi pykáme za chyby. Pomožte mi se ze skepse dostat, jo?
Kde je podnikatel Baťa?
marfe, kdybys nekecal. Ten včerejší blázinec ve sněmovně spustili piráti, přidalo se KDU-ČSL svojí přestávkou, a pak už to jelo samo. Ale Babiš v tom zpoždění o týden určitě prsty neměl. Nebyl jedinej důvod dělat takovej bordel v jednání sněmovny. Kdyby v tom "tradiční" strany a piráti neudělali takovej hokej, tak mohl být dnes už Babiš mít vládu bez důvěry a mohlo se jednat. Všichni byli připravení a měli jasno jak hlasovat. A to co teď zrovna slyším z TV N... o nezvládnutí zasedání ze strany ANO je lež jako věž, která se hodí, ale každý kdo to sledoval ví, že za to ANO nemůže.
Dobrý den, trochu Vás opravím - žádost o svolání toho Imunitního a mandátového výboru v netradičním čase vyvolala SPD, ANO se přidalo a Piráti už to pouze zveřejnili ve sněmovně. Zdravím!
nikdo - a když dříve navrhovala paní Němcová jiné termíny svolání výboru, tak byla přehlasována.
nikdo - nemám dojem, že bych úmyslně někam uhýbal nebo šířil nepravdu. Máme stejné informace, ale zřejmě si je jinak vykládáme. Sněmovna není rozbitá - schůze je jen přerušena (což je běžná věc).
Až na to, že SPD a ANO ho chtěli svolat 10min. PO skončení jednání sněmovny, chtěli využít přítomnosti poslanců, než se rozejdou po jednání sněmovny, a nikoliv rozbít samotné jednání. A to je DÓÓÓST rozdíl. Vidle do toho hodili Piráti a KDU-ČSL.
Uhýbáš jinam bene. Drž se faktů, a ne toho co si o tom myslíš. A nebo to uveď před tím tvrzením, že jde o tvé domněnky. V mém příspěvku se držím faktů. Ale ať. Pusť si ze záznamu co řekla včera ve sněmovně a co řekla večer na ČT24. Pokaždé o trochu něco jiného. To zaprvé. Zatímco ve sněmovně tvrdila, že navrhovala čtvrtek ráno a odpoledne, a pátek ráno a odpoledne, tak večer už tvrdila že jen čtvrtek a pátek ráno, že v pátek odpoledne už to ani nezkusila, že mají poslanci na odpoledne svůj program bla bla bla. Tak to jen k p. Němcové.
A za druhé jak to souvisí s mimořádnou volbou. Právě proto, že se to nikomu ani ve čtvrtek nebo v pátek nehodilo, v SPD a v ANO vymysleli ten termín PO jednání sněmovny. Co je na tom divného? Objeví-li se něco, o čem je potřeba jednat a rozhodnout neodkladně, proč ne? Co je na tom špatného? Podle mně nic.
Naopak rozbít jednání sněmovny je nějaký záměr. Jaký nevím, zatím to evidentně slouží k pomlouvání ANO a SPD. Ty jsi toho příkladem. Šíříš to dál, pravděpodobně s chutí, přestože to nemá žádný reálný základ.
Sněmovna není "rozbitá". To nikdo netvrdí. Nicméně nepopřete, že "nestandardní" jednání Pirátů a hlavně potom KDU-ČSL, se svojí poslaneckou přestávkou vedlo k ukončení(k rozbití) jednání PS. Nebýt jednání přerušené, mohl by už Babiš být bez důvěry. Komu Babiš bez důvěry už včera vadil? Proč včera výšeuvedené zainteresované strany svým jednáním dosáhly odložení vyjádření nedůvěry Babišovi o týden? Komu to vyhovuje? Co tím kdo v zainteresovaných stranách sleduje? Nevěřím, že by KDU-ČSL nebo Piráti jednali ve prospěch Babiše, ANO nebo SPD. To je hloupost. Něco tady smrdí. Bohužel nevím co. Té situaci nerozumím. A nijak se těm důvodům zatím žádná TV nevěnuje, kromě osočování, jaká náhoda, přesně ve smyslu Kalouskova vyjádření včera po sněmovně. Těch je v ČT požehnaně. Tak snad časem uvidíme.
Babiš: "Budu volit Zemama, nekrade" Já dodám, to je úroveń až žasnu a to má být premiér. Bože můj.
oprava: Zemana
jofa
- nechci Vás zase naštvat, ale kdo ze současných politických elit by byl jako premiér pro většinu lidí přijatelnější? Pokud 30 % zúčastněných voličů volilo Babiše, tak ho asi chtělo ! - přestože krade, jak říkají demokrati.
A pokud by byly volby teď, po excesech, které zhrzení intelektuálové předvádějí, aby bylo voličům jasné, jak si to "blaho národa" představují oni - dostal by hlasů ještě víc - na to si klidně vsadím ! P. Babiš se totiž ještě nestačil znemožnit tak, jako to dokázaly tradiční strany - a že ty se tedy za těch 30 let "předvedly" ! ...
ivzez
- no ale těžko těch 70 % voličů chtělo p. Kalouska a spol. který se už zase dere kupředu, hlava nehlava a rozvrací společnost dál.
Když v demokratických volbách některá strana v kterémkoli státě má 30% je to velký úspěch. To není jako za komunistů,že muselo být 100%.
Opět něco, o čem se v médiích mlčí. Zarytě mlčí, jako by to neexistovalo. Orgán EU, možná cíleně, možná z diletantismu poškozuje českou republiku, a média mlčí. No nedivte se, nikomu se to nehodí. Nikdo neotiskne ani originál ani překlad. Jakoby to nebylo. Ostouzet Babiše ano, ale zveřejnit o jeho kauze cokoliv kladného, ani náhodou. Že nevíte o čem mluvím. Aha, o tomhle.
@jedubabicka: Mě samozřejmě taky. Ale já to sem dávám spíš kvůli tomu, aby si lidi uvědomili, jaké ohromné mediální masáži jsou vystaveni. A není to zdaleka jen o Babišovi. Je to o všem, co se děje v politice kolem nás.
honzas1: To viš že vím co je mediální manipulace. Proto to sem dávám, a stále na to upozorňuju. A co se týče konkrétně Čapího hnízda. Ono hodně záleží na tom, jestli to chceš hodnotit z hlediska morálky, nebo z hlediska zákona. To není a zřejmě nikdy nebude to samé. Morálka se bohužel s našimi zákony nesnáší.
Z hlediska morálky by jsi musel vědět, jak to doopravdy bylo. Jestli to opravdu nebylo tak jak říká.
Pokud to hodnotíš z hlediska zákona, tak jako já, hodnoť to striktně podle zákonů, a to je případ toho mnou uveřejněného dopisu, který poslali do Bruselu jeho právníci.
To je právě to, že BY MOHLA BÝT, neříkám že je, pravda to, co sám kdysi tvrdil. Že za ním přišel snad ten jeho zeť, a měl s čapím hnízdem nějaký záměr. Papínek Babiš, co by pro něj neudělal, mu ho převedl, a pomohl mu k tomu s těmi zárukami bankám. Mladý si nabrali dotací a půjček, papínek jim možná sem tam pomohl, možná ne, kdo ví. Pak to neutáhli, čapí hnízdo byl prodělečnej podnik, tak si ho vzal po létech zpátky.
Pohádka?
Může být. Ale nemusí. Pro něj bylo celé čapí hnízdo takovej drobeček, že ho to nebolelo, a i když to mladí podělali, tak co s tím. Z právního hlediska mu to ošetřili jeho právníci, proto si je tak jistej, a nebýt v politice, tak by se s morální věcí nikdo nikdy nezabýval. To je tak jednoduché vysvětlení až to překvapuje. A vysvětluje to i proč nechtěl říct, kdo držel akcie, zcela pochopitelně chránil, dokud mohl, své děti. Udělal by to každý rodič. A nerozmýšlel by se ani minutu.
Bohužel, to vše nemusí být pravda. A právě proto, že nevím, kde ta morální pravda je, zůstal jsem na pozici zákona.
Myslím, že se pan premiér teprve zblázní:
Český premiér Andrej Babiš byl veden ve svazcích komunistické StB oprávněně. V úterý o tom definitivně rozhodl Krajský soud v Bratislavě. Ten se případem zabýval poté, co mu to nařídil Ústavní soud. Novinkám to potvrdil mluvčí krajského soudu Pavol Adamčiak.
jedubabicka: Určitě se "nezblázní". Když o sobě ví, že tim agentem byl , tak jej to nemůže překvapit. Otřepe se, prohodí pár frází, že je to neustále útok proti jeho osobě a jede dál až dojede. Jen otázka kdy to bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.