Nejste přihlášen/a.
"nechaputo", já zase chápu, že to nechápete...před nějakým časem, to zde tak bylo, že nešlo do starých témat znovu přispět ani je otevřít...což byla škoda, protože i tak po letech dochází k rozvoji např. techniky, jsou nová řešení a tak se mohou odpovědi doplnit, aby zde nevznikla stejná otázka. Pokud někdo odpoví podobně, nebo stejně, tak si třeba všechny příspěvky nečetl a napíše ten svůj...takže se nepohoršujte, nemusí to nutně souviset s inteligencí, kterou jistě máte a pochopíte to...přeji hezký den...
Stejné odpovědi jen potvrzují, že se rádci shodují a je zde pravdepodobnost správné odpovedi.
babkazov, moc hezké a pravdivé, znám např. jednoho člověka, co se vysmívá rybářům, ochráncům přírody a farářům.Hned jsem si na neho vzpomněla.
Dobrý den, inteligence rádců je důležitá, ale také inteligence tazatelů. Ta se může např. projevit tak, že tazatel ve svém dotazu reaguje, doplní informace nebo poděkuje. A když si někdo vloží dotaz do rubriky, kde se diskutuje, tak asi diskutovat chce. Brání Vám inteligence zde diskutovat? Proč už ve svém dotazu nereagujete, nediskutujete, neoponujete nebo neobhajujete svůj názor? Byl to jen povzdech k rozpoutání diskuze a nyní se dobře bavíte? Zdravím!
suzymon - možná to tak bude nebo tazatel nechce komunikovat. Ovšem, když vložil dotaz do diskuze, tak by měl. A jinak viz příspěvek od Hejkala - ten vidí více a zdá se, že tazatel není zcela "standardní".
Bene, podle mne se dotyčný ani dobře nebaví. Prostě si myslel, že nás svým "inteligentním" projevem všechny zažene do kouta, kde se budeme kát a stydět. No a to se nestalo a on na takovou eventualitu nebyl vůbec připravený. A zklamala ho právě ta jeho "břitká inteligence", protože mu neumožňuje na něco reagovat. Tak teď asi sedí a přemýšlí
co by napsal, ale vůbec nic ho nenapadá...
Možná by stálo za to uvést nějaký konkrétní případ. Nebo radši ne, nechci být spouštěcím mechanismem honu na čarodějnice. Někdy to skutečně je tak, jak píšete. Ale co už - rádci mají své dny. Někdo podobnou odpověď přehlédne, někdo ji formuluje o slůvko jinak, ale to slovo mu přijde právě důležité. Buďte si jist, že kdyby to bylo tak jak vyznívá z Vašeho "výkřiku do tmy"a byl tu někdo, kdo tohle dělá opakovaně, našel by se nějaký rádce - dobrák (mně nevyjímaje), který by opakovanou identickou odpověď glosoval hláškou typu: "Plha se hlásí!"
K tomu, co psala @pt: Naprosto souhlasím. Jsou zde na první pohled zodpovězené otázky, jejichž tazatel stále marně čeká na odpověď, která je opřená o zkušenost či důkaz, nikoliv o dojem rádce. Mně sem na poradnu dovedla otázka: Páté dveře, jak p/... Je stará 3,5 roku, ale dodnes se nenašel nikdo, kdo má praktickou zkušenost (moji maličkost opět nevyjímaje). Odpověď se už zřejmě nedovím, situace se mezitím vyvinula úplně jinak.
Fakt ne? A já zase nechápu, proč Vy vyhledáváte už dávno zodpovědené otázky a zkoumáte, kdo, kdy a jak odpověděl. A podle jakého měřítka usuzujete, že byly odpovědi, které jste Vy četl, dostačující a naopak? A nakonec. Jděte nám příkladem. Odpovídejte těm, kteří Vaši radu potřebují, protože se na něco ptají.
Když odpověď neví, nemá co odpovídat. Pokud ví, tak odpoví. Každý odpovídá podle svých zkušeností, znalostí a nemusí to znamenat, že dělá chytrého. To je jen Váš dojem. Pokud se Vám tu nelíbí, nikdo vás tu nedrží. Nebo snad drží?
Já odpovědi jiných rádců u mnoha otázek často nečtu úmyslně. Jako právě teď. Nechci se nechat ovlivnit jiným názorem. To zejména u těch společenských témat, kde nejde o exaktní vědu, ale právě různý úhel pohledu.
A že jsou někdy otázky staré? Ty jsou sem hozeny záměrně, neboť ony problémy se občas opakují a mohou někoho zajímat. Mnohý rádce si uvědomí, že by je mohl ještě něčím doplnit. To myslím, že je plus.
Hodnotit něčí inteligenci si tady nikdo netroufá, jenom Vy. Budete muset vyhledat jinou poradnu, kde to bude fungovat podle Vás.
Myslím si, že už jsme tazateli dost "vycinkali", že si uvědomil mladickou chybu, tak už bychom jej mohli nechat v klidu. Přece jen budou Vánoce, tak ať neprožije nějaké trauma, nikdy nevíme, kdo na druhé straně PC sedí...a někdy mně to přijde, jako volání o pomoc...
Někdo potřebuje neustále rozdmýchávat i 5 let starý příspěvek a vnucovat mu svůj názor. Pořád se v tom musí vrtat.
jofa
- no copak o to - lidi se nepřestanou vrtat v bezmála 100 let staré historii "komunismu" ačkoliv ten už dávno není co býval, zatímco jim uniká nebezpečí jeho současné transformace ! - a to nejen komunismu .
jofa, pokud to není proti pravidlům, tak at se vrtá, proč by se nevrtal, když k tomu má ještě co říci? Že řekne svůj názor, proto snad ta poradna je a jestli to vypadá jako vnucování, tak abychom se sem báli cokoliv napsat.
a též Vám přeji klidné Vánoční svátky
Děkuji za přání a oběma též přeji hezké a pohodové vánoce. Jinak sděluji pouze svůj názor a můj pohled na to, jak to ze svého pohledu vnímám já. Nic víc, nic míň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.